bakım ürünleri,

Shea Butter - Cyrene Shea Butter - İncelemesi

01:42 Glam Sight 6 Comments


*Görsel www.guzelleselim.com'dan alıntıdır*




Merhaba,
Soğukların birden bire gelip, tüm nem dengemizi alt üst etmesiyle cildimiz ayarından çıktı, dudaklarımız kuru kuru oldu, sivilcelerimiz halay çekmeye, kızarıklıklarımız coşmaya başladı değil mi? En azından bende durum bu oldu, bu yüzden sadık yarime sarıldım.


Shea butter birçok açıdan mucize ürünlerden biri.


Ben eskiden l'occitane markasından alıp, sıcak suda eritip, o suya biraz yasemin yağı damlatıp yüzüme buhar banyosu yapıyordum. Kalanını da saçlarımın gövde ve uçlarına sürüp birkaç saat bekletip yıkıyordum.

Saçlarıma nem kazandırmış ve parlatmıştı, cildime ise adeta bir nem ve detoks bombası etkisi göstermişti.

Aslında bu butterı her yerinize uygulayabilirsiniz. Vücut için çok başarılı bir nemlendirici keza elleriniz için de öyle. Ama bu sene farkettiğim başka bir etkisi ise lipbalm etkisi oldu. Küçük bir parça parmaklayıp iki parmağım arasında ısıtıp dudağıma sürdüm, dudak sıcaklığıyla direkt eridi, dudaklarım bunu iyice emdikten sonra şu an yumuşacıklar. Böyle kullanmayı da çok sevdim zira piyasadaki lipbalmların içinde sayısız kimyasal bulunmakta ve biz bunu dudaklarımıza sürüyoruz. Elbet o kimyasalları hüpletiyoruz yani. Üstelik bazıları 3-4 saat sonra öncekinden de kuru bir hale dönüyorlar, bir nevi bağımlı olmak zorunda kalıyorsunuz.

Oysa ki bu hem daha sağlıklı, hem de daha etkili bir seçenek. Bu sene Cyrene markasının Shea Butter'ını kullanıyorum. Diğerinden bir tık daha yumuşak, yine benzer derecede başarılı.

Sevgilerimle,

Ece

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Bunu çok seviyorum elimi ayağımı tırnaklarımı her yeri nefis nemlendiriyor 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet <3 bir bu bir de argan milk serum bu markanın en iyi nemlendiren iki ürünü bence, kış gelmeden depolamak lazım :)

      Sil
  2. Ben ilk defa senin yazında gördüm bunu canım. Nerelerde bulabilirim bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cyrene'in sitesinde satılıyor onun dışında katı formda bulduğun her shea iş görür :) benim l'occitane öncesi böyle bir yağın varlığından haberim bile yoktu, hala mağazaları duruyorsa ordan da bulabilirsin

      sevgiler :*

      Sil
  3. Ece shea yağı kışın kesinlikle hep elimin altında.. Ben de loaccitane alıyordum, bu sene cyrene bakayım. Bir de doa kozmetikten kakao yağı aldım, onu da bir deneyeceğilm. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakao yağı hakkındaki fikirlerini çok merak ediyorum, sabırsızlıkla bekliyorum yazını :) Sevgiler :*

      Sil