kırmızı ruj,

Pastel Day Long Lip Color - 09

03:17 Unknown 16 Comments



Bugün konuğumuz Türk Kozmetik Markaları arasında Likit Mat Rujları en çok övgüyü toplayan ve en çok ilgiyi çeken, kendi serisinde kült renkler üreten Pastel'in Day Long Lip Color serisinden 09 numara.


Açık konuşmak gerekirse Pastel'in likit mat ruj serisinden elimde pek bir ürün yoktu; efsane olan, yok satan 15, 20 numaralar benim ten rengime gitmediği için almamıştım; seriye sonradan eklenen kopkoyu mor tabanlı, siyaha bakan 23 numarası mevcut. - Aklımda güzel bir koyu sıklamen rengi 22 de var şu anda. Fakat bu seride kalbimi fetheden renk 09 numara.





09 Numara capcanlı, oldukça soğuk alt tonlu ve doygun bir kırmızı. Rengini ilk kat ile veriyor; kurumadan üstüne ikinci katı geçerseniz renk daha da belirginleşiyor. Renk gerçekten de piyasadaki en başarılı kırmızılarda ilk 3'e oynayabilir. Bu kadar iddialıyım. 

Bir kırmızı ruj aşığı olarak yeni renkler denemek, almak biraz hobim denebilir. En sevdiğim kırmızı rujlarım Mac Russian Red ve Mac Riri Woo'dur. Riri Woo benim için renk ve doku olarak daha spor bir renk, yani gün içerisinde rahatlıkla kullanırım (gerçi ben her halükarda her kırmızıyı kullanırım) Russian Red ise biraz daha oturaklı ve koyu bir kırmızıdır ve bu rujların her ikisi de canlı kırmızılardır. Gelin görün ki bu isimleri uluslararası alanda duyulmuş rujlar Pastel 09'un yanında tabiri caizse sönük kalıyor!

Aslında Pastel 09 Russian Red ve Riri Woo (veya Ruby Woo)'nun aşk çocuğu gibi. Renk olarak Russian Red'in kırmızısına bitiş olarak Riri Woo'nun retro matte'lara has buzlu mat duruşuna sahip.






Ambalaj olarak ortalama bir ürün, paket şıklığıyla göz alıyor diyemem, ama kesinlikle kalitesiz de değil. Sızdırma, akıtma gibi dertleri yok.  Siyah kapaklı, şeffaf tüplü; aplikatörü kullanışlı, ürün ağzı birazcık daha dar olsa daha iyi olabilir ama benim dikkatimi çeken bir rahatsızlık da yaşatmadı.

Rujun yapısı hafif likit. Likit ruj olmasından ötürü değil de, mesela The Balm Meet Matte'lardan daha akışkan. Sürerken dudağın iç ve orta kısımlarından başlayıp aplikatör'ün ucunu sıyırdığımızda uygulama zorluğu oldukça azalıyor. Yaklaşık 1- 1.5 dakikada kuruyor ve dudağa kitleniyor. 



Direkt Gün Işığında.
Doğal ışıkta.


Kalıcılık açısından epey başarılı, özellikle kırmızı ruja göre. Benim dudaklarımda yeme içmeye odaklı 6 saatin sonunda iç kısımlardan silinmişti. Diğer Pastel Likit Mat Rujlardan farklı olarak bu renk dudakta yenilemeye izin veren bir yapıda. Genelde bu seride ruju tazelediğinizde rujun ya yığılmalar yaşamasından ya da çatlayıp dökülmesinden şikayet ediliyor. Fakat ben bu üründe hiç öyle bir durum yaşamadım. Benim dudaklarım kuru olmadığından mı diye düşünsem de, 23 numaralı rujda ruju silmeden tazeleme yapamadığımı hatırladım.




Bu ürün 'Mükemmel Kırmızı Ruj' rutinim için son adım ve mükemmel adım oldu. Bu adımları merak ederseniz onunla ilgili ufak bir yazı da hazırlayacağım. :)

Kendisine sevgimi son satırlarımda şöyle özetleyeyim; tatile çıkarken yanıma aldığım tek kırmızı ruj kendisi oldu. Öylesine gözüm arkada kalmadan atıverdim çantama.




Ürün 21.50TL ve birkaç ayda bir fiyat artıyor; bu da biraz can sıkıcı bir durum aslında. Bundan 6 ay evvel 18 TL'ye aldığım ürüne  %20'ye yaklaşan bir zammın mantıklı bir sebebini ben bulamıyorum. Arz talep dengesinin bu kadar büyük ve sürekli zam olarak yansımasını da kabul edemiyorum.

Pastel ürünlerini, yerel kozmtikçiler, Gratis, Watson'S vb. kozmetik zincirlerinde, Pastel'in online sitesinde,Taksim'deki mağazalarında, çeşitli online kozmetik sitelerinde bulabilirsiniz.



Gün ışığında duruşu.


Umarım bu ürün incelemesi hoşunuza gitmiştir. 
Diğer yazılarda görüşmek üzere.
Sevgiler,

Zeynep

You Might Also Like

16 yorum:

  1. Çok güzel bir renk sana da çok yakışmış Zeynepciğim :-)) bende de var ama böyle durmuyor ne yazık ki :-((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İremcim ^_^ Ruj'un duruşunda hiç standart yok ne yazık ki; ben de nude renklerde sık sık mağdur oluyorum :/

      Sil
  2. Ayyy, kırmızı görünce kendinden geçen ben :) Zeynep'cim çok yakışmış, zaten o dudaklara ne sürsen yakışır. <3 <3 Şu Lola bombu alayım, işe yararsa kendimi likit ruj çılgınlığına kaptırabilirim. :) Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi kendinden geçilmeyecek gibi bir kırmızı değil Blanacım, yazıyı güncelledim; diğer rujlarla swatch'unu eklememişim. Oradan da çok muhteşem olduğunu belli ediyor! Ay inşallah işe yarar Lola Bomb! Bu arada güzel bir haber; Lola Bomb artık sachane.com'da satılıyor, lip balm'ları da buna dahil ^_^ Ece de bir tane alacak, onun da dudakları kuru olduğundan o da likit mat rujların altına astar olarak kullanacak :)
      Çok öptüm! :* <3

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Gerçekten de harika, kırmızı ruj arayışındaysanız keinlikle tavsiyemdir :)

      Sil
  4. Benimde en sevdiğim kırmızım 09 *.* Kaç tane kişi hafiften çalmaya kalktı benden bende aşkım için savaştım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen kırmızı rujlarımıza kimse dokunmasın; özellikle böyle harika kırmızılara hiç! Bu kadar başarılı bi bir kırmızı için ben de olsam ben de savaşırdım, çok iyi yapmışsın Nisacım :)
      Sevgiler!

      Sil
  5. Rujun hakkını vermişsin şekerim, güle güle kullan! Benim de en sevdiğim kırmızı Russian Red! İKinci sırada da Cecile Long Kisses 11 var. Denk gelirsen bir dene derim, blogda da yazmıştım zaten. Pastel'in denediğim bütün likit mat rujlarında yenileme sırasında pütürlenmeyle karşılaştığım için rengini çok beğeneceğimden emin olduğum 20 numarayı bile almaya yeltenmedim. Yalnız, 09'u ben de kullanmışım vaktiyle; dudakları da kurutmadığını yazmışım ama yenileme hakkında bir şey dememişim :D Ay ne çok bık bık yaptım; ama, cidden sonrasında hevesle aldığım 22 ve 23 numaralar dudaklarımın canına okuyunca bi dellendim galiba Pastel'e karşı :))) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Başakcım, sürdükçe süresim geldi yalan yok! :)))) Russian Red'i ilk kullandığımda hissettirdiği olgunluk kadınsılık, riri woo'nun retro matte yapısıyla büyülenememden ötürü ikisinin yerleri çok ayrıdır benim için; fakat bu ruj da kendisine yepyeni bir kategori yarattı! Ben de 23 numarayı kullandım ve fikirlerimiz bir. 09 ve 23 numara aynı seriye mensup olamazlar! 23 kurutuyor, çatlıyor ve üstüne uygulama yapılmıyor. Oysa 09 kurutmuyor, çatlamıyor, dökülmüyor ve üstüne tekrar uygulanabiliyor; hatta şöyle diyeyim 1 küçük bitirip, laylaylom kafayla tuvalete gidip, rujumu tazelemişliğim var başarıyla hahahah
      Cecile'e ben hiç denk gelmiyorum daha doğrusu standı yok. Ondan gözden kaçırıyorum sanırım! Hemen bloga ışınlanıp 11 numaranın yazısını buluyorum. Sonrasında da Cecile standı için bir algıda seçicilik yaratıyorum umarım!
      Hiç bık bık yapmadın aşk olsun, ne güzel konuşuyoruz ^^
      Öperim! :*

      Sil
  6. inanılmaz güzel durmuş :) çok yakışmış sana benim bloğuma da beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ^^ hemen ışınlanıyorum blogunuza da, sevgiler :)

      Sil
  7. Ause'cim çok teşekkür ederim ! ^_^ Kırmızı ve tonları gerçekten bağımlılık yaratıyor bazen detox gerekiyor cidden :) likit rujlar dünyamıza fırtına gibi girdi gerçekten de, hem renk hem formül merakı da iyice teşvik ediyor denemeye :) Pastelin bu serisindeki koyu renkleri çok önermem,çatlıyor bulaşıyor kurutuyor;pek başarılı değil, renkleri şahane olsa da. Diğer renkleri denemedim fakat kurutmama ve üstüne uygulanabilirlik olarak 09 kendi serisinde tek olabilir :) ama dediğin gibi özellikle indirimde güzel fiyatlara indiğinden bu dönemlerde değerlendirilesi renkleri de var kesinlikle :)
    Tekrar teşekkürler, yazıyı beğenmene sevindim ^^
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. Ya ama nasıl güzel bu kırmızı ,not aldım numarasını muhakkak alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öneririm, bu aralar indirimle gratis watsonslarda yarı fiyatına bulabilirsiniz hatta belki.
      Sevgiler :)

      Sil
  9. Tatlım rengine bayıldımmm, iyi günlerde kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil