cilt bakımı,

Project Pan Final- Zeynep

08:20 Unknown 18 Comments


Merhaba!
Gecikmiş Project Pan Finalimize hoşgeldiniz! Bu final yazısıyla tam başarısızlık örneği olduğumu gözünüze ister istemez sokacağım sanırım. Bakalım Kasım- Aralık aylarında neler bitirmişim?
Üzeri pırıltılı olanlar bir önceki güncellemede biten ürünler, Yıldızlılar ise güncelleme sonrası bitenler.

Elseve Mucizevi Saç Yağı: Banyo-saç grubunda kalan son ürün olarak Aralığın son haftasına biterken vedalaştık, oldukç bereketli olduğundan ve yanında yardımcı başka ürünler de kullandığımdan uzun süre dayandı. Tekrar alırım.



Victoria's Secret Wild Scarlet Vucüt Kremi: Yapısı ince gibi durmasına karşı az miktar çok alana yetiyor ce yapış yapış bir his bırakıyordu, kendisini banyoya koydum ve duş sonunda sürerek hem hızlıca bitirdim hem de apış yapış olma hissini ekarte ettim. Nemlendirmesi vasat. Görürseniz almayın.

Douglas Body Stylist Anti Cellulite Cream & Body Stylits Buttock Shaper: Asla düzenli kullanmadım çünkü hem kışın sürmesi sorun (soyun -giyin) hem de üşengecim. Yarısı boşaldı tüplerin.


Orlane Oligo Vitamin Vitality Mask: Güzel bir maskeydi, nemlendirmesini sevdim fakat tam boyuna yüzlerce lira verecek kadar etkili bulmadım.

Orlane Göz Kremi: Kendisi bana alerji yaptı, çünkü içinde arı sütü var ve benim arı polenine vs alerjim varken kendisini kullanmaya kalkmam büyük aptallıktı. Anneme verdim, fakat kullandığım 2-3 seferde nemlendirmeye dair hiçbir etki görmedim.

Orlane Yüz Kremi: Bu üründe de arı sürü var fakat denediğimde alerki yapmadı, yine de içinde silikon olduğundan ve cilt bakım ürünlerinde silikon cildime iyi gelmediğinden 2 kez deneyip bıraktım, bunu da anneme paslıyorum.

Marilou Bio Argan Yağlı Gündüz Kremi: Çok çok çok sevdim, gündüz için serum desteğiyle benim kuru cildimi nemli tutmayı başardı. Gratis'e bu markayı getirmeyi kestiği için çok kızgınım. Uygun fiyatlı müthiş nemlendiricilerdendi.

Marilou Bio Argan Yağlı Gece Kremi: Kendisiyle aşk yaşadım ve bittiğinde kesip dbini sıyırdım. Gündüz kremi gibi bu da aralık başında bitti. Özlenecek.

Crabtree&Evelyn La Source El Kremi: Bir el kreminin içine neden nişasta konur ki? Nemli değil pudralı bir his bırakıyordu garipti. Yaz için indirimlerde belki ama kış için yetersiz bir el kremi.



Vichy Idealia BB Creme: Kendisiyle asla asla anlaşamıyoruz. 2 kez bile kullanamadım. Bunu da anneme vereceğim, ki kendisi bana vermişti ( belki o da sevmedi?)

Revlon Color Stay Fondöten -110 Ivory: Bu ürün bitmedi ama aylardır süren ebelleşmem sonucu bu rengin diğer renklerden %100 farklı bir formüle sahip olduğunu test edip onayladım. Ayrıntılı yazısı gelecek.

Gosh BB Cream: PP ürünleri arasında gerçekten severek kullandığım tek fondöten grubu üyesiydi. Kuru ciltlilere ve normal ciltlilere öneririm,günlü kullanılacak hafif bir ürün; tekrar alabileceğim bir ürün; tek eksisi bir iki ton daha açığının olmaması benim için.

MUFE UHD kapatıcıyı L'oreal Lumi Magique ile karıştırıp kullandım fondöten gibi, oldukça azaldı, rengi cildimle örtüşse de yapısı kurulukları vurgulayan bir kapatıcı, başarısız. Tekrar almam, ki artık ülkemizde de yok. Lumi Magique ise son demlerinde, bitmek üzere.

Nyx Hd kapatıcı kış aylarına uygun bir yapıda olmadığından elim pek gitmedi, bahar aylarına saklıyorum. Daha açık bir rengi çıkarsa çok mutlu olurum!

Maybelline allık paramparça olarak zar zor kullanılacak hale gelmesine rağmen pes etmedim ve bitirdim, biraz etraf da nasibini aldı tozlarından. Asla almam, çok kuru ve pigmentsiz. Biotherm pudra ise severek kullandığım cildi geröeyen bir pudraydı, maalesef artık piyasada bulunmuyor.
Max Factor Creme Puff allığın bombesi iyice düzeldi, gururluyum. Mac MSF Lightscapade ise bitmekten çok uzak.

Maybelline Full 'n Soft çok çok bereketli ve kurumayan bir maskara, zaten bitmesin, kurumasın; sadece Amerika'da mevcut ve kendisini seviyorum. Bu maskarayı kulanmaktan Estee Lauder maskara'ya pek sıra gelmedi ama o da kurumaya başladı.
Rimmel Brow This Way kaş maskarası ise bitmemeye and içmiş bir maskara. Fazlasını peçeteye sıyıra sıyıra kullandım yine de bitmiyor. Kalanını amaç dışı kullanacağım ( harika bir çil rengi benim için =) ) 
Mac Paint Pot Painterly; bitmese de iyice çukurlaşan ürünlerden. Pastel nude göz kalemi ise boyut olarak azalsa da uzun süre gidecek.


Hemen üstteki fotoğraf benim utanç tablom, bitmeyi bırakın dibini gördüğüm hiçbir ürün yok. Gerçi böyle olacağını adım gibi biliyordum. En çok kullandığım ürünler ise sağ üstteki Wet 'n Wild Bare& Beautiful far paleti ile sol alttaki Mac So So Saucy oldu, tekrar. 



Tırnak ürünlerinde biten bir ürün yok bu kez, ama Dax Mixup Sulphur'u yarıladım. Kendisi tek başına kış aylarında yetersiz. Fakat güzel bir nemlendiricinin üstüne sürünce nemin kaçması engelleyerek yumuşacık ellere kavuşmanızı sağlıyor. Gece yatmadan el kremi üstüne sürüp eldiven takıyorum, harika sonuç elde ediyorum.
Sally Hansen oje tırnakları çok boyuyor, sevmiyorum, atmaya da gönlüm razı gelmiyor... Yves Rocher oje ise çok severek sürdüğüm bir oje, hemen bitmesin. Rimmel Nail Nurse'ü ise uzun zamandır Essence ile aldatıyorum, pişman değilim!

 Rujlar arasından en çok Mac Creme Cup'ı kullandım fakat bitmeye yakın değil. Revlon ruj ise ikinci tercihim oldu. Golden Rose likit mat 10 numara'yı hiç kullanmadım desem? Project Pan süresince ruj kullanımında sadık olamadığımı öğrendim.



 Parfümlerde biten yok, çok ilerleme de kaydetmedim. Migrenli olduğumu hatırlatmama gerek var mı? hepsinin 1/4'ünü kullanmışımdır belki. Çok güzel kokuyorlar, bitmesinler ❣❣


Garnier çift fazlı misel su'yun yarısı gitti yarısı kaldı, fırça yıkamadan evvel kullanıyorum. Ne zaman biter, zaman gösterecek...

Güncelleme sonrası 10 ürünle daha vedalaşarak, 3 ürünü elden çıkartarak 55 üründen toplamda sadece 21'ini sonsuzluğa yolculamışım. Bu Project Pan grubunun en büyük fail'i olarak ilan ediyorum kendimi. Hayatımda yaptığım ilk PP olarak bana büyük ders oldu, diğer 3 aylık PP'ye başlarken kendimi 15 ürünle kısıtlamaya karar verdim ki, daha verimli olma şansım artsın, bir yandan da farklı ürünler kullanmaya fırsatım olsun, o sırada da vicdan azabı duymayayım. 

Amacına sadık kalamasam, ürünleri bitiremesem de PP dayanışması içindeki arkadaşlarımla eğlenceli bir projede olmak güzel bir deneyimdi. Bir sonraki projede alışveriş yasağı koymayacağım kendime, zaten uyduğum da yok.

Bu projeyi başlatan Sihirli Mavi'nin final yazısına buradan, Nisa'nınkine buradan ulaşabilirsiniz. Blana'nın göz dolduran performansı burada, Ause'nin über başarılı sonucunu gıptayla okumak isterseniz burada.
Ece'nin yazısı ise hemen burada
Diğer arkadaşlar da yayınladıkça ekleyeceğim. :)

Okuduğunuz için ve desteğiniz için teşekkür ederim, bu PP ile zaman nasıl hızlı akıyor bir nevi tekrar görmüş, hissetmiş oldum. 30'a sayılı günler kala bu histen hoşlanmadım, biraz huysuzum. :)

Bir sonrak renkli macerada görüşmek üzere,
Sevgiler!
Zeynuş

You Might Also Like

18 yorum:

  1. Zeynep'cim, bence Fail tablosunda birinciliği paylaşırız bebişim. Yani yazmaya elim gitmiyor, o kadar fail. Aralık'a kadar fena gitmiyordum ki o ay cilt bakım ürünleri konusundaki üşengeçliğim, ortaya çıkan yeni ürünler, değiştirmeye karar verdiğim bakım rutinim, vs vs derken biten ürün var mı PP'den emin değilim. Kutuyu açınca görüciiz :))) Ben sanırım yeni bir PP'ye başlama konusunda en isteksiz olanınızım ve yapmayacağım. Ama sizi keyifle okuyabilirim :) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte, ben daha az fail görünsün diye Kasım'ı yazmadım, yoksa Epic Fail yazmam kaçınılmazdı fotoğrafa. Çakallık yaptım, hayınlık yaptım anlıycağın ahahhaha
      Yok bu sefer aynı kafada PP yapamam ben de, minima, alışverişli pp yapacağım ki hobimle uğraşırken strese girmeyeyim yoksa ne manası var? Yeni şartları beraber belirleyelim, belki sen de bu türlü katılabilirsin (:
      Yazını sabırsızlıkla bekliyorum!
      Öperim kocaman,
      Zeynep

      Sil
  2. bitmese de azalmış Zeynepcim zaten amaç da buydu ben şahsen bitmeyen makyaj malzemelerinden şu an itibariyle hevesimi de almış bulunuyorum iyice artık bir süre kullanmam onları ..yıl içinde yavaş yavaş devam ederiz PP'lere..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en azından bir kısmı bitmeye yaklaştı, bir köşede unutlmaktan kurtuldular. Ben de senin gibi bu kullandıklarımı göz önünden kaldırmak istiyorum bir süreliğine. Az mikatrlı az kozmetikli pp'ler ile kendimizi sıkmadan devam umarım!
      Sevgiler!

      Sil
  3. Sanırım bu pp'ye 77 ürünle katılarak en büyük hatayı ben yaptım Zeynep :) Gerçi yazıyı hazırlarken baktım 40 a yakın ürünü bitirmişim. Kalan ürünler hep renkli kozmetik o_O Bende yazımı tamamlayıp, yayınlayayım İlknur yeni PP başlatmadan :D
    vİCHY BB kremi severek bitirmiştim bir dönem elim hep ona gidiyordu. Ama benim cildim karma olduğu için belki daha iyi anlaşmış olabilirim.
    Yeni PP'de görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlke bence harika iş çıkartmışsın, yarıdan fazlası bitmiş! Renkli kozmetikten fazla ürün katmamak şart hepimiz bunu anladık sanırım :)
      Vichy beni çok hayal kırıklığına uğrattı, sende işe yaramasına sevindim :)
      Bol ürünbitirmeli PP'lere o zaman =)
      Sevgiler!

      Sil
  4. Bence kendine haksızlık etme, yine de başarılısın. Sevmediğin ürünleri bitirmiş, bir kısmını da bir köşede unutmak yerine kullanmışsın :)
    Yeni pan yarın başlıyor, merak ve heyecanla seni de aramızda görmek istiyorum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum, olumlu yanından alıp. Bir çok açıdan faydası oldu kesinlikle =)
      Ben pan'a ay sonu katılacağım çünkü ocak kutlu doğum ay'ım ve çılgınca alışveriş ve makyaj yapmak istiyorum. Şubat başı gerçek hayata dönüp daha sorumluluk sahibiymiş gibi davranabilirim =)
      Sevgiler!

      Sil
  5. Zeynuşum bence kötü değilsin, kendine haksızlık etme. Bence en baştan hatamız, bir heyecanla bitiremeyeceğimiz ve çok sevmediğimiz ürünleri projelere koymak oldu. Açıkçası ben ikinci pp de çok az makyaj malzemesi ve çoğunlukla cilt bakım ürünüyle devam etmeyi planlıyorum. Ve evet, alışveriş yasağı bizi tüketti, karşıyız :D Öpüyorum çok <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Blanam renkli kozmetikte bir fail örneğiyim kabul edelim ahhahaha far sürmeyen biri olarak neden 8bin adet farla bu proceye girdim; kendimi anlamam çok zor. İkinci pp'de elimi korkak alıştırıcam ben de, yoksa kendimi rezil ediyorum ahahhaha
      Şu 3 ay alışveriş yapsaymışız rahat rahat keşke, şimdi pahalılıktan istesek de yapamıycaz ldgjld
      Öperim kocaman!

      Sil
  6. Nişastası el kremi mi ??? Gerçekten çok şaşkınım şu an :)) Kendine ürün bitirme konusunda beceriksiz demişsin ama gayet başarılı buldum ben seni Zeynuşum. Ben sinsi sinsi ilerliyorum bitirme projesinde, gizliden katıldım rezil olmamak için :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyajsız dolaşıyorum ama cildime bakıyorum mesajı vermeye çalıştım hep Gül, olmuş mu? ldfgjldfgjdlg
      Ya aşırı cıvık kıvamı koyultmak için nişastayı basmışlar galiba, gece gece okuyunca o içeriği tekrar okudum yani ahahahha
      Gül senin sonucunu Yeşilçam'ın bir zamanlar fakir ama gururlu genç vardı başlığıyla okumak istiyorum. Bu işin dönüşü muhteşem olacak gibi çünkü :D
      Öperim seni!

      Sil
  7. Ya ahahahahha yazının girişindeki FAIL yazısı , ahahaha yazarken bile hala gülüyorum :D Ürünlere yazıdaki tepkin aynen şöyle bence ; Niye bitmedi ki bunlar,hayır ben kullandım da bunları ? :D Çok eğlendim sanırım okurken :D Bende daha az ürünle ve daha az renkli kozmetikle katılıciğim yeni PP olayına. Ve bu arada hayır ülen zaten alıveriş yasağını kendimize uyguladık mı? Sorarım size sayın jüri! :D Vice rujları götürürken bunları düşünmüyordunuz sanırıııım Zeynep hnm :D Ay ne çirkinleştim Vice rujların kıskançlığından :D Dayak yemeden buradan uzaklaşıyor ve etkinlik boyunca çok eğlendiğimi ekliyörüm burayaaa! Öptüm kocaman <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhahhaha hayır ama yani neden bitmiyor? Ben kullandım bunları, beni fail olarak lanse etmek için dış mihrakların oyunu bunlar ldfkgdlgjdlg
      Bu PP sonunda herkesin ortak görüşü, pp'ye sokmayı düşünerek avuçladığımız, elimizdeki renkli kozmetikleri sakince yere bırakmamız gerektiği sanırım ahahhaha! Ben ruj bile koymıycam, ya da golden rose'un minsi olabilir, çünkü becerim o kadar dfkgjfdlgjd
      Yok ben yasağı gerizekalı gibi Aralık'ta uyguladım en çok; çok pişmanım. Mac'e saldırmadım diye çok çok pişmanım! Yalnız sen bu satırları yazarken ben Vice rujlardan birini yazıyordum; bir nevi kalp kalbe karşı, ama bir nevi de yaptığım alışverişler yüzüme çarpılmış kfjgdkjg
      Ben de pek eğlendim, en azından bir dayanışma ve kozmetiğe dayanamama birlikteliği gösterdik!
      Öperim ben de kocaman! <3 <3

      Sil
  8. Okurken çok keyif aldığım bir yazı oldu. Ben çok daha kabiliyetsizim ürün bitirme konusunda çünkü ihmalkarım,üşengeçim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim! Ben de ürün bitirmede pek iyi değildim ama PP yapınca insan biraz gelişiyor sanırım (=
      Sevgiler!

      Sil