cilt bakımı,

Flink&Sauber Mikrofiber Bez: Pamuğa Alternatif Makyaj & Cilt Temizleme

07:30 Unknown 10 Comments


Merhaba!
Beni biraz yakından tanıyan herkes bilir ki, zihni sinir projeler ve alternatifler üretmek hobilerim arasındadır. Bugün yine böyle bir anda aklıma gelip, bir süredir deneyip çok memnun kaldığım, pamuğa alternatif bir makyaj ve cilt temizleme yöntemimden bahsetmek istedim. 

Flink& Sauber Mikrofiber bezler aslen kutusundan da anlaşılacağı üzere temizlik, toz alma amaçlı üretilen ve satılan bir ürün. 1-2 kez bu amaçla kullandım ve memnun kaldım; ürünün asıl üretiliş amacına hizmet kalitesini merak eden varsa bildireyim. Sonrasında kutunun üzerindeki Mikrofiber yazısı beynimde bir yankı yarattı.

1 seneden fazladır makyaj çıkartmak için tekrar tekrar yıkanabilen,Mikrofiber bezler kullanıyorum; pamuk kullanımımı azaltmaya çalışıyorum, zira pamuğuna göre yüzümde sürtünme olduğunda rozasem ve pullanmam artabiliyor. Mikrofiber bezlerde de kalitesine göre bu durum tekrarlayabiliyor. Velhasıl kelam, %100 Mikrofiber olan bu bezleri makyaj temizleme için denemeye karar verdim. 

İlk seferinde hafif bir makyaj yaptığım gün miselar su ile denedim. Makyajımı çok hızlı, rahat ve kolay bir şekilde çıkarttı. Ayrıca bu bezde pamuktan da klasik miktofiber bezden de daha az miselar su kullandım, kesinlikle şahane ve önemli bir ayrıntı. Hafif makyajlarda bezin yarısını bile kullanmanız tüm makyajınızı temizlemek için yeterli olabiliyor.

Daha sonrasında yağ ile makyaj temizleme sekansında denedim. Katı yağ kullandığımdan, sıvı yağın aksine sadece durulayarak değil, sonrasında nemli bir havlu yardımıyla ürünü cildinizden arındırmanız gerekiyor. Her gün havlu perişan etmek kimsenin işine gelmez sanırım, bende de durum farklı değil. Bu sebepten bu bezler hızır gibi yetişti imdadıma. Sıcak ılık suyla ıslattığım bez ile yüzümdeki yağı arındırıyorum, yüzümdeki ve gözümdeki makyajı zahmetsizce ve tamamen temizliyor arındırıyor. Yüzümde kir veya katı yağın artığı kalmıyor. 

Bir başka kullandığım alternatif ise yüzümdeki maskeleri temizlemek amaçlı kullanmak oldu. Cildim özellikle bu geçiş döneminde neye kapris yapsam diyen bir diva olduğu için, yüzümdeki maskeleri bol suyla yıkayarak arındırdığımda cildimin üst katmanında nemden geriye eser kalmıyor, ve kullandığım maskeler nem maskesi olduğundan bu durum oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ben de çözümü ıslattığım bu bezleri nazikçe, yüzümdeki ürün arınana kadar temizlemekte buldum, ve bu yöntemden çok memnunum!

Flink & Sauber Mikrofiber bezler, suyla buluştuğunda yapısında değişiklik olmuyor, bozulmuyor ya da deforme olmuyor. Buna rağmen yumuşacıklar ve cildimi irrite etmemeyi başararak güzelce temizliyor. Maske temizlemek gibi sebeplerle kullandığımda sabunla yıkayıp arındırdıktan sonra, kurumaya bırakarak ikinci kez kullanabiliyorum. Bunu isterseniz makyaj temizledikten sonra da yapabilirsiniz, bir kez zaruri olarak kullandım, bir sorun ya da performans düşüşü yaşamadım ama yine de içime çok sinmedi.

Geçtiğimiz gün Mumuso mağazasından su da şişip gerçek formuna geçen kapsül temizleme bezlerinden aldım. Onları da beğenmiş olsam da, yapı kalite ve yumuşaklık olarak Flink&Sauber bezler bir adım daha ötedeler.

Flink&Sauber Mikrofiber Bezleri Rossmann'ların Temizlik bölümü raflarında bulabilirsiniz. İçerisinde 28 adet bez bulunan ürünün fiyatı 4.85 TL cvarındaydı.

Bu bezleri bahsettiğim şekillerde kullanmaya bir şans verin derim, sonra bana teşekkür edeceksiniz =)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Zeynuş

You Might Also Like

10 yorum:

  1. Ya seen beni nasıl kurtardın biliyor musun! Keşke şu yazısını daha önce görmüş olsaydım. Her gün o mikrofiber havluyu yıkamak nasıl zor varya. Kullan-at lar hızır gibi resmen. Şaka gibi de fiyatı var ya :D
    Kesin alınıyor kesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hayatım kurtuldu bu bezlerle, hem de çok güzel temizliyor; iyi ki deneyip keşfetmişim. Mutlaka al en kısa sürede, ben de yedekliycem 🌝
      Öperim!

      Sil
  2. bunu dün okumuştum ama yorum yazamamıştım .. Zeynep çok şaşırdım bu mikrofiber bezler sert değil mi yüzü çizmez mi çok ilgimi çekti alıp deneyeceğim gerçekten bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün maalesef Blogger güncellemesine kurban gittik bazılarımız 😌
      Yok İremcim, yazıda da belirttiğim gibi zaten pamuk ve bazı mikrofiber havluların cildime yeterince nazik davranmamasından şikayetçi olduğumdan keşfetmiş oldum biraz da bu bezleri. Tahriş veya çizmekle ilgili hiç sorun yaşamadım; hem de hiç. Şu ana kadar kullandığım en yumuşak materyalli temizleme bezi. Hatta bu suda şişip forma kavuşan kompresör havlulardan daha yumuşak ve nazik 😊 Hem de suyla temas ettikçe formunu yitirmiyor hiçbir şekilde.
      Kendisiyle ciddi düşünüyorum fark edebileceğin gibi 😂
      Sevgiler!

      Sil
  3. bu tarz ürünleri seviyorum, sayende haberim oldu =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşine yarar bir bilgi olmasına sevindim ☺️
      Sevgiler!

      Sil
  4. Akşam koşarak Rossmann'a gideceğim Zeynuş, zira katı yağlarla makyaj temizlerken heba olan havlulalr mı, onların lekesini çıkarmak için uğraşan annem mi bilemiyorum artık ahahaha :) Ellerine sağlık bu zihni sinir yazı için bebişim! öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi o havlu olayı çok büyük dert. Bizim evde en çok ben heba oluyordum, çünkü annemin beni öldürmesine ramak kalmıştı 😂 Allah Alman arkadaşlarımızdan da razı olsun 😂😂 Teşekkür ederim canım benim, öperim çok!

      Sil
  5. Zeynuşum fenomen oldun, bezler yok😂😂 Ben geçen hafta bir kutu zor buldum, yedekleyeceğim yedekleyemiyorum😂😂 O gün, biliyorsun salakça elektriklerimizi kesmişlerdi ve cildim soğuk suya resmen düşmanca tepki verdiğinden azıcık panikteydim. Bu bezleri tesadüfen o gün almıştım ve bingo!😍 Ocakta ılıttığım suda ıslatarak tüm makyajımı ve cildimi nazikçe temizledim😍😍 Gerçekten şahane ötesi bir buluş bu, özellikle de seyahatler için! Günlük olarak hala su kullansam da, bu bezleri hep elimin altında tutacağım artık.
    Kocaman öpüyorum seni❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah Blanam, biri bana temizlik bezeriyle makyaj çıkarma icadınla fenomen olucaksın desen inanmazdım; ama meğer olmuşum (gizlice) jdhdfkghdfkg
      Memnun kalmana çok sevindim; tam hızır gibi yetişen bir ürün ve doğru zamanda almışsın! Ben de seyahatlerde düşünmeden bu bezleri alacağım yanıma, eşlikçisi olarak da yuvarladığım tbs yağ topları ajhfjkfhjskfh
      Her zaman elimizin altında olmasında fayda var, yüzümüzü silmesek toz alır yüzey sileriz böyle de kullanışlı bebişler <3
      Öperim çok!

      Sil