kozmetik,

Urban Decay Vice Lipstick - Backtalk

08:00 Unknown 19 Comments




Merhaba!
Bugün size 2016'nın sonuna doğru almış olsam da hayatıma fırtına gibi giren ve beni kendine aşık etmiş bir rujdan söz edeceğim! 2016 Haziran'ında ülkemize gelen Urban Decay Vice koleksiyonundan, Backtalk. Öyle çok sevdim ki, son zamanlarda bu ruj dışında ruj kullanmaz oldum. 

Urban Decay Viceki Lipstick, 6 farklı bitişte 100 adet rujla oldukça geniş bir yelpazeye sahip bir koleksiyon. Serideki ruj yapıları; Sheer (transparan, ışıltılı) Sheer Shimmer (yarı transparan, sedefli), Metallized (Metalik, yoğun sedefli)  Cream (Kremsi) Comfort Matte (kremsi mat) Mega Matte (süper yoğun mat).

Bu seriden ilk rujum, Başak ile beraber alıp '1 Ürün 2 Yorum kapsamında yazdığımız Metalik bitişli Conspiracy rengiydi.( Conspiracy rengi de bu sonbahar aşık olduğum bir başka Vice rujdu.) Başak'ın incelemesini buradan, Benimkini de buradan okuyabilirsiniz. Bu alımdan sonra seriden tek rujla yetinmeyeceğim belliydi tabii. Black Friday indiriminde benimle gelen 2 Vice Lipstick'ten biri de Backtalk oldu. 



Backtalk serinin Cream bitişli rujlar klasmanında yer alan, yumuşacık sürümlü, adı gibi kremsi, dudakları germeyen, kurutmayan ve kurulukları (eğer çok yoğun değilse) vurgulamayan bir ruj. Kremsi yapıda olmasına rağmen bitiş olarak ıslak, yansımalı bir görünümü yok, bana göre daha çok saten bitişe yakın bir duruşu var dudakta. Islak parlak dudakları sevmeyen fakat mat rujlarla dudakları gerilen kuruyan biriyseniz bu yapıyı çok severek kullanacaksınızdır. İçerisinde shea yağı, avokado yağı ve benzer birçok yağ bulundurması, balmumu içermesi. dudakları kurutmamasında büyük bir etken diye düşünüyorum.

Kalıcılığı kremsi olmasından ötürü, ultra yüksek diyemem, birşey yemeden yaklaşık 4-5 saat kalıyor. Bu süre içerisinde dudak içinde birikme toplanma gibi sorunlarla karşılaşmadım; ki ağızdan soluyan biri olarak bu durum ortaya çıkabiliyor dudağımdaki ürüne göre. Yemek yiyince rengi soluyor, güzel kısmı ise homojen bir biçimde silinmesi. Bir şeyler içince rengini kolay kaybetmediğini de gözlemledim.

Rengi muhteşem bir leylak. Benim leylak rengini ne çok sevdiğimi bilmeyen kaldı mı düzenli okurlar arasında? Adımı leylak diye değiştirmeyi bile düşündüm, öyle çok seviyorum. Sitesinde Backtalk, Leylak-nude pembe olarak tanımlanmış. Bu tanımlamaya bire bir katılıyorum. Soğuk alt tonlu, leylak ağır basan nude-pembe. Nude tonlar pembe'nin fazla patlayabilecek, neşeli tınısını daha ağırbaşlı bir noktaya çekerek bu rengin sofistike yapısını korumaya yardım etmiş. 


Gün içerisinde koyu tonlar kullanmak istemiyorsanız, kullanamıyorsanız fakat nude'un solgunluğundan, pembenin cıvıltısından, kahve tonlarının sakinliğinden kaçmak için en güzel renk benim için Backtalk. 

Bu tonu günün her saatinde, her türlü makyaj ile her türlü ortamda kullanabilirsiniz. Öylesine joker bir renk. İsterseniz biraz allık ve maskara ile kahve içmeye çıkarken sürün, ister hafif smokey farla toplantıya, ister o farı koyu smokey bir göz makyajına çevirip özel bir yemeğe, isterseniz de ışıl ışıl bir makyajla özel bir davete katılın. Bu ruj her ortamda size ayak uyduracak ortama adapte olabilecek arkadaşınız. Bu yüzden bu sevgiyi hak ediyor!
Belki de çoğu kişi benimle aynı düşünüyor ki, kendisini marka'nın sitesinde stokta bulamadım ne zaman baksam.


Boyun ile yüzüm arasındaki ton farkını görmezden geliyoruz, değil mi? :(

En başta da dediğim gibi, bu ruju öyle çok sevdim ki, başka ruj kullanmaz oldum, çantamda mutlaka yer alıyor; gün içerisinde tekrar bu ruja dönebiliyorum. Hatta son 1,5 aydır üniforma gibi, bir kapta tester aldığım bir başka aşk olmuş Mac Rose pigment ile yaptığım Mürdüm smokey göz makyajı ile Backtalk'u kullanıyorum.
 
Üniforma Makyaj.

Ruj'un ambalajlaması şahane! Orijinal, akılda kalıcı, sağlam. Ambalaj metal materyalden üretilmiş, kapak ve gövde kısmı kurşuni bir gümüş rengi, kapağın tepesinde Urban Decay oyması, gövdesinde ise baskısı var; yine ruj'un üzerinde markanın logosu var, alt kısmı ise altın rengi. Ruj ambalajları genelde gövdenin ortasından açılır fakat Vice Ruj'ların paketlemesi dibinden açılıyor. 

Ürünün miktarı 3.4 gr.
Fiyatının yaklaşık 2 katına çıkacağı spekülasyonları dönmekte olan Vice Lipstick serisi şu anda 59 tl. İki katı civarına çıkmasa da yükseleceği garanti.  Ben indirimde yarı fiyatına almıştım. 

Bana göre ise şu anki fiyatını sonuna kadar hak eden rujlar bunlar. Size de indirim bulursanız indirimde bulamazsanız şu anki orijinal fiyatıyla en azından 1 tane ruj edinmenizi öneririm.

Sizin denediğiniz, sevdiğiniz, aldığınız veya almak istediğiniz, önerdiğiniz Vice Serisi rujlarınız var mı? Bu aralar en çok elinizin gittiği rujlar hangisi?

Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere,
Zeynuş

You Might Also Like

19 yorum:

  1. yani sana bu tonların ne kadar yakıştığını bilmem söylememe gerek var mı makyajınla birlikte harika olmuş güle güle kullan.. UD rujlara nedense hiç ilgi duymuş değilim onun yerine aydınlatıcılardan almayı tercih edeceğim tabi ki :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İremcim iltifatına, bu tonlar beni mutlu ediyor :) UD rujlar gerçekten güzel, aydınlatıcılarını alırken rujlara da bir göz at, dene derim :)
      Öpüyorum!

      Sil
  2. Herşeyle rahatlıkla kullanılabilecek bir ruj rengi ve bu sebepten en sevdiğim tonlardan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle İlkecim, herkesin elinin altında bu tonlarda ruj bulunmalı joker olarak :)

      Sil
  3. Hiiii!!!! Bu rujun güzelliği ne böyle Zeynuuuuş!!!!!!! Off diyorum yaa, aşık oldum resmen emen ellehim! Benim dudaklarda nasıl durur acabası ya? Yarın Sephora'ya gidince bakayım ama nasıl alıcam ki ühühühühü :((((( Okumayacağım seni, aramızdaki her şey bitti, bay!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruj aşırı güzel Başak, sori nat sori ama nolur aramızdaki her şey bitmesin, nolur!
      Seviyorum seni <3

      Sil
  4. Harika bir renk gerçekten. Bir de sanki her tene uyan tona sahipmiş gibi görünüyor. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi canım, koleksiyonda bulunması renklerden biri bana göre de. Çok teşekkür ederim,
      Sevgiler!

      Sil
  5. Zeynuş bu tonlar sende efsane duruyor! Çok yakışmış gerçekten! Başak'a katılıyorum ama zalımsın arkadaşım, bu bize yapılır mı?! Bana kesin yakışmaz zaten yakışsa da şu ara umutsuz vakayım :'(
    Güle kullan diyorum, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanam çok teşekkür ederim <3 <3
      Bloga yazı lazım, napiyim ama ahahhaha
      Tüm kozmetikleri toplayacağımız günler yakındır Blanam,
      Hiç üzülme!
      Öperim kocaman!

      Sil
  6. zeynuş, üstündeki kazakla beraber bu ruju fotoğraflardan gördüğümde sanki elimde bir bardak sıcak çikolata tutuyor şekilde camdan yağan karı izliyor gibi hissettim. çok sıcak, çok güzel durmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ve betimlemeleri (kalp kalp kalp)

      Sil
    2. Başak'a katılıyorum, nasıl güzel betimleme! Kar yağarsa bu ruj ve kazakla sıcak çikolata içicem mutlaka, o derece!
      Yerim seni perişim <3 <3

      Sil
  7. Bu ruj harika Zeynepcim. Sana da çok yakışmış. Ben de gelen UD 8li ruj testerında vardı oradan denedim ve inanılmaz beğendim. Nasıl bir renk ve yapı değil mi :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sehercim, çok severek kullanıyorum; sana da çok yakıştığına eminim. Yapı ve renk muazzam, adamlar yapmış ^_^
      Öperim çok!

      Sil
  8. rengin ennn şahane olması...en sevdiğim ton olması...sana çok yakışmış olması...alıcam galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm, mutlaka almalısın; senin de pamukluğuna çok yakışacak eminim ki!
      Öperim seni!

      Sil
  9. Çok yakışmış,güle güle kullan.Bende beklerim sayfama :) ;
    thebeautyforce.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hemen bakıyor, takibe alıyoruz!
      Sevgiler!

      Sil