cilt bakımı,

The Body Shop Camomile Cleansing Butter- Temizleme Yağı

20:14 Glam Sight 9 Comments



Merhaba!
Bugün yazın son ayında tamamen meraktan alıp çok memnun kalarak kullandığım The Body Shop Papatya Özlü Katı Temizleme Yağından bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz sene sevgili Blana'nın hediye etmesiyle bu serinin sıvı temizleme yağını kullanıp oldukça memnun kalmış, sonrasında katı formdaki yağlara merak saldığımdan bir indirimi fırsat bilip katı formunu da denemek istedim.

Katı yağları cezbedici bulma sebebim seyahat durumlarında bir kaba aktarıp, sızma, dökülme, havalimanındaki sıvı bulundurma kapasitesine takılma gibi sorunlarının olmamasıydı. Bundan öte itiraf etmem gerekirse, almadan önce en çok hayalini kurduğum şey bir önceki cümlede geçen sebepler değil, bu katı yağı parisienne kaşığımla küçük toplar halinde tek kullanımlık dozajlar haline getirmekti. Evet en çok bu hayal beni baştan çıkarttı; ve hayalimi gerçekleştirdim. Çok da mutlu oldum bunu yaparken. Aşırı mutlu hem de.
Üstünde ismimin yazdığı cool parisienne kaşığım ve yağ toplarımla mutluluğun resmi

Bu kişisel garipliklerimi geçecek olursak; ben bu ürünün performansından çok memnun kaldım. Hatta geçtiğimiz kasım sonunda ilk kutunun sonuna yaklaştığımdan 2. kutumu sipariş ettim.

Öncelikle temizleme yağları makyaj yapmasanız bile, benim gibi hemen her gün güne kremi kullanıyorsanız günlük cilt bakım rutininize eklemeniz gereken bir adım. Özellikle de yaz aylarında hemen hepimizin güneş kremi kullandığını düşünürsek hepimiz temizleme yağlarıyla tanışmalıyız. Zira klasik temizleme jel ve kremleriyle cildimize nüfuz etmiş güneş kremini arındırmak mümkün değil; eğer bunu yapmazsak da gelsin, tıkanan cilt gözenekleri, gelsin siyah noktalar, beyaz noktalar komedonlar, sivilceler.
Yani işin özü, temizleme yağlarını sevin, onları kullanın.

Bazı temizleme yağlarının cildi kuruttuğunu, gerdiğini duymuşsunuzdur, bu yağda böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Hatta kendisini cildimin kurumasına karşı nasıl bir kalkan olarak kullandığımı aşağıda anlatacağım.

Diğer bir soru/sorun ise yağların gözleri yakması problemi.
Bu ürünü gözlerime makyaj yapmadığım zamanlarda kullandığımda asla yanma, batma gibi sorunlar yaşamıyorum. Makyajlıyken kaçarsa sanırım 92 kat sürdüğüm maskaradan dolayı tüm yağlarda olduğu gibi bu yağda da yanma hissini yaşıyorum fakat gözümü duruladıktan sonra hemen kesiliyor.


Nasıl uyguluyorum?

Makyaj çıkarmak için kullandığımda serçe tırnağım kadar ürünü alıp gözüme uyguluyorum. Bu miktar iki gözüme de yeterli geliyor. Katı yağları kirpiklerime uygularken parmağımı bir maskara fırçası gibi kullanıp kirpiklerimi tarar gibi uyguladığımda temizleme performansının çok daha iyi olduğunu ve maskaranın çözünürken yağ ile birlikte gözünüzün içine kaçıp rahatsızlık yaratma ihtimalini azalttığını eklemeden geçmeyeyim.

Gözlerime uyguladıktan sonra fındık tanesi büyüklüğünde yağı alıp bu sefer yüzüme ve gerekirse boynuma yayıp, sıcak suyla ısıttığım parmaklarımla masaj yapıyorum, böylece makyaj çok daha rahat bir biçimde çözünmeye başlıyor.
Sonrasında ılık suyu alıp hem gözlerimi hem yüzümü hafifçe ovalıyorum; böylece yağ süt rengine ce kıvamına dönüyor.
Bu yağı klasik sıvı temizleme yağları gibi suyla durulayarak arındırmıyoruz. Ambalajının üzerinde de ciltten arındırırken nemli ılık bir havluyla yüzümüzü silerek çıkartmamızı önermişler. Ben bunu yaparken klasik havluları değil. Önceden bahsettiğim Flink&Sauber Mikrofiber bezleri kullanıyorum. Makyajım tamamen arınmış oluyor. ( Merak ederseniz tık tık)
Yüzümde bir katman ya da yağlı bir his kalmıyor. Uzun uzun anlatınca meşakkatli gibi görünmüş olabilir, fakat oldukça pratik ve kolay bir rutin.

The Body Shop Papatyalı katı yüz temizleme yağı, katı ama yumuşak bir formda, cildiniz ısısıyla iyice yumuşayıp şeffaf bir hal alıyor ama hindistan cevizi yağı gibi tamamen likit hale gelmiyor. Makyaj yapmadığım zamanlarda bezelye tanesi kadar ürün alıp ince bir katman olarak uygularsam havluya ihtiyacım kalmadan cildimden arınıyor fakat makyaj temizlerken daha fazla ürün kullandığımdan havlu/bez kullanmak makyajı arındırmak için gerekli oluyor.

Double cleansing olarak geçen, önce yağ sonra temizleme jeli/kremi kullanılan çift aşamalı cilt temizleme rutini benimsendiğindeyse, ki cilt temizliği için en güzeli bence, geriye bir tortu kalmıyor.

Farklı Kullanım Şekillerim

Elimde cildimi kurutmayan germeyen temizleme jelleri yokken (yani 1 hafta önce) cildimi temizleme jeliyle yıkamam gerektiğinde önce bu yağı incecik bir katman olarak cildime yedirip sonrasında temizleme jelini uyguluyordum. Böylece cildim temizlenirken temizleyici cildimin üst kısmındaki azıcık nemi de sökmüyor cildimi kurup germiyordu.

Diğer bir kullanım şeklim, banyodan önce yağı tüm yüzüme sürüp banyoya bu şekilde girmek. Yağ arada bir tampon olduğundan banyonun sıcağı ve suyun kireç ve kloru yüzüme temas edip nem kaybına sebep olamıyor ve cildimi kurutmuyor. Banyodan sonra ise sıcağa çok maruz kaldığından ılık suyla kolaylıkla durulanacak kıvama gelmiş oluyor.

Siz de benim gibi banyodan sonra kağıt kadar kuru bir cilde sahip oluyorsanız bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim. Bu yöntemi kullandığımdan beri cildim çok daha iyi durumda.

Bu yağ uzun süre maruz kalınca sıcakla erime ve suya fazla maruz kalınca incelme yaşadığından genelde daha kısa banyolarda tercih ediyorum; daha uzun banyolarda daha kalın yapılı olan ve suyla asla erimeyen, maske olarak da kullanılan şu yağı kullanıyorum. Bu kulvarda her iki yağı da ayrı ayrı çok seviyorum.


İçerik olarak mükemmel bir içeriğe sahip olduğunu söyleyemem, fakat cildimin hiç hazzetmediği mineral yağlar içermemesi benim için artı oldu. 

İlk sıradakİ ethylhexyl palmitate nemlendirici, emolliente bir içerik, aynı zamanda koku ajanı, gözlerde iritasyona ve iyi arındırılmazsa gözenek tıkayabileceğinden sivilce, siyah nokta oluşumuna sebep olabilecek bir içerik. 

Benim burun çevremde gözenek problemi olsa da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Göz yakma ve göz çevresi irritasyonu konusunda da üstte de belirttiğim gibi tek başına kullanırken asla sorun yaşamadım ve yine üstte söylediğim göz makyajı çıkartma yöntemim ile göz içine makyaj kaçmadığı sürece rahatsızlık yaşamadım.

Sentetik wax, zeytin özü, shea yağı yine üst sıralarda yer alırken, ürüne ismini veren papatya içeriğin sonunda yer almakta.

Ürün ayrıca olumsuz içeriklerden, içeriğin üst sıralarında yer alan, düşük-orta derecede zararlı sayılan, emülsifiye edici bir madde olan PEG-20 Glyceryl Triisostearate , içeriğin son sıralarında yer alan, orta derecede zararlı sayılan, irritasyona sebep olabilecek, koku verici maddeler linalool, limonene ve parfüm içeriyor. 

Parfüm'ün elde edildiği maddeye göre zararsız veya orta derecede zararlı olarak görüldüğünü eklemeliyim. İçerikte parfümün elde edildiği kaynak belirtilmemiş.

Tüm listeyi fotoğrafta görebilirsiniz.

The Body Shop Camomile Temizleme Yağı 90ml/76gr ürün içeriyor ve güncel fiyatı 72,90 TL, fakat indirimlerle 45 TL civarına alabilirsiniz. Uzun kullanım süresi ve güzel performansıyla tekrar aldığım bir ürün oldu. Siz de yağları seviyor veya merak ediyorsanız bir şans verebilirsiniz.

Ek: İlk kutuyu sipariş edecekken sevgili Kırmızı Rujlu Blog - Blana, kendisinin bu ürünü denediğini ve memnun kalmadığını, pek tavsiye etmeyeceğini söyledi fakat yağları top top yapma hayalim ferman dinlemedi fkgfdjg.

Blana ile çok benzer cilt yapısına sahip olduğumuzdan ben bir üründen memnun kalırsam ve o kalmazsa veya tam tersi durumda bir sorun olduğunu anlıyoruz. Nitekim yine şüpheye düşüp kendisine benim elimdeki üründen bir tester yaptım ve o da kendisinin kullandığı ürünün yapısı ile benim verdiğim yağın yapısının aynı olmadığını belirtti. Sanıyoruz ki, onun aldığı dönem ile benim aldığım zaman arasında formülasyonda ufak bir farklılık olmuş. Çünkü yeni aldığım kutu da bir önceki kullandığım ile aynı yapı ve performansta. Yani siz de önceden kullanıp sevmediyseniz, tekrar denemek isteyebilirsiniz.

Blana'nın bu ürün ile yorumlarını okumak için -->> buradan

Umarım bu yazı hoşunuza gitmiş, sizi aydınlatmıştır.
Yine kısa yazacağım deyip destana çevirdiğim bir yazının daha sonuna geldik.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
Zeynuş

You Might Also Like

9 yorum:

  1. Aaaa, Zeynuş ya, şu banyodan önceki kullanım şekli gerçekten beni ciddi ciddi kurtarmış olabilir çünkü aynen dediğin gibi, gerginlikten çatlayayazıyor cildim!!! Hemen bu akşam deniyorum! Ayrıca TBS de bu yazını alıp çerçeveletse iyi olur; zira o çok prim verdikleri bloggerların "yhhııaaa harikaaa" yorumlarının tekme tokat dövecek güzellikte ve detayda olmuş! Bu sabah sen ve Blana ile arkadaş olduğum için tüm blog dünyası adına gurur duydum yeminle, ikinizi de öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak’cım asıl biz seninle arkadaş olduğumuz için mutlu ve gururluyuz! Teşekkür ederiz beybim❤️ Zeynuşun yazısı için söylediklerine de tamamen katılıyorum, TBS online sitesine bu yazının linkini eklemeli! Fakat ülkemizde pek kimse gerçeklerden hoşlanmıyor, neyse ki bu durum gerçeklerin umrunda değil😂😀 Keşke bayıldııaaım ların yerine, böyle dürüst ve doğru yorumları konuşuyor olsaydık.
      Ben de seni çoook öpüyorum❤️❤️

      Sil
    2. Ben de ikinizle arkadaş olduğum için gururluyum <3 <3 Yazıya bir adet "yhıa hıriikaa, bayıldıaam" eklesem belki de ciddiye alınırım jgdfkjgfdlgj
      Yorumun değil dürüstü, olmayanı bile makbul biliyorsunuz ki!
      İnşallah banyoda kullanım şekli işine yaramıştır Başakcım!
      Ben de öpüyorum ikinizi <3

      Sil
  2. temizleme yağları hele de katı yağlar hiç bana göre değil Zeynepcim bir türlü alışamadım bir türlü sevemedim en kötü krem jel misel su üçlüsünden sonra biraz da hindistan cevizi yağı ile ovalıyorum cildimi ama daha çok nemlendirme gibi oluyor artık o.. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katı yağlar karma ve yağlı ciltlerle anlaşamıyor genele olarak duyduğum kadarıyla, sıvı temizleme yağları çok daha iyi oluyor. Herkes cildine iyi geleni anlıyor deneme yanılmayla, hindistan cevizi yağından memnun olmana sevindim, çok güzel bir yağ ama komedojenik bir yağ olduğundan gözenekleri tıkayabiliyor, dikkatli kullanmakta yarar var kesinlikle. :)
      Sevgiler!

      Sil
  3. Zeynuşum bizim yağlar gerçekten birbirinden performans ve yapı olarak farklıydı ve sanırım benimki eski versiyondu. Gerçi katı yağ olarak aklım uzun süredir Heimish’de (neden acaba)😂 Ben uzun süredir duşta da makyaj temizleme yağı tutuyorum ve makyaj temizleme aşamasını hallederken cildim de kurumamış oluyor, hem pratik hem efektif yöntem gerçekten😂
    Şahane bir yazı olmuş bebişim, ellerine sağlık! Kocaman öpüyorum seni❤️❤️😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi içerik değişmese bile oranı değişince tüm peroformans değişiyor, öyle bir şey bile olmuş olabilir. Ben de heimish'i merak ediyorum ama bir indirim yapmadılar ki deli gönlümü almaya razı edeyim.
      Duşta her yerimize yağlar en güzel şey! Yoksa una dönüyoruz kuruluktan :D
      Çok teşekkür ederim Blanam,
      Çok öperim!

      Sil
  4. Efsaneee inceleme olmuş! Eğer katı yağlardan likitlere geçiş yapmasaydım ilk işim bunu almak olurdu. Ama ilk indirimde likit halini koşa koça alacağım 💋Hemen bu yazını TBS’ ye mail at. Bak diyorum 😍 diğer favorim Nip-Fab yüz pedleri yazııınnn ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kuşum! Likit hali de çok güzel, öneririm kesinlikle :) TBS sen ünlü değilsin der bana bence ama =)
      Beğenmene çok sevindim, efsanae cilt bakım yazıları hazırlıyorum düşünürsek ama hep yazmıyorum ki efsaneliklerini yitirmesin; artı olarak çok zaman alıyorlar :D :P

      Sil