1 ürün 2 Yorum,

1 Ürün 2 Yorum: Chanel Creme Blush- Inspiration (64)

02:37 Unknown 19 Comments





Zeynep ile tam anlamıyla tanışmamızın bu ürün sayesinde olduğunu söylesem inanır mısınız? Kadınlar ile ilgili bir platforma üyeydik o zamanlar, bu allık yeni çıkmıştı. Ben bu allığı ilk o sitede öğrenmiş ve internette kısa bir araştırma yaptıktan sonra hayran kalmış kafama koymuştum. O sıralar herhangi bir mağazaya aşırı uzak olduğumdan online sitelerde arıyordum ve tabii ki bulamıyordum. Sonra Zeynep'le dertleşmeye başladık bu konuda(o zamanki dertlerimize bakar mısınız :) ). Zeynep'in o konuşmada bana önerdiği aynı serinin başka bir rengini hala severek kullanırım ara ara. Kısa bir süre önce de kendisi bana Inspiration'ı hediye etti. Kıyamadığım için aşırı nadir kullanıyorum :) Benim için özel bir yere sahip çünkü.

Bu aşırı kişisel girişten sonra biraz allıktan bahsetmek istiyorum size. 






Krem yapıda ama sürdüğünüz zaman pudralı bir bitişe sahip. Bu sayede kolay silinmiyor ve sürüşü inanılmaz rahat. Asla hata yapma şansınız yok, Heidi gibi dolanmak zorunda kalmıyorsunuz. Diyelim ki bir mucize oldu ve aşırıya kaçtınız. Hemen üstünden transparan toz pudranızla bir iki geçiş yapıp hatanızı telafi edebiliyorsunuz. O kadar doğal ve tatlı bir renk ki, yakışmayacağı bir ten rengi yoktur bence.
Sivilce yapmıyor, gözenekleri tıkamıyor. En azından bendeki sonucu bu yönde oldu.
Allık kullanma alışkanlığım pek yoktur. Bu nedenle bu ürünü kullanırken deneysel davrandığım zamanlar da oldu :) Kendisinin far olarak da çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sonucu alttaki fotoğraflarda mevcut.



Asıl amacına uygun, allık olarak kullandığım fotoğraflar ise alttakiler. Benim tenimde çok belli olmadı, zaten istediğim de biraz bu. Ne yazık ki sıcaklayınca, soğuk vurunca, utanınca, koşunca, yani bulduğu her fırsatta yanaklarım kızardığından e fondöten konusunda da aşırı kapatıcı ürünler tercih etmediğimden allık konusu kabusa dönüyor benim için. Ama bu allık bir şekilde hem kendini çok çok az belli edip, hem de ben burdayım diyor. Bu özelliğini çok seviyorum.


 





Dürüst olmamı isterseniz, kırılmayın gücenmeyin ama, ne kadar beyaz tenli olursak olalım bu allığın asıl rengini ve asıl duruşunu belli edebilmesi için yeteri kadar beyaz değiliz. Ne demek istediğimi az sonra Zeynep'in fotoğraflarını görünce anlayacaksınız. Bir gün buluşmaya bu allığın üst hattına highlighter sürmüş bir şekilde geldi, gözlerimi alamadım. Evet her ten rengine uyuyor, bunu hala savunuyorum, ama çok açık tenlilere cuk oturuyor. Tıpkı tulum gibi. Hobbit boyumla tulum giyerim, yakıştırırlar da, ama önümden geçen 1.72'lik abla aynı tulumu giydiğinde dönüp dönüp tekrar bakar "Hakkını vermiş." derim. Evet çok konuştum :)
Fiyatı biraz cep yaksa da Armani ruj gibi "Bir tane olsun, beni üzmesin yormasın." diyorsanız gönül rahatlığıyla alabileceğiniz bir ürün.



Şu yazı benim içimi  titreten yazıdır çünkü bu allık benim hayatımın allığı, gözümün nuru bir allık! Ömür boyu sırf bu pembe allığa sahip olabilirsin deseler, inanın hiç hayıflanmadan sadece mutlu olurum.

Kendisiyle ilk tanışmamı anlatayım çünkü aşk hikayeleri böyle anlatılır.

Chanel'in bu krem allıkları çıktığında oldukça ses getirmişti ve tüm bloglar bu seriyi konuşuyordu; Inspiration'ı da sanırım Sparkl-icious blogunun yazarı Pınar sayesinde görüp aklımın bir köşesine yazmıştım. Bir gün bir arkadaşımla önemli bir alışverişe çıktığımızda Sephora'ya girmiştik ve iki ara bir derede bu allığı kurcalayıp bir güzel sürüp aynaya bakamadan olay yerinden ayrılmıştık. 



Eve döndüğümde kendimi asansör aynasında görüp yanaklarım soğuktan ne güzel kızardı diye düşünmüştüm, fakat garip olan oldukça ılık bir Nisan sonuydu ve yanaklarımı kızartacak bir hava olayı mevcut değildi. O noktada dank etti ki yanaklarımda kendi doğal kızarıklığım sandığım o pembelik Inspiration'a aitti. O anda ben bu allığa aşık oldum. 

Çünkü bu allık benim üşüdüm/terledim/koştum/seviştim pembemdi. Yanaklarım doğalda nasıl kızarıyorsa ( rozesa hariç -.- ) bana verdiği renk tam da buydu. Ama istediğim alan ve istediğim miktarda; homojen olarak. O noktada ufaktan delirip ilk fırsatta gidip almıştım. (ertesi günü olamadı çünkü ameliyatlıydım.)


Siyah, klasik üzerinde chanel amblemi ve minimal bir paketlemesi var, kenarları ve köşeleri hafifçe yuvalatılmış kare, kompakt, içinde aynası bulunan bir ambalaj. Chanel zarafetini taşıyor. Paketin içinden kadife kesesiyle çıkıyor. Çünkü madem bu kadar ppara verdiniz kadife kese koyalım da zengin hissedin demeleri artık adetten. :) Ama işe yarıyor mu, bana göre yarıyor. 

Ürün krem yapıda fakat asla yağlı, yapışkan bir yapısı yok. Bazı krem allıklar gibi -mesela mac- saçınızı yanağınıza yapıştırmıyor- elinizi değdirdiğinizde kremsi hissedilen doku yanağınıza uygulayıp yerleştirirken kadifemsi bir hisse bırakıyor kendini. Bundan ötürü dyaplı ciltlerin de anlaşabileceği ender krem allıklardan. Hatta hafif pudralaşması yaplı ciltlerde daha uzun süre dayanmasını bile sağlayabilir.  Kremin kayganlığı ve kadifenin tokluğu bu ürünün yapısını en güzel özetleyebileceğim cümle olabilir.

Yağlı olmadığından ıslak ışık yansıtan bir görünüşü yok. Pan'ında mat görünüyor, içinde ışıltı sim vb. hiçbir madde yok fakat yanağınızda bitişi saten. Işığı hafifçe yansıtıyor, yüzünüzde donuk bir biçimde durmuyor. 



Kalıcılığından ben memnunum, 7 saat sonunda yüzümde hala duruyordu. Yüzüme düzgün eksfoliasyon yapmazsam ve pullanmalar yer yer kalmış olursa pulanma olmuş yerden daha hızlı silindiğini gördüm. Ama bu benim cildimle alakalı bir durum, düzgün eksfoliasyon yaptığımda hiçbir zaman homojen olmayan bir sonuçla karşılaşmadım. 

Aydınlatıcı olarak en çok Benefit High Beam veya Mac Lightscapade ile yakıştırıyorum. İki aydınlatıcı da benim tenimde oldukça doğal duruyor ve birisi pembe birisi inci beyazı olduğundan Inspiration ile çok naif ve doğal duruyorlar. 

Allıktan çok kendi yanaklarımın pembeliğiymiş gibi dursun istediğimde elmacık kemiklerimden ziyade elmacık kemiklerinin içeride kalan kısmı ve burun çevresine yakın olan yanak kısmına sürüyorum. Yani kısaca doğal olarak kızardığım noktalara. Fotoğraflardaki uygulamam da bu yönde oldu.



Çok sevdiğim bir ürün hakkında yazınca her zaman çok heyecanlanırım; isterim ki herkes denesin, görsün ve hatta alsın. Fakat bazen bazı nokta ürünler oluyor, ya herkes beğenir alır da bana kalmazsa diye irrasyonel bir korkuya düşerim; işte bu ürün o ürün. İstiyorum ki siz de benim kadar sevin, ama bana bırakmayacak kadar değil!

Ürünün güncel fiyatını bilmiyorum, çünkü kendisi yedekli klasmanına daha ilk günden girdi; şu anda yedeğim yok diye stres altındayım mesela, oysa 1.5 sene bitiremem bu ürünü! Grama olarak pek de çok değil oysa kutusunun üzerinde de görebilirsiniz; 2.5 gr.; biraz daha elleri açık olsa insanların alırken içleri daha az yanar.



Nyx hd kapatıcı üzerine Swachları. Üst dağıtılmamış alt dağıtılmış şekilde.
 (Kolumdaki renk dalgalanması kapatıcı yüzden)
Fakat fiyatı ne olursa olsun, indirim yakalayamasam da gözüm kapalı alacağım Holy Grail allığımdır. Ayrıca Ece'yle tanışmamıza vesile olması gibi güzel, romantik yan etkileri de var. :) 
Bu renk teninize açık gelirse bile diğer renklerine göz atmanızı da tavsiye ederim :)

Umuyoruz bizim için çok kıymetli Inspiration allığın 1 Ürün 2 Yorum yazısını beğenmişsinizdir!
Sonraki maceralarda görüşmek üzere,
Zeynep&Ece

You Might Also Like

19 yorum:

  1. İkinize de çok yakışmış ve inanılmaz doğal durmuş. Far olarak da duruşu harika.
    Sanırım şu anda bu allığa aşık oldum 😍
    Alınacaklar listesine eklendi 💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sehercim =) =)
      Pudramsı bir yapıya döndüğünden gözde de çok rahat kullanılıyor ve haklısın, aşık olmamak elde değil!
      Almadan evvel bir batch kodunu kontrol etmeni öneririm, vakti geçmeye yaklaşmış olabilir, bir ara normal koleksiyona eklendi dendi ama yeni üretilmişini bulamıyorlarmış sanırım.
      Sevgiler!

      Sil
  2. Koleksiyon serisiydi mağazada bulduklarımın raf ömrü 4 ay falan kalmıştı sırf ondan alamadım bu rengi yeniden ki onun gibi bir pembe bulamadım yeniden tavsiyen var mı benzeri renk konusunda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koleksiyondan kalıı seriye geçtiğini duymutum, arada da hala testerını ve kendisini raflarda gördüğümden hiç kontrol etmedim yedeğime güvenerek.Son kullanımına az kalmış olsa bile alırım sanırım, öyle çok seviyorum.
      Ama benzeri olarak önerim var, Burberry cheek and lip bloom- rose rengi, onun da yazısı gelecek hafta burada olacak :)

      Sil
  3. Benim de Rüzgar'a hamileyken eşimin aldığı anneler günü hediyelerimden biriydi bu allık; bende de anısı var yani ^_^ ayrıca benim dibini net görebildiğim ender ürünlerdendir. Project Pan'ıma bitmesin diye koymamıştım ama kullanmayı özlediğimi fark ettim :) Bence ikinize de çook yakışmış; ama Ece haklı, çok açık tenlerde kendini inanılmaz belli ediyor! Güle güle kullanın kızlar! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel bir allık yapmışlar ki, güzel anıyla gelmemesi zor oluyormuş sanırım ^_^ Ben de dibini görmeye çok yaklaşmışım, her ne kadar hile yapıp tek bir noktadan alıp durmuş olsam da :)) Gerçekten bitmesine kıyamadığım ürünlerden!
      Çok teşekkürler Başakcım!
      Öperim,
      Sevgiler!

      Sil
  4. İnspiration kalp ben (nokta). :)
    Inspirationu mutlu mesud kullanırken kuzenime kaptırmış ve aylarca arkasından yas tutmuştum. Sonradan angelici keşfedince biraz unuttum ama asla inspirationun yerini tutmadı. PP sonu sanırım yine peşine düşeceğim, uzun zamandır stoklarda bulamıyorum ben.
    İkinize de çok yakışmış ama Zeynep'te duruşuna bakınca bir kaldım, o görüntüyü tanıyorum çünkü.
    Ellerinize sağlık kızlar... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Blana! Inspiration'ı biri kapmaya kalsa yemin ederim gözünü oyarım;ancak gönüllü verebilirim :D Angelic'i hiç denemedim, o da çok güzel ama ben ve şeftali(msi)ler arasındaki mesafe işte :) Gel beraber Inspiration avına çıkalım, zira ben de yedeksizken huzursuz oluyorum! Ama bulamazsak muadili olabilecek bir allık da buldum ^_^
      Beğenmene sevindim, ama PP sırasında bir ateşi fitillediysek de üzgünüm!
      Öperim!

      Sil
  5. ikinize de çok yakışmış hakikaten benim krem allıklarla aram çok iyi değil o nedenle bunlara çok yanaşmadım ama beğendiğim renkleri de yok değil :-)) güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik krem allıklara benzer yapıları olmadığından gönlün ferah olsun İremcim, PP yapmadan evvel yandan yandan bir yanaşmanı tavsiye ederim :))
      Çok teşekkürler,
      Sevgiler!

      Sil
  6. bence ikinizede çok yakışmış güle güle kullanın
    bana da beklerim
    http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Şengül,
      Takipteyiz :)

      Sil
  7. Şurdan bi üşüdüm/terledim/koştum/seviştim pembemsi uzatır mısınız?
    Benim krem allıklarla hiç hiç hiç hiç aram olmadığı için tabi elleşmedim. ama benimde gözüm Presage 'de kalmıştı. Hala da onda sanırım :D
    Alsam mı ki? Alır mıyım? Alayım ya.
    Elinize sağlık kızlar.. Öpüyorum! :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha uzattıkları pembe tam da o pembe oluyor ama ^_^
      Nisacım, İrem'e de söyledim gönül rahatlığıyla elleş çünkü asla klasik krem allık yapısında değil yüze yedirirken; bence bu allık krem allık sevmem cümlesini kurmanı sonlandırabilir :)
      Inspiration bulamayınca Ece'ye Presage'ı önermiştim, onu da severek kullanıyor ve o da kesinlikle pek tatlı bir renk,
      Al, al! =)
      Teşekkür ederiz,
      Kocaman öptüm!

      Sil
  8. O zaman ikinizde bu allığın kıymetini bilin. Bu arada kızım da gri saç hastası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümüz gibi bakıyorum ^^ Kızınız da sizin gibi tarz sahibi demek ki, zevkli olacak =)
      Sevgiler!

      Sil
  9. İkinizde de çok güzel durmuş, yazınıza da bayıldım. Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil