concealer,

Maybelline Age Rewind vs. Maybelline Fit Me Concealer

09:44 Ece Ruşen 10 Comments




Merhaba,
Bugün sizlere merakla beklenilen bir karşılaştırma yazısı yazacağım. Ülkemize yeni gelmiş olan Maybelline Age Rewind ile hala sınırlarımızdan içeri girmemiş ve fondötenini getirirken neden kendisini de getirmediklerine anlam veremediğim Maybelline Fit Me kapatıcı.



Birkaç aydır internetteki Age Rewind başlıklarını takip ediyorum. İnsanlar hep aynı şeyi merak ediyorlar:

Maybelline Age Rewind ile Maybelline Fit Me arasında ne fark var? Fit Me mi daha başarılı Age Rewind mı? 

Bu soruların motivasyonu, Fit Me'yi hala deneyemiyor olduğumuz için "Olsun en azından Age Rewind'ımız var" diyip yola devam etmek ya da yine bir umutla Fit Me'nin gelmesini beklemek. 
Bu yüzden bu yazıyı hazırlıyorum ki aklımızdaki soru işaretleri bir nebze de olsa silinsin :)


Kapatıcı bulamamaktan yorulmuşken çeşitli internet sitelerinde Fit Me'yi görüp iç geçiriyordum. Tabii ki bir tanecik meleğim Zeynep yine sihirli değneği ile dokundu ve beni Fit Me'ye boğdu. O günden beri Fit Me benim bir numaralı kapatıcımdır. Bitmesin diye gözünün içine bakarım. Age Rewind'ı ise arayamayacak kadar yoğun olduğum bir dönemden geçiyorum şu aralar. Zaten çoğu Watsons'ta istediğim rengin stokları tükendiği için benim yoğunluğum bitene kadar insanlar da çoktan almış ve denemiş olurlar, ben de rahatça bulabilirim diyordum ama yine de merakım geçmiyordu. Zeynep yine hızır gibi yetişip doğumgünüm için hazırladığı o efsane paketin içine bir tane de kendisinden koymuş <3 Yani bu yazıyı hazırlayabiliyorsam, canım ortağım Zeynep sayesindedir, kocaman bir öpücük :* 

O zaman Fit Me'den başlıyorum anlatmaya

Maybelline Fit Me Kapatıcı (#15)

- İnce yapılı, pembemsi alttonlu, nemli bitişli.

- Diğer kapatıcılara kıyasla göz altındaki çizgilere dolmuyor denebilecek kadar az doluyor. Şöyle ki benim göz altımdaki kırışıklıklar bayağı yoğun durumda. Ama ben bile gün içinde eskisi kadar aynaya bakma zorunluluğu hissetmiyorum. 

- Kalıcılığı orta düzeyde. Günün sonunda incelip hafif kaybolmuş bulabiliyorsunuz kendisini. Bu da göz altınızdaki sorunun çeşidi ve yoğunluğu ile orantılı olarak değişebiliyor. Örneğin benim göz altlarım kırmızıdır ve aşırı kırmızıdır. Önce nötralize etmek için bir ürün kullanıp arkasından kapatıcı kullanmak benim için tek çözüm ama bunu yaparken doğallıktan da ödün vermiş oluyorsunuz zira göz altınızda iki katman ürün kullanmış oluyorsunuz. Ayrıca göz altında yoğun kırışıklıklar bulunduran bir insansanız ne kadar az ürün, o kadar iyi. Bu nedenle gün içinde tazelemek benim için daha avantajlı. 
Korkunçlu göz altı kırmızılıklarım
Işıktan dolayı ton farkları var ama en alttaki fotoğrafta farkı daha net göreceksiniz



- Oksitlenme sıkıntısı yaşamadım. Nasıl sürdüyseniz öyle devam ediyor. Ancak bir gün elimin ayarı kaçmış ve fazla kullanmıştım, o gün rengi koyulaşmıştı. Dolayısıyla uygun ürün miktarını bulursanız böyle bir sorununuz kalmayacaktır. 

- Yağ bezesi/iritasyon gibi sorunlar yaratmadı. Göz altım aşırı ince yapıda(zaten bu nedenle yoğun kırmızılık sorunu yaşıyorum), buna rağmen herhangi bir sıkıntı yaratmadı. 


Maybelline Age Rewind Kapatıcı (Light)

- İnce yapılı, sarımsı alttonlu, hafif mat bitişli. 
- Göz altı çizgilerinize çok az dolabiliyor. Ama sürdükten sonra 5-10 dakika bekleyip pıt pıt dağıttığınızda bir daha sorun yaşamıyorsunuz. 
- Kalıcılığı orta-yüksek düzeyde. Kolay uçup kaçmıyor. Tazelemek zorunda hissetmiyorum. Eğer çok yoğun bir günse ve yoğun bir makyaj yapmışsam ancak o zaman tazeliyorum. 


Korkunçlu kırmızılık
Age Rewind (neden bilmiyorum ürünleri uyguladıktan sonra telefonun kamerası
 tonlamada sıkıntı yaşadı) 


- Ayarı kaçırırsanız koyulaşabiliyor. 
- Herhangi bir iritasyona, yağ bezesine sebep olmadı. 


Maybelline Fit Me vs. Maybelline Age Rewind

- Fit Me, Age Rewind'a göre bir tık daha ince yapıya sahip. 





- Kapatıcılık konusunda Age Rewind daha örtücü. Age Rewind'ı bir kere sürüyorum. Fit Me'de aynı kapatıcılığı elde etmek için ilk sürüşümün üstüne, yoğunluk elde etmek istediğim bölgelere minik bir pıt daha sürmek durumunda kalabiliyorum.

- Süngerli aplikatörü sayesinde Age Rewind'da gereksiz ürün kullanımı riski daha az. Daha homojen dağılıyor dolayısıyla. 

- Fit Me daha doğal bir bitiş sağlıyor. Yani hiç sürmemişsiniz gibi görünebiliyor. Bu nedenle doğallık isteyenler için daha avantajlı. 

- Age Rewind, Fit Me'ye kıyasla daha kalıcı. Ancak ikisinin de kalıcılığı benim için başarılıydı. 

- Fit Me'nin ambalajındaki tek sıkıntı, ürünü kapattığınızda açık kısımlardaki ürün birikmesi. Her kapatışınızda peçeteyle silmek durumunda kalıyorsunuz. Age Rewind bu noktada daha temiz, daha sıkıntısız. 




Keşke bu ürünlerin birebir yapısında fondötenleri olsa da tüm yüzüme uygulasam zira gördüğünüz gibi yüzümde her ton var. Cildimin en sapıttığı dönemden geçiyorum ve kırmızılıklarım yüzünden gözümün altına sürdüğüm kapatıcılar çok dikkat çekebiliyor -.- 




Sonuç olarak ben ikisini de çok seviyorum. Ama Age Rewind'ın süngerli kısmı bana dağıtmak ve ürünü homojen uygulamak konusunda daha kolaylık sağladığı için vaktim azsa hep onu kullanıyorum. Hatta Fit Me için de böyle bir aplikatör yapsalar keşke :)

Sevgiler, 

Ece 

You Might Also Like

10 yorum:

  1. Benim göz altlarım çok kuru ve Age Rewind daha da kurutmuştu :/ Bu yüzden, kapatıcılığını ve ilk uygulandığındaki duruşunu sevsem de kullanamadım. Fit Me'yi daha çok beğenmiştim yapı olarak; ama, o da kalıcı değil. Ben bu ara Flormar Raidant Touch ve Bobbi Brown Retouching Wand'ı çok seviyorum. Hatta ikincisi benim "budur" diyebileceğim kapatıcı olabilir :) Karşılaştırma harika olmuş, teşekkürler Ece'cim!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar bitince aklımda bulunsun :) bir adet özel gün kapatıcısına ihtiyacım var çünkü.
      teşekkür ederim <3

      Sil
  2. fit me'yi denemedim ama age rewind'ı daha önce de kullanmıştım ve beğenmiştim dediğin gibi ince yapılı ama oldukça kapatıcıydı. şimdi yeniden aldım nude rengini ama daha açmadım malum bitirme projesinde bitireceğim kapatıcılar var artık yılbaşından sonra açarım..-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ühühühü projeye sadık kalamıyorum :( listeyi hazırlarkenki irademden eser kalmadı :)

      Sil
  3. Ben de fit me sevenlerdenim ama son bir senedir ulaşamadığımdan, bir süre için kendisinden umudumu kestim. Age rewindi da merağıma yenilip satın aldım ama light rengi sanırım bana koyu gelecek, o yüzden açmadan bekletiyorum (kardeşim fair bulur bana getirir ya da ben oraya gidince bulurum umudu). Kapatıcılığı gerçekten dedikleri kadar varmış Ece. Karşılaştırma yazısı şahane olmuş, ellerine sağlık. Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. light kesinlikle koyu gelir sana kuşum, umarım ulaşırsın. seride efsane güzel renkler ve nötrleyiciler varken ülkemize uygun gördükleri bu iki renk yüzünden kendilerini kınıyorum -.-
      teşekkür ederim, sizi kapatıcısız korkunç görüntüme maruz bırakmak istemezdim ama başka türlü başarılarını da gösteremezdim :)
      öptüm <3

      Sil
  4. Fit Me'yi denemedim ama Age Rewind'ı beğendim. Keşke daha açık renkleri de gelse. Süngerli aplikatörü geçekten başarılı, uygulaması oldukça pratik oluyor. Güle güle kullan Ece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o konuda tek umudum eğer bu iki renk tutarsa diğer renkleri de getirmeleri, zeynep için de blana için de senin için de :)
      teşekkür ederim ^^

      Sil
  5. karşılaştırma süper olmuş ben de ikisi de yok yalnız :D farmasiye fena değil diyorlar bir de ona bakacağım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farmasi'yi ben de çok sık duyuyorum bu aralar, yorumlarını merakla bekliyorum :)

      Sil