bitenler,

Eylül - Ekim 2016 Bitenler & Çöpe Gidenler

15:02 Unknown 21 Comments


Merhaba,
Eylül Ekim bitenleri biraz geç de olsa yükleyebildim. Haziranda başladığım 2 aylık bitenler serimde Ağustos ayı ve Eylül ayının bir kısmı kayıp, çünkü temizlik sırasında bitmiş oldukları için benden habersiz çöpe gittiler. Ben de Başak'ın önerisiyle kendilerini bir kutuda saklamaya başladım. Gelelim bitenlere;



Maalesef görmek istediğimden daha az bir ürün bitirdim ama önümüzdeki aylarda daha çok olur diye umuyorum, özellikle Project Pan üyeleri!


Ogx Sea Mineral Moisture Şampuan: Çok sevdiğim ve Project Pan'a dahil bir ürün. Detaylı incelemesini Blana ile onun blogunda yapmıştık '1 Ürün 2 Yorum' Kapsamında. Buradan keşfedebilirsiniz.

Fa Sport: Kullanmayı sevdiğim kokusu beni irrite etmeyen nadir deodorantlardan. Terlemeyi değil, kokuyu engelliyor. İçerik olarak temiz değil ama içeriğini de bilmiyorum açıkçası. Özellikle spor çantamda 1 adet duruyor her zaman.Ufak boyuyla çok ideal.

Gosh Click & Conceal 04 Anti Redness: Yeşil renkli bu corrector artık miadını doldurmuştu. Benim severek kullandığım bir ürün olamadı maalesef. Detaylı incelememi ise Burada yapmıştım.



Neutrogena Hand Cream Concentrated: Bu yoğun yapılı el kremi oldukça övülüyordu, soğuktan zarar görmüş, çatlamış ellere iyi geleceğini vadediyordu. Maalesef benim ellerim egzamalıyken işlevsiz kaldı. Ufak boyuyla gözümün önünden gitsin diye sürüp durdum, henüz çıldırmamış Ekim soğuğunda ancak etkili oldu. Norveçli balıkçılara hiç güvenmiyorum...

L'oreal Expert Silver: Platin, gri, beyaz saçlardaki sarılığı nötrlemek için kullanılan bu mor renkli şampuanı çok sevdim, oldukça etkili. Fakat normal şampuan gibi köpürtürseniz o etkiyi göremiyorsunuz, bunun da kendine göre taktikleri var, en iyisi bu şampuanlar üzerine bir yazı hazırlayayım :) Kendisi Project Pan üyesi olur. Şişesini diğer mor şampuanımı koymak için saklayacağım zira diğeri 1 litre.

Yves Rocher Sensitive Vegetal: Bahar Güz gibi geçiş mevsimlerinde nemlendirmesi etkili olan fakat kış soğuğunda çok kuru cildime yetmeyen, içeriği temiz güzel bir nemlendiriciydi. En güzel özelliği son kullanma tarihinin açıkça yazıyor oluşu. Ekim 2016 sondu ve bitirerek hem vaktini geçirmedim. Bu da bir Project Pan üyesiydi.

Benri Pamuk: Seyahat boy bu pamuk için diyeceğim çok bir şey yok. İşini yapıyor, cildimi acıtmıyor ama bulut gibi aman ne güzel de demiyorum. Sanki küçüklüğümde pamuklar daha yumuşaktı.


Pastel Nude - Dust: Rengini çok sevdiğim fakat yapısıyla sınıfta kalan bir oje. Oje incelticiyle yapısını inceltmeye çalıştım ama düzelmedi malesef. Yapısının kalın ve ağdamsı olması, ince sürünce dalgalanması ilk günden beri problemdi, zamanla daha da koyulaştı ve oje inceltici de fayda etmedi. Kendisiyle vedalaştık.

Rimmel - When I Grow Up: En sevdiğim ojelerimden biri, hatta yedekli. Sanırım koleksiyon ojesiydi. Zamanla yapısı ağdalaştı ve tırnakta çentik çentik durup 3 saatte soyulmaya başladı. Pastel gibi bu da çöpe gitti; ikisi de Project Pan üyesiydi.

Mac Fix Plus: Herkeslerce övüldüğü için merak edip almıştım, inanılmaz bir memnuniyet yaşamadım. Negatif bir düşüncem de yok;sorun herkes övünce beklentimin çok yükselmesi oldu sanırım. Benim pullanma sorunumun makyajla daha da belli olması sorununu engelleyemedi fakat geri kalan kısımlarda pudralı görüntüyü 2-3 saat için azalttı. Piyasada farklı ürünler varken fix plus almam biraz sürebilir.


Garnier Miselar Su: Hiçbir zaman aşk yaşamadığım ama zaman zaman nefret yaşadığım temizleme suyu. Bu mevsimlerde mutlaka cildimi kurutuyor, bunu özellikle cildimi hemen sonrasında nemlendirici kullanmazsam ciddi şekilde fark ediyorum.Yanak ve çene bölgemde kaşıntıya da sebep oluyor. 1 şişe bitti, geriye kaldı 2. şişe; hiç kullanmazken nasıl bitireceğim bilmiyorum. Özellikle Ece'nin verdiği Cyrene miselar suyu kullandıktan sonra, elim katiyetle gitmiyor. Ece'nin Cyrene Miselar su ile ilgili incelemesini Buradan okuyabilirsiniz.

L'oreal Collagen Maskara: Kendisine 'Dünya'nın En Kötü Maskarası' ödülünü veriyor ve cehennemin dibine kadar yolu var diyorum. Bu kadar işlevsiz ve işini yapmayan bir ürün daha olamaz. Sizler için bir inceleme hazırlayacaktım fakat kenarda yazısı için beklerken fırçası patates olmuş bile.

Nyx Micro Brow Pencil - Taupe: Aldığım günden beri vazgeçilmezim oldu. Daha önce kaş kalemi kullanmadım, uygun fiyatlı ürünlerde yeterli açıklıkta ve küllü tonda kalem bulamadım. Ama bu ürüne bayılıyorum. 2.si geldi bile! Detaylı incelemesini Şurada yapmıştım merak ederseniz.

Elseve Mucizevi Yağ: Saçıma iyi gelecek kullanım biçimini sonuna doğru Başak sayesinde keşfettim. Islak saçlarımda pek etkili değil, fakat kuru saçta kuruluğu ve elektriği almak için harika! Project Pan sonrası tekrar alacağım.


Rituel de Beaute Burun Bandı: Haftalık olarak mutlaka kullandığım, ve etkisini çok çok beğendiğim; hatta çok sevdiğim Biore bantlarımdan bir farkını da görmediğim siyah nokta temizleyici bant. Kendisini 6 aydır haftada 1, banyodan çıkar çıkmaz burnuma yapıştırıp 30-40 dakika beklettikten sonra yavaşça soyarak çıkartıyorum ve sonuç muazzam. Arkasından Freeman Siyah Şekerli ve Kömürlü peelingle de peeling yapıp kendini ergen sanan burnumu yola getiriyorum. Hala bilmiyorsanız bu ürünü Bim'de 4.95 tl'ye bulabilirsiniz.

Armani Eyes to Kill Maskara: Kendisi neredeyse 8 yıldır makyaj koleksiyonumun daimi parçası. Çok severek kullanıyor, hem doğal hem de daha dramatik kirpikler elde edebiliyorum, ambalajını da kurşuni rengiyle çok şık buluyorum. Her zaman yedeğini bulundurmazsam içim rahat etmiyor. Bu bitti, sırada yedeği var; yani bu demek oluyor ki yeni bir yedekleme yapmam gerek.

Kyani Nitro Fx & Nitro Plus: Kyani yabancı menşeili, doğal içerikli, konsantre meyvelerden oluşturulmuş, anti-oksidan özellikli ürünlere sahip bir besin takviyesi kuruluşu. Ülkemizde çok bilinmiyor ama yurt dışında oldukça nam salmış vaziyette. Nitro Fx ve Nitro Plus da anti-oksidan özellikli, metabolizma güçlendirci ve enerjinizi artıran sıvılar. Buraya koymamın sebebi kendilerini yüzüme maske olarak da kullanmam. Bana yüzüme maske olarak kullanabileceğimi söylediler, hepsi için mi geçerliydi bilmiyorum ama ben ne bulduysam sürdüm. Çok da memnunum. Kullandıklarım hakkında bir post yazmayı düşünüyorum.

Maybelline Baby Lips: Alalı çok oldu ve Spf 20 de içerdiğinden kullanmamın doğru olmadığını düşünerek bitmeden çöpe gönderdim. Mentollü bir kokusu tadı vat, Spf içermesi güzel, fakat biraz yağlı bir yapıda çok sevilesi bir özellik değil; ama kötü demek de haksızlık olur gibi geliyor. Spf'li dudak kremi bulmak daha kolay olduğundan tekrar almam.

Nyx Hd Concealer  11 Lavender: Çok severek kullanıyorum, birçok kez de bahsettim. Artık yazı hazırlayıp papağan gibi aynı şeyleri söylemeyi bırakacağım. Tabii ki biter bitmez yenilendi!

YSL Forever Creme: Sephora'nın verdiği bir tester'dı. Tabii ki hiçbir şey anlayamadım ama ciltte bıraktığı silikonsu tabaka hissi ve içeriğinin temiz olmayışı deneme arzusu yaratmadı.

Geçtiğimiz 2 ayın bitenlerinin bir kısmı böyleydi. 1 dakikalık saygı duruşu erken giden diğer bitenlere gelsin.
Siz neler bitirdiniz, neler bitmiyor diye çıldırmak üzeresiniz acaba?
Bir sonraki bitenler yazısında görüşmek üzere!
Zeynep

You Might Also Like

21 yorum:

  1. fena da değilmiş bitenler PP den de ürün bitirmişsin darısı kalan 2 aya artık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay inşallah, şu 2 ayda bol bol bitenlerimiz olsun =)) Öpüyorum!

      Sil
  2. Clarins Instant Concealer bitmiyor valla deliricem... sinir etti beni, sevmedim de zaten!

    Norveçli balıkçılara atar yapmışsın, çok güldüm Zeynuş :))))

    Şu Kyani'leri merak ettim; her türlü takviyeye varım zira, bilhassa da yüze göze de kullanılabiliyorsa :))) Yenilerini güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmediğin ürün bitmez, adeta Murphy kanunu! Fondöteni geç sırf Clarins'i kullan böylece biterama sen makyajından nefret edebilirsin, o ayrı :/
      Norveçli Balıkçılara neden güvendiyem? Adamlar o soğuktabalık tutmaya çıkıp hayatta kalıyor...
      Kyanileri iyice bir denedikten sonra yazısını hazırlıycam, bayağ ilginç bir marka hem içten hem dıştan çalışıyor =)
      Teşekkür ederim canımcım, Kocaman öperim,
      Sevgiler!

      Sil
    2. Zeynuş o benim de aklıma geldi; amma velakin gerçekten kendimden nefret ederim diye korktum. Bir de bu fondötenlerden de kurtulasım var... şimdi kulandığım Bourjois ilk aldığımda çok kalıcıydı, şimdi dayanmıyor misal. Ömrü doldu dolacak (hatta galiba doldu). Duruşunu seviyorum ama bozulduysa bitirp cidden çöpe atsam en iyisi. Öperim!

      Sil
  3. Norveçli balıkçılara hiç güvenmiyorum, ehehe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenmiyorum, eli kösele olmuş artık onun -.- eheh (=

      Sil
  4. eskiler gitsin yeniler gelsin :) :)

    YanıtlaSil
  5. Ya canım ben bu biitirme projelerinde sınıfta kalırım. Çünkü ben de bir istikrar yok. Ama bititirnce de çocuklar gibi şen oluyorum o da ayrı. Bu arada güzel ürünler bitmiş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben de sınıfta kalacağım gibi ama yine de bitiş çizgisine kadar dayanacağım =)) Kozmetikte keyif istikrardan önemli bence, iyi yapıyorsunuz :)
      Çok teşekkür ederim,
      Sevgiler!

      Sil
  6. Norveçli balıkçılara ben de güvenmiyorum Zeynep'cim, bence onların derileri çok dayanıklı :)) Eyes to kill ne zamandır denemek istediğim ama bir türlü sıra getiremediğim maskara, acilen denesem iyi olacak :) Biliyor musun, ben organix sea moisture şampuanı özlüyorum (aslında kokusunu), sanırım tekrar alacağım. :) Loreal saç yağı da listemde... Bu arada burun bantlarından ben korkuyorum Zeynuş, derim yüzülecek diye, bende mi senin gibi yapsam?? Bu arada bayaca ürün bitmiş, valla tebrikler!.. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Norveçli balıkçılar insan değilmiş bence, resmen kandırıldık :D Eyes to Kill'i Almanya'ya giderseniz güzel fiyata bulursun bence, farklı çeşitleri var, koşulların hijyenik olacağını düşündüğümden dene derim :) Organiz gerçekten çok güzel kokuyordu, arada açıp koklayasım geliyor; kış kapıdayken ihtiyacım olan morali sağlar. L'oreal'i bende indirimde alacağım. Burun bantlarını dediğim gibi yaparsan yolmuyor, ama hızlı çekince deri yüzme ihtimali var . Vallahi bir sürü ürün daha vardı da, vaktinden evvel çöpe gittiler maalesef. Önümüzdeki aylarda daha bol bitenlerimiz olsun inşallah!
      Öperim
      Sevgiler <3

      Sil
  7. Oldukça başarılı bir çalışma olmuş  Minik FaSport benim de hep çantamda bulunuyor, gayet seviyorum.Norveçli balıkçılar konusunda haklısın benim ellerimde hiç işe yaramıyor maalesef bu marka.Gümüş şampuana bir niyetleniyorum ama, saçlarımın rengini bayağı açtırdım rengini bozacak diye korkuyorum.Garnier ürünlerine yasak getirdim almıyorum artık. Armani Eyes to Kill Maskara niye almadım bugüne kadar kendime soruyorum. Kyani’leri çok merak ettim, yazısını sabırsızlıkla bekliyorum. Öptüm kocaman 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fa Sport konusunda yalnız olmadığıma sevindim ^_^ Norveçliler yarı tanrı gibi şeyler, onların ellerine ne olabilir ki... Ay yakın olsak sana verirdim denemen için Nilgüncüm bu mor şşampuandan, saçlarını normal şekilde köpürterek şampuanlarsan hiçbir şey olmaz, sarılıkları kırar sadece; korkacak bir şey yok =)
      Garnier bende de yasaklı artık, hiçbir ürünüyle anlaşamadım. Boşa para vermenin manası yok. Eyes to Kill benim zayıf noktam, oldukça klasik bir tipi var ama verdiği etkiyi çok zarif buluyorum, fırsat olursa hijyenik olan bir yerde denemeni tavsiye ederim :) Kyani'leri uzun uzun deneyimleyip yazacağım, besin takviyesi olduğundan ekstra titizleniyorum :)
      Öpüyorum!

      Sil
  8. Sonunda garnier misel suyu hakkında benimle aynı düşünceye sahip birini buldum. Sorun bende mi diye düşünüp durmuş hatta bu yüzden başka bir şişe de alıp denedim. Sonuç aynı olunca sinirlenmiştim. Maalesef benri pamuklar yapıyı iyice bozdu.Ben ilk aldığımda hafif bir kaşıntı ve acıma yapmıştı. Ama son aldığımda alerjim patlak verdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garnier'den memnun kaldığım bir ürün olmadı maalesef, bir yerden bir sorun patlak veriyor, misel su konusunda da yalnız değiliz! :)
      Benri'nin bebekler için olan pamukları bile yumuşak değil, bir dahakine ROssmann'da bebekler için olan pamuklar var, onu deneyeceğim. Bir pamuk üzerine bizi böyle düşündüren sisteme yazık.

      Sil
  9. Bir Norveçli balıkçılar, bir de İsviçreli bilim adamları dünyada en nefret edilesi grup olmaya adaylar bence ;))
    Bitirme performansın oldukça başarılı, yenilere alkışlarla gelsin diyelim mi;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzey, kuzeydoğuya gittikçe bize çok ayıp ediliyor bence de, umutlarımızla oynamasınlar!
      Teşekkür ederim Gülcüm, PP bitene kdar yavaş gelsinler, sonra gümbür gümbür çağlasınlar inşallah :D
      Öpüyorum!

      Sil
  10. Zeynep'çim Loreal maskaraya duyduğun aşka koptum :))))) Hd concealerı merakla beklediğimi söylüyorum ve nyx kaş kalemi yazına ışınlanıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. L'oreal travma oldu ya hahaha en sevdiğim mskaralardan birini yapmış bir markadan bunu beklemezdim :) Hd Concealer'lar geliyor mevsimlere göre performansını da deneyimledikten sonra artık yazabilirim ^_^

      Sil