cilt bakım,

Freeman Goji Berry Facial Hydration Mask - Nemledirici Maske

18:31 Glam Sight 6 Comments







Merhaba!
Bugün sizlerle Freeman's Goji Berry Nemlendirici Yüz Maskesi inceleyeceğiz. Aynı markanın siyah şeker ve kömürlü peeling ile beraber aldığım bu ürünü Watson's mağazalarında bulabilirsiniz. Marka'nın bu ürünü üzerine oldukça övgü gördüğümden bir de Goji Berry'i çok sevmemden dolayı dayanamayıp almıştım.

Goji Berry içerikli bu maske'nin içerisinde bulunan Papatya özütü ile de gerilmiş, kuru cildinizi rahatlatıp gerginliği alarak cildinizin nem dengesini kazandırmayı ve pürüzsüzleştirmeyi amaçlıyor.




Kalın yapıda fakat hafif ve kremsi bir ürün; az miktarı yeterli geliyor. Tüm yüzünüze ve arzu ederseniz boynunuza yaydıktan sonra, 10 dakika kadar bekletip yüzünüzü ılık suyla arındırıyorsunuz. Haftada iki kez veya istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Önerilen kullanımı bu şekilde.






Benim kullanımım bu şekilde değil tabii. Oldukça kuru bir cildim olduğundan ötürü ürünü kalın bir tabaka halinde uyguluyorum; çünkü ince uygulandığında yüzde kuruyor ve bu cildimi nemlendiriyormuş gibi hissettirmiyor. Kuruduğunda cildi germiyor fakat kolayca kuruyan bir ürün cildimi ne kadar nemlendirebilir ki? 

Yine söylediklerinin aksine 10 dakika değil 30 dakika veya 40 dakika süreyle yüzümde tutuyorum; hiçbir nem maskesinin cildimi 10 dakikada nemlendireceğine inanmıyorum. Bu şekilde kullanınca nemlendirme performansı daha başarılı bir sonuç veriyor.




Ürün yüzünüze uygularken krem yapıda; yıkarken ise daha çok jel gibi hissettiriyor. Kolayca arındırılıyor ve yüzünüzde bir kalıntı varmış hissini yaratmıyor. Yüzünüz kuruluktan gerilmişse gerçekten de o gerginlik hissini gideriyor; fakat sonrasında yüzünüz neme doymuş gibi hissettirmiyorsunuz. Ben genelde yüz bakımımı akşamları yaparım ve bu nem maskesini sürünce gece nemlendiricimi atlamaya gerek görecek bir nem hissi yaratmıyor. Aynı zamanda cildinizdeyken bir ferahlık hissi yaratıyor; bunu da içeriğinde Aloe Vera olmasına bağlıyorum.

Ayrıca sonbahardan baharın ortalarına kadar egzama dolayısıyla gergin ve çatlak olan ellerimi de güzel yatıştırdı. El maskesi olarak da beğendim. Sürdükten sonra kolayca kuruduğu için ellerimden arındırana kadar beni bir şey yapamamaya mahkum etmedi.






Güzel yanı bazen yoğun nemlendiricilerin gideremediği ya da anlık olarak etki ettiği gerginlik hissini gidermekte başarılı olması. Hafif yapısı ve yoğunluğunun ürünü uygulama şeklinize göre arttırılıp azaltılabilmesinden ötürü tüm cilt tiplerine uygun olduğunu düşünüyorum. Benim cildimde sivilcelenme, irritasyon gibi etkilere sebep olmadı; ki rozesa sahibi biri olarak bir çok üründe bu tür yan etkiler yaşayabiliyorum. Haftada 2-3 defa kullanmadığımdan ötürü de irritasyona sebep olmamış da olabilir.

Kokusu da çok güzel; cilt ürünlerinin kokusuz ya da doğal içeriklerinin kokusundan ötürü kokuyor olması tercihim olsa da eğer bir kokuya sahiplerse parfüm şişesi gibi kokmalarındansa fresh bir kokuya sahip olmaları daha katlanılır oluyor. Bu ürün de çok hafif ve fresh; goji berry gibi kokuyor ama buram buram bir kokusu yok.






İçerik olarak iyi olduğu kadar hoş olmayan maddelere de sahip.

Gliserin, Goji Berry özütü, Aloe Vera özütü, Avokado yağı, Papatya özütü, Hindistan Cevizi özütü, Zencefil Kökü Özütü, Guava Özütü, Muz özütü, Limon Otu özütü, Ararotu özütü, Frambuaz özütü, Sandalağacı özütü, Deniz Yosunu özütü, Su Teresi özütü, Camu-Camu Meyvesi özütü, Arnatto Çekirdeği özütü bulunmakta. 

Diğer yandan özellikle tehlikeli sayılmasa da içeriğin ikinci sırasında Sodium Polyacrylate yer almakta; bu ürün tampon, bebek bezi gibi yüksek emicilik gerektiren ürünlerde kullanmakta çünkü haciminin 300-400katı sıvı tutabiliyor. Yüksek oranda kullanıldığı için hoşuma gitmedi çünkü bu madde sentetik polimerlerden yani plastik. Yine üçüncü sırada yüksek oranda kullanılmış olan Ethylhexyl Palmitate var; bu ürün bitki ve hayvanlarda doğal olarak bulunan yağ asidi palmitic asitlerden üretiliyor. Tehlikeli sayılmıyor fakat yüz ve gözlerde irritasyona sebebiyet verebiliyor. Yine de bu ürünün bende herhangi bir irritasyon yaratmadığını hatırlatmak isterim.Bir tür silikon olan ve cildi kaplayan Dimethicone ve E vitaminin bir formu olan cilt nemlendirici ve yaşlanma karşıtı Tocopheryl Acetate var. Tocopheryl Acetate saf tocopheryl yerine kullanılıyor çünkü daha stabil yapıda ve daha az asidik fakat ciltte kaşıntı yanma gibi yan etkiler yaratabiliyor ve kanserojen olmakla ilişiklendirilmiş bir madde. İçinde farklı birkaç madde daha mevcut; ben üst sıralarda olanları açıkladım. Altta eklediğim içerik fotoğrafından merak ettiğiniz maddeleri araştırabilirsiniz.


























İçerik konusunda artılar eksilerden daha fazla göründüyse, cilt tipiniz karma veya yağlı olsa da cildinize ağır gelmeyeceğini düşündüğüm, her cilt tipine uyabilecek bir ürün. Özellikle yazın yapısının hafif olmasından ötürü kolaylıkla kullanılabilir. Boyutu 150 ML ve 32-36 TL arasında bir fiyata sahip.

Ben performasını ortalama buldum; kuru cildimi yola getirecek bir performansı olmadı ama hassasiyetimi tetiklemedi de. Bittiğinde tekrar alacağım bir ürün değil farklı ürünleri denemeyi ve incelemeyi tercih ederim; bu arzumu baskılayacak bir ürün olamadı. İçeriğine de bayıldığım söylenemez.

Sizin sevdiğiniz ve önerdiğiniz veya merak ettiğiniz nem maskeleri nelerdir? Paylaşırsanız sevinirim!

Kendinize güzel bakıyorsunuz,
Öpüyorsunuz.
Sevgiler.
Zeynep

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap vereyim derken bir şekilde yorumunu silmeyi başardım :/ oysa ne güzel önerilerde bulunmuştun. ilginç olarak benim clinique'in cilt birçok ürününe alerjim var ondan ötürü deneme yanılma yapmaktan da vazgeçtim; tester almak zatensözkonusu bile değil sistemimizde biliyorsun. darphin'i çok merak ediyorum zaten genel olarak; belki sonbaharda kendime ödül olarak edinirim ama ismini sana tekrar sormam gerekecek. bahsettiğin vanilyalı kil maskesi miydi uygun fiyatlı olduğundan denerim; performansı yüksek olmasa bile cep yakmıyor en azından. Yıkanmayan maske olarak bu aralar shiseido'nun sleeping mask'ını merak ediyorum, çok revaçta ama kullanan herkese sponsor gönderimi olduğundan söylenenler gerçek mi değil mi emin olamıyorum. derin araştırmak şart!
      Sevgiler!
      Zeynep

      Sil
    2. Zeynep'cim, vanilyalı olan maske Cosmed'in maskesi. Bir kutunun içinde galiba 25 civarında tekli poşet olarak satılıyor.
      Darphin'in maskesinin adı Stimulskin Plus Serumask (daha uzun bir ismi var ama bu kadarını desen yeterli olur sanırım).
      Shiseido'yu ben de merak ettim bak şimdi! Ya bu sponsor gönderimleri gerçekten bazen hiç güven vermiyor :/ Özellikle Shiseido'yu gönderen firmanın seçtiği kişilerin yorumlarına ben de pek güvenemiyorum... genelde Shiseido'nun ürünleriyle pek anlaşamadığımdan tester bulamadığım sürece almayı düşünmem sanırım.
      Sevgiler :)

      Sil
    3. Tekrar yanıtladığın için teşekkür ederim Başakcım! ^.^ Hepsini not ettim; sponsor firmanın gönderdiği kişilerin yorumları konusunda haklısın. Bazen bedava sirke baldan tatlı mı gerçekten diye düşünüyor insan. :))
      Sevgiler!
      Zeynep

      Sil
    4. Yani bana da firmadan ürün geldiği için herkese de laf etmek istemiyorum; büyük haksızlık oluyor herkesi aynı kefeye koymak. Ama bazılarınınki de o kadar bariz ki malesef...

      Sil
    5. Herkesi aynı kefeye koymak haksızlık olur zaten;hobi de olsa,bir sektör bu ve blogger/vlogger olarak isim yapınca tabiatiyle firmalar iletişime geçiyor. Önemli olan objektifliği koruyabilmek; bazılarının yaptığı ise karşısındakileri aptal yerine koymak oluyor maalesef. Ama bu durum da hep sürmez. İnsanların güvenini kaybedince geriye kazanılmış ve kazanılacak hiçbir şey kalmıyor.

      Sil