cruelty free,

The Balm Meet Matte Hughes - Charming

23:43 Glam Sight 2 Comments





Son iki senedir likit rujlar, likit mat rujlar makyaj sektörüne damgasını vurdu. Drugstore markalardan Highend diye tabirettiğimiz lüks markalara kadar neredeyse tüm markalar likit ve likit mat rujları serisi çıkartmaya başladı. Lüks markalarda başarısız koleksiyon veya ürünlerle karşılaştığımız gibi çok uygun fiyata satılan low-end, drugstore markalardan mükemmel yapı ve renklerde koleksiyonlar da çıktı. Bugün çok sevilen, cruelty-free, paraben-free içerikli tatlı ambalajlı, esprili ürün isimleriyle tanınmış, mid-end denen yani orta ölçekte fiyatları olan bir marka olan The Balm'ın çok gözde likit mat ruj koleksiyonu "Meet Matte Hughes" tan çok popüler 'Charming' rengini inceleyeceğim.







Bu koleksiyon ilk çıktığında gözüme ilk kestirdiğim  renkler 'Committed', 'Charming' ve 'Adoring' idi. En zor bulduğum renk de bu yazının kahramanı 'Charming' oldu.
Charming The Balm'ın sitesine göre 'zengin leylak' tonunda. Ben bu tanımlamayı doğru bulmuyorum. Charming içinde hafif leylaklık olan bir gülkurusu. Bu leylaklık alt tonunuza göre açığa çıkacak veya kaybolacaktır. Eğer soğuk alt tonluysanız ve alt tonunuz benim gibi pembeden ziyade mavi-lila ise bu rujun içindeki leylaklık alt tonunuzla nötralize olup bu ruj sizde kahve-gülkurusu duracaktır. Bende biraz da bordoya kaçıyor.Ten renginizin koyuluğuna göre bu durum değişir tabii.Eğer sıcak alt tonlarınız varsa bu sefer rujun içindeki kahve tonlar azalıp leylak-gülkurusu duracaktır. Bende farklı ışıklardaki duruşunu ekleyeceğim.
Hemen alttaki resimde tenimde duruşunu göreceksiniz, biraz altta dudağımda duruşu var. Fark edeceğiniz üzere renklerin duruşu arasında büyük fark var,bu yüzden mutlaka dudağınızda denemeniz önemli bir detay.

Tenimdeki duruşu.


Hangi alt tona sahip olursanız olun bu rujun tonu o kadar güzel ki, mutlaka duruşunu beğeneceksenizdir. Ben leylak rengine takık biri olarak internette sıcak alt tonlu kişilerdeki leylak gülkurusu duruşunu görüp delirerek almıştım. Bu alt ton olayını hesaba katmamışım, ve duruşu beklediğim gibi olmadı; yine de bu durum ruja olan beğenimi değiştiremedi. Tabii gülkurusu tonlarından hoşlanmıyorsanız o ayrı.
Meet Matte serisi bugüne kadar denediğim tüm likit mat rujlar arasında en az kurutan seri. Dudaklarım gerilmiyor, ağırlaşmıyor, çölleşmiyor, 3 gün üst üste kullansam da kuruyup büzüşmüş bir eriğe benzemiyor.

   Dudağımdaki duruşu.


Buna takriben diğer serilere göre kalıcılık süresi azalıyor, ortalama 4 saatte keskinliği belirginliği azalmaya başlıyor. Öncelikle içlerden siliniyor ama parça parça silinmediği için çirkin bir görüntü oluşmuyor, daha çok degradeli bir görüntü çıkıyor ortaya. Bir şeyler içmeye dayanıklı fakat yemek yemeye, özellikle yağlı bir şeyler yemeye değil, zaten bu çok uç bir beklenti olur. Yağla da çıkmazsa bu ruju silmek bir doz işkence almaya benzer.



Yapısı oldukça yumuşak bir likit mat ruja göre; bu yüzden kalıcılık süresi azalırken dudaktan silinmesi homojen oluyor ve bu yapı ruju tamamen silmeden üstüne uygulamaya olanak sağlıyor; ki likit mat rujların en büyük sorunu ilerleyen saatlerde rujun üstünde geçmenize izin veren yapıda olmamasıdır. Parça parça durur, homojen dağılmaz ve dudakta kalmazlar. Fakat Meet Matte serisinde bu problem yok, 3 rengine de sahip oldum ve hepsi de tekrar uygulamaya izin veren yapıdaydı.
Charming rengi Committed ile beraber serideki en popüler renk. İndirim dönemlerinde bulması biraz sıkıntı olabiliyor. Fakat rahatlıkla söyleyebilirim ki indirim dışı fiyatını da hak eden bir formül ve renge sahip. Hem gece hem gündüz kullanabileceğiniz joker bir renk. Bu ruju kullandığım zamanlar rujumun rengini soran birkaç kişi olmuştu. Dikkat çekiyor, fakat bağırmıyor.



Farklı ışıkta rujun duruşu.


Paketi klasik lip gloss-likit ruj paketi, aplikatörüyle uygulama kolay fakat tüpünün ağzı biraz geniş olduğundan fazla ürün alabiliyor. 
Dudaklarınız inceyse tüpe biraz sıyırın ve mutlaka dudakların iç kısmından sürmeye başlayıp yayın, dudaklarınız dolgun olsa dahi bunu yapın.
Yatırım yapacağınız en güzel rujlardan biri bence Charming. Denemenizi ve hoşunuza giderse mutlaka almanızı tavsiye ederim.

Fotoğraflardaki makyajımı merak ettiyseniz kullanılan ürünleri BURADAN,
Diğer bir Meet Matte Hughes serisinden olan,
günlük kullanım için biçilmiş kaftan 
'COMMITTED' ın Ece tarafından hazırlanmış inceleme yazısını BURADAN okuyabilirsiniz.

Sevgiler,
Zeynep




You Might Also Like

2 yorum:

  1. Y ben Committed'ın yapısını çok sevdim, ama Charming dudaklarımı hem çok kuruttu, hem de çok pütür pütür silindi... belki de bendekinde sorun vardı ama Committed'ı ne kadar sevdiysem Charming'i de o kadar sevmedim... Sende çok hoş durmuş rengi, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kendimde böyle gülkurularına yeni yeni alışıyorum :)
      Committed Charming'e göre biraz daha yumuşak yapıda bence de. Renkler koyulaştıkça kurutuculukları biraz daha artıyor sanırım bu koleksiyonda fakat yine de benim dudaklarımı en az kurutan likit mat rujlar hepsi de.
      Ben hiç pütür pütür silinme yaşamadım bu rujlarda, belki de dediğin gibi seninkinde bir sorun vardı Başakcığım, üzüldüm :/ ama alternatifi bulunacak bir renk yine de neyse ki! - mesela kremsi bitişli ama Armani Lip Maestro 501 :( -
      Sevgiler! :))
      Zeynep

      Sil