aussie,

Haziran - Temmuz 2016 Bitenler & Çöpe Gidenler

14:12 Unknown 6 Comments


Merhaba!
İlk kez bir Bitenler yazısı ile buradayım! Bitenler yazısı okumayı çok severim; özellikle http://www.gokkusagininustunde.com/ blog'unun sahibesi Başak'ın bitenler yazısını okumak çok özendirici! Bundan olsa gerek hep çok istiyordum böyle bir yazı hazırlamayı. 

Bu dönemde iyice fark ettim ki maalesef ben ürün bitirmekte pek başarılı değilim her gün başka bir şey kullanmaktan, makyaj yapmayı günlük bir rutin haline getirmemekten elimde pek biten şişeler kutular olamıyor; ve fotoğraflamak için çöp saklamaktan nefret ediyorum! :) Neyse gelelim benim mütevazı bitenlerime:







Urban Care Shake 'n Repair: Bu ürünü Sevgili Ece'nin Blog'a yazmasıyla keşfettim; 1 blog'da birden fazla yazar olmasının yararları; kendi blogunuz kendiniz için bile heyecan verici ve keşfettirici oluyor. :) Sanırım bu bitirdiğim 4. şişe; kokusunu, kokusunun kalıclığını, saçlarımı sakinleştirmesini, nemlendirmesini, daha kolay taranmasına yardımcı olmasını çok seviyorum. Ayrıca saçlarınızı boyamadan evvel saçınızı koruma amaçlı da kullanabiliyorsunuz. Son dönemdeki durdurulamayan fiyat artış politikasını beğenmesem de bu ürün çekmecemde yedekli olan ürünlerden; özellikle 2 al 1 öde zamanı fiyatı uygun oluyor. Ece'nin Shake'n Repair ile Milk Shake karşılaştırma yazısını buradan (tıktık) okuyabilirsiniz.

Aussie 3 Minute Miracle-Luscious Long Deep Treatment: 4 yıldır severek kullandığım saç maskem! Saçlarımı resmen bulut gibi yapıyor, nemlendiriyor, yumuşatıyor, sakinleştiriyor. Alkol içerdiğinden içeriğini pek beğenmesem de saç kremlerinden ve özellikle 3 Minute Miracle serisinden inanılmaz derecede memnunum. Londra'dan dönerken şişe şişe yedekleyip gelmiştim; ki sonrasında da ülkemize geldi. Saçlarımı platin'e açtırana kadar kendisini farklı ürünlerle aldatsam da saçımı açtırınca ilk sarıldığım ürünlerden oldu. İndirimlerde fiyatı çok uygun oluyor, Watsons's'larda satılıyor.

Manic Panic Amplified- Blue Steel: Saçımı ilk gri yaptığım dönemde kullandığım boya; sonrasında farklı boyalara geçiş yapıp diğer yarısını bırakmıştım fakat sonra cila gibi rengi canlandırmak için kullanıp bitirdim. Elde edilen renk gerçekten çok güzel fakat kalıcılık olarak diğer Manic Panic renkleri gibi başarılı değil; zaten gri muhafazası çok güç bir renk olduğundan yarı kalıcı bir boya için 2 yıkamada akmadan kalmasını beklemek pek de hakkaniyetli olmaz. Rengi güzel olsa da çabuk akması, 2 kez boyamayı zor çıkaracak bir boyutta olması ve fiyatı yüzünden tekrar tercih etmem. Aklımda Ultra Violet rengi var daha çok; hayırlısı :)




Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Spf 50+ : Geçen sene tatile çıkmadan evvel kullanımı kolay olacak, suya dayanıklı bir ürün istemiş ve tercihimi bu üründen yana kullanmıştım. Garnier'nin cilt ürünleriyle aramız oldukça dengesiz olduğundan (kirpikleri uzatmayı vaad eden göz makyajı temizleyicisinin kirpiklerimi dökmesi gibi) biraz tereddüt etmiştim fakat Ambre Solaire markası'nın bende çocukluktan kalma bir güven yaratmasından almıştım. Oldukça da beğendim, kullanımı benim gibi hem tembel hem de dünyada metreküp olarak çok yer kaplayanlar için hızlı ve pratik olması ile gönül kazanıyor; koruyuculuğundan da oldukça hoşlandım. Zaten tatilde dahi güneşe 5'ten evvel çıkmayan çıksa da çölde bedevi gibi sarıp sarmalanan birisi olarak hiç sıkıntı yaşamadım. Şehirde kullanırken de gün içerisinde bir sorun yaratmadı ve tazelenme kolaylığı ile rahatça yanımda taşıyıp uygulayabildim. Geçen hafta ufak bir tatile çıktım ve çıkarken hemen yeniledim. Fakat şu an aklımda Kırmızı Rujlu Blog'un sahibesi Blana'nın önerdiği Solante Immuna (tık tık) var.

Yves Roche Vitamin Face Mist: Kokusun bayıldığım ama işlev konusunda ortalama bir ürün. Mac Fix Plus benzeri bir işlevi var, hem ferahlatıyor hem makyajdaki pudralı görüntüyü alıyor. Ben ferahlatma konusunda mis gibi pembe greyfurt kokmasından mütevellit sevmiş olsam da makyaj konusunda yarattığı görünümü pek beğenmedim; kuru cildime tutunan makyajın görünümünü hafifletmek yerine onunla bir olup hafif bulamaçlaşmaya meyletti. Kokusu yüzünden tekrar almayı düşünsem de yazın son ayına girmişken ancak gelecek yaz alırım gibi duruyor şimdilik. Şişesini saklayıp içine Miselar Su koydum, makyaj çantamda taşıyorum; gerekli durumlarda makyaj temizlemek için pratik oluyor.

Nivea Stress Protect: Çantamda, spor çantamda mutlaka 1 adet ufak roll on bulundururum, çok da söylenecek bir şeyi yok, benim için kokular çok öenmli çünkü hassas bir burnum var ve bazı deodorantlar bile midemi bulandırabiliyor. Bu ürün ise temiz kokusuyla hiç rahatsız ettirmedi. 

Fa Sport: Bunun kokusunu çok seviyorum; ferah bir kokusu var, midemi bulandırmıyor ve kalıcılığından memnunum. Pek terleyen biri değilimdir fakat spor salonunda spor öncesi uyguladığımda da spor bitiminde kokusunu aynı ferahlıkla alabiliyorum. Yedeği beklemede.






Essence Nude Eyepencil/Highlighter: Kendisi ilk ten rengi kalemimdi. Bir ucu buzlu pembe tombul uçlu bir kaş altı/gözün iç köeşeleri/dudak üstü aydınlatıcısı, diğer ucu klasik uçlu ten rengi göz kalemiydi. Ortalamayı tutturan bir performansı yoktu, Aydınlatıcı kısmının yapısı çok ağdalıydı topaklanabiliyordu. Ten rengi kısmı ise göz içinde pek kalıcı değildi. Bir koleksiyonda çıkmıştı sanırım, şu anda yok, olsa da almam.
Şu anda yoluma Pastel'in ten rengi göz kalemiyle devam ediyorum; piyasadaki en açık tonda ten rengi kalem sanırım.Performansından da memnunum.

Gosh Volume Maskara: Waterproof olduğu için aldığım bir maskara. Fakat ismine uygun bir performansı yok, pek de hacim ustası diyemeyeceğim, uzatma konusunda çok daha başarılı. Waterproof maskaraları sevmem zaten, bunu alma sebebim ise geçen yaz denize ve havuza girerken Nuri Alço'nunki gibi uçları sarı sarı olan kirpiklerimi kimsenin görmesini istemememdi. Sonrasında ise yine sporda yüzmeye giderken ve suya hiç dayanıklı olmayan maskaralarımın üstüne sağlamlaştırıcı bir kat olarak geçtim. Genel olarak performansından memnundum, pek mırın kırın etmeyeyim şimdi. Sonuna kadar kullandım hatta öyle ki, kuruyunca kendisini nasıl hayata döndürdüm Maskaranızı Canlandırın  yazımda görebilirsiniz. İndirimde oldukça uygun fiyatlara alabilirsiniz. Ben yeni keşifler için yeni waterproof maskaralar denemek için tekrar almam.

Estee Lauder Double Wear Concealer&Mascara Duo: Bu ürünü Boyner'in kampanyasında 21TL gibi  bir fiyata almıştım. Kapatıcının performansı oldukça başarılı fakat gel gör ki bu ürün Light renginde olmasına rağmen benim tenime 3 ton koyu. Kapatıcı tüpünün içine kaç kaç renk açıcı ürün karıştırdım bilmiyorum fakat garip bir biçimde o renk asla açılmıyor ve bir sonraki kullanımıma kadar bir gıdım açılan renk yine eski haline dönüyor. Oksitleniyor mu n'oluyor anlamadım ama o tüpün içinde renk açıcı beyaz fondötenlerin bazların oranı %70 olmasına rağmen ürün tenimin rengine kadar açılmadı.
Maskara kısmını ise beğendim, bu maskaranın yarattığı etkiyi düşününce aklıma ilk gelen şey smokey lashes oluyor (sanırım mufe'un öyle bir maskarası vardı.) Nasıl anlatsam bilemiyorum ama kirpikleri seksileştiriyor ve buğulu bakışlar sağlıyor. Özellikle dış köşedeki kirpikleri güzelce kavrayıp uzatıyor ve kıvırıyor. Maskarayı tek başına alabilirim. Renk konusunda sıkıntı yaşamayacaklar uygun fiyatlı bulursa alıp makyaj çantalarından yer kaplamayan ve güzel performanslı bir ikiliye sahip olabilirler.

L'oreal Super Liner Black Laquer: İşte benim Holy Grail eyeliner'ım! 4 yıldır üzerine gül koklamadığım biricik eyeliner'ımın bir tüpünün daha sonuna gelmiş olmak beni çok üzdü. Çekmecemde yedeği var fakat o son yedeğimdi ve maalesef bu ürün ülkemizde satılmıyor. Superliner serisini getirip bunu getirmeyen distribütorlere selam ediyorum... Ürün waterproof ismiyle geçiyor fakat temizlemesi kolay. Gün içinde asla akma bozulma dökülme solma yaşamıyorsunuz. Hatta gece bu eyelinerle uyursanız sabah aynı şekilde kalkarsınız, sadece yan yattığınız taraftaki kuyruk bozulmuş olur en fazla. Buna rağmen çok rahat temizleniyor, öyle de tatlı bir ürün. Kuruyuncca matlaşmıyor, isminden de anlaşılabileceği gibi hafif ışık yansıtıyor. Bir yerlerde denk gelirseniz alın aldırtın, hatta sevaba girmek isterseniz bana da kapıverin!



L'oreal False Lash Wings Mascara: Bitenlerde sırf maskara var gibi çünkü ben bir maskara tüketicisiyim. Bu maskara ise bundan 3 yıl önce indirimde fırçasının garipliğine tav olarak öylesine aldığım ve sonradan aşık olduğum bir maskara. Kıvırma hacim uzatma harika. Waterproof veya water resistant değil, fakat hüngür hüngür ağladığım bir akşam yüzümde yol yol inmeden kalıp kirpiklerime tutunmaya devam etmesi ve kirpiklerimdeki kıvrıklığın aynı şekilde kalmasıyla takdirimi kazandı. Ufak ufak dökülmeler olmuştu ama o ağlamaya çok da normal. Herkese öneriyorum bu maskarayı. Yedeğim çekmecede yerini çok önceden almıştı. Hatta özel bir yazı hazırlayacağım ki 2 katta verdiği harika hacmi, 3 katta yarattığı takma kirpik etkisini göstereyim.








R.O.C.S Sensation Whitening Night: 2 yıldır sürekli kullandığım dış macunum. R.o.c.s'un bu serisi gündüz ve gece olmak üzere 2 farklı tüpte satılıyor birini gece birini gündüz kullanmalıymış diye. Tam bir pazarlama taktiği. Gündüz olanını da (beyaz tüpte) kullandım fakat bu ürün bir başka. Ben hassas diş ve dişetlerine sahip biri olarak klasik market diş macunlarını yoğun formül ve tadından ötürü kullanamıyorum beni mahvediyor. Bu diş macunu hem dişlerimi güzelce temizliyor, hem de kokusu ve tadıyla rahatsız etmiyor. Hafif vanilyamsı fakat fresh bir tadı var, içinde minik partiküller var ve dişleri temizlemekte ve beyazlatmakta güzel bir iş çıkartıyor. 

Bundan yıllar evvel üniversite'de okurken okulun yüklediği aşırı stres ve dağ başındaki okulumun dağ başındaki yurdunda mahsur yaşamaktan ötürü kendimi günde 5 kez diş fırçalarken bulmuştum, bunun sonucu ise aşırı hassaslaşmış dişler ve 2 çürük olmuştu. Diş dotorum bundan sonra günde 2 kez diş fırçalarken sadece 1 seferinde diş macunu kullanmamı söylemişti çünkü minelerimi çok aşındırmıştım. O zamandan bugüne günde 2 kez kulandığımda dişlerimde hassasiyet yaratmayan ilk ürün oldu bu diş macunu.
Geçtiğimiz indirim döneminde meraktan Splat markasının diş macunlarını aldım fakat ilk fırsatta bu diş macununun yenisi de gelecek. Watson's'larda satılıyor fiyatı 20TL civarında.

Listerine Total Care: Her Listerine ürünü gibi baskın bir tadı var fakat bu çeşidinin tadı beni ayrıca bir rahatsız etti, neden bilmiyorum. Hassas diş yapımla her gün kullandığım bir ürün değil, yerine aynı markanın Advanced White çeşidini aldım, hassasiyete sebep vermez umarım.

Eklips Konjac Sponge: Severek kullandığım bir ürün oldu, hassas ciltler için cildi tahriş etmeden hafifçe peeling yapıyor. Tenim ince olduğundan günlük olarak kullanmadım haftada 2-3  gün kullandım. Artık ömrünü doldurdu, ve uzun süre kullanımda bakteri üreteceğinden çöpe gitme vakti geldi.

Watson's BB Sünger: Beauty Blender muadili ucuz süngerlerden. Sonrasında denediğim süngerler yanında çok da başarılı değil, eskiyince aydınlatıcı/krem kontür ürünleri dağıtmak için kullandım. Yıkanmaktan paralanınca vedalaşma vakti de geldi. Piyasada ve elimde fazlasıyla sünger çeşidi varken tekrar almam ama diğer ürünlere ulaşamayanlar tercih edebilir.




Burberry Velvet Foundation 201: Serinin ilk numarası olmasına rağmen 202 renginden daha koyu ve daha sarı. Tenime tabii ki koyu kaldı fakat yapısına duruşuna bayıldım. Velvet deyince pudralaşır ve kuru tenime uymaz diye düşündüm fakat mat değil saten bitişli. Hatta Burberry Glow Foundation ile yanyana swatchladığımda bu fondötenin daha glowy durduğunu görüp oldukça da şaşırdım.
L'oreal lumi magique baz ile rengini açarak kullandığımda da yapısı ve duruşu bozulmadı. 202 rengini deneyip boynuma uyan bir renk elde edersem almayı planlıyorum

Neutrogena Mineral Sheers Loose Powder Foundation: Bu ürün Amerika'dan gelen bir hediyeydi. Rengi çok koyu olduğundan kontür amaçlı kullanmak için ayırdım ama toz yapısıyla bana hafif fenalık geldiğinden ve kontür için bile koyu kaldığından bir köşede bekledi durdu. Miadını doldurduğundan vedalaşma vakti geldi fakat fırçasını ayırdım çünkü tam makyaj çantasına atmalık bir kontür fırçası.

Gosh Illuminating CC Cream: Yapısına bayılıyorum bu serinin fakat maalesef üretimden kalktı. Yerine Foundation Drops adında yeni bir seri çıktı fakat henüz Gratislere gelmedi. Kapatıcılığı düşük fakat cilt eşitsizliklerini güzel dengeliyor ve ultra glowy bitişli bir ürün. Cildi çok sağlıklı gösteriyor. Rengi tek başına yine koyu kalıyordu fakat ince yapılı olduğundan çok sırıtmadı. Kuzeyli kozmetik firmalarının bile gerçekten açık renkte ten ürünleri üretmemeleri de ayrı bir saçmalık...
İçinde 1-2 kullanımlık kaldı ve bittiğine üzüldüğüm bir ürün oldu. CC Cream serisini bulamayınca BB Cream'ini aldım Gosh'un fakat maalesef yerini dolduramadı.

Avon True Colour Eyeshadow Quad- Suede Nude: Saçlarım kendi rengindeyken soldan ikinci rengi kaşlarımı doldurmak için kullanıyordum zaten hit the pan yapmamdan anlaşılıyordur. Fakat saç rengimi açtıktan ve önce Gosh'ın kaş farı paletini, sonra da Nyx Micro Brow Kaş kalemini bulduktan sonra bir köşede kalakaldı. Çok uzun zamandır da benle olduğundan artık vedalaşma vakti geldi diye düşündüm. Hem kaş doldurmak hem de günlük hafif makyajlar yapmak için kullanışlı bir paletti. Hala satılıyor mu bilmiyorum fakat almayı düşünmüyorum.

Avon Natural Shimmer Bronzing Powder: Bu rengi Warm Glow'du sanırım. Rengini çok sevmiş olsam da bir türlü kendime yakıştıramadım. Yere düşüp bir kısmı kırılmasa sıfıra yakın şekilde duruyordu. Hala içten içe kıyamasam da artık gitme vakti geldi gibi. Üzerindeki kum dalgası efektini hala çok severim. Benden daha koyu tenliyseniz ve Avon hala bu ürünü satıyorsa (paketlemesi farklı olabilir) indirimdeyken deneyebilirsiniz. Coral tonlar içeren içinde ufak ışıltılar olan tam bir "sunkissed" efekti verebilecek bir ürün. 

Geçtiğimiz iki ayda vedalaştığım ürünler bu şekilde. Siz neler bitirdiniz? İyi ki bitti ya da keke bitmeseydi dediğiniz ürünler var mı? Yorum olarak bırakırsanız sevinirim.
Sevgiler.
Zeynep

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Garnier'in sensitive serisi gerçekten başarılı, uygun fiyatlı koruyucu tavsiyesi isteyenlere hep bu seriyi öneriyorum. Aussie'yi ben de deneyeceğim sanırım, cidden merak ettim. Pastel'in hangi kalemini kullanıyorsun Zeynepciğim, ben birini zor bitirdim, resmen gözümü oydu sertlikten :-/
    Haftaya ben de bitenlerimi yazacağım, benim kutum da doldu. :) Ve bitenler yazılarına bayılıyorumm. Bu arada yazında bana da yer verdiğin için çok teşekkürler <3 <3 Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Garnier'den böyle memnun kalacağımı tahmin edememiştim, güzel bir sürpriz oldu :) Aussie içinde alkol barındırıyor fakat saçlarımdaki kuruluğu almakta oldukça başarılı, yaman bir çelişki gerçekten ama memnunum, indirim döneminde 3 minute serisine bakmanı tavsiye ederim:)) İsmini unuttum Pastel kalemin, galiba yeni bir seri ve sert sürümlü değil, kıvamında. Yarın gün ışığında swatch'lu olarak resmini instagramdan atarım Blanacığım :) Senin bitenler serini de merakla bekliyorum, bitenler okudukça bir hafifliyorum hahaha :) Ayrıca rica ederim, seninki gibi güzel blogların keşfine azcık katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana :) Çok öptüm!

      Sil
  2. baya bir ürün bitmiş gelsin yeniler :-)) neutrojena'nın loose powderı olduğunu hiç bilmiyordum bak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu bitenler insanı yeni şeyler almaya çok motive ediyor kesinlikel :)) pek başarılı bir ürün değildi o loose powder; paketleme başarısız heryere uçuşuyor, bulaşıyor; tek sevdiğim yanı fırçası oldu.

      Sil
  3. Ya ben bunu ilk kez okuyorum; o giriş cümlesini daha önce okumamış olmam ayıp ötesi bişi bence.... canımsın! Öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerim seni! Sen de benim canımsın! Öperim <3

      Sil