bomonti ada,

Mekan: Bomonti Ada - The Populist

08:32 Glam Sight 4 Comments


Merhaba!
Bugün sizlere bahsedeceğimiz mekan, bizim için kurtarılmış bölge sıfatını kazanmış bir alanda yer alan bir mekan. Mekanımız ülkemizin ilk bira fabrikası olan Bomonti bira fabrikasının yenilenmesiyle Bomonti Ada adını alan kocaman bir alanda var olan birçok mekandan biri; The Populist.
Resim yazısı ekle

Bina dışarıdan devasa eski ve ihtişamlı içer girince ise koskocaman bir alan, insanı ferah ve özgür hissettiriyor. Biz bir pazar günü akşamüstü gittik beraber, o sırada da bir Yoga etkinliği bitmişti ve insanlar toplanıyordu. O denli ferah ve güzel bir alan! 
The Populist ise 3 kata yayılan kocaman bir mekan, harika bir mekan dizaynı yapılmış, en güzel yanı ise eski Fabrika'dan kalan yadigarları korumuş olmaları; mesela 2 katı kapsayan devasa bir bira damıtım kazanını olduğu gibi muhafaza edip çevresine kendisiyle uyumlu sarmal merdiven yapmışlar! Bu merdivenin duvarları, tuvaletler ve farklı alanlarda Bira fabrikasının işletmede olduğu günlerden kalma Shift ve Maliyet Cetveli kağıtlarını duvar kağıdı olarak kullanmışlar. O kadar güzel ve ince detaylar vardı ki, hayran kaldık! 
Ufak bir de video hazırladık, siz de bahsettiğimiz güzellikleri görebilirsiniz! :)
Duvar Kağıtları

İşletme olarak değerlendirirsek, kesinlikle çok başarılı! Mekanın kendisi kadar oturma planı da ferah, yeterli genişlikte aralıklarla yerleştirilmiş masalar, dışarıdaki alan iç mekana göre daha kısıtlı ols da daha fazla insan ağırlamak için boğucu bir düzende yerleştirmemişler masaları. 

Sizi karışlayan host ve hostesler mevcut, dışarıda yer yoksa telefonunuzu alıp sizi içeri yönlendiriyorlar sonrasında dışarıda yer olduğundan arayarak haber veriyorlar. İlgili ve bilgili garsonlar mevcut, ne boğucular ne de bulmakta zorlanıyorsunuz. En güzeli! 

Yine en mutlu eden tarafı müziğin çeşidinin de dozunun da tam kıvamında olmasıydı! Genelde hepimizin bar-restorant'lardan mustarip olduğu konu müzik sesinin dozunun ayarsız olmasıdır. Bir mekanda kendi sesimi dahi duyamayacaksam neden kalmak isteyeyim ki? Müzik arka planda keyif verirken muhabbetin tadını çıkarabiliyor olmak kesinlikle bir mekanı seçmem için önceliklerimiz arasında; bu da ne mutlu ki The Populist'te mevcut!

Ayrıca ayda ortalama 10 kadar etkinliklerioluyor, bunun içinde jazz-blues canlı dinletilerinden, Dj performanslarına uzanan bir yelpaze var. Gördüğümüz kadarıyla bu performanslar genelde perşembe ve cumartesileri oluyor, bu günlerde hiç gitmediğimizden denk de gelemedik. Ama bir etkinliğe özellikle gitmek planlarımız dahilinde. :)


2. Kat
Menü'ye gelince, burası öncelikle bir "Bira Evi" diyebiliriz, çünkü çeşit çeşit biralar yanı sıra kendi yapımları olan füzyon biraları var! Hepsi denemeye, tatmaya değer; merak uyandırıcı! Smoked Beer, Pumpkin Ale, Honey Pepper Ale, Mocha Stour, Oatmeal Vanilla Stout, Hazelnut Stout Fusion kısmında yer alan Biralardan! Strong ve Classic olarak iki kısmı daha var ve onlar da en az Fusion kısmı kadar akıl çeliyor. :) 

Yemek menüsü de bar menüsü için çok güzel bir örnek olmuş, sıkıcı ve sıradan gelebilecek bar yiyeceklerine güzel bir dokunuşta bulunup hem tat,hem görsel hem de çeşit açısından insanı tatmin edecek bir menü sunmuşlar. İsterseniz buradan inceleyebilirsiniz. Çıtır Kalamar, Brisket parçalı burgu patates, Frankfurter Sosis, Portobello Pizetta bizim denediklerimiz arasındaydı hepsi leziz yemeklerdi. Ayrıca yemeklerin yanında gelen soslar arasında, kendi yapımları olan farklı tatlar da mevcut, bizim için en akılda kalıcısı Pestolu Mayonez oldu. 😋


Alt Kat

Açıkçası, blog'da yazmasak mı demedik değil, ne kadar az duyulsa o kadar iyi. Çünkü dediğimiz gibi burası bizim kurtarılmış alanımız oldu. Çünkü henüz pek keşfedilmemiş olduğundan giden kesim kaliteyi ve huzuru bozmayacak bir kesim. Bu ülkede ilk kez hem kaliteli hem ferah hem rahat hem orijinal bir yer bulabilmenin, belki de sadece yurt dışında hissedebildiğimiz o özgürlüğü hissedebilmenin keyfini yaşıyoruz. Belki bazılarına bu tanım saçma gelecek ama, önceki vakitlere göre kıstırıldığını hissedenler o ufacık özgürlük anlarına sıkı sıkı tutunmak nedir anlayacaktır.


Bomonti Ada'nın içerisinde bir kahveci de bulunuyor,geceyi sonlandırmak için güzel bir durak. Aynı zamanda mekanın hemen dışında bir taksi durağı da var dolayısıyla dönüş yolu gayet rahat oluyor. Lütfen alkollüyken araç kullanmayalım! 




Videomuzu beğendiyseniz beğene tıklamayı, ve kanalımıza abone olmadıysanız abone olmayı unutmayın! 
Ajkslfjjfsask

Umarız bu mekan yazımız hoşunuz gitmiştir, en kısa sürede de gidip görür, tadını çıkartırsınız! Sizin sevdiğiniz, sizin için kurtarılmış alan olan mekanlar nereleri, Bomonti Ada'ya gittiniz mi? Yorum olarak bırakırsanız seviniriz!

Mutlu haftalar!
Zeynep&Ece

You Might Also Like

4 yorum:

  1. Bira çeşitlerini okurken tansiyonum düştü :))) Ankara'da bir Tpas vardı, kapandı... acaba var mıdır böyle benzer mekanlar merak ettim; ama hiç duymadım. İstanbul'a geldiğimde aklımda olsun, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen Cuma gitmiş yine Zeynuş, tonka bean beer görmüş. Başak, kesinlikle gitmeliyiz :D Ben ikinci gidişime zaman ayarlamaya çalışıyorum bakalım şimdi ^^

      Sil
  2. çok da güzelmiş ama bana çok uzak yakın olsaydık ben de kurtarılmış alan olarak burayı seçebilirdim yani :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yola değiyor ya insan birkaç saat sanki bambaşka bir dünyada gibi hissedip ruhuna güzel bir detox yaptırıyor <3

      Sil