bakım fuarı,

Güzellik ve Bakım Fuarı 2016

17:19 Glam Sight 3 Comments





Geçtiğimiz hafta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayının ev sahipliği yaptığı Güzellik ve Bakım fuarinın ziyaretçileriydik. İlk kez güzellik fuarına giden kişiler olarak hem neyle karşılaşacağımızı tam olarak bilemiyor hem de heyecanla salonda nelerle karşılaşacağımızı bekliyorduk.





Güzellik ve Bakım fuarı şahıslardan ziyade şirket,bakım merkezi,güzellik salonu gibi iş yeri sahiplerine hitap eden bir fuardı, kuaför, bakım, elektronik cihazlar (lazer,cilt bakımı, solaryum vs.) satışı yapan şirketler çoğunluktaydı. Evimize bu tür cihazlar almayı henüz düşünmediğimizden bu açıdan çok verimli değildi fakat bu fuarda bizim için güzel ve ilgi çeken yanlar olmadığı manasına gelmiyor.

Öncelikle yeni markalar keşfettik, çok güzel ve bilgili insanlarla tanıştık, bazı stantlarda indirimlerden yararlandık. Fuar tam üç katta yer alıyordu, yani oldukça geniş bir alandaydı fakat bu alanlar bakım ürünlerinin çeşidine göre dağılmıyordu bu noktada insanın kafası biraz yoruluyordu, itiraf etmek gerekirse.

Bizim ilgimizi çeken kozmetik markaları, Kryolan, Morgan Taylor, CND, Holika Holika, Tayvan Markası olan Timeless Truth,  Doğuş Kozmetik Spa Group'un çatısı altından buluşan Biodroga, BiodrogaMD, Algotherm, Bioline gibi cilt bakım markaları ve İngiltereden LolaBomb ismiyle satılan ithal Bomb Cosmetics markalarını keşfettik. Bundan dolayı da çok mutlu olduk.


Doğuş Kozmetik Spa Group bize çok güzel bir ev sahipliği yaptı, hem hoş sohbetleri hem de engin bilgileriyle bize neşe ve bilgi kattılar. Cilt tipimizi, şikayetlerimizi ve beklentilerimizi dinleyip neye ihtiyacımız olup neye olmadığı konusunda dürüstçe bilgi veren, çatıları altındaki tüm cilt bakım markalarının içerikleri, etkileri hakkında tam teşekküllü bilgili olan,inanılmaz kibar ve hoş sohbet Marka Müdürü Amine Akgözlü hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle yetkin ve nazik kişilerle karşılaşmak hem şans hem de bizim için bir keyif. Yine Pazarlama Müdürleri Sevdenur Çağan Hanım bize şirketlerini ve ilerleyen günlerde yapmayı planladıkları etkinlikleri, bünyelerindeki gruplar için kuracakları sosyal medya hesapları hakkında bilgilendirmesi en az Amine Hanım kadar sıcak ve güler yüzlü yaklaşımı ile bizleri çok mutlu etti. Hatta sohbet muhabbet o kadar koyuydu ki doğru dürüst fotoğraflama bile yapmamışız. :)
Doğuş Kozmetik Spa bünyesindeki markaları merak ediyorsanız online satış siteleri https://www.kozmetikon.com/ 'u ziyaret edebilirsiniz.

Timeless Truth uzakdoğulu bir cilt bakım markası, cilt ve kozmetik ürünlerinde uzakdoğu deyince akan sular duruyor biliyorsunuz, Timeless Truth markası da bu konuda bir istisna değil ve sanırım en sevdiğim özelliği hem kullanmaya hazır pratik kağıt maskeler olması hem de sadece yüz değil, gözaltı,vücut,boyun,el ve ayak gibi farklı türde maskeler bulundurması. Cilt tipiniz ve ihtiyacınıza uygun ürünü mutlaka bulacaksınızdır. Ben (Zeynep) bu markayı bir maskelerinin paketinin ilgimi bir anda esir etmesiyle farkettim. Siyah bir paketin üzerinde Unicorn kafası gördüm ve bilmiyorsanız öğrenin Unicorn'lar benim zayıf yanımdır! Ürünü merak edip standa yaklaşıp ürün hakkında bilgi almak isterken ürünler ilgimiz oldukça cezbetti, ilgili ekipleri sayesinde Unicornlu maskelerini değil ama rozesalı kuru cildime uygun Elma Kök Hücre Bio-Selüloz Maskesiyle tüm ürünlerini geniş geniş inceleyeceğim kitapçığıyla stanttan ayrıldım. Cildim aylık krizini atlatır atlatmaz denemek için sabırsızlanıyorum. Ama sitelerinde Unicornlu yani at yağı özlü maskelerini bulamadım.
Maskeleri merak ediyorsanız http://www.ttmaskturkiye.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Holika Holika markasının standını görünce oldukça heyecanlandık,biliyorsunuz bu marka da uzakdoğu markası ve çok sevimli paketlemeleri olan cilt bakım ve kozmetik ürünlerine sahip fakat İstanbul'da bir mağazaları bulunmuyor. Standdaki görevlilerinden öğrendiğimiz kadarıyla İstanbul için hala dükkan arıyorlarmış, sanırım İstanbul'da mağaza açmaları uzun zaman alacak fakat önümüzdeki haftalarda online satışa başlayacaklarını müjdelediler. Ürün gamında çok fazla bir inceleme yapamadık açıkçası çünkü ürünler hem tezgahın altında cam rafların ardına dizildiğinden rahatça ulaşılamıyordu ve yapısını görmek koklamak denemek için testerları yoktu hem de incelemek için bakabildiğimiz ürünlerin üzerinde ne Türkçe ne de İngilizce bir ürün açıklaması yer almıyordu. Bundan ötürü merak ettiğimiz ürünleri almak istesek de alamadık hem içerik hem de ürün kullanımıyla ilgili bir boşluk kalması bizi bu konuda alıkoydu. Yine de önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak sitesinde daha fazla açıklama bularak daha rahat alışveriş yapabilmeyi umuyoruz. Ürün ambalajlarının sevimliliğine gönlümüzü kaptırdığımız birkaç ürün ve gece maskesi olarak kullanılan şarap maskesini gözümüze çoktan kestirdik.



Morgan Taylor www.kozmetikpro.com sitesinde renk ve ürünlerini bulabileceğiniz İngiliz menşeili bir tırnak ürünleri markası. Renk skalası ve şişe tasarımı bana O.P.I ojeleri hatırlattı. Maalesef stantta bizimle ilgilenen genç bey markaya pek hakim değildi ve biraz agresifti fakat bunu son gün son saatler olmasına veriyoruz, yine de ojelerin %100 doğal olduğunu iddia etmesi 3 Free 5 Free gibi ibareler hakkında bir bilgisi olmaması bizi marka hakkında bilgi almak konusunda kısıtladı. Buna rağmen çalışkan bloggerlar olarak araştırmamızı yaptık ve Morgan Taylor ojelerin 5 Free olduğunu öğrendik. Hem çok güzel bir renk skalasına sahip olması hem de 5 Free olarak gönül rahatlığıyla kullanabilecek olmamız bu markanın ojelerinin 38 liraya satılıyor olmasını bir nebze affettirdi; hatta Zeynep fuara özel indirimi de bahane ederek çok güzel bir renk aldı, kıyıp sürebilirse yazısı burada olacak. Hatta bir başka rengini de sitelerinden gözüne kestirdi bile! Ürünleri merak ediyorsanız yukarıdaki siteden görebilirsiniz.

5 Free ne demek, neden önemli merak ediyorsanız, Zeynep bu yazısında açıklamıştı.
Essie-The Lace is On Dupe & 5 Free Oje Nedir?

Gelelim bizi en çok heyecanlandıran keşfimize! O kadar heyecanlandık ki bunun için ayrı bir yazı hazırlamamız şart,ama burada da bilgi verirken sürprizleri bozmamak çok zor!
Fuarın sonlarına doğru pilimiz bitmek üzereyken tüm stantlar arasında bizi kokularıyla cıvıl cıvıl renkleriyle adeta mıknatıs gibi çeken bir stant oldu. LolaBomb!


Lola Bomb, İngiltere Menşeili Bomb Cosmetics'in Türkiye'deki ismi. Bu marka çok sevip özlediğimiz Lush'ın uygun fiyatlı muadili olarak gösteriliyor
Lola Bomb el yapımı, esansiyel yağlar içeren, parabensiz , hayvan testlerine karşı olan yüz,vücut, banyo ürünleri satan bir marka.
Ürünler mükemmel kokuyor rengarenk, güzellikleriyle gönlünüzü fethetmeyi başarıp elinize her aldığınız her kokladığınız ürünü almak istiyorsunuz. Tüm rafları çılgınca inceleyip koklayıp biraz çılgın gibi davranıp Taha beyi biraz şaşkınlığa uğratmış olabiliriz. Fakat Lush'ın ardından onun kadar güzel bir markayı bulmak bizi çok mutlu etti. Taha Bey marka ve ürünler hakkında bizleri bilgilendirip Nisan ayı içerisinde ürünlere Boynerlerden de ulaşabileceğimiz müjdesini verdi. http://www.lolabomb.com sitesinden online olarak da ulaşabilir ve alışveriş yapabilirsiniz.


Kısacası çok eğlendiğimiz, çok iyi ve işinde başarılı insanlarla tanıştığımız, bizim için çok verimli geçen bu panele iyi ki gitmişiz diyoruz. Size müthiş sürprizlerimiz olacak, biz de bu sırada yeni keşiflere yelken açacak ve önümüzdeki Nisan ayında gerçekleşecek olan Beauty Eurasia 2016 Kozmetik Fuarı'na katılacağız.
Ayrıca Lola Bomb için ayrı hazırlayacağımız yazımızı merak eden tüm Lush sevenler takipte kalsın, bomba gibi bir yazı geliyor :)

Sevgiler,

Zeynep ve Ece <3

You Might Also Like

3 yorum:

  1. Ay Morgan Taylor'ı görğnce bende bir heyecan, bir heyecan :)) Hemen siteyi açtım, az sonra kendisiyle ilgileneceğim :)) Lolabomb'a ben de sizin gibi sevindim, sürprizinizi de merakla bekliyorum :)) Fuar bu sene Ankara'da yapılmadığı için çok sinir oldum; sizin yazıları okudukça gitmiş kadar oluyorum. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. o siteyi açmak insanı maddi zarara sürüklüyor maalesef :D ama ojeler çok güzel gerçekten de. Aldığım ojenin yazısı yarın burada olacak bence senin de çok beğeneceğin bir ton şimdilik kısaca kesinlikle sepetine eklemelisin diyeceğim :) Lolabomb gerçekten çölde vaha oldu hakkındaki yazımızı geniş geniş yazabileceğimiz ilk fırsatta yayınlayacağız. Bu sene Ankarayı es geçmeleri kötü olmuş fakat fırsatın olursa 21-23 Nisan'da Beauty Eurasia Fuarı olacak, belki gelebilirsin.:) o fuar çok daha büyük bir etkinlik olacak geçen seneki katılan ülke ve markalardan anladığım kadarıyla.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet ya, açtım ve gerçekten batağa sürüklendiğimi hissedip kapadım :)))) O aldığın rengi de gördüm, rose gold aşkına diyorum!!! Tabii ki sepete ekleyeceğim; ama, Nisan boyunca istediğim kadar az alışveriş yapmayı başarırsam ödül olarak alacağım kendime :) İstanbul'a fuar için gelme imkanım olmaz ne yazık ki (çocuklar olunca zor). Artık yine sizlerden okuruz :) Sevgiler!

      Sil