kozmetik,

NYX DOSYASI: Lip Lingerie - Embellishment (02) Liquid Matte Lipstick

01:39 Unknown 10 Comments







Merhaba,

Bugün Nyx markasının Lip Lingerie Likit Mat Ruj serisinden 02 numaralı Embellishment rengini inceleyeceğiz. Lip Lingerie serisi genel olarak toprak tonları ve bu tonlara yakın Nude renklerden oluşuyor, bu serinin istisnası ise içinde hafif grilik olan baskın bir Leylak rengi olan Embellishment.

Leylak tonuna olan aşkımdan tabii ki bu renk gözümden kaçmadı; zaten serinin diğer renkleri şişesinde birbirine çok benzer dururken bu renk aralarından sıyrılıyordu. Nötr/Soğuk bir ton olan bu ruj dudak renginizle beraber çok bir değişime uğramıyor; içindeki grilik buna yardımcı oluyor diye düşünüyorum. Benim genelde şikayetim olan Leylak tonlarındaki rujların dudağımda farklı tonlara çalması sorununu ilk defa yaşamadım ve çok mutluyum!









Aslında tonu ve içindeki grilikle Golden Rose Likit Mat rujların 10 numarasının ablası olabilir, daha tok bir renk.

Ürün klasik likit ruj paketinde, aplikatör ucu ise bence oldukça kullanışlı hafif  esnek yapısı uygulamayı kolaylaştırıyor ve tombul olmaması, uzunca yapıda bir sünger olması hem ince hem dolgun dudaklar için avantajlı bir kullanım sağlıyor.

Seri genel olarak kullandığım en kuru yapılı likit mat ruj serisi olabilir. Dudaklarım kurumaya meyilli olmadığından dudakları kurutuyor mu bilmiyorum; fakat kuruluğu için söyle diyebilirim ki mağazanın her bölümde bulunun ıslak mendilleri bu ruju çıkartmak için kullanırken mendiller kurumuş diye düşündüm. 





5-6 renk deneyip her seferinde ıslak mendille kazıyarak çıkarttığımdan dudaklarım muhteşem bir eksfoliasyona maruz kaldı. Islak mendilleri diğer likit mat ruj serisi olan Liquid Suede rujlarını silmek için kullandığımda hiç sorun yaşamadan dudağımdan kazımadan rahatça çıkarınca anladım 
Lip Lingerie serisi makyaj temizleme mendillerine biraz direniş gösteriyordu.

Bu yapısı kalıcılık açısından uzun süre performans sergilemesini sağlıyor. Silinirken dudak içlerinden siliniyor fakat parça parça dökülme ya da topaklanma yapmıyor. Ayrıca bu kuru  yapısına rağmen ruju ikinci bir kat olarak tazelediğinizde bir dalgalanmaya sebep olmuyor. Bu açıdan başarılı diyebilirim.

Denediğim en kalıcı likit mat ruj olabilir; belirtmeliyim ki tüm rujların kalıcılığı bende ortalamaya göre daha düşüktür; siz kalıcılığını benden daha fazla beğenebilirsiniz yani.




Nyx Lip Lingerie Embellishment



Sürdükten yaklaşık 2 dakika içinde kuruyor; dudaklarda ise hafif bir yapışkanlık hissi kalıyor, yani dudaklarınızı birbirine yapıştırırsanız bir şey yokmuşçasına veya pudralıymış gibi bir hissiyat vermiyor. 

Kıyas yapacak olursam yapışkanlık hissi mevcut, ama, TheBalm Meet Matte Hughes Likit Mat Rujlarında olduğu kadar yapışkan değil, beni pek rahatsız etmiyor. Likit Mat Rujlar yapışkan olup rahatsız ederse üstüne parmağımla hafifçe transparan pudra uyguluyorum; sorunu oldukça hafifletiyor. Denemediyseniz öneririm.

Makyajınıza göre hem gündüz hem gece kullanılabilecek, iki kat uygulayarak biraz daha koyu bir ton elde edebileceğiniz, opak ve eşit dağılan bir ürün kısaca özetlemek gerekirse. NYX Lingerie serisin 25,95 TL, Nyx Bağdat Caddesinden, ve stokların durumuna göre Boyner'lerden ulaşabilirsiniz. 

Umarım bu inceleme yazısı hoşunuza gitmiştir,
Mutlu, huzurlu günlere.
Sevgiler,
Zeynep

You Might Also Like

10 yorum:

  1. Gerçekten bu renkler sana çok yakışıyor Zeynep! Dudakların bir harika zaten, maşallah! Ben karar verdim ki, daha tatlı nude renkleri seviyorum; ama, bu likit mat rujların sevdiğim tüm tonları elimde var galiba. Lip Lingerie deyince ben nedense daha böyle satenimsi, nemli bir seri olur diye düşünmüştüm, Liquid Suede varken bu serinin de mat olmasına şaşırmadım değil. Mağazaya gidebilirsem karıştırmak için epey bir vakit harcayacağım sanırım. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Başakcım! ^_^ Nude konusu bende çok karmaşık, mesela Nyx'in tüm nude rujları bende çok sarımsı turumcumsu kaldı, hiç yakışmadı! Senin yazılarında görüp sana çok yakıştırdıklarım bende tövbe bismillah oldu resmen!

      Liquid Suede ile Lip Lingerie arasında oldukça fark var aslında. İkisi de mat ama Liquid Suede serisi daha kremsi, süper mat değil ve transferproof değil. Kalıcılığı gayet güzel ama koyu renk rujda yanlışlıkla tırnağın gelse dudak etrafına bulaşır mesela. Hiç denedin mi bilmiyorum ama Armani Lip Maestro likit rujlarına benziyor. Böyle anlatınca hiç beğenmemişim gibi durdu o seriyi, ama çok beğendim, dudak kurutmuyor uzun süre kalıyor ve serinin renkleri çok hoş!

      Lip lingerie serisinin renkleri biraz birbirine yakın,ve bazıları cidden zor renkler (honey moon'u sırf soyadımla aynı diye almak istemiştim fakat dudaklarıma nutella sürmüşüm gibi durdu mesela ) Liquid Suede daha farklı bir renk yelpazesi sunuyor.

      İkisine de bakmanı öneririm; mağazada en az 1-1,5 saat geçirirsin çıkması çok zor; günlük planı yaparken aklında bulunsun :))
      Sevgiler!

      Sil
    2. Ya haklısın Zeynep, dudak rengi çok fark ettiriyor. Benim dudaklarım neredeyse renksiz. O yüzden sürdüğüm her rujun rengi bire bir çıkıyor. Normal şartlarda dudaklarımın renksizliğinden nefret ediyor olsam da, ruj alırken büyük rahatlık, itiraf ediyorum :D

      Liquid Suede rujlardan bende var, evet dediğin doğru, yapısı aynen tarif ettiğin gibi. Şimdi aradaki farkı daha net anladım aslında. Valla mağazada kendimi kaybederim muhtemelen, hele bir de çok sevdiğim bir arkadaşımla birlikte gideceğim ki eyvahlar olsun diyorum :))))
      Öpüyorum çok, sevgiler!

      Sil
  2. Maşallah, o dudaklara ne sürseniz yakışır! Ne yazık ki, mat rujlarla anlaşamıyorum, çok da güzel duruyorlar halbuki. Benim kuruluktan her gün soyulan, diken diken olan dudaklarım var ne yazık ki, sürekli nemlendiriciyle dolaşıyorum. Dudağımda en fazla 1-2 saat tutabildiğim Golden Rose velvet matte lar var sadece. Likitler hiç mümkün değil :( Mutlulukla kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Blanacım! Kurulukla başa çıkmak çok zor gerçekten! Mat rujları daha kullanmak istersen naçizane iki önerim olacak; ilki Lola Bomb markasının lip balmları, hayatımda ilk defa likit mat rujların bile altına uyguladığımda yapısını bozmayan ve nemli tutan bir lip balm kullandım. Bu ürün belki birkaç saat daha rahat ettirir seni mat rujlarla. Başak'a da önermiştim ve o da oldukça memnun diye biliyorum. :)
      İnceleme yazım şurada ayrıntılı okumak istersen;
      http://glamsight.blogspot.com/2016/03/lola-bomb-strawberry-daiquiri-lip-balm.html


      İkincisi ise Nyx'in diğer likit mat ruj serisi Liquid Suede; kesinlikle kurutmayan, kremsi yapılı, bir ürün. Boyner online satışta var mı ya da İstanbul'da mısın bilemiyorum ama nyx online mağazası açılınca göz atmak almak istersen diye önermek istedim. Daha high end ürünleri de tercih ediyorsan Armani Lip Maestro mat yapılı likit rujlarını öneririm. Armani ve Liquid Suede seni üzmeden mat dudaklara kavuşturur. Altına Lola Bomb lip balm'ı da sürersen çok rahat edersin diye düşünüyorum.
      Sevgiler!

      Sil
    2. Yazını okudum, bana iyilik mi yaptın kötülük mü bilemedim Zeynep :)) Ben bunu daha önce nasıl keşfetmemişim! Bu sene elimdeki lipbalmları baya erittim. Bu ayın alışverişi de Lola Bomb olsun o zaman :)
      Nyx suede serisini okumuştum başka bir çok yerde. Boynere gittiğimde Nyx standına bakayım. Avrupa yakasındayım, Nyx mağazası bana çok uzak malesef. Armani'nin likit rujlarını hiç denemedim, ama maestro rujlarını severek kullanıyorum. Likitler de aklımda olsun ama ilk Nyx le deneme yapmak mantıklı olacak. Teşekkür ederim çok çok.
      Sevgilerimle...

      Sil
    3. Hahaha ay umarım iyilik yapmışımdır Blanacığım! :)) Umarım mat ruj canavarını uyandırmış olmam bu tavsiyemle; mat ruj güzzel şey ama ocağımıza incir ağacı dikmediği sürece! :D
      Nyx'in bu anadolu yakasında olması durumu gerçekten üzücü, ulaşmak için fazla efor gerekiyor, gerçi uzak olması sürekli gidip cüzdanı bırakıp dönmeyi engelliyor; bak o da olumlu :D :D
      Bence de Nyx ile başlayıp memnun kalırsan Armani'ye göz atmak mantıklı, özellikle Sevil'in 2 al 1 öde tarzı kampanyaları olduğunda denersen daha da mantıklı!
      Rica ederim, Sevgiler!

      Sil
  3. rengine bayıldım harika sürmüşsün ve çok da yakışmış ben de gittiğimde bu seriye bakacağım artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! yapı olarak başarılı bir seri, göz atılmayı hak ediyor. Renkler dar bir çerçevede olsa da 2 senedir ortalığı kavuran çikolata, toprak tonlarından ötürü insanın aklını çelecek bir renk çıkar! :)

      Sil
  4. Size çok yakışmış:) Bende biraz daha morumsu gözükmüştü. Kalıcılığına ben de çok şaşırdım ama dudakta çok kalın ve yapışkan durmasından dolayı bir türlü rahat edemedim. Renkler müthiş ama!

    YanıtlaSil