cecile,

Cecile Long Kiss Lip Gloss Likit Ruj - #11

08:00 Unknown 19 Comments


Merhaba! 
Bugün sevgili Başak sayesinde deneme fırsatını bulduğum ve Cecile markasından ilk ürünüm ile buradayım. 
Kırmızı rujun gönlümde yeri bambaşka gerçekten, likit mat rujların da öyle! Başak da bu ikisini öğrendiğinde bu ruju mutlaka denemem gerektiğini söyleyip hediye etme nezaketini gösterdi.

Ürün paketinde lip gloss olarak adlandırılmış olsa da bu sizi yanıltmasın, çünkü kendisi likit mat bir ruj. Üstelik yerli markalar içerisinde en iyi formülasyona sahip olanlardan! Likit mat rujlar ya dudakları çok kurutup geriyor ya da fazla kurutmuyor ve buna bağlı olarak yapışkan bir his ve transfer eğilimi gösteriyor. Bu rujda ise ikisi de yok! Ruju dudağınıza uyguladıktan sonra kısa bir süre içerisinde kuruyor, kuruduktan sonra gerilme veya ağırlık hissi yaşatmıyor. Bir peçete ya da elinize bastırdığınızda rujun transferi oldukça az oluyor. Yapışkan bir his ya da kurumama problemi de yaşamıyorsunuz.


Pigmentasyonu oldukça iyi, rengini tek katta veriyor, ikinci katta daha koyu bir kırmızı oluyor. Yapısının da ince olmasından ötürü sanırım ruj kuruduktan sonra rötuş izni veriyor, dalgalanma ya da dökülme yapmıyor. 

Kalıcılığı güçlü, 5 saat boyunca dudaklarımda kaldı, bir şeyler içip, atıştırmayla sadece dudak içlerinden silinme yaptı. Ben solunumunu ağzıyla yapan bir insan olduğum için kalıcı rujların bile dudak içlerinden silinmesi durumunu ekseriyetle yaşıyorum. Siz burnunuzla solunum yapıyorsanız kalıcılığı daha fazla olacaktır. :)

Renk tanımına gelirsek, ambalajda sıcak bir kırmızı görünüyor, içinde hafif sarı tonlar var, fakat sıcak alt tonlu rujların sebep olduğu dişleri sarı gösterme eğilimi bu rujda yok! Dudakta çok sıcak, kiremit tonlarında da durmuyor, içindeki sıcaklık ruja daha çok sonbahar tandansı katmış, ki ben de tam da bu dönemde tanışıp çok severek kullandım. Gündüz de rahatlıkla kullanılabilecek bir ton olduğunu düşünüyorum. Ben jean - t-shirt - deri ceket kombinleriyle çok yakıştırdım bu ruju, duruşu asla alaturkalaştırmıyor.

Paketlemesi sade ve güzel, boyut olarak diğer likit mat rujlara göre daha mini, gece gezmelerinde ufak çantalarda yer kaplamaması açısından çok pratik. Ayrıca sağlam da, rujun paketin kenarından sızdırması gibi bir durumla karşılaşmadım, ki bu bazı markaların likit mat rujlarında mevcut maalesef.

Açıkçası bu seri nasıl, neden popüler olmadı anlayamadım. Çünkü çok güzel, çok başarılı bir ürün ve 30 renk seçeneği ile geniş bir yelpaze sunuyor. Sanırım ülkedeki en geniş likit mat ruj koleksiyonu bu markada.

Ürün 6.5ml, boyut olarak küçük olsa da genel likit mat rujlardan sadece 0.5ml daha az. Fiyatı 27,70 TL  fakat şu an sitesinde indirimde, ayrıca çeşitli kozmetik sitelerinden indirimlerle daha uyguna alabilirler. 

Sevmediğim bir özelliği olmayan bir ürün oldu bu ruj benim için, diğer renklerini de denemek, markanın diğer ürünlerini de incelemek istiyorum kesinlikle!

Bu noktada şikayet edeceğim tek şey sanırım Cecile'e her kozmetik mağazasında ulaşamıyor oluşum. Yaşadığım yerde sadece T-Shop'ta olduğunu öğrendim fakat gittiğim gün her nedense mağazada palyaço vardı ve ben palyaçolardan korkarım, haliyle giremedim. (hatta yolun karşısından geçtim) =) Fakat hangi ürünü ve rengi alacağını bilenler için Cecile'in online mağazası mevcut ve oradan satın alabilirler. 

Başak'a bu güzel hediyesi ve nezaketi için tekrar teşekkür ediyorum, kendisinin bu ürünle ilgili incelemesini, ondaki duruşunu ise şuradaki yazısında bulabilirler.

Herkese Mutlu Cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum!
Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere,
Zeynuş




You Might Also Like

19 yorum:

  1. Dudaklara bak arkadaş ya!!!
    Zeynuş'um, beğenmene çok çok sevindim! Sende de efsane güzel durmuş (o dudaklarda nasıl durmasın zaten). Cecile'in renk skalası gerçekten oldukça geniş, ve hatta yeni renkler de eklenecekmiş yakın zamanda (bir kiremit rengini gördüm ki allah allaaah). Cecile tanıtım ve sanırım dağıtım konusunda da atağa geçti, aslında çok çok güzel ürünleri var ve ben de duyulsun istiyorum kesinlikle (Kiss Me Matte rujları ve Extra Asia siyah göz kalemi iki favorim). Sen Ankara'ya gel, Pino'da Cecile'e doyalım :))) Öperim çook!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'ım tekrar çok teşekkür ederim!! 😊😊 Cecile'in yeni renklerini çok merak ediyorum, kiremiti denemem lazim; bir de serideki en nude renk 19 numara var listemde! Kiss Me Matte'lerde sende gordugum 2 renk var ve siyah goz kalemi alirsam Cecile'den alacagim 😇 Ay insallah en kisa surede kizlarla geliriz, bir Pino cikartmasi da yapariz 😍
      Kocaman öptüm!

      Sil
  2. Cecile'i ben de severim özellikle eskiden aldığım farları hala çok severek kullanıyorum.. bu mat rujları da aslında güzel ama benim için şahsen pek sıra gelmiyor kullanmaya.. bu rengin sende duruşuna bayıldım bende de var ve resmen bayrak kırmızı duruyor o nedenle çok sık kullanamıyorum.. güle güle kullan Zeynepcim .-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzem de cok sever farlarini Cecile'in cok severdi 😊😊 Elimizde cok urun olunca sira gelmesi biraz zor oluyor bence de, ama benim birkaç renginde daha gözüm var 😊 rujlar kisiden kisiye cok degisiyor, sende de duruşu oldukça farkliymiş.
      Çok teşekkür ederim İremcim,
      Sevgiler!

      Sil
  3. Zeynuşum ya senin dudaklarına ne yakışmaz ki, maşallah diyorum <3 <3 Rujun rengi çok güzelmiş, kırmızı rujlara zaten bayılıyorum. Cecile'in bence de en büyük sıkıntısı markaya fiziksel olarak ulaşamamamız, umarım bu sorunu çözerler. Ürünlerini çok merak etsem de, ortak ten rengi sorunumuz yüzünden online kozmetik alamıyorum. Kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanam 💖💖 Çok teşekkür ederim 😊😊 Cecile keşke biraz satis sahasini genişletse, yeni bir koleksiyon yapariz bence 😁 Kalem, maskara neyse de, renkli ten ürünlerinde cesaret edemiyorum ben de!
      Ben öptüm çok! 💖

      Sil
  4. rengi tam size göre :) güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yakıştırdığına memnun oldum 😊
      Sevgiler!

      Sil
  5. Cecile'in mat ruj serisi de çok başarılı! Bu likit seriyi denememiştim ama efsane bi kırmızıymış gerçekten <3 tabi bu efsanelikte dudakların payı da büyük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisin bu seriyi de! Mar rujlar zaten aklımda, Cecile'den bir sürü ruj alacağım gibi duruyor =)
      Çok teşekkür ederim iltifatına! ^_^
      Öpüyorum çok!

      Sil
  6. Aynı renkten benim de var. benimki de Nilgün'den hediye :)) Bak bir ortak noktamız daha oldu Zeynuş :)) Elf teninde çok güzel durmuş. Cecile mat rujlarının yapılarını çok beğendim, günlük renklerden almayı düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ankara'ya gelince beraber sürelim Gül'cüm =)) Çok teşekkür ederim eheh (= Ben de birkaç renk kestirdim gözüme iki seriden inşalla bulabilirsem çok iyi olacak (cüzdanıma olmayacak gerçi) belkisi Pino'da beraber bakarız!
      Öpüyorum!

      Sil
  7. Dudak var dudak gibi , bir de burnundan mı yoksa ağzından mı soluduğunu yazının ortasında düşünen bir Nisa var gibi ahahhahaha
    Ya uzun zamandır bende bu rujların peşine düştüm. T-Shop 'ta var evet ama hepsi yok. Hatta likit rujlarının var olduğu bile muamma. En iyisi internet sitesinden almak. Swatchlarına bloglardan baka baka aliciğiz. Napalım?
    Öpüyorum kocamaan <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dudak gibi dudağı lipr art'larında görüyoruz bence Nisa :) Hahaha nereden alıyormuşsun soluğu bari??
      Biz Blanayla havalar insanı yaşadığına pişman etmediği günler gelince Ankara'ya gidicez, sen de gel hep beraber Pino'da bulalım swatchlayalım alalım! =)
      Öperim en kocamannından ben de!

      Sil
  8. İnanılmaz yakışmış Zeynepcim, güle güle kullan. Ben de çok beğendim Cecile'in bu likit mat ruj serisini. Geçen haftaki etkinlikte renkleri de bol bol inceledim, aklımda 19 numarası kaldı hatta. Çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sehercim :) Benim de aklımda 19 numara var gördüğüm Swatch'lardan, bulmak da nasip olur inşallah, deneyerek alması en güzeli ne de olsa :)
      Ben de çok öpüyorum!

      Sil
  9. Zeynep muhteşem durmuş. İki rengini aldım ama henüz denememiştim, hemen gidip sürüştüreyim :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçecim çok teşekkür ederim, hemen sür hemen de yazılarını yaz, duruşunu görelim! =)
      Nereden aldığını söylemeyi de ihmal etme, ben bulamıyorum buralarda bir türlü!
      Öpüyorum

      Sil
  10. Çok beğendim duruşunu,bir koyu rengi var bende. Performansı cidden güzel..

    YanıtlaSil