deniz tuzu spreyi,

Toni Guy Sea Salt Spray

03:53 Ece Ruşen 11 Comments




Merhaba, 
Bugün size bahsedeceğim ürün çoğunuzun yakından tanıdığı ve benim de çok beğendiğim bir saç şekillendirici: Toni Guy Casual Sea Salt Spray.




Öncelikle kalın telli saç yapısına sahip olan kadınlar bilir ki saçınızı kısa kestirdiğinizde az da olsa şekillendirmeniz gerekir. Diğer türlü saçlar kendi bağımsızlıklarını ilan ediyor. Ama bu hem zaman kaybı, hem de saçınızın yıpranmasına sebep oluyor. Kendimi her sabah yarım saat daha erken uyanıp maşa ile saç yaparken hayal edemiyorum açıkçası. Bu yüzden bu şekillendiriciyi kurtarıcım ilan ettim. 

Nasıl uyguluyorum? 

Eğer vaktim varsa duştan sonra hafif nemli saçlarımın ön kısmına uygulayıp fön fırçamın arkasına saçlarımı sarıyorum. Bir süre fön makinesini tutup şekillendiriyorum. O kısım hariç kalan yerleri de iyice kurutup saçımı arkadan dişli bir toka ile tutturuyorum. 
Sabaha bozulmamış oluyor ve ertesi güne kadar idare ediyor. 

Vaktim yoksa saçımı tamamen kuruttuktan sonra ya akşam ya da sabah saçımın yine ön kısmına uyguluyorum. Uyguladığım perçemi kulak arkama atıp, kulağımın alt kısmında kalan saçı tam tersi yöne döndürüyorum. Ürünün güzelliği şu ki döndürdüğünüz zaman öyle kalıyor saç. Gün içinde saçınızı kulak arkasından çıkarttığınızda yine tatlı ve doğal bir dalganız oluyor.

Saçınızın arkası daha kısa ve hareket verilmiş şekilde kesilmişse yapmanız gereken tek şey iki üç fıs elinize sıkıp, arkaları parmaklarınızla dağıtmak. 

Havanın çok nemli olduğu zamanlarda duş aldığınız gecenin sabahında bile saçınızı yapışmış şekilde bulabiliyorsunuz. Yine bu spreyle saçımı hafif kabartıp, akşama kadar günü kurtarabiliyorum. 

Tabii saçınızla bir oyun hamuru gibi oynamanıza imkan tanıyan bir ürün, aynı oranda yıpratıcı olabiliyor. Ama bu yıpranma asla bir maşanın yaptığı yıpratma kadar olmuyor onu belirteyim. En azından benim saçım için durum bu oldu. 

Bir diğer iyi tarafı da şu oldu benim için, ben sertleştirmediğini iddia eden saç spreylerinde bile hep bir kuruluk etkisi yaşadım. Bunda öyle bir durum yok, bu da daha doğal durmasına sebep oluyor. Yine aynı kuruluk etkisi yüzünden spreyleri uyguladığım kısımlar(atıyorum perçemler) saçımın diğer taraflarından daha farklı dururdu. Bunda yine öyle bir durum yok. 

Kokusu çok çok çok güzel. Bilmiyorum dışarıdan duyulabiliyor mudur bu koku ama saçlarım önüme düştükçe mest oluyorum :)


Raf fiyatını hatırlamıyor olsam da bazı internet sitelerinde 30-40tl arası bir fiyata sahip. 200ml ve uzun süre gidiyor. 


Sevgiler,
Ece  

You Might Also Like

11 yorum:

  1. Ben de çok severek kullandım bu spreyi ve 2 şişe bitirdim; ama, iki şişede de tıkanma sorunu yaşadığımdan daha sonra Ogx'in Sea Mineral Moisture serisindeki sea salt spreyi deneyeyim dedim ve Toni&Guy'dan daha çok beğendim :) Aklında olsun Ece'cim, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu şişe bitsin onu da deneyeyim not aldım Başak <3 çok teşekkürler :*

      Sil
  2. ben hiç kullanmadım ama kullanan hemen herkesin memnun kaldığını biliyorum :) indirimde satın alabilirim :) 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmaya ihtiyaç duymayacak kadar güzel saçların var demek ^^

      Sil
  3. saçım uzunken kullanıyordum sonra kestirince tabi gereksiz oldu benim için.. şimdi yine uzatıyorum yaza kadar istediğim uzunluğa gelirse alacağım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'ın bahsettiği ürünü deneyelim bir de, hatta sonrasında da bir karşılaştırma yazısı yaparız :) sinir oldum çünkü koskoca toni&guy'sın şişen tıkanma sorunu yaratıyor, ürün israfı -.-

      Sil
  4. deniz suyunun saçımdaki etkisini çok seviyorum ama saçlarım çok düz, bende çok işe yaramamasından korktuğum için henüz denemeye cesaret edemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işe yaraması için bazı ipuçları verebilirim ama o zaman da çok fazla yıpranır saçların :(

      Sil
  5. Bu spreyi ben de çok seviyorum Ece, gerçekten doğal ve güzel bir görüntü oluşturuyor. Aklımda Ogx'in spreyi var bu ara, elimdeki bitince bir de onu deneyeceğim. Sevgilerimle... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak sayesinde haberdar oldum ben de :) aynı şekilde bitince onu deneyeceğim
      öptüm :*

      Sil
  6. Çok çok sevdiğim bir ürün. Bittikçe yeniliyorum.

    YanıtlaSil