aydınlatıcı,

STROBING & Günlük Makyaj | STROBING for a daily makeup

20:31 Glam Sight 0 Comments

**FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN





Son zamanlarda patlayan bir trend var; Strobing. Aslında var olan bir şeyi yepyeni bir keşifmişçesine sürülmesi beni her zaman şaşırtıyor. Bir başka örneği Kim Kardashian ile anılan ama çok daha öncesine dayanan "Kim tipi yüz kontürü"

There's a makeup technique which is trending lately; Strobing. I am always amazed how a thing already exists represented as something new. Another example is contouring techniques which is reminded as "Kim Kardashian's contour style"

Strobing'e dönecek olursak, Strobing Nedir?



Yüzün yüksek kısımlarını aydınlatarak yüzü vurgulamak. Bu sırada alın çizgisi, elmacık kemikleri, çene çizgisi gibi daha keskin gölgelere sahip olan bölgelerdeki gölgeleri desteklememek ve mat ürünlerle çalışmamak ve teninize göre koyu renk paletlerini kullanmamak. Bir denizkızı veya su perisi görüntüsü yakalamak gibi bana göre.

 Lets get back to Strobing,
What is Strobing?
 Accentuating the higher parts of the face by highlighting. During this technique nothing should be used to emphasize or sharpen the face lines a.k.a no  contouring! Also not to use much darker shades shades than your skin tone. To me Strobing is creating a mermaid or a water fairy look.

Strobing Kimlere yakışır? Kimler uzak durmalıdır?
 Strobing yüzü sadece aydınlatan bir teknik olduğu için yüzünüzün keskin çizgileri olmayacak dolayısıyla yüzünüz olduğundan daha dolgun daha genç görünecektir. Yani eğer yuvarlak bir yüze sahipsenizaydınlatma konusunda cimri davranmanız daha uygun olacaktır. Mesela geniş yanaklarınız varsa elmacık kemiği, gıdınız varsa çenenizi aydınlatmaktan, çok geniş bir alnınız varsa alnınızı aydınlatmaktan kaçınmanız daha doğru olacaktır. Yine yüzünüzün yağlı kısımlarına aydınlatma uygulamaktan kaçının, yoksa ilerleyen saatlerde hoş bir görüntü çıkmayacaktır.

To Whom Strobing Suits Th Best? Who Should Avoid Usng Strobing?
 Since Strobing is a technique that highlights your face, there won't be any distinctive, sharp face lines. If you have a rounded face try to be  ungenerous at your highlighting. For instance, if you have a wide cheeks or double chin or wide forehead, try avoiding to highlight those parts of your face.Also if you have an oily skin, don't go crazy about highlighting, in couple of hours there will be an unpleasant makeup look on your face.

daily makeup look with strobing

  Strobing fazla patlayan renkler ya da keskin kontür kullanılmıyor diye hafife alınması halinde sizi rezil edebilecek bir tekniktir. Çünkü aydınlatma da en az diğer renkler kadar önemlidir. Günün saatine ve makyajı kullandığınız ortamı dikkate almazsanız kötü bir görüntü sergilersiniz. Mesela gün ortasında sevimli olduğu sanan sevimsiz bir deniz feneri gibi.

Strobing shouldn't be underestimated just because it doesn't include contouring or vivid colours, otherwise it can make you look awful. Because, highlighting colours are as important as other colours. If you don't pay attention the time and the enviroment where you decided to use strobing you would execute unappealing look.Like an unattractive lighthouse in the middle of the day.

 Strobing tekniğini adına strobing tekniği denmeden çok önce kullanmaya başlamıştım; biraz zorunlu sebeplerden. Ten rengim fazla açık olduğu için hiçbir düzgün kontür rengi bulamadım, beyaz tenliler için önerilen tüm ürünler ya çamursu ya da turuncu oldu. Ben de kontür kısmını atlayıp aydınlatıcıyla büyük aşklar yaşadım.  Zaman içinde günlük makyaj için, akşam/gece makyajları için farklı strobing teknikleri geliştirdim.

I was using strobing technique before it was cool. Or before it was called strobing. Since I am fairly fair skinned person, I've had hard times to find a contour colour matches my skin; no, no colours reccomended suits, they are either look too orangey or muddy. So I skipped this part and had an amazing affairs with my highlighters. By the time, I developed different strobing techniques for daily makeup and evening/night looks.

Günlük makyajda strobing tekniği kullanacaksak dikkat etmemiz gerekenler;

- Yüz makyajında mat fondötenler yerine cildiniz yağlıysa satin veya normal/kuruysa glowy bitirişli fondötenlere, simli veya pırıltı içeren aydınlatıcılar yerine daha inci bitirişli ürünlere yönelmek.
 Yaz aylarında fondöten gibi ürünleri kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, Mac Strobe Cream veya Lotion'ı ya da L'oreal Lumi magique baz gibi ışıltılı bir ürünü renkli nemlendiriciniz veya kapatıcınızla karıştırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.
 - Göz makyajında, taze görüntüyü korumak için; orta bronz tonlardan daha koyu tonlar kullanmaktan kaçınmak, şampanya, taupe, açık metalik tonlar gibi tonlar kullanmak ve yine simli ürünler yerine metalik, frost yapılı ürünler kullanmanız daha taze, genç bir görüntü yakalar, çünkü simli ürünler daha yaşlı ve yorgun bir görüntüye, istenmeyen çizgi ve kusurların vurgulanmasına sebep olabiliyor, özellikle vakit geçtikçe.
 - Dudak ürünlerinde şeftali, nude, pembe tonları kullanmak,dudaklarda pırıltı isteniyorsa ince simi olan ürünlere yönelmek.

For a daily look with strobing techniques what you should pay attention,
- On face makeup, instead of using matte foundation try using satin (for oly skin) or glowy (normal/dry skin) foundations. Instead of using shimmery highlighters, try using pearly ones or the ones contains sheen.
During summer, if you don't like using foundation, you can mix your concealer or tinted moisturizer with a skin baze contains pearly sheen, like Mac Strobe Cream/Lotion or L'oreal Lumi Magique base.
-On your Eye makeup, try to avoid using colours darker than medium bronze to keep that fresh look. Try chanpagne, taupe, light metallic colours. Also again, try metallic or frost textures instead of shimmery ones. For, shimmer makes face look older, tired and emphasize the undesirable lines.
-On lips, using products with nude, pink, peachy colours, (on summer especially) and if you decided to use shimmery products, try the ones with fine shimmers

Bu ufak önerilerimden sonra bu makyajımda kullandığım ürünlere gelirsek;

Afterwards my little recommendations, lets have a look on what I used on my look;

Yüz/Face

L'oreal Lumi Maguique (Baz/Base)
Maybelline Fit Me (Kapatıcı/Concealer)
Mac MSF Lightscapade (Aydınlatıcı/Highlighter)
Nars Orgasm (Allık/Blush)

Göz/Eyes
Mac Pro Longwear Waterproof Brow Set - Emphatically Blonde (Kaş Maskarası)
MakeUp Forever Aqua Creme Eye Shadow No:13
Gosh Forever Eye Shadow  - Silver Rose
Giorgio Armani Eyes to Kill Maskara

Dudak/Lips
Mac Lipglass - Emancipation



Ben her zaman göz makyajından başlarım. önce kaşlarımı  kaş maskaramla doldurdum, sonrasında göz kapağımın tamamına makeup forever şampanya tonlarında krem farı uyguladım. Dış V kısmına, göz pınarlarına ve alt kirpik dibine Gosh'un stick kalem farlarından Silver Rose adında pembe dokunuşlu gümüş rengini uyguladım. En son olarak Eyes to Kill maskarayla göz makyajımı tamamladım.

-  I always start with my eye makeup. Firstly, I started with my eye brows, then I applied MUFE eyeshadow on my lids.On my lower lashline, inner conners of my eyes and the outer v I used GOSH Forever stich eyeshadow - Silver Rose. Lastly I applied my Mascara.

 Yüzümün göz altı burun çevresi iç yanak gibi kısımlarına lumi magique baz ile karıştırarak kapatıcımı uyguladım. (Bu tamamen tenime uygun renkte fondöten kapatıcı bulamadığımdan rengi açmak için uyguladığım bir adım, siz de ister benim yaptığım şekilde fondöten/kapatıcınıza az miktarda karıştırarak isterseniz ayrı ayrı uygulayabilirsiniz.)

-  On my face, I mixed my concealer with my base to lighten the colour -otherwise it's too dark- and add a a hint of sheen and applied  under my eyes, nose area, inner part of my cheeks.

Sonrasında tekrar lumi magique bazı yüzümün elmacık kemiği, burun kemiği, çene ucu, alın ortası, kaş kemiği gibi yüksek noktalarına belirgin bir tabaka halinde uygulayıp 2 dakika kadar bekledim, ki yoğunlaşıp daha belirgin bir incimsi aydınlatıcılığı olsun. (*)

-  After that I applied a slightly thick layer of  my lumi magique base on the higher parts of my face like my cheekbones,nose, chin, center of the forehead ( applied lightly on these last 3 parts) and waited for 2 minutes before blending to let it intensify the pearly sheen in it. (*)
(*) how to apply thick layer of base 


Sonrasında parmaklarımla yedirip üzerine Lightscapade aydınlatıcıyı ıslattığım eklips beauty blender benzeri sünger ile uyguladım. Bu şekilde fırça ile çok çok hafif bir aydınlık veren Lightscapade aydınlatıcının işlevini daha belirgin hale getirdim. (Burada belirginlikten kastım deniz feneri değil tabii, zaten Lightscapade öyle bir ürün olamayacak kadar asil ve nazik.)

-  Then I blended it with my fingers and applied Lightscapade highlighter with a damp beauty blender kinda sponge, which concenrated the colour pay off of the highlighter, not in a cheap way tho! Something you can never achieve is a cheap look with Lightscapade!

 Makyajda başka pırıltılı bir ürün kullanmadığım için incecik sim içeren orgasm allığımı duofiber bir fırça ile yine çok hafif elle yanak ortasından yüzümün dış kısmına doğru uyguladım.
En son dudaklarıma nude tonlarda bir lipgloss olan emancipation'ı  uyguladım. (Lipglossları hiç sevmem, ama Emancipation bir istisna.)

-  Since I didn't use any shimmer, I decided to go with Nars Orgasm blush which contains very fine shimmer and I applied it on my mid cheeks to outer parts very lightly with a duofiber brush.
Lastly I applied Emancipation Lipglass. (I do not like lipglosses at all, but Emancipation is an exception.)



Yapması fazla vakit ve enerji almayan, elinizi hafif tutarak yaparsanız sizi her zaman canlı ve fresh gösterecek bir makyaj olduğuna inanıyorum.
Umarım bu yazımı beğenmişsinizdir,
Kendi strobing tekniklerinizi de bizimle paylaşın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,

I believe it is a makeup doesn't taake too much time and energy and makes you look fresh and lively if you apply it light handed.
Hope you liked this post!
Share your own strobing techniques with us!
See you on the next post!


Zeynep



You Might Also Like

0 yorum: