beyaz kil,

Beyaz Kil Maskesi / DIY White Clay Mask

02:42 Glam Sight 0 Comments

**FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN



 Sanırım evde maske yapmaktan gizli bir haz duyuyorum. Yemek hazırlamak gibi ama işin ucunda kilo almak yok. Eheh =)
Beyaz kil maskesi her kullanım sonrasında daha sık uygulama isteği yaratan bir şey kesinlikle. Üstelik uygulaması da çok kolay. Tek ihtiyacınız, aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz beyaz kil,  arıtılmış su veya maden suyu ve biraz yağ; ben hindistancevizi yağını tercih ediyorum, fakat zeytinyağı, kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağları da kullanabilirsiniz. Hatta iki değişik yağı karıştırarak da kullanabilirsiniz. Ölçülere gelecek olursak;





1 yemek kaşığı beyaz kil

1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ( 2 yağı karıştıracaksanız ½ tatlı kaşığından)
1 tatlı kaşığı su veya maden suyu

Üç malzemeyi karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Hindistancevizi yağı kullanacaksanız, yağı eklemeden önce kaşığı çakmağa tutarak yağı eritin ve bu şekilde katın. 


Kıvam koyuysa biraz su/maden suyu, akışkansa biraz kil ekleyerek kıvamı ayarlıyoruz. 
Göz ve dudak üstü açık kalacak şekilde yüzümüze uyguluyoruz. Kışları 20 dakika, yazları ise 15 dakika tutuyorum ben maskeyi yüzümde. 
Kışın maskenin kuruması biraz daha vakit alıyor.

Maske yüzünüzde kururken mimik yapmamaya çalışmak gerek, ama isterseniz sizde benim gibi bol bol mimik yapıp yaşlandıkça nereleriniz kırışacak diye zamanı ileri sarmışcasına görebilir, ağlayabilir ve botox konusunda derin düşüncelere dalabilirsiniz. =) 

Sonrasında cildinizi yine ılık su veya madem suyuyla durulayıp yüz temizleyicinizle arındırıp, nemlendiricinizi tatbik edin. Tonikleri genelde böyle maskeler sonrası çok tercih etmiyorum, cildin üst tabakası maske gibi işlemlerden sonra hassasiyete meyilliyken tonik o hassasiyete körükle gidebiliyor.

Cildim oldukça kuru ve beyaz kil maskesinin nemlendirmesini, cildi pürüzsüzleştirmesini ve gözeneklerimi derinlemesine temizlemesini çok seviyorum. Kesinlikle 3 saatlik yalandan bir etki değil, Aynı zamanda yağlanmaya çok yatkın burun ve çevremdeki sebum fazlalılığını alıyor, parlamayı engellerken hiçbir şekilde kuruluk veya gerginlik yaratmıyor.

Eğer cildiniz yağlıysa ve cildinize uyacağına dair şüpheleriniz varsa bu maskeyi kullanılan yağ oranını düşürerek kullanabilirsiniz, fakat normal oranları kullanarak da memnun kalacaksınızdır. Veya isterseniz yağlı ciltlere önerilen yeşil kil maskesin deneyebilirsiniz.

Bu maskeyle ilgili sevdiğim bir başka şey de asla sivilce oluşumuna sebebiyet vermemesi. Über hassas cildimle (her blogger gibi :D ) bir ürünü sık kullanmamda bile isyan olarak kızaran kabaran sivilcelenmeye öykünen cildimde hiçbir reaksiyona sebebiyet vermedi.
Üstelik oldukça doğal ve bütçe dostu.

Cildinizin ihtiyacına göre hafta veya 2 haftada bir uygulayabilirsiniz. Benim tercihim ayda 1, başka maskelerle 

dönüşümlü olarak uygulamak. 
Mesela bir hafta aspirin maskesi uyguladıysam, bir sonraki hafta kil maskesini uyguluyorum, sonraki hafta cildi dinlenmeye bırakıp, ertesi hafta başka bir maske uyguluyorum. Böylece cildimi hem yormamış hem de tek bir ürüne alıştırmamış oluyorum.
Beyaz kil saç maskesi olarak da kullanılıyor fakat henüz denemedim, denedikten sonra gözlemlerimi blog'da paylaşacağım.

Bir başka ev yapımı maske tarifim olan Aspirin Maskesi Tarifi'mi gördünüz mü?
Bir başka post'ta görüşmek üzere,

Zeynep




Secretly (no, actually not secretly) I am pleased to prepare home made face masks, it's like simple cooking but in the end you don't gain weight =)
White clay mask is like a little magic that everytime I apply it, I want to use it more frequently. However, I apply it once a month beacuse I use other masks; like weekone I use one of another diy mask aspirin mask and week two I use white clay mask, week three I am resting my skin and on week four I use another mask which I will be writing about later. You don't have to do it my way though, you can use this mask once a week or fortnightly. 
During the winter I hold the mask for 20 minutes on my face, while on summer 15 minutes would be enough. Then rinse it with water or mineral water and again wash my face with my facial wash.
After I wash the mask off of my face, I can't help to touch my skin, for it is so hydrated and smooth while my pores aredeeply cleansed, and it lasts for days if you take good care of your skin. I have very dry cheeks and oily nose area, this mask smooths and hydrates my cheeks and yet balances the sebum of my skin without creating any dryness around my nose, I said it's like a magic! And it never caused breakouts on my skin, which is another magic for my skin irritated easily, when there's no reason to be!
Also don't forget to apply your moisturizer afterwards to boost the effect of the mask! - I skip applying the tonic for it might causes irritation on fresh skin.-
Also this mask is very easy to do, what you need;

1 tbsp white clay
1tsp coconut oil (before adding to the mixture melt the oil by holding a light under the spoon)
1tsp water (still or sparkling)

Mix all the ingredients together, the consistency of the mixture should be like a paste. If it's too thick add more water, if it's too runny then add some clay. Also you can use other kind of oils, like olive oil, grape seed oil or apricot kernel oil. You can mix 2 oils if you want!
If you have oily skin you can use this mask,too, not necessary but you might want to decrease the amount of the oil that's used half way. Or you can use green clay which is said more suitable for oily skin.
White Clay is used as a hair mask, too, I haven't tried it yet, but when I do, I will let you know about the results.

Have read about my other diy mask Aspirin Mask ??
'Til next time,
Zeynep

You Might Also Like

0 yorum: