garnier,

Garnier Göz Makyajı Temizleyicisi - Express Çift Etki

09:00 Glam Sight 2 Comments



Merhaba!
Bugün beraber oldukça popüler bir ürünü inceleyeceğiz. Garnier'nin, içindeki Arginine ile kirpikleri besleme ve uzatma vaadi olan suya dayanıklı göz makyajı temizleyicisi Express Çift Etki.
Ürün kirpikleri beslemeyi, uzatmayı, suya dayanıklı göz makyajını ovalamadan çıkartmayı ve geriye yağlı bir his kalmayacağı iddiasında bulunuyor.

Aslında tüm bu vaat ve iddiaları da yerine getiriyor.
Bu ürün bugüne kadar kullandığım en az yağlı his bırakan çift fazlı göz makyajı temizleyicisi. Sonrasında gözümü yıkama ihtiyacı hissetmiyorum, hatta 5 dakika sonra kalan hafif yağlı his de gidiyor ve hiçbir zaman da vıcık vıcık hissettirmiyor.




Çalkalayıp pamuğa döktüğünüz ürünü gözlerinizin üzerinde parmaklarınızın hafif baskısıyla 20 saniye kadar tuttuktan sonra silince gerçekten ovalamaya gerek kalmıyor.





En güzeli de genelde çift fazlı temizleyicilerin yarattığı göz etrafı çılgınca göz makyajına bulamak etkisi olmuyor.

Beni en başta kirpik uzatma vaadiyle kazanmıştı bu ürün. Kirpiklerim, ince kıvrık, sarı ve gür değil. Hatta büyük bir tabumu yıkıp kendilerinin doğal halini şuradaki yazı'mda (tık tık) paylaştım.

Kirpik uzatma etkisini tam olarak 1 hafta sonra görmeye başladım. Sağ gözümde bir adet özerkliğini ilan etmiş çılgın bir kirpiğim vardır, hepsinden bir baş uzun olarak durur. 1 hafta içinde kendisi iki baş uzun duruyordu ve diğer kirpiklerimde de uzama gözlemlemeye başlamıştım; çılgın kirpiğim kadar depar atmasalar da.

2. haftanın sonunda gözle görülür bir sonuç elde ettim. Kirpiklerim gürleşmedi tabii ki, böyle bir iddiası da yok; ki 2 hafta kısa bir süre, güzelce uzadılar.






Kötü kısım bundan sonra başlıyor.

Özerkliğini iyice ilan eden kirpiğim özgürlüğünü de iddia edip döküldü.
Sonrasında çılgınca dökülmeye başladı kirpiklerim. Ben her ne kadar maskarayı boca etmeyi sevsem de makyajımı çıkartırken kirpiklerim pamuğa gelmez, yanağıma düşmez; kirpik dökülmesiyle hiç karşılaşmadım. Gözümü asla hunharca silmem, 5 dakika daha harcarım göz çevremi ve kirpiklerimi hırpalamadan çıkartırım makyajımı.

Bu ürünle 2. haftanın sonunda makyajımı her sildiğimde her gözümden 3, 4 adet kirpik düşüyordu. Gür kirpikleri olmayan biri için bu oldukça korkutucu ve sinir bozucu bir deneyim. Kim kirpikleri dökülsün ister ki? Neden olabileceğini sonradan anladım.

Sonrasında hemen bıraktık kullanmayı, 1 hafta ara verdim, ara ara kirpiklerim dökülmeye devam etti. Sonrasında azaldı, kirpiklerimin dökülmesinin sebebinin bu ürün olup olmadığından emin olmak için tekrar birkaç gün kullandım ve birkaç günün sonunda tekrar kirpiklerim 3'er 4'er şekilde pamuğa gelmeye başladı. Tabii ki hemen bıraktım kullanmayı. Aslında kirpiklerimi bu deneye tabi tuttuğuma da biraz pişman oldum.

Aslında çok severek kullandığım, yapısından performansından çok memnun olduğum bu ürünün kirpiklerime olan ters etkisi yüzünden tekrar kullanmayacağım veya almayacağım. Bitirmek namına, makyaj temizliğinden önce fırçalarımın kirinin kabasını almak için kullanacağım.

Kesinlikle almayın diyeceğim bir ürün değil, çünkü bende gösterdiği reaksiyon kesinlikle sıra dışı. Yine de böyle bir durum olabileceğini bilmenizi istedim, ki kullandığınız süre içinde kirpik dökülmesi ile karşılaşırsanız, bilgili ve hazırlıklı olun.

Kullandınız mı? Kullandıysanız memnun kaldınız mı yoksa benimle aynı problemi yaşayanınız var mı, merak ediyorum?
Lütfen yorumlarda paylaşın.

Bunun dışında tabii ki,
Kendinize iyi bakıyorsunuz,
Öpüyorsunuz.
Zeynep

You Might Also Like

2 yorum:

  1. Aaa, gerçekten çok şaşırdım! Kullandığım süre boyunca (ki bu üründen 6-7 şişe bitirdim, öyle bir süre) hiç böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Kirpiklerimi beslediğini düşünmüyorum ama dökmedi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Başakcım, ben de oldukça sıradışı bir durum yaşadığımı düşünüyorum; oysa ki benim kirpiklerimi uzatmıştı da. Benzer durum yaşayan ama adlandıramayanlar varsa haberdar olsun istedim. Çoğunluğun memnun olması güzel bir şey ama :)
      Sevgiler!

      Sil