accessorize,

LookBook #41: Tangled Up

08:02 Glam Sight 12 Comments

Come,
Let's play along and let each other lose
A win would cause an alarm
Don't matter to me
Don't matter to you


Queens of the Stone Age - Tangled Up In Plaid




Look Book sekmesinde biraz geçmişe dönseniz, benim iskoç deseni ve ekose'ye hafiften vurgun olduğumu anlayabilirsiniz. Bana kalsa highlander gibi de dolaşırım ama buralar buna henüz hazır değil, hazır olduğunda da ben canlı olmayabilirim. İçimde İskoçlara, İskoçya'ya karşı bir sempati var. Bence acayip bir kültür ve insanlar; aksanlarından acayip olmasın! Bir kez karşımdaki insan İskoç aksanıyla İngilizce konuşurken, ben bambaşka bir dil konuşuyor zannedip bomboş bakmıştım.❤❤ 

İşte bu tür tatlışlıklar yanında bir de hepsinin klanlarına ait ekose desenleri olması onları daha da güzel kılıyor. Burada bin yıldan uzun bir tarihten bahsediyoruz, elektrik yok bir şey yok o korkunç Kuzey Britanya adasında bunlarla nasıl uğraştınız? 

Ekose deseninde kullanılan her rengin bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? Kırmızı- savaş, Yeşil- ova/orman, Mavi- nehir/göl, Sarı- çeşitli ekin/mahsül gibi. Peki Kilt'in giyilmeye sebeplerinden birinin İskoç topraklarının yüksek sazlıklara sahip olması ve pantolonların bu alanlarda yürümeye elverişli olmaması ve Kilt'in geniş adım atmaya çok müsait olması olduğunu, biliyor muydunuz? Gerçi çeşit çeşit kilt var, ve kilt'in tarihi biraz karışık. Fakat o etek gibi duran şey 6 metreden uzunmuş. İskoç bir şefim evlenirken Kilt giymişti ve bence Dünya'nın en sevimli insanı olmuştu.


Londra'da okulumun bulunduğu Blok'un arka kapısından çıkınca biraz ileride özel dokuma ekose klan kumaşlarıyla kıyafetler satan bir butik vardı, British Museum'ın tam karşısında kalırdı; önünden geçmeye bayılırdım. Bir cape beğenmiştim, 700 £ fiyat biçmişlerdi, nasıl içimde kalmıştı :( Ayrıca 3 yaşında erkek çocukları için kiltler, ve yine aynı bebiklikteki kızlar için manto elbise takımı duruyordu vitrinde. Sırf onları giydirmek için çocuk sahibi olmak istedim bir an, ama sonra hemen geçti.
İşte konu ekose desene gelince içimin coşkuyla dolduğu gerçeğini bu yazımla yansıtabildim sanırım. Daha fazla ekose için lütfen 9'u tuşlayın!

Fotoğraflar için Ecoş'a kocaman bir teşekkür ediyorum! Biliyorum, kolay olmadı!
Herkese cuma gibi bir pazartesi ve  mutlu bir hafta diliyorum!




 Leather Jacket/ Deri Ceket: Mango  Dress/ Elbise: Lc Waikiki 
Fishnets/ Çorap: Italiana
 Booties/ Bot: c&a    Belt/ Kemer: Mango  
Necklace/ Kolye: Accecorize

You Might Also Like

12 yorum:

  1. nasıl güzel olmuş gerçekten çok yakışmış bu desen .-)) İskoçları ben de severim ama genelde ne söylediklerini anlamıyorum İngiliz bir arkadaşıma sorduğumda boşver biz de anlamıyoruz demişti :-))) bu arada Londra'da okuduğunu bilmiyordum benim de 3 senem geçti orada en sevdiğim şehir olur kendisi .-)) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim çok teşekkür ederim :) Hahaha evet,İskoçları bir tek İskoçlar anlıyor galiba, İngilizceyi bilmekanlamak ile İskoç aksanını anlamak arasında dağlar kadar fark var!
      Ne güzelmiş, bir gün görüşebilirsek bol bol Londra'yı yad edelim, azcık hasret dindirir belki; benim de en sevdiğim şehir orası! ^_^
      Sevgiler!

      Sil
  2. Ay Zeynuş gözlerim kamaştı!!! Kombinin güzelliği!!!!! Bu cüce boyumla o elbiseden alasım, giyesim var! Taşırım, taşımam, bana ne! iNşallah bu sezondur da bulurum, dinimiz, amin!!

    Bu arada, kiltle ilgili bilgiler için tişikirlir! Ben de bir ekose hayranıyım, sırf bu yüzden Vivienne Westwood severim, hem de çok! Rüzgar'a da o dediğin kiltlerden alasım, giydiresim geldi hahahaha! Hırt tipiyle ne de güzel olur :))) Öpüyorum çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAyy çok teşekkür ederiim, beğendiğinizde çok mutlu oluyorum =)
      Başakçım çok yakışır bence, bu sezon değil ama size bulucm ben dupe elbise eheh =)
      Gereksiz bilgiler ansiklopedisi gibi bi dağarcığım var hahaha Vivienne Westwood'u ben de çok severim, keşke zaman makinemiz olsa da zamanda geriye gidip üne kavuşmadan evvelki halinde alışveriş yapabilsek, şu anki fiyatlara gücüm de yetmiyor, güçlü de kalamıyorum :D
      Ya aşırı sevimli olur Rüz öyle, keşke giydirsen; o dediğim butikten almaya gerek yok, canımız terzilere diktiririz :D
      Öperim kocaman!

      Sil
  3. Zeynuş, elbise çok güzelmiş😍😍 Aman Tanrım dedim😃😃 Umarım yeni sezondur diyorum, Başak gibi🙈🙈 Ekoseye ben de bayılırım😊😊 Çok yakışmış canım, güle güle giy❤️❤️ Öpüyorum😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Blanam,elbise sezon değil ama size dupe bulucam ben ^_^ Ekose severler derneği kuralım, yalnız değilmişim!
      Öperim kocaman! <3

      Sil
  4. Ben çocukken çok modaydı İskoç etekleri annem dikerdi her kış mutlaka bir tane, iğnesiyle falan acayip sükse yapardık ablamla, şimdi yeniden moda, çok garip bir şey zamanı tekrar yaşamak gibi.... Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anneniz sizi özenerek giydirmiş; keşke benim annem de dikiş dikseydi, sanırım sürekli yeni isteklerle gelirdim :) Iskoç deseni asla moda dışı kalamaz gibi; mutlaka dönüş yapıyor 😊 Ama insana hissettirdikleri konusunda haklısınız; zaman garip kavram...
      Sevgiler!

      Sil
  5. Hiiiii, maşallah hatun sana. Çoook yakışmış, son fotoğrafa ayrıca bittim. Teşekkürler canım verdiğin güzel bilgiler için. Öpüyorum kocamaan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçecim, çok teşekkür ederim hihih ((= Ben de öpüyorum çok çok!

      Sil
  6. Wooovvwww.. Çok hoş olmuşsun Zeynuş, gözler bayram etti :)) ( gözlerinden kalp çıkan emoji koydum bir sürü )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülcüm! ^_^ Ben de sana aynı gözleri kalp emojiler yolluyorum <3
      Çok öpüyorum!

      Sil