d&g,

Zara Black Amber EDT

13:43 Ece Ruşen 12 Comments





Merhaba,
Bugün Zeynep'in bana geçen sene tavsiye ettiği ama benim imkan bulup da koklayamadığım, onun yerine çok istediğim YSL Black Opium muadili olan Black Sapphire'i aldığım, ondan sonra da unuttuğum bir kokudan bahsedeceğim, Zara Black Amber.



Dün fotoğrafları atmamla Zeynep'in "almışsın <3" demesi bir oldu, Zeynep'in bilinçaltımdaki yeri ve önemini buradan anlayabilirsiniz kızlar :) O an unutsam bile sonra bir şekilde gidip alıyorum, bilinçaltım kendisine sonsuz güveniyor galiba ^^

Koku, Zeynep'in tanımıyla tam bir beyaz kazak kokusu. Başka türlü tarif edilemezdi sanırım. Gerçekten beyaz tüylü bir halının üzerine bir şişe boşaltıp üstünde yuvarlanmak istiyorum, o kadar sıcak ve güven verici.
Fragrantica'da Dolce Gabbana The One parfümüne dupe olarak gösterilmiş ama onu koklamadığım için bu yazıyı bir dupe yazısı olarak hazırlamadım.


İçeriğine bakalım önce, 

Üst nota: Mandalina
Orta nota: Tiare, Çarkıfelek
Alt nota: Vanilya, Amber

Size bu kokunun tersten ilerlediğini söylesem ne derdiniz? En azından benim tenimde. Çok komik gelecek ama açılışı önce vanilya ve amberin sıcaklığıyla yapıyor. Dışarıda deli gibi kar yağıyor, siz şöminenin önünde elinizde sıcak şarabınızla oturuyor ve alevleri seyrediyorsunuz. Sıcak şarabın içindeki meyve ve baharatların sıcağın etkisiyle yoğunlaşıp havaya yayılması bu parfümün açılışını en iyi betimleyecek şey sanırım. Hemen arkasından, çok bekletmeden tiare giriyor meyveye. O bayık kokusunu çarkıfelek o kadar iyi bastırmış ki bu parfümün içinde çiçek notası olduğuna kimse inandıramazdı beni. Bu koku bir süre eşlik ediyor size, bazen ara ara burnunuza gelip içinizi ısıtıyor. Bir kokudan nasıl anne şefkati alınabilir? Ben alıyorum :) 
Her şey bitip, şömineyi söndürdüğünüzde mandalinanın hafif keskin tatlı kokusu kalıyor geriye. Küçükken yanan kalorifer üzerinde mandalinaları kurutur, ara ara gider koklardım. O yüzden o son kalan nota beni hep küçüklüğümün kış günlerine götürdü bu parfümü sıktığım zaman. 

Ama bu benim tenimde olan. 

Tüylü atkımda olansa birebir ters şekilde ilerliyor. Önce mandalinanın keskin turunçgil kokusu karşılıyor sizi, sonra yavaşça orta notalara geçip tiare ve çarkıfeleğin tatlı kokusu ile birleşiyor, en son atkınızda kalan şey mis gibi amber ve vanilya kokusu. 

Kalıcılığı hakkında tenim için çok iyi şeyler söyleyemem. Çok kalıcı olmadı. Ama günün gidiş dönüş toplam 4 saati toplu taşımada, geri kalan kısmı hastanede geçen bir insan olduğum için bu şartlar altında belki de kalabileceği maksimum süre 4 saatti. Fiyatı aşırı uygun olduğundan sorun olmuyor. İstediğim zaman çıkarıp tazeliyorum. Kimseyi rahatsız etmeyen ancak çok da dikkat çekmeyen, kendi halinde günlük bir parfüm. Ama kendisi ile kurduğum duygusal bağ nedeniyle benim için de bir o kadar sıcak ve samimi. 
Kıyafetlerimde ise fazlasıyla kalıcı, ertesi güne kadar duruyor koku. 

Fiyatı 100ml için 30tl. Ama kendisinin fiyatından çok daha fazlasını vadettiğini düşünüyorum. 


Sevgiler, 

Ece

You Might Also Like

12 yorum:

  1. Ece öyle güzel anlatmışsın ki koşup alasım geldi o kadar yani.. ben de gidip gelip Zara parfümlere bakıyorum ama bir türlü karar verip alamıyorum senin bu güzel tarifinden ve içinde tiare çiçeği olduğunu da öğrendikten sonra ilk fırsatta alacağım bunu :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim canım
      karar vermesi cidden zor, o kadar güzel parfümler var ki <3

      Sil
  2. Ay aynen İrem'in yazdığını yazacaktım; o nasıl güzel bir anlatım yaaa!!! Zaten kış-sever bir insanım, okurken kendimden geçtim! Bitirme Projesine yapılmış bir darbedir bu! Güle güle kullan, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim <3 parfüm de bir ihtiyaç değil mi ama, bitirme projesini etkilemez bence :p

      Sil
  3. Ece okur okumaz koşarak gidip alasım geldi :) Kızlara katılıyorum yani, şahane anlatmışsın. Ay ben yarın bulurum bunu umarım da, koklarım en azından :) Parfüm pp ye giriyordu, değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :* ben küçük bir hile yapıp doğumgünü hediyelerime dahil ettim kendisini, adeta ailenin yaramaz çocuğuyum :))

      Sil
  4. zara nın parfümleri genel olarak hiç kalıcı değil :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yanımda taşıyorum o yüzden :( ama kıyafetlerdeki performansını çok seviyorum <3

      Sil
  5. Zara parfümleri hiç deneme fırsatım olmadı ama bugün bu yazıdan sonra almak farz oldu sanırım. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. zaraya gittiğimde bu koku kalmamıştı ama ilk fırsatta bakacağım =) elinize sağlık <3

    YanıtlaSil
  7. Zara 03 Caipirissima Bayan Parfüm arkadaşlar bu parfümü arıyorum :S yardım edin. harikaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaah ah, bulursanız ne olur bana da haber verin <3

      Sil