cilt bakımı,

Kuruyan Maskaranızı Canlandırın! / Revive Your Dried Mascara

02:34 Glam Sight 6 Comments

**FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN


Bana "Vazgeçemeyeceğin tek makyaj ürünü hangisi olurdu?" diye sorulsa cevabım hazır bekler
"Maskara!"
Birçoğumuz da maskarayı vazgeçilmez ürün olarak görüyordur eminim ki. Böyle bir durumda kuruyup performansını yitiren bir maskara kadar can sıkıcı bir şey olmaz sanırım. Hele ki yüksek fiyatlara alınınca insanın içine iyice oturuyor. Kurumuş maskarayı kurtarmak için birkaç yöntem duymuşsunuzdur. Bunlardan en çok bilinenlerinden birkaçı;



- Maskarayı sıcak su dolu bir bardağa koyup bekletmek.Çok kısa süreli bir etki olup, birkaç günde eski haline dönüyor ve sıcağa maruz kalması içindeki bakterilerin hızla çoğalmasına sebep veriyor. 

- Maskaranın içine birkaç damla yağ(zeytin yağı, badem yağı vs.) eklemek. Bu hayatımda duyduğum en saçma önerme olabilir. Yağı bir çözeltici olarak ( çift fazlı-yani yağlı makyaj temizleyiciler, zeytinyağı hindistan cevizi yağı, shea yağı vb.) makyajımızı, özellikle göz makyajımızı, maskaramızı rahatça çıkarmak için kullanırken bunu maskaranın içine katmak, maskaranızın kuruluğunu alacak fakat yapısını bozacak, uygulama sırasında doku farklılığına sonrasında akmaya sebep olacaktır. Çünkü yağ molekülleri daha büyük ve ağır olduğundan yağın sudan ayrışması gibi ayrışacaktır.

- Maskara'nın içine birkaç damla sıcak su eklemek. Yine bakterilerin kalabalık partilerine sebep olacağı gibi maskarayı çözündürecek asidik etkisi olmadığından çok kısa süreli bir çözüm olacak,bakteriler yüzünden göz sağlığınız tehlikeye girecektir.

Sizlere yüksek ihtimalle daha önce duymadığınız bir maskara kurtarma yöntemi anlatacağım. Bu yöntemi makyöz olan teyzemden öğrendim. Yıllardır da kullandığım ve çok memnun kaldığım bir yöntem.
Maskara'nın içine birkaç damla ılık çay demi eklemek.

Bunun için ihtiyacınız
- Ilınmış Çay Demi
- Bir Fincan
- Çay Kaşığı veya Damlalık
- Kurumuş Maskaranız





Ilınmış çayınızı bardağa aldıktan sonra, çay kaşığı veya damlalıkla çayı alıp yavaşça maskara tüpünüzün ağzından yavaşça dökmek,damlalıkla 4-5 damla, çay kaşığınızla ise 1 çay kaşığı yeterli olacaktır.







Sonrasında maskara aplikatörünü kapatıp biraz çalkalayın ve tekrar kapağı gevşetip maskara fırçasını tüpün duvarlarına sürtererek çevirin, ki kurumuş ürüne ulaşıp çay ile etkileşime geçebilsin. Çalkalama ve çevirme işlemini 3-4 kez tekrar ettikten sonra bırakın yarım saat dinlensin.Sonrasın maskaranız kullanılmaya hazır, hem de ilk günkü gibi.
Eğer maskaranızdaki kuruluk giderilmemişse daha fazla çay ekleyebilirsiniz ama öncesinde, söylediğim gibi yarım saat kadar beklemenizi öneririm. 






Ben bunun için waterproof bir maskara tercih ettim, waterproof maskarada da aynı şekilde sonuç alabiliyoruz. Maskarama çay eklemeden evvel fotoğrafta solda yer alan gözüme 1 kat uyguladım ve pek de tatmin edici bir sonuç almadım. Çayı ekleyip yarım saat sonrasında diğer gözüme 1 kat uyguladığımda elde ettiğim sonuç oldukça tatmin ediciydi.



Sol: Kurumuş Maskara / Sağ: Çay eklenmiş Maskara

Sol: Kurumuş Maskara / Sağ: Çay eklenmiş Maskara




Çay gözü rahatsız etmeyecek derecede asidik ph'a sahip ve bu asidik yapısı kurumuş maskaranızı çözündürmeye yardımcı oluyor. Gözünüze çay pansumanı yapmışsanız rahatlatıcı ve canlandırıcı etkisini bilirsiniz!
Ayrıca çay anti-bakteriyel,anti-fungal ve antioksidan olduğundan ötürü, maskaranızdaki bakterilerle savaşacak, onları çoğaltmayacak, kirpiklerinizi besleyecek ve birçok kişinin fark etmeden çektiği, makyaj malzemelerinin doğru saklanmaması, paylaşılması sonucu oluşan mantar ve bakterilerden oluşan göz ve kirpik rahatsızlıklarına karşı savaşacaktır. -Tabii aynı maskarayı rahatsızlık vermesine rağmen lütfen kullanmayın.Arpacık çıkardığınız dönmede kullandığınız maskara'nın çöpe yollanması yapacağınız en doğru iş olacaktır.- 
Ayrıca bu yöntemi yeşil çay,beyaz çay gibi diğer çay çeşitleriyle de deneyebilirsiniz, ben hiç denemedim ama. -bitki çayları hariç içeriği farklı bir reaksiyona sebep olabilir.-

Umarım bu önerim ve yöntem hoşunuza gitmiştir.
Diğer yazılardan görüşmek üzere,
Zeynep





Is there anything more frustrating than a mascara you've bought recently got dried?! Maybe a high end mascara got dried inablink would bemore frustrating. 
Well, today I'm sharing a method is not classic add some oil, put in a hot cup of water, add hot water in it method, which are completely silly. 
Adding hot water in mascara onlt helps to increase the bacteria in it while bathing the mascara tube is a very short term solution And adding oil?! We use oil to get rid of that mascara! It ruins the formula of it and the texture gets messy and mascara runs down like Hussain Bolt.

This Method I'm about to reveal has been told by my MUA aunt and I'm using it for years -maybe 10- and it totally works without messing with the formula or applying performance.
Method is, adding lukewarm tea in it!
-Tea needs to be concentrated so add 4-5 tea bags in a small cup  add hot water half way up and let it sit until the water cools down to lukewarm.-

You need 

- Lukewarm tea 
- Dropper or teaspoon
- Your Dried Mascara

Open your mascara tube and get some tea with your dropper or teaspoon. If you use dropper 4-5 drops of thea would be enough, if you use teaspoon 1/2 teaspoon- mybe a litle less- would be enough. Add slowly and carefully.Then put your mascra applicator in it,close it and shake well. Then screw off the applicator and start to wind the applicator while it's still in the tube. Scratch the inner walls with the mascara brush to get off the dried mascara and interact with the tea. Repeat this shaking and winding process 2-3 times then let it chill and works it magic for half an hour. Afterwards it is ready to use. If it's still dry, repeat the process with less tea drops.



left: dried mascara / right: after tea method

I used a waterproof mascara for this method, which was a success. It worked on every mascara I tried. On your left hand eye, I applied dried mascara one coat, on right hand eye, I applied one coat, after using this method. I'm very pleased with the result.



left: dried mascara / right: after tea method


Tea's ph level is low acidic which means it won't irritate your eyes at all. If you used the tea bag mask on your eyes, you know it'svery reviving and soothing your eye area.
On the otherhand this acidity makes the formula of your mascara resolve without changing the texture or it's original performance. (win-win situtation)
Also, tea is anti-bacterial, anti-fungal and anti-oxidant. Therefore, it will fight with the bacterias in your mascara, nourish your lashes with anti-oxidants in it. Since it is anti-fungal you won't have irritated eyes or ache on your lash root which are sometimes related to fungus as well as bacterias. 
If you had any eye disease,you should stop using the cosmetics you are using and replace them with the new one, no brainers.
I used this method with black tea but it can be replace with green tea or white tea,however not herbal teas, for some ingredient may cause an irritation.

Hope you liked this new method!
'til next time,
Zeynep.

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Çok mantıklı ve daha önce hiç aklıma gelmeyen bir yönten bu Zeynep'cim😊 Ben iki maskarayı birlikte ya da bir baz bir maskara olarak kullanıyorum ve açık üçüncü bir maskaram olmuyor. Bu yüzden maskaralarım çoğunlukla bitiyor. Yine de bu yöntem kesinlikle süper bir bilgi olarak aklımda dursun😊 Teşekkür ediyorum, öpüyorum❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki maskara dağını eritmeye çalışırken ben de pek kullanmıyorum bu yöntemi fakat erken kuruyan maskaralar için çok verimli gerçekten! Elinde o tür bir maskara olursa dene; memnun kalacak mısın çok merak ediyorum =)
      Çok öperim!

      Sil
  2. Gerçekten süpermiş ben genelde kuruyanı atarım ama bazı maskaralarımda özellikle deneyeceğim bakalım sonuç Nasıl olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bralarda satılmayan ve erken kuruyan bir maskara olunca gerçekten kurtarıcı bir yöntem oluyor :) Deneyinin sonucunu merakla bekleyeceğim İremcim,
      Sevgiler!

      Sil
  3. Wow! E süper yöntemmiş bu bayıldım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yöntemle çok sevdiğim ama burada satılmayan (sanırım) Maybelline Mega Plush maskaramı sorunsuz 6 ay daha kullanışlığım var, vallahi en sevdiğim kurtarıcı yöntemlerden! :)

      Sil