dupe,

Zara Amber Vanilla EDT (Thierry Mugler Alien Dupe)

10:05 Ece RuÅŸen 18 Comments






Yaklaşın yanıma, size harika bir muadilden bahsedeceğim bugün. Kiminin bayıldığı, kiminin nefret ettiği bir Thierry Mugler parfümünün muadili hem de! Alien tabii ki!



Ne yalan söyleyeyim, Alien'ı ilk kokladığımda ben de nefret eden taraftaydım. İlginçtir o zamana kadar Thierry Mugler parfümlerinin fanı olmama rağmen bu koku bana oldukça itici gelmişti. Ama kendisinin flankerı olan Alien Essence Absolue parfümünü bayılarak kullanıyordum.

Doğumgünüm vesilesiyle abimden isteyeceğim hediyeler arasına birkaç parfüm sıkıştırdım. Onlardan biri de buydu. Ürün elime geçtiğinde sıkmamla o tanıdık kokuyu duymam bir oldu. Ama bu sefer nefret etmek yerine bayıldım sanırım bunda burnumu bu kokuya Alien Essence Absolue ile alıştırmamın da bir payı var.

Gelelim parfüme;

Önce Alien ile benzerliklerine gelelim.
Hayatımda gördüğüm belki de en iyi muadillerden biri olabilir çünkü ilk sıktığınızda gerçeğinden farksız. Kıyafete ve havaya sıktığınızda bir fark göremiyorsunuz. Bu durum tende değişebiliyor, hele ki benim tenimde. Tenimde alabildiğine soğuk ve keskin duran bu koku, kıyafetlerimin üzerinde yine sıcak notalarını açığa çıkartıyor. Bu artık benim alıştığım bir olgu olduğundan üzerinde çok durmuyorum.

İçeriğine baktığımızda Alien; üst notada yasemin, orta notada odunsu notalar, alt notada amber barındırırken
Zara Amber Vanilla; üst notada yeÅŸil notalar, orta notada yasemin ve gül, alt notada sedir, paçuli, vanilya ve misk barındırıyor. 

Bu parfümü, Alien muadili yapan notalar ise kesinlikle yasemin, paçuli ve vanilya. Ama tabii ismine tezat bir ÅŸekilde amber barındırmadığından soÄŸuk ciltlerde Alien'a kıyasla önce de belirttiÄŸim gibi daha keskin ve daha soÄŸuk durabiliyor. Yani adam içimiz ısınsın diye oraya bir sürü odunsu nota ve amber koymuÅŸ Zara'cığım, bir tek vanilya ve sedir ile buna ulaÅŸabileceÄŸini sana düşündüren ÅŸey nedir merak ettim. 

Bu noktada araya girerek size Zara'nın yeni parfüm çıkarttığını nasıl anladığımı anlatmak istiyorum. Günde bir 4 saatim toplu taşımada geçiyor biliyorsunuz ki. Bu uzun sürede insan evrenin nasıl oluÅŸtuÄŸundan tutun da babasının böyle pasta yapmayı nasıl öğrendiÄŸine kadar her türlü ÅŸeyi sorgulayabiliyor. Ama bunları yapmanın yanında burnuma verilmiÅŸ bir lanet var, iyi kötü güzel çirkin her ÅŸeyi istem dışı KOKLAMAK. Bir gün yine otobüste giderken burnuma Alien kokusu geldi. Dönüp kokunun sahibi kıza baktım. Åžimdi gerçekçi olalım ben de dahil o otobüsteki çoÄŸu kiÅŸinin Alien kadar pahalı bir parfüme bütçe ayırabileceÄŸini sanmıyorum. Çünkü biliyorsunuz ki Thierry Mugler parfümleri piyasadaki çoÄŸu parfümden daha yüksek fiyatlara sahip. Bu nedenle aklıma gelen ilk isim Bargello oldu. Bargello taklit parfüm konusunda en baÅŸarılı bulduÄŸum markalardan biridir. Yine de bu kadar baÅŸarılı bir performans beklemiyordum açıkçası. Birkaç gün sonra Zara'nın sitesinde bu parfümü görüp Fragrantica'da aratmamla asıl olayı anladım ki bu birebir muadili Zara yapmış. Yani artık muadil bir parfüm istediÄŸimde Fragrantica'dan önce baÅŸvuracağım ilk yer 121B hattı ve Zara'nın sitesi olacak. 

Konumuza geri dönersek, neden Thierry Mugler Alien değil de Zara Amber Vanilla alayım diyenlere;

- Kokusu birebir aynı baÅŸlıyor. Daha sonra Thierry Mugler Alien zamanla yumuÅŸayıp teninizden amber kokusu ile ayrılırken, Zara Amber Vanilla son ana kadar aynı ÅŸekilde devam edip teninizde misk ve vanilya kokusu bırakıyor. 

- Alien daha kalıcı doÄŸal olarak, ancak bu kalıcılık bir süre sonra sadece amber kokusu ile devam ediyor. Zara ise max 4 saat sonra teninizden ayrılıyor ancak fiyatı gereÄŸi korkusuzca tazeleyebileceÄŸiniz için 4 saatte bir ilk sıktığınız kokuyu deneyimleme ÅŸansınız bulunuyor. 

- Aradaki bariz fiyat farkı. Alien EDP ÅŸu an 60ml boyuta 400tl iken,  Amber Vanilla EDT 100ml için 50tl. Alien 60ml EDT 265tl ancak çoÄŸu yerde stokta bulunmuyor.  Arada yine en az 5 kat fiyat farkı bulunuyor ayrıca. 

- Silaj konusunda ikisi de baÅŸarılı. 2 fıstan fazlası ölüm gerçekten. Orijinalini kullandığımda bütün bir dolmuÅŸu boÄŸduÄŸumu hatırlıyorum. Aynısını Amber Vanilla için koca bir sınıfta yaptım. Bülent Ersoy olmayı acilen bırakmam gerekiyor biliyorum. 


Bu kokuları kıyaslarken eski yazılarıma kıyasla hissiyat konusuna pek değinmediğimi farketmişsinizdir. Bunun nedeni benim kullandığım Alien'ın Essence Absolue olması. Normal Alien ile duygusal bir bağ kuracak kadar zaman geçirmedim ancak kıyaslayacak kadar deneyimim oldu tabii ki.

Amber Vanilla sıktığımda dikkat çekici ve özgüven sahibi bir kadın gibi hissediyorum. Herkesin gözüne çarpan ama yaklaşmaktan çekindikleri, "Ben olsam asla yapamazdım" dedirten ama imrendiren, kendi kafasına göre bir kadın. Koku bu çünkü. Temiz, herkesin cesaret edemeyeceği, "Bu ne ya" dedirten ama koklamaktan da kendinizi alamayacağınız bir koku. Alien'da bu durum bir süre sonra ilk gördüğünüzde ne kadar uyuz dediğiniz ancak sonra aslında dünyanın en tatlı insanı olduğunu gördüğünüz bir kadın gibi ilerliyor. Tanısanız çok seversiniz yani.





Kısacası bütçeyi aÅŸmadığı sürece orijinal parfüm kullanma taraftarı bir insan olmama raÄŸmen, eÄŸer Alien fanı deÄŸilsem yine terhicimi Amber Vanilla'dan yana kullanırdım. 


Sevgiler,
Ece :) 


You Might Also Like

18 yorum:

  1. Ececim ben Alien'a bayılırım ama inanılmaz pahalı tabi ki alamıyorum bu parfümde de gözüm vardı bu yazı inanılmaz oldu benim için kendime direk yılbaşı hediyesi olarak bunu kapacağım teşekkürler canım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim :) sevenleri kavuşturmak <3
      güle güle kullan şimdiden!

      Sil
  2. Ece, ben Alien'a bayılmıyorum ama bu koku benim bile ilgimi çekti... ne güzel parfüm anlatıyorsun ya!! Zeynuşlar Ankara'ya geldiğinde sen de gel bence, parfüm alışveirşi yapalım, ocağımız sönsün :)))) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelebilirsem süper olur :) ankara'yı neden bilmiyorum aşırı sevmiştim. burnumuz koku alamayana kadar parfüm deneriz ^^
      :*

      Sil
  3. Benim zaten burnum koku almıyor gerçi ama en azından ne için almaya çaba göstermeliyim onu anlarım sayende diye düşünüyorum Ece :))))

    YanıtlaSil
  4. Ece senden parfüm okuyunca, tası tarağı toplayıp parfüm satan neresi varsa gitmek istiyorum :) Bu kadar mı güzel anlatılır. Ya biz Zeynuş'la Zara parfümlere bakacaktık ama avm yerine bir çeşit kıtalar arası geçiş noktasına gitmişiz :) Zara'yı bir gördük bir daha da sanırım bulamadık zaten halimiz de kalmamıştı. Benim en kısa zamanda Zara'ya gitmem lazım :) Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlı şeyler gelmiş mutlaka git :) hatta yakın bir zamanda onların da yazısı gelecek. özellikle şekerli kokuları seviyorsan ;)
      öptüm :*

      Sil
  5. Bilmedigim bir ürün ama sen böyle güzel güzel anlatınca çok beğendim. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzelsin <3 senin de yüreğine sağlık, öpüyorum :*

      Sil
  6. Ece sen ne yaptın, bu ne harika anlatım? Bi yolunu bulup koklamazsam bu yazıdan sonra yuh bana :))))

    YanıtlaSil
  7. mutlaka denemem hissi yarattı yazınız bende
    teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için ben teşekkür ediyorum, sevgiler <3

      Sil
  8. Zeynep'in dediği kadar varmış parfüm yazın Ece. Yarın koşarak Zara'ya gidebilirim inan bu yazıdan sonra :)) Ankara'ya gelirken haber ver de kredi çekeyim malum taksit kalktı :)))
    Amber kokulu öpücükler yolluyorum sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim <3
      o konu için boyner çok ilginç bir çözüm bulmuş, kredi çekmeye gerek kalmayabilir ;)
      benden de yasemin kokulu bol öpücükler :)) :*

      Sil
  9. merhaba post`nuzu şimdi gördüm bende uzun zamandır amber vanilla kullanıyordum yenisini alayım dedim artık yok üretilmiyor tarzı bir şeyler söylediler bi bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zara parfümlerinde büyük bir sirkülasyon oluyor, bazısı kalıcı bazısı limitli üretim olarak çıkıyor. Amber Vanilla kış serisine ait bir koku olduğundan şu anda bulamayabilirsiniz, fakat bir sonraki kış koleksiyonunda tekrar yer bulabilir; kesin bir şey söylemek zor. Sanırım bekleyip görmek gerekecek, umarım tekrar gelir!
      Sevgiler!

      Sil