cilt bakımı,

Azelderm, Acnelyse ve Isotrexin: Sivilce Şeytan Üçgeni

23:17 Glam Sight 0 Comments

Görsel alıntıdır.


Yaklaşık bir yıldır düzenli olarak kullandığım Isotrexin, Azelderm ve Acnelyse sayesinde cildimin nem dengesinin oturduğunu düşünüyorum. Önemli olan şu ki; bu kremlerin hiçbiri sürekli kullanım için değil. hepsi düşük dozda olsa da kimyasal peeling etkisi gösteren ürünler bu sebeple dikkatli olmak gerekiyor.

Ben ciltle çok fazla oynanmaması gerektiğini düşünenlerdenim; yani her hafta düzenli olarak maske/peeling uygulamıyorum. Sadece cildimin buna gerçekten ihtiyacı olduğu zamanlarda kullanıyorum. Her gün nemlendirici ürün de kullanmıyorum belki bunun sebebi karma cilt yapısına sahip olmam ve deniz kenarında nem oranı çok yüksek olan bir yerde yaşıyor olmamdır, çünkü karasal iklimde geçirdiğim dönemde her gün nemlendirici ihtiyacı oluyordu cildimde. Ürünleri tek tek incelersek;




Azelderm: içeriğinde %20 oranında azelaik asit barındıran ve hafif dozda kimyasal peeling etkisi olan bir kremdir. Azelderm, sivilce izlerini ve kızarıklıklarını ciltten kaldırmakta kullanılır. Isotrexin; cilde sürüldüğü anda yanma etkisi yapan ve daha sonra cilt yüzeyini ince film gibi kaplayarak cilt üzerinde kuruyan bir akne kremidir. 
Isotrexin; yeni sıkılmış sivilcelerin olduğu yüzeyleri yatıştırmak ve siyah noktaların olduğu bölgeleri temizlemek için kullanılabilir. Acnelyse, ciltte orta dozda kimyasal peeling etkisi gösteren bir kremdir. Acnelyse ciltteki lekeleri hafifletmek için kullanılır.

Her gün iki kez düzenli olarak yaptığım tek şey cildimi kısmen temiz içerikli bir yüz temizleyici jelle temizlemek. Eğer düşük dozda kızarıklık ya da sivilce varsa Azelderm'i bölgesel olarak uyguluyorum; bu krem sivilce izlerini ve kızarıklıkları geçirmekte çok etkili. Onun dışında eğer akne tipi ağrılı bir sivilce oluşumu baş gösterirse Acnelyse'i o bölgeye uyguluyorum. Sivilceleri sıkmamak iz kalmaması bakımından gerçekten çok önemli ama biliyorum ki bazen iradeli olmak çok zor ve işte böyle durumlardan sonra Isotrexin sıkılmış sivilcenin üzerine uygulanabilecek en iyi jel. Bölgenin temiz kalmasını ve mikrop kapmamasını sağlaması kesinlikle bir avantaj. Bölgedeki şişliği kısa sürede indiriyor, sivilcenin küçük bir kabuk haline gelip iz bırakmadan düşmesine ve bölgenin eski sağlıklı haline dönmesine yardımcı oluyor. 

Aynı zamanda Isotrexin siyah noktaları önlemek konusunda çok başarılı; siyah noktaların olduğu bölgeyi Isotrexinle düzenli olarak kaplarsanız bir süre sonra siyah noktaların artık çıkmadığını fark edeceksiniz. İlk hafta sorunlu bölgeye üç kez uygulamanız ve zamanla haftada bire indirmeniz işe yaramasında etkili olacaktır. Gece siyah noktaların olduğunu düşündüğünüz bölgeyi Isotrexin'le kaplayıp ertesi sabah yüzünüzü yüz temizleme jeliyle temizleyene kadar bekletebilirsiniz, eğer çok hassas bir cildiniz yoksa tabii. Ama hassas bir cilde sahipseniz sorunlu bölgede yarım saat bekletip yıkayabilirsiniz.

Son olarak bu üç krem; cilde uygulandıktan sonra güneşe çıkılmamasını gerektiren cinsten ürünler. Aksi bir durumda cildinizde güneş lekeleri meydana gelebilir ki bunu hiç istemeyiz. Bu sebeple yüzümüzde bu kremler varken güneşe çıkmamalıyız, ürünleri gece uygulamamız gerekiyor ve ertesi gün mutlaka güneş kremi kullanmalıyız.





You Might Also Like

0 yorum: