baby lights,

Loreal Paris Casting Sunkiss Jelly - Evde saç açmak

16:23 Glam Sight 11 Comments






Bu ürünün youtube'da ünü yayılmadan önce, daha yazın başlarında raflarda gördüğüm an sarılmış, şu postta fikirlerimi paylaşmıştım. Şimdi de burdan paylaşmak istiyorum sizinle.



Öncelikle ürün oldukça pratik, kokusu şahane. En yoğun verimi ıslak saça uyguladığınızda alıyorsunuz. Saç rengini cidden açıyor, internette en çok sorulan soru boyalı saçı da açar mı olmuş, cevabım ise "Evet açar." Ben üstündeki "Boyasız saçlar içindir." uyarısının, açıp açmaması değil yıpratıp yıpratmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. İşlem görmüş saçı cidden çok yıpratıyor. Kuruluk, nem kaybı, kopma gibi sıkıntılar bırakabiliyor. Tabii bu biraz da saçınızın ne kadar yıpranık olduğuyla ilgili. Örneğin benim saçım aşırı yıprandığı için böyle reaksiyon gösterdi ama sizinki göstermeyebilir.

Ürünü ilk yorumladığım zamanlarda saçım bu kadar yıpranmamıştı, o yüzden hafif bir kurulukla atlatmıştım ama şimdi ciddi uyarıyorum, aşırı yıpranmış saçlarınıza uygulamayın.

Onun dışında diplerimdeki doğal saçlarımı, boyanın bile çok zor açtığı saçlarımı, ilk kutu bitiminde gözle görülür derecede açtı. Kuaförün o saçı doğal rengim sanması da ayrı konu :)

Kuru saça uygulayıp fön makinesi tutabilirsiniz,
Kuru saça uygulayıp güneşe çıkıp kurutabilirsiniz,
Islak saça -ki favori yöntemimdir- uygulayıp güneşe çıkabilirsiniz,
Islak saça uygulayıp fön makinesi tutabilirsiniz.


Gördüğünüz gibi kullanım seçenekleri bol, üstelik saça hafif bir dalga da katıyor. Ben ıslak saça uygulamayı en hızlı sonuç veren yol olarak deneyimledim.

Loreal Paris Casting Sunkiss Jelly'yi tavsiye ederim. Vaatlerini yerine getiriyor. Saça hiç zarar vermeden açan bir ürün bulmanız imkansız, bu konuda kimseye güvenmemenizi öneririm. Neticesinde saçın rengini değiştiren her şey, yapısını da değiştirecektir. Önemli olan bu zararın dozu ve ne derece kurtarılabilir olduğudur. Saçınız aşırı yıpranmamışsa, çok işlem görmemişse, çok işlem görmüş olduğu halde hayata sıkı sıkı bağlıysa, krem/maske/bakım kürleri desteğiyle kullanabilir, saçınızda hem uygun fiyatlı hem de şık baby lights, ombre etkisi yaratabilirsiniz.

Ece


Not: Bu arada yurtdışında bu ürünün 3 versiyonu olduğu halde bizde hala 1 versiyonu mevcut sanırım. Umarım diğerlerini de deneyimleme şansımız olur en kısa zamanda :)







You Might Also Like

11 yorum:

  1. merhaba yaklaşık 1 yıl boyunca kızıldı saçlarım şu an ise yıpranmadan dolayı kestirdim ve koyu kahveye boyadım kendi saç rengime dönmek için sunkiss'i de boyalı saçlara önermiyorlar acaba saçımda bu kadar renk uygulaması varken saçımı açar mı ya da herhangi bir akmaya sebep olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      kullandığınız iki renk de baskın renk olduğundan saçınızı kolay kolay açacağını sanmam :( zaten açsa bile aşırı yıpratır zira bildiğiniz gibi kızıl renk saçı ne ile açarsanız açın açma evresinde saçı en çok yıpratan renklerden biri. bence sunkiss yerine saçınızın şu anki renginden iki-üç ton açık boyayla ombre yapmanız saçınızı daha az yıpratacaktır :)

      sevgiler

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.
    Ben 2 sene önce saçlarıma ışıltı attırmıştım. Fakat uzadı kestirdim derken şuan doğal renginde kumral fakat hala ışıltılar var. Bu ürünü kullansam problem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, yorumunuzu geç gördüğümüz için özür dilerim öncelikle. geç de olsa cevap vermek istedim. eğer ışıltı attırdıysanız bir sorun olacağını düşünmüyorum fakat bu ürünler saçta kızıl yansımalar yaratabiliyor, bu tür yansımalar istemezseniz kullanmamanız daha yerinde olur. kullanmış veya kullanacaksanızda bol bol saç kremi ve duş sonrası bakım ürünleri kullanmanızı öneririm.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Merhaba bende kullandim da artik kullanmayi kesicem cunku renginden memnunum acaba yikayinca acilma yaparmi yoksa ayni mi kalir cok onemli lutfen cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, yorumunuzu geç gördüğümüz için özür dilerim. saçınızın rengini yıkamak değil fakat ısı kaynakları açabilir. saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa vs. gibi ürünleri sıklıkla kullanırsanız, saçınızın cinsine de bağlı olmak üzere saç tonunuz 1-2 tona kadar açılabilir.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. İyi geceler, saçımı tüp boya ile kızıla boyadım kuaförde herhangi bir işlem görmedi yani. istediğim renge boyatmak için saçımı açmam lazım ama oryalle açmak istemiyorum fazla yıpranır diye bugün sunkiss'i denedim hafif matlık ve kuruluk oldu ama açıldı saçlarım sizce kullanmaya devam etmelimiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nur Hanım,
      Saçlarınızı kızıla boyadıysanız sunkiss jelly saçınızı açmak konusunda başarılı olmayacaktır sadece kuruluk verecektir ve buna bağlı donuk bir görünüm. Kızılın neredeyse her tonunu denemiş biri olarak saçınızı oryal gibi güçlü bir açıcı dışında başka bir ürünün açamayacağını söyleyebilirim maalesef. Benim naçizane tavsiyem Sunkiss'i kullanıp saçınızı yormamanız. Eğer renkte değişikliğe gidecekseniz oryal kaçınılmaz olacak ve zaten yoracak bir de sunkiss'le yormayın. Kızıldan başka bir renk veya daha açık bir tona dönmek için kuaföre gitmeniz en iyisi olacaktır. Oryal kullanımıyla oluşacak saç yıpranmasını azaltmak için önerim saçınızı Olaplex kullanarak açtırmanız; saçtaki yıpranma ve yanma riskini oldukça azaltıyor, kuaförünüze Olaplex kullanıp kullanmadığını sorun, kullanıyorsa mutlaka Olaplex ile saç açtırın; kullanmıyorsa bir başka güvendiğiniz ve Olaplex kullanan salonu tercih edebilirsiniz.
      Ben saçımı platine kadar açtırdım ve ince telli zayıf saçlarım bu ürün sayesinde çok az hasar aldı.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan başka bir soru varsa lütfen sorun.
      Sevgiler,
      Zeynep.

      Sil
  7. Merhaba,
    saçı açınca dipboya şart oluyor ne yazık ki :( ama dipboya da istemiyorsanız tek çareniz saçınızın kendi renginde bir boyayla boyamak. ben dipboyadan sıkıldığım ya da saçlarımın aşırı yıprandığı zamanlarda dönemsel olarak kendi rengime dönüyorum.

    bunun dışında ne yazık ki önerebileceğim başka bir şey yok, bazı youtuberlar ne yazık ki bu ürünü çok yanlış tanıttı...

    YanıtlaSil