aha,

Aspirin Maskesi / DIY Face Mask

19:46 Glam Sight 0 Comments

*FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN*


Mesleğime karşı duyduğum sevgiden olsa gerek, buzdolabımda veya kilerimde tuttuğum besinlerle yüz maskesi hazırlamayı pek seviyorum. "Yenmeyecek bir ürünü yüzüme sürmek istemem" mottosu biraz aşırıya kaçan bir söylev olsa da (çünkü siz kivi yerken bir kısmını yüzüme sürseniz kendisine olan alerjimden ötürü tenim çıldırır ve işi yarılıp kanamaya kadar götürebilir, biraz uç da olsa örneklemek gerekirse) iş maskelere gelince tarifin içinde bir iki yenebilir ürün kullanmak, veya kullanacağım ürünleri kolayca bulabilmek, alabilmek hoşuma gidiyor.
Günlük cilt bakım rutinimin dışında 2 haftada 1 veya ayda 1 yaptığım maskeleri ortalama 15 dakika yüzümde tuttuğum için bu yüzümde bekleyen maskenin yüzüme nazik davranmasını istiyorum. Bu amaçla kullandığım ve memnun olduğum birkaç maske tarifi var sizlerle paylaşmak istediğim. Cilt tipimi tarif etmek gerekirse;çok hafif şiddette rosacea veya rozase'ye bağlı olarak çok kuru yanaklar çene ve kaş arası ile hafif yağlıya dönük burun ve çevresi ile üst alın bölgesi. yazması da bakımı kadar yorucu, hassas bir cilt tipi, evet; kısaca çok kuru- karma bir cilt. sağ yanağım rosacea yüzünden biraz kızarık durabiliyor zaman zaman. Maskelere gelecek olursak;




Aspirin Maskesi


Bu birçok kişinin bildiğini düşündüğüm bir maske; ama yine de yazmanın faydası olacağına inanıyorum. Bu maskeyi ister yoğurtla ister balla hazırlayabilirsiniz. Ben ikisini de denedim ve yoğurtla yapılanını da daha etkili buldum kendi cildimde. Yoğurtta bulunan laktik asit ile aspirinde bulunan salisik asit mükemmel kombo oluşturup cildinizi pamuk gibi yaparken aynı zamanda da nemlendiriyor. Salisik asit'in etkisini biraz sakinleştirmek için bal kullanılabilir, Hassas cilde sahip olanların biraz daha cesaret edebileceği alternatif. Veya isterseniz 3 ürünü de karıştırabilirsiniz! Bu maskeyi cildinizde 15 dakikadan fazla tutmanız ciltte hassasiyet yaratabilir, o yüzden böyle bir delilik yapmayın. Ayrıca maskeyi uygulamadan evvel yüzünüze hafif bir buhar banyosu yaparsanız gözenekleriniz açılır ve çok daha güzel bir sonuç alırsınız, zira bu maske dolmuş gözenekleri temizlemede ve siyah noktaları hafifletmede çok başarılı. (Tabii ki istikrar şart.) 

ÜRÜNLER:
3 adet aspirin
1 tatlı kaşığı tam yağlı yoğurt
veya
1.5 tatlı kaşığı bal (tatlı kaşığını önce zeytinyağı ile hafifçe ovarsanız balı rahatlıkla alabilirsiniz :) )
1 çay kaşığı kadar su ( aspirinleri çözündürmek ve kolayca toz haline getirmek için)

*Eğer bal ve yoğurdu beraber kullanacaksanız oranlarını yarı yarıya düşürün, veya aspirin oranını arttırıp aileniz veya arkadaşlarınızla bakım partisi düzenleyin! =)

Aspirinlerimizi su ile ıslatıp suyu emmesini ve kabarmasını bekledikten sonra kaşığın tersiyle iyice eziyoruz. Sonrasında, yoğurt ve/veya balı ekleyip harmanlıyor, yüzümüze gözlerimizin etrafı açık kalacak şekilde uyguluyor ve 15 dakika kadar bekletip duruluyoruz. Daha sonra tonik veya temizleme sularıyla yüzünüzü silebilir ve nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz. 
Ah! Bir de bu maske, eller için de çok güzel, fakat 10 dakikadan fazla tutmanızı önermem. Ayrıca elinizde kesik, yara, yanık, aktif halde egzama ve türevi bir rahatsızlık varsa içindeki asitten dolayı hassasiyet yaratabilir.


En önemlisi bu maske ufak, masum bir kimyasal peeling sayıldığından akşam veya gece yapmanız, ertesi bir iki gün ise yüzünüze mutlaka en az 30spf koruması olan bir güneş kremi kullanmanızdır. Aslında yüzünüze her zaman koruyucu bir güneş kremi kullanmanız faydalıdır. 

Lafı daha fazla uzatıp, yormak istemem; bir sonraki ev yapımı maskeler tarifimde buluşmak üzere!





Maybe due to my love for my profession (a chef!) I love using ingridients that I can find easily in my fridge, in my larder. " I won't put anything on my face that I won't put in my stomach" motto is a bir drastic to me, since there are many foods that can be allergenic to some, yet still edible for those who didn't develop any allergy to them! 
Except my daily skincare routine, there are some face mask recipes I that I use fortnightly or monthly (depending on the state of my skin) and since I hold them on my face averagely 15 minutes, I want my skin to be treated gently. With this purpose I have some recipes that I use and pleased with the result. To  describe my skin; I can say I am very dry on my cheeks, chin and between the eyebrows due to rosacea, and oily on my upper forehead and nose area. Ir requires high maintenance and not easy to describe as well! Well,briefly it's sensitive, combine to very dry skin. Also, sometimes I deal with redness on my right cheek, again because of my rosacea. Anyway, about the mask recipes, today we're examine one of them;

Aspirin Mask


This one might be a well-known mask but again I find it useful to write about it. You can preapare this mask with yoghurt or honey or use both at the same time. I tried both of them seperately an I liked the results with the yoghurt better. The lactic acid in yoghurt meets with the salicylic acid in asprn and creates the perfect combo and makes your skin soft as silk and super moistured! To tone down the effect of salicylic acid of aspirin you can use honey instead. It is an alternative which is more encouraging to those who have very sensitive skin. Or instead you can use honey and yoghurt together! Holding this maskon your face more than 15 minutes would be a nutjob, so do not do such a thing! Also right before applying the mask on your face try tto have facial steam bath, to open your pores and the result would be more successful snce this mask is a killer at cleaning plugged pore and blackheads! (Consistency is a must of course!)

INGREDIENTS:

3 aspirin
1tsp full fat,  plain yoghurt 
or
1½tsp honey( if you lightly rub spoon with olive oil honey will be easily dropped from the spoon)
½tsp water ( to dissolve and crush your aspirin)

* If you decide to use honey an yoghurt together drop the measurements in half or double the amount of the aspirin and throw a skincare party with your friends or family! =)

First add the water on aspirin and let it sink in then crush it with the back of the spoon and then add the honey and/or yoghurt,stir and combine.Put it on our face except the eye area, wait for 15 minutes then wash. After that you can apply your tonic or micellar water and a moisturizer.
Oh, also this mask is a great hand mask, too. Bu do not hold it on your hands more than 10 minutes. Moreover, if have cuts, burns, fresh scar or active eczema you might want to skip this due to the acids this mask contains.

The most important part is applying this mask during the evening or night and using a spf (at least 30) the next day. Since this mask is a little,innocent chemical mask you must avoid direct sunlight afterwards, at least a day or two. Actually using spf on your face is a best investment that you can do to your skin.

Hope you liked this mask recipe, until we meet on another diy mask, take care!

You Might Also Like

0 yorum: