kalemi,

NYX DOSYASI: Micro Brow Pencil - Taupe (01) ♡

16:22 Unknown 8 Comments

Nyx Micro Brow Pencil- Taupe



Herkese Merhaba!

Bugün sizlerle NYX Dosyamın ilkini buluşturuyorum. Bayram haftası herkes tatile giderken biz Ece'yle Bağdat Caddesi Nyx'e gittik. Mağazayı, tertibi çok beğendim. Bayram öncesi olmasından ötürü müdür bilemiyorum ama stoklarda biraz sıkıntı vardı ve bayram sonrası sevkiyat beklediklerini belirttiler. Almayı planladığım 4-5 ürünü alamadan çıktım ama çıkarken yanımda getirdiklerim de beni oldukça mutlu etti.

Bu ufak gün özeti sonrası gelelim ilk inceleyeceğimiz ürün olan Micro Brow Pencil'a. Bu ürünü daha önce ABH kaş kalemine benzerliğinden ötürü duymuştum fakat o dönemler Nyx'e ulaşmanın zorluğundan ket vurmayı tercih ettim. Nyx açıldıktan sonra Instagram'dan severek takip ettiğim İlayda (@blvkmakeup) bu ürünü meth ettiğinde mağazaya gidince incelenecekler listeme aldım.







Micro Brow Pencil serisinin en açık rengi Taupe. Renk içinde hafif grilik olan açık kahve tonlarında bir ürün, fakat çok da küllü bir renk değil. Keşke biraz daha küllü olsaydı; tek eleştirim bu olabilir. Ah tabi bir de bu ürünün 1 ton açığı da olsa tadından yenmez idi!

Ürünü çok beğendiğimi en baştan belirtmeliyim. Ürünün bir ucu kalem diğer tarafı kaş tarağı. Tarak kısmı biraz daha sık yapılı bir spiral olabilirmiş ama bu haliyle de oldukça kullanışlı.

Kalem kısmı incecik ucuyla gerçekçi bir uygulama yapmanıza olanak sağlıyor. Hatta kullanımında ustalaştıkça ucunun ince olması avantajıyla kıl tekniğini kullanarak tel tel çizgi çekebilirsiniz. Ben o noktaya gelemedim henüz.












Micro Brow Pencil'in formülü oldukça tebeşirimsi, bu da kaşlarınızı aşırı boyamanızı, sahte bir görüntüye sebep olmayı zorlaştırıyor.Tebeşirimsi olduğu için pigmentasyonunun zayıf olduğunu düşünmeyin, wax yapılı kalemler gibi aşırı renk vermiyor ama kaşlarınızı boyarken canınızı acıtmıyor, farkı bariz biçimde görebiliyorsunuz; ama o fark korkutucu olmuyor.

Benim kaşlarım yapı olarak, ince telli, dağınık, seyrek ve iki kaş aram açıktır ve bu ürün bugüne kadar kullandığım bütün kaş ürünleri arasında beni drag kaşlarına sahipmiş gibi göstermeden HD Kaşlara yakınlaştırmış en başarılısı.



Sol: Micro Brow Pencil ile / Sağ: Doğal kaş



Kalıcılığı ise MUHTEŞEM! Sabah 10'da boyadığım kaşlarım gece 2'de aynı şekilde duruyordu. Pek terleme gibi bir durum yaşamadım ama kuru yapısından ötürü terlemeye karşı da başarılı bir performans göstereceğini düşünüyorum. 

Bu arada ürünü amaç dışı kullanım olarak şu aralar oldukça popüler olan çil çizmek için kullanılabilir, hafif yapısından ötürü ve renginden dolayı inandırıcı çillere sahip olunabilir gibi geldi bana.



Rengi fotoğraftakinden biraz daha soğuk.



Ürün 1.5 gr, çok da fazla sayılmaz ama eriyip gitmediğinden hemen bitmeyecektır. Fiyatı 26,50TL. NYX Bağdat Caddesi Mağazasında bulunuyor; Boyner mağazalarında standı olduğundan oralarda da bulabileceğinizi düşünüyorum. 

Umarım bu inceleme yazımı beğenmişsinizdir.
Mutlu Günler,
Zeynep

You Might Also Like

8 yorum:

  1. Dün de Ezgi'nin blogunda okudum bu kaş kalemini. Ben yarın kaşlarıma sonunda microblading yaptırıyorum. O yüzden umuyorum ki bir süre bu kalemlere ihtiyacım olmayacak ama duruşunu çok beğendim. Dediğin gibi, keşke küllü renkler de yapsalar. Güle güle kullan Zeynep'cim!

    Bu arada yine bir alternatif kullanım alanı sunmuşsun :)) Ona da çok güldüm :D Benim güneşten çiller çıktı yine, çok şükür hiç böyle eklere ihtiyacım olmuyor yazın :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hayırlı olsun Başakçım, instagram'da da okudum, sonucu heyecanla bekliyorum! Umarım çok memnun kalırsın. Ben kaş çıkınca nasıl alıcam diye düşünmekten gidip danışmadım bile; kaşlarımı kendim aldığımdan dolayı kendime güvenemedim. :))
      Ya bu sene trendmiş çiller, bundan 12 yıl evvel de modaydı hatta Lancomé özel kalem çıkartmıştı çil için ama burada asla tutmamıştı, kısmet bugüneymiş :D Lancome'un kalemi yok bu kalemle idare ediversinler :)) Bu kalemi bu amaçla kullanmaya benim de ihtiyacım olmayacak zira annemin deyişiyle güneş görünce büyümeye başlayan Dalmaçyalı köpekler gibi benek benek oluyoruz :)

      Sil
    2. Hahaha, kaşlarım çıkınca ne olacak sorusunun yanıtını ben de çok merak ediyorum ama Eylem bana ne yapacağımı anlatır diye düşünüyorum. Heer şeyi blogda yazacağım, coming soon :))

      İnanır mısın, hiç çil modası falan hatırlamıyorum. Zaten benim kozmetikle aşırı haşır neşir olmam bundan 6 sene önce başladı. Daha önce de severdim de, parfümerilerdeki satış görevlilerinin önerilerine uyup alışveriş yapan kozmetik tüketicisiydim diyelim :D Açık tenli olmanın yan etkileri çil meselesi, hafif de kızıllık varsa insanda kaçış yok. Ama leke olmadığı sürece çok havalı buluyorum çil olayını, ayrı :) Öpüyorum çok çok :)

      Sil
    3. Sabırsızlıkla bekliyorum deneyimlerini paylaşmanı ve bizi aydınlatmanı; umarım çok memnun kalırsın!

      Ben de Cosmopolitan'da okumuş sonra da Sevil'de satıldığını görmüştüm; alanı yoktu :D Benim çocukluktan beri merakım vardı, suluboya paletiyle makyaj yapardım jdkhfjdkhg :)) Ama Satış görevllerin gazabına uğramak kaçınılmaz bir yol ve tam zamanında merak salmışsın, 7 sene öncesine kadar aydınlatıcı nedir bilinmiyordu bile!
      20 yaşımda rozesa peydahlanmasa ben de çillerimi seviyorum ama rozesayla cildimdeki kızarıklık olunca kızarıklıkları kapatırken çillerimi de örtüyorum maalesef :/ :/
      Öpüyorum!

      Sil
  2. ilk açıldığı gün gitmiştim mağazaya sonra uğrayamadım en kısa zamanda yeni bir ziyaret yapıp daha detaylı bakacağım her şeye :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tehlikeli bir yer orası İremcim, biz 2.5 saat kadar çıkamadık, 3 ürün düşünerek çıkıp listeyi 10'a yükselttim; gerçi alamadım stok sıkıntısından. Yakınında oturmuyorsan stoklar yenilendi mi diye arayıp öğrenerek gitmeni öneririm. :)

      Sil
  3. Hep bakıyorum sitesinden Zeynep'çim, hem rengine karar veremiyorum hem de bu dağınık kaşları nasıl toplarım düzene sokarım bilemediğimden çekimser kalıyorum. Çok güzel durmuş sende fark bariz ve doğal. Teşekkürler canım güzel anlatımın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçecim bence hep beraber bir gün buluşup nyx çıkarması yapalım, en sağlıklı kararı o şekilde verirsin =) fondöten kaş kalemi ruj gibi ürünleri internetteki renklere göre almak büyük risk oluyor, dediğim plan çok daha eğlenceli ve keyifli ^_^
      Teşekkür ederim, beğendiğin ve vaktini ayırdığın için.
      Öpüyorum!

      Sil