çiçeksi parfümler,

Salvatore Ferragamo Emozione Parfüm İncelemesi

22:16 Glam Sight 2 Comments





Yeniden merhaba, 
Uzun süredir yazacak vakit bulamıyordum, ancak şimdi sahalara döndüm ve sizi mahrum etmek istemediğim bir parfüme ayırdım bu yazımı :)

Bekletmeden başlıyorum.

Salvatore Ferragamo Emozione ile Suadiye Tekin Acar mağazası tarafından verilen bir tester ile tanıştım. Açık konuşayım evden aceleyle çıkacaktım, parfüm sıkmayı unuttum(tarihe not düşülsün, Ece parfüm sıkmayı unuttu) ve çantamda parfüme dair bir bu arkadaşı buldum. İyi ki de bulmuşum!


Açılışta sıradan, temiz ve hafif bir koku gibi geliyor. "Amaaaan en azından risksiz" diyorsunuz ve yolunuza devam ediyorsunuz. 1-2 saat sonra burnunuza aşırı güzel bir koku geliyor. Yarım saat kadar etrafınıza bakınıp kokunun nereden geldiğini anlamaya çalışıyorsunuz. En sonunda aklınıza şalınızı koklamak gerekiyor ve bingo! Kokunun kaynağını buldunuz. Koku adeta patlıyor, etkileyici ve çekici ama hala bir o kadar zarif bir şekilde etrafınıza yayılıyor. 

İşin güzel tarafı böyle düşünen tek siz olmuyorsunuz. Yanınızda kim varsa parfümünüzü soruyor ve çok beğeniyor. Hal böyle olunca edinmemek de olmazdı. 

Notalarına gelince Fragrantica'ya göre;

top notes : bergamot, iris, peach

middle notes: peony, bulgarian rose, heliotrope


base notes: patchouli, suede, white musk


Buram buram çiçek kokusu aslında ve ironik bir şekilde ben çiçek ağırlıklı kokulara katlanamam. Ama o kadar güzel işlenmiş, o kadar güzel bir kombinasyon oluşturulmuş ki asla ve asla baymıyor. 

Kalıcılık -benim tenimde- üst düzeyde. Şalınızda ise 3 gün duruyor kendileri. 


Zarif, şehirli, modern, gece-gündüz her yerde kullanabileceğiniz bir koku arıyorsanız tam da mevsimiyken bu kokuyu kaçırmamanızı öneririm. 


Sevgiler, 

Ece




You Might Also Like

2 yorum:

  1. Ece, bence burada çiçeği nötrleyen paçuli olmuş :) Üst ve orta notalar aşık olduğum notalar. Sizin blog tehlikeli olmaya başladı, sürekli parfüm notları alıyorum :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ki ben paçuli notasına bayılırım <3 mutlaka denemelisin ama, cidden acayip bağımlılık yapan bir koku :) sevgiler ^^

      Sil