cream shadow,

Mac Soft Serve Shadow - So So Saucy

04:48 Unknown 15 Comments





Bu yaz çılgınca ıslak görünen göz kapaklarına takıldım kaldım. Bir çok ürün araştırdım; göz kapakları için satılan glosslardan girdim, Flormar Flash Future serisinin farlarından çıktım fakat Mac'in yeni krem göz farı serisi Soft Serve serisinin bu rengini görüp o makyaj ışıkları altında deneyince almam gereken farın bu olduğunu anladım. Bir süre direnmek istesem de özellikle bu yaz bol bol düğün olunca kendimi bu farın gerekli olduğuna ikna ettim. Aldığıma zerre pişman değilim.



Fakat söylemeliyim ki Mac'in ışıkları olmadıkça o ıslağımsı etkiyi çok fazla görmüyorum. Yine de kattığı fresh görüntü, ışıltılar ile benim elde etmek istediğim görüntüye en yakın sonucu veren ürün oldu.

 



Rengi güzel bir şeftali-yavruağzı rengi, içimde altın rengi ışıltılar var; sitede saten bitişli dese de aslında frosty bitişli bir ürün. Renk verişi çok pigmentli değil fakat bu serideki tüm renkler ilk seferde kabında gördüğünüz rengi veren farlar değil; renk yoğunluğu kat kat uygulayarak yoğunlaştırılıyor ve farların yapısı buna müsait.



Aynı zaman da güzel bir far bazı oluyor, tek başına katlanma birikme çizgilenme birikme yapmıyor, uçmuyor, solmuyor; sürdüğümde nasılsa makyajımı çıkaracağım zaman da aynı şekilde buluyorum göz kapaklarımda. Hem tek başına hem de diğer farların altına kullandım.

Mac sitesinde parmaklarınızla veya sentetik bir fırçayla uygulamamızı önermişler; ben parmakla uygulamayı çok daha pratik ve verimli buldum. Parmağınız değdiğinde yumuşacık silikonsu satensi bir hisle karşılaşıyorsunuz, klasik krem far gibi bir yapısı yok; mesela paintpotlara hiç benzemiyor. Bouncy bir yapısı var; geçen sene yine Flormar'ın çıkarttığı puffy allık ve farlar gibi, biraz sert bastırsanız içine çökecek gibi. Bu yapıyı çok sevdiğimden kullanırken çok eğleniyorum; bu sebepten daha çok kullanasım geldi. :)




1. Resim Göz kapağında So So Saucy, Katlanma kısmında TheBalm Mont Balm - Aspen
2. Resim So so Saucy Far ve L'oreal Superliner Black Lacquer Eyeliner


Gelelim ben ne tür makyajlarda kullanmayı sevdiğime; ilk almak için delirdiğim makyaj kırmızı ruj, çıplak gözler hayaliydi ve çok da güzel bir görüntü oldu. Daha sonrasında ise doğal makyajlarda severek kullandım; baz olarak da güzel görev gördüğünden hemen hemen tüm makyajlarımda kullanmışlığım oldu. İlginç olan şu ki bu far azalmıyor, üzerindeki desen bile hala tamamen silinmedi. Hem bu yüzden hem de sevdiğimden Project Pan ürünlerime ekledim. Project Pan yazılarımızı okumadıysanız buradan ve buradan ulaşabilirsiniz)


Seride 12 renk var ve şampanya, taupe, bakır, toprak ve biraz daha canlı tonlar barındırıyor. Bronz ve toprak tonlarında, özellikle Quite Yummy'de aklım kalmış olsa da bu sefer kendimi kandırabileceğimi sanmıyorum.

Seri kalıcı mı bilmiyorum ama gittiğiniz tüm Mac'lerde bulabilirsiniz gibime geliyor, bu seri pek de dikkat çekmedi.


   

1. Resim gün ışığı / 2. Resim Direkt Güneş ışığı / 3. Resim Soğuk Gün Işığı


Rengini çok sevsem de fiyatından ötürü bu renk çok gerekli mutlaka koleksiyonunuzda bulunması gerek diyemem, benimki tamamen kozmetik düşkünlüğünden, meraktan ve ıslak göz kapağı hevesinden yapılmış bir alışverişti; yine de aldığıma hiç pişmanlık duymadım.

Ürün 5 gr, fiyatı 70tl civarı. O fiyat azcık içime oturdu ama sonrasında bol bol ve severek kullanınca geçti.

Siz bu seriyi denediniz mi? Sizin sevdiğiniz her makyaja uyan far veya farlar hangisi? Peki 'Zeynepcim x markanın y farı istediğim o ıslak efekti sağlar' diyeceğiniz bir ürün var mı? Varsa n'olur mutlaka yazın çünkü benim bu ıslak göz kapağı hevesim geçmiyor.

You Might Also Like

15 yorum:

  1. bu eyelinerı da getirseler ülkemize keşke Zeynuş :( iki makyaja da bayıldım bu arada <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devlet bize bahmiyir Ecoşum; eyy L'oreal distribütörü Black Lacquer'dan ne istedin :( :(

      Sil
  2. Ben de gidip gelip bakmıştım bu farlara; ama, yine "rose-gold" sevdamdan ötürü bu serinin farını değil de Expensive Pink'i almıştım. Bir de, cayır cayır renk vermemesi beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı sanırım :/ NYX'in prismatic farları epey metalik bir efek veriyor ama öyle ıslak ıslak dursun istiyorsan, bu eyegloss tarzı ürünlerden başka çare yok gibi. Ben de hep senin gibi hayal kırıklığı yaşıyorum; göz kapaklarım farın nemini emiyor mu napıyor anlamıyorum ama sonuç hep kuru, hep kuru :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Expensive pink çook tatlı ama! Benim bu çıplak göz ıslakgözsevdamdan aldım ama pigment bombası olmaması daha yoğun bir görünüm için ekstra zaman gerektiriyor, çalışrken o da bir lüks! Bence doğru karar vermişsin Başakcım! Nyx prismaticlere hemen baktım ve çok haklısın; gözüme gilr talk diye bir rengini kestirdim bile. Neyse ki çok uzak da PP'yi delmiyorum :D yoks şu aralar Halloween diye konsept makyaj alışveriişne vuracaktım kendimi; artık eldekileri değerlendireceğiz =)
      Eyeglosslar da çok yapış yapış, göz kapağını nötrleyemem başka bir renk süremem katlanır. Kimyagerler biraz buna çalışsın!
      Pigmentleri TheBalm tarzı bir bazla karıştırıp sürsek nasıl olur acaba?

      Sil
  3. Bu sende cidden güzel duruyor Zeynep, hele kırmızı rujla harika olmuş. Krem farları seviyorum ama hep o el yıkama derdinden sabahları es geçip tozlara yöneliyorum. :) Yoksa aklımda, paint potlardan graundwork var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım benim!
      Bu farlar pek fırçayla sürmeye uygun değil ama paint potlar fırçayla da aynı rahatlıkta kullanılıyor Blanacım :) ve Groundwork çok güzel ve senin göz rengine ve şekline çok yakışır, PP sonrası düşün derim :)

      Sil
  4. renk çok güzel ışıltılı olması da bonus benim için güle güle kullan...aspen ile yaptığın makyaja da bayıldım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de rengi çok sevdim İremcim çok rahat kullanılan bir renk, ışıltısı da güzel ve şık bir ışıltı kesinlikle! Makyajı beğenmene sevindim gerçekten ^_^
      Öpüyorum!

      Sil
  5. Zeynep'çim görünüm ıslak değil ama bir harika. Çok güzel olmuş makyajların. Hele o kırmızı ruj, bu kadar mı yakışır. Islak göz makyajına bundan 4-5 yıl önce kafayı takmıştım. Arayıp, sorup hiç bir bilgi de bulamamıştım. Üstelik lipglossla bile yapıyorlarmış da haberim yokmuş benim :))) Arayalım, bulursak haberleşelim. Öptüm kocamann..

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Gökçecim ^-^ dediğin gibi ıslak değil ama içindeki ışıltılarla bir nebze daha yansımalı oluyor :) ruj pastel likit mat ruj serisinden 09 numara, aklında olsun; kullandığım en güzel kırmızı! Herkes lipgloss'a abanmış dediğin gibi ama onlar gözde kullanmak için güvenli değiller diye biliyorum, gözlerim öldüresiye hassas olduğundan hiç cesaret edemedim :) :) ama katlanma yapmayan eyegloss bulursam alırım eheh. Dediğin gibii bu konuda alarmlar açık olsun, bulursam direkt haber veririm! Aklımda ufak deneyler var işe yararsa haberdar ederim :D
    Öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alayım hemen o ruju, hiç pastel rujum yoktu zaten. Lipgloss u ben de denemedim gözlerime. Sanki sürersem yapış yapış olurum gibi geldi. Böyle jöle gibi bişi lazım bize. Jelatinle mi yapsak ne :))))) Öpüyorum çok çok.

      Sil
    2. Pastel'in bu serisinin diğer renklerini denedim ama 09resmen apayrı bir güzellikte hem renk hem formül olarak, pişman olmazsın ^_^ hahaha ay iyi fikir yaprak jelatin alıp göz şeklimize göre kesip ıslatarak göz kapağına yapıştıralım ara sıra nemlendirmek şart ama yoksa siyah nokta temizleme bandı olur resmen :D :D cildi de besler ama inşallah kör olmayız hahaha

      Sil
  7. Makyajları çok sevdim. Rujun harika duruyor ♥ Islak bitişli far arayışına hiç girmedim. Ama güzel duruyorlar :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de isiltili ve hafif islak duruslu farlari cok seviyorum. Kirmizi rujla inanilmaz yakismis Zeynepciğim 💕 Kendime kirmizi ruj yakistirabilseydim keske dedim gorunce 🙈 Cok öpüyorum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehercim, çok teşekkür ederim ^_^ Ben sana kırmızı rujun çok yakışacağını düşünüyorum ama insanın kendi kendisine alışması gözüne batmaması zaman alıyor kırmızı rujlarla :)
      Çok öptüm,
      Sevgiler! <3

      Sil