1 ürün 2 Yorum,

1 Ürün 2 Yorum: TheBalm Mont Balm Palette

10:00 Unknown 26 Comments




Merhaba!

Bugün yeni bir 1 Ürün 2 Yorum yazımızla karşınızdayız; fakat bu sefer ufak ve güzel bir değişikliğimiz var! Kırmızı Rujlu Blog 'un sahibesi Blana ile ortak bir ürün incelemesi olacak! Bu arada da Ogx Sea Mineral Moisture Şampuan için yaptığımız diğer ortak yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz :) (TIK TIK
Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ve bu ortak çalışmalarımızın nicelerini diliyorum. :)




Bugün incelememiz ülkemizin belki de en sevilen drugstore (oysa yurt dışının mid-highend ) markası TheBalm'ın 4'lü far paleti Mont Balm. Bu palet çıkalı yaklaşık 1,5 yıl oldu; bir Meet Matte Hughes çılgınlığı yaşanmamış olsa da yine bir süreliğine kara borsa olmuştu. Bu kara borsa döneminde Gratis görevlileri bu paletin var olmadığını bile iddia etmişlerdi; öyle Mecnun'un çölde dolanması gibi Gratis Gratis dolaştım ben de. Bu virane anlarımda erkek arkadaşım da benimle çile çektiğinden o da halime çok üzülüp kendisi de ayriyeten araştırıp, bulmuş ve sürpriz yapmıştı. O yüzden bu far paleti benim için pek kıymetli. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. <3 <3 ( Kendisi burayı okumuyor ama.)





Gelelim ürüne, ambalajı klasik bir TheBalm ambalajı; Pin-up kızımız çıktığı kayak seyahatinde bize poz veriyor. Her zaman olduğu gibi yine bu paketlemeyi de çok beğendim. Kartondan ambalajı oldukça sağlam ve şirin. Paketi açtığınızda sizi güzel boyutta bir ayna ve 4 far kaşılıyor, farın yerleştiği yüzeyde ise karlar kaplı dağları görüyorsunuz.

Ayna'nın üstünde yine her zamanki gibi bir slogan var ' For Girls On The Run/Por Les Filled Sur La Courser' yazıyor; Türkçe'ye kabaca çevirirsek 'Koşuşturma içindeki Kızlar İçin' diyebiliriz; ve gerçekten de bu deyime çok uyan bir palet.






Palette 4 farklı tonlarda far mevcut; Cortina, Whistler, Aspen, Zermatt. Hepsi ismini ünlü kayak merkezlerinden almış.


Cortina; Mat yapılı, krem-kemik rengi. Göz kapaklarınızı nötrlemek, baz oluşturmak için oldukça ideal. Paletteki tebeşirimsi olmaya en ykın renk bu, fkat pigmentasyonu ve uygulaması çok kolay.


Whistler; Sedefli yapıda, Lila baskın bir taupe rengi. Gündüz makyajınızı sırf bu farı sürerek yapabilirsiniz. Sedefli yapısı tek başına gölge oyunları yapmanıza olanak sağlıyor.


Aspen; Işıltılı, düşük oranda sedefli yıllanmış şarap resmi; biraz mürdümlüğe kayan sıcak bir ton. Görünce aşık olduğum bir ton, çünkü bordo ve benzer tonları benim için çok baştan çıkartıcı. Paletteki en kremsi yapıdaki far Aspen. Pigmentasyonu güzel fakat göze uygularken rengi olduğu gibi verebilmek için tampon hareketlerle göz kapağına bırakıp kenarlarını bir fırçayla hafife yumuşatmak en güzeli; yoksa renk süpürme tarzı bir uygulamada soluyor.

Zermatt; Yine ışıltılı, yapıda alttabınında yeşil olan güzel bir siyah. Işıltılı yapısına rağmen ıslak bir eyeliner fırçasıyla eyeliner olarak kullanabilirsiniz, veya smokey bir makyaj yapabilirsiniz. Bu farda da çok süpürme hareketi yapmamak önemli yoksa içindeki simler göz altı ve yanak kısmına düşebiliyor.




Bu ürün tam olarak bir makyaj çantasının demirbaşı olacak cinsten bir palet; gündüz makyajınızı da gece makyajınızı da tek bir paletle yapabilirsiniz. Renkler öyle güzel seçilmiş ki; bir çok farklı makyaj çıkartabilirsiniz. İster Cortina ve Zermatt ile temiz bir eyeliner'lı makyaj yaratın, ister Aspen ve Whistler ile smokey eyes yapın, ya da gece dışarı çıkarken Aspen ve Zermatt ile Sultry Eyes denen türde keskin bir makyaj yaratın. Canınız uğraşmak istemez ama renk isterse Whistler gününüzü kurtarsın. Ben bu denli çeşitli görüntüler yaratması açısından bu paleti çok kullanışlı buluyorum. Bu yüzden tatile giderken yanıma aldığım tek paletti ve hiç de pişman olmadım. 



renkler doğru, geçişler yanlış yansımış.


Farların dayanma süresi benim için gayet güzel, 7 saat süresince gözümde kalmayı başardı ve altına bir far bazı da kullanmadım. Farların tozutması var fakat rahatsız edecek boyutta değil; bunun sebebi benim farı yine süpürerek değil tampon hareketlerle almam da olabilir. 
Pigmentasyonları gayet hoş, pigmentten delirmiyorlar ama palette gördüğünüz rengi teninizde görüyorsunuz. Daha yoğun bir görünüm içinse fırçamı ıslatarak kullanıyorum; farların üstünde bir taşlaşma olmuyor.




Fotoğraflarda bu paletle yaptığım bir gece makyajını paylaştım. gözümün 1/3'lük iç kısmına ve 1/3'lük dış kısmına Aspen rengini önce tampon hareketlerle uyguladım, sonrasında bir karıştırma fırçasıyla dış kısımları hafifçe dağıttıktan sonra Whistler rengini ıslak bir fırçayla yoğun bir görünüm için tamponlareketlerle uygulayıp karıştırma fırçasıyla Aspen rengiyle aralarındaki geçisi yumuşatöak için kenarlarından hafifçe dağıttım. Alt kirpik gibine ise yine Aspen rengini kalınc bir çizgi halinde uygulayıp dağıttıktan sonra köşeli eyeliner fırçasına aldığım Zermatt rengini ince bir çizgi halinde dış 1/3lük kısmına uygulayıp yine hafifçe dağıttım.En son olarak yine Whistler rengini göz pınarlarına aydınlık bir efekt yaratmak için hafifçe uyguladım. Fotoğraf kalitesi pek istediğim gibi olmadı, ya geçişleri ya da renkleri tam olarak yansıtamadım. O yüzden hepsini ekliyorum; bunları toplayıp daha güzel olduğu sözümü de eklerseniz gerçek haline en yakını hayal edebilirsiniz. (pröfesyönellik)
Bunun için özür diliyorum ama gerçekten çok zor koşullar altında bir çekim oldu.



geçişler doğru renkler yanlış yansımış.


Çok sevdiğim bu paleti herkese öneriyorum, barındırdığı tonlar sevdiğiniz kullandığınız renklerse makyaj çantanızın vazgeçilmezi olacaktır. Gratis'lerde bulabileceğiniz bu paletin güncel fiyatını bilmemekle beraber indirim dönemlerinde 20 TL civarında bulabilirsiniz diye düşünüyorum. 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere diyor, sözü Blana'ya bırakıyorum :)



İçerik



The Balm'ın en sevdiğim ürün grubu kesinlikle farları... Yapılarını ve pigmentasyonlarını çok başarılı buluyorum. Mont Balm paletini, geçen kış satın almıştım ve bir iki kez kullanıp çekmecemde unutmuştum. Zeynep'le bu güzel ortak çalışmayı yapmaya karar verdiğimizde, ben de paletimi hatırlamış oldum. 
Mont Balm markanın bence en kullanışlı paletlerinden biri... Hem boyutu küçük ve taşımaya elverişli hem de içindeki birbiriyle uyumlu dört rengiyle farklı makyajlar yapmaya uygun... Paletin renkleri, ismine uygun olarak, kayak merkezlerinin isimleriyle taçlandırılmış. 


Cortina hariç, paletin tüm renkleri ışıltılı... Whistler içinde leylaklık barındıran bir taupe, bu rengi gerçekten seviyorum. Tek başına bile bence harika iş çıkartıyor. Aspen, benim gibi mürdüm seviyorsanız, şahane bir renk... Ben günlük makyajımda hep gölge rengi olarak kullanıyorum. Zermatt ise, koyu, dumanlı bir yeşil... Cortina paletin baz rengi, mat bir kemik rengi... Tüm renkler orta derecede pigmentli, hafifçe tozutuyorlar ve kolay dağıtılıyorlar. Ben tüm makyajlarımda baz kullanıyorum, baz ile tüm gün bozulmadan kalıyorlar. 

Günlük makyajımda, cortina ile tüm göz kapağımın rengini kaş kemiğime kadar eşitliyorum. Aspen'i göz kapağımın katlanma bölgesine gölge verip, bu rengi çok hafif şekilde biraz yukarı kadar çıkartıyorum. Bunun için genellikle Sigma E25 fırçamı kullanıyorum. Whistler'ı da tüm göz kapağıma uygulayıp, temiz bir karıştırma fırçaşıyla iki rengi karıştırarak homojen bir geçiş sağlıyorum. Eğer zamanım varsa ve istersem kesik uçlu bir fırçayla da kirpik diplerime Zermatt'ı eyeliner gibi uyguluyorum. Ancak, fotoğrafta gördüğünüz üzere, bu eyeliner kısmını genellikle atlıyorum. Kaş altlarımı da yine Cortina ile hafifçe aydınlatıyorum. Makyajımı bol maskara ile tamamlıyorum. 


Mont Balm, benim sevdiğim gibi, tek paletle tüm göz makyajınızı tamamlayabileceğiniz bir palet... Bu kış sıkça kullanacağımdan eminim.
Zeynep'e bu güzel ortak yazı için çok teşekkür ediyorum. Bu şekilde bir araya gelmek bence harika oldu. Zeynep’le ortak yazılarımız için bir araya geldikten kısa süre sonra, neredeyse her gün konuşur olduk, sanki çocukluk arkadaşımla yıllar sonra tekrar bir araya gelmiş gibiyim. Böyle güzel başlayan arkadaşlığımızın her mecrada daim olmasını tüm kalbimle diliyorum.

Umuyoruz ki, bu ortak çalışmamızdan ve yazıdan bizim hazırlarken keyif aldığımız kadar keyif almışsınızdır! Sizin sevdiğiniz, böyle pratik ve çok yönlü far paletleri hangileri, paylaşırsanız seviniriz.
Daha sonraki maceralarımızda görüşmek üzere,
Sevgiler!
Blana&Zeynep

You Might Also Like

26 yorum:

  1. Çok çok güzel bir palet.. İndirimde görünce alacağım kesinlikle ^^

    Seyahatlerde de güzel bir yardımcı olacağını düşünüyorum..

    Bence fotoğraflarda da gayet güzel görünüyor <3 Ve saçların çok çok güzel maşallah ^^

    Asper ve Whistler renklerine tutuldum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öneririm, makyaj çantasında kolaylıkla yer edecek bir palet bence :) Aspen benim de favorim o tonlara zaafım var! :)
      Çok teşekkür ederim iltifatlarınıza ^_^
      Sevgiler!

      Sil
  2. Buraya da çok kıskandığımı yazayım da boş geçmeyeyim :)))
    Bu paleti ben de ilk çıktığında deli gibi yana yakıla arayıp, indirimde bulup, sonra da 1-2 kez kullanıp aynı Blana gibi çekmecemde unutmuştum. O sene Uludağ'a gittiğimizde yanıma almış olmam epey manidardı tabii :) Bu kış daha çok kullanmaya niyetliyim, çünkü bana göre bu renkler kış renkleri :D çok tatlı bir ikili yazı olmuş, ellerinize sağlık kızlar! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım seninle de yapalım mutlaka!
      Bakarsın Kiko'dan ortak ürünlerimiz olur falan hahahha =))
      Aspen paleti kış paleti yapmayı tek başına bile başarıyor,göz önünde durması lazım makyaj kalabalığında kaybolmaması için :)
      Beğenmene sevindim canımcım, çok öpüyorum! :* :*

      Sil
    2. Çikiletalı allıklarla yapalım mı Zeynep? :)))) Onlar için kendime izin verdim malum ihihihih :D

      Sil
    3. 1 ürün 3 yorum yapalım :D Başak biz de pan projecte katılacağız, çikiletalı allıkları akla sokman ayıp yani :P

      Sil
    4. Yapalım :))) Blana'cım, ben yazdım baştan, Kiko'ya gider de o çikiletalardan görürsem alırım; onlar kapsam dışı diye :D :D Başka şey sokmıycam aklınıza söz :D

      Sil
    5. ya şimdi Sephora'dan indirim kodu geld, belki indirimli naked3'lerimizle yaparız aahhahaha, ben de sephora indirimin project pan kapsamının dışında tutuyorum arkadaşlar! Başak dedim shopaholics anonymous tutmaz diye!

      Sil
    6. Sephoradan benim de doğum günü hediyem vardı Başak'cım, almadım daha. Gitmeyim de kurda kuşa yem mi olsun :P Zaten Naked3'ü Zeynep'e hiç hatırlatmadım ki :P Haftasonu başlicaz biz zaten project pana :D Haklıyız bence :))) Naked3 le yapalım 1 ürün 3 yorum, afilli olur :D

      Sil
    7. Nayır görlz, Naked3 paleti siz yazın; o benim project pan sonu ödülüm olacak. Böyle 3 ay bir şey almayıp "hak ettim bunu beeeaaannnn" diyerek alacağım inşallah dinimiz amin!

      Sil
    8. Ben dün o kadar dır dır edip, gittiğim avmde sephora olmadığını öğrenince, bu bana bir işaret dedim Başak'cım :) 65 ürün oldu bende de yaa :))) Şoktayım. Naked3 için 2017'de yazalım yazıları :)

      Sil
    9. Hahaha gerçekten Blana, o bir işaret! 65 ürün mü? Tebriks diyorum! Yazını bekliyorum :)

      Sil
    10. Arkadaşlar %20 indirimi kaçırıp sene başında yeni yıl bindirimiyle daha da pahalıya almayı benim gönlüm kabul etmiyor, 2 senede gelebilmiş Black Card indirimimi bu noktada kullanıp akıllı alışveriş yapmak istiyorum. Bunu da hesaba katın lütfen ahahhaha
      Benim project pan sonu ödülüm sanırım Kevyn Aucoin Neo Bronzer olacak, ama daha kesin emin olamadım. ((=

      Sil
    11. Ben Naked3'ü şimdi alırsam daha da project pan yapamam... fiyatı arttırırsa UD almam olur biter valla, tepemin tasını attırmasınlar; benim Urban Decay'e satacak kadar çok rose-gold farım var neticede elimde :)))))

      Sil
    12. hahahahha Başak adeta bir Yaşar Usta edasıyla UD'ye sen mi büyüksün ben mi büyüğüm dedi :D :D Tabii ki Başak usta büyük!
      Haahhaha vallahi Başakcım, ben sephora indirimi beklerken 160 tl olan guerlain pudra 220 lira oldu onca zaman içinde -.- indirim vermemelerine ayrı, zamlarına ayrı sövmekteyim :)

      Sil
    13. Ben büyüğüm tabi :))))
      Yalnız Sephora'ya da yuh yani, yaradana sığınıp arttırmış fiyatları... allah içlerine sindirsin! Ay valla Amerikasından arkadaşıma getirtirim nolmuş yani? İndirimli olmuş olur bana da hıh! Kendileri bilir, ülke ekonomisi kaybeder :DD

      Sil
    14. Kendi kendilerine açık arttırma yaptıklarına kanaat getirdim ben en sonunda; 2 yılda %40'a varan bir fiyat artımına başka bir açıklama bulamıyorum. Ay Amerika'dan gelen geitren gönderen eş dost akraba varsa hiç düşünme bence de, 2017'de mutlu mesut kavuşursunuz, ülke ekonomisini de arap turistler kurtarır zaten, Tl'nin değeri onların parasının 10'da 1'i değerde olunca adamlar Wet'n Wild alır gibi Chanel alıyor :D

      Sil
    15. Evet yazdığın her şey çok mantıklı Zeynep, katılıyorum! Valla Ocak sonunda Amerika'ya gidecek arkadaşım var, ben ona deyiverem en iyisi. Sephora da Arap turistlere satsın :D

      Sil
    16. Bende de Alamanya'da yaşayan kardeş var, aklınızda olsun :D :D Sephora da kimmiş :D

      Sil
    17. Keşke bizde Sephoralı başka bir ülkede Arap turist kadar zengin olsak da 20 liraya alır gibi Naked palet alsak :(
      Blana, ne diyorsun ama, Project Pan arifesinde! :D :D Almanya denince aklıma direkt Zoeva palet geliyor; Pavlov'un köpeğinde yeni bir boyut! :D :D

      Sil
  3. Zeynep'cim ellerine sağlık, çok güzel yazmışsın. Kendimi yanında çok amatör hissettim gerçekten :) Bu yazılarımız bence harika oldu, tekrarlayalım mutlaka <3 <3 Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Blanacım, senin de ellerine sağlık, emeğine sağlık! Ben senin yazını daha çok beğendim :))
    Bence de mutlaka tekrarlamalıyız, elimizde bol bol aynı ürün var zaten, bir ürünü belirlememize bakar! =)
    Kocamaan öptüm! <3 <3

    YanıtlaSil
  5. Kızlar ikinizinde ellerine sağlık, zevkle okudum resmen. Başak gibi kıskandığımı yazmak istemiyorum ama anlamışsınızdır zira şu güzelliği kıskanmayacak bir kadın tanımıyorum. :D Yalnız paleti ben hiç çıkmamış varsayıyorum çünkü elimi sürmeyi bile geçtim raflarda görmedim bile :D The Balm paletlerindeki popüler farlardan ayrı bir palet çıkarmalı. Olmuyor böyle *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Nisacım, seninle de yaparız ki; 1 Ürün 2 Yorum'u Blanayla ortak olarak da hazırlayınca fenomen bir dalga başlatmaya yol açtık sanırım :) Seninle de ortak yazılı, parça seçmeli bir yazı yazalım ^_^
      Palet bir ara yok satıyordu, şimdi de ürün bolluğundan arada kaynıyor bence; ama çok haklısın, The Balm dediğin türde bir palet çıkartmalı; herkes alır, ben alırım şahsen :)

      Sil
  6. ben de bu paleti çok severek almıştım ama pek de kullanamadım sıra gelmemesinden dolayı bari çıkartayım da arada süreyim artık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam bu palete uygun havalar yaklaşmakta, gözünün önüne koy İremcim, bol bol elin gidecektir :))

      Sil