angel muse,

Thierry Mugler Angel Muse Edp

13:41 Ece RuÅŸen 7 Comments




Merhaba,
Bugünkü yazım ülkemize geleli henüz birkaç ay olan, canım ciğerim Thierry Mugler'ın şimdilik son sürprizi Angel Muse parfüm hakkında olacak. Hazırsanız başlıyorum.


Öncelikle parfümü Instagram'dan 89TL'ye @mallofcosmetics hesabını yöneten Demet Hanım'dan aldım. Kendisine ilgisi, saygısı, nazik hediyeleri için tekrar teÅŸekkür ediyorum. Kendisi Lancome ve Douglas'tan çok şık ve tatlı iki dudak ürünü hediye etmiÅŸ. Onların da yazıları gelecek :)

Şimdi parfüme geçelim.

Öncelikle eğer elinizde hali hazırda Thierry Mugler Angel eau Sucree varsa bu yazıyı okumayın bile, çok bir fark göremeyeceksiniz. Hatta kendisi EDT formunda olduğu için, Angel Muse'u sırf onun EDP versiyonu olsun diye çıkarmış olabileceklerini bile düşünüyorum. İşin garibi içerik karşılaştırması yaptığımda çok bariz farklar da var. Eau Sucree'de kokunun keskinliğini sağlayan öğe kırmızı meyvelerken, Angel Muse'da bu etki greyfurt ve vetiver ile verilmiş. Ancak benim burnum bu iki parfümü ayırt edemeyecek kadar tembel de olabilir. Belki de cidden öyle çünkü fragrantica'da "This perfume reminds me of" kısmına Eau Sucree'yi yazdığımda 2 güne kalmadan NO tuşuna abanmış herkes.

Her neyse, fazla uzatmadan kokuya geçeyim artık.

Önce içeriğe bir göz atalım;

Ãœst notalar: Greyfurt, pembe biber
Orta notalar: Fındık, whipped cream, gül
Alt notalar: Vetiver, paçuli

İçerikten dolayı, biraz da fragrantica gazına gelerek heyecanla beklediğim parfüm hayalimdeki gibi çıktı mı? Hayır. Çünkü benim burnum fındık, pembe biberi algılayamadı. Çok ciddiyim, millet çikolata kokusu bile alırken ve hatta Angel'ın genç versiyonu falan derken benim aldığım notalar onlardan geriye kalanlar oldu. Ha peki seni bu parfüme ne bağladı diyecek olursanız greyfurt, vetiver ve paçuli tabii ki. Zaten bir parfümde paçuli varsa beğenmemem imkansız. Hele ki bu paçuli Thierry Mugler stili ise. Thierry Mugler parfümlerindeki paçuliler, özellikle Dior'dakilerden tamamen farklı bir şekilde sizi direkt vuruyor. Katiyen bayık değil, maskulen bir seksilik katıyor girdiği her parfüme.

Whipped cream biraz bayık bir hava katmış. Thierry Mugler bu parfümü tarif ve lanse ederken love/hate diyor, kendisinin mottosu bu, biliyoruz ama, şimdiye kadar %99 love tarafında olan ben bile biraz hate tarafına kaydım bu nota ile. Mide bulandırıyor ve ACIKTIRIYOR.

Sonra aradan bir hafta geçiyor, siz bu parfümü kullanmaya devam ediyorsunuz ve garip bir şekilde bağlanıyorsunuz. Love/hate mi demiştik? Sanırım bu parfümde o olay biraz başka ilerliyor. Başta sevip sevmemek değil mevzu, cidden bazı günler kendinizi koklaya koklaya yürüyüp, bazı günler kendinizden kaçıyorsunuz. Thierry Mugler'dır bu, yapar, yaptırır.


Kokusu neye benziyor derseniz, müşterileri rahatsız oluyor diye bir şalı donmakta olan minik bir yavru kediden sakınmadan önce Carluccio's şubelerinden birine gittiniz. Yemek üstüne bir tatlı söyleyeceksiniz. Menüye baktınız ve içeriği çarkıfelek kreması, ahududu sos ve frambuazlı merengten oluşan tatlıyı söylediniz. Tatlı masaya geldiği andan itibaren ekşi-tatlı bir kokuyla sarıldı etrafınız. Bu sefer dallandırıp budaklandırmayacağım zira bu kokunun yiyecek olarak karşılığı tam olarak o tatlı. Ama canınız hiç çekmesin, sadece kokusu güzeldi. Tadını hiç sevmemiştim zaten -.-


Sonuç olarak, bazen kendini sevdiren bazen nefret ettiren ama günün sonunda üzerinizde kalan o tatlı ekÅŸi tada hiçbir ÅŸekilde karşı koyamadığınız bir parfüm olmuÅŸ. Silaj konusunda burnunuz kokuya hemen alışsa da baÅŸkaları tarafından farkediliyor. Kalıcılık ise ertesi güne kadar devam ediyor :) 

Öpüyorum, 
Ece





You Might Also Like

7 yorum:

  1. vallahi Ece okurken hem acıktım hem kokuyu merak ettim hem canım o tatlıyı çekti anlamadım yani o kadar detaylı ve güzel tarif ediyorsun ki hemen gidip almak istiyorum o derece :-))Thierry Mugler kokuları seven ve Alien'e bayılan bir şahıs olarak bu parfümü de koklamam gerekiyor tabi.. güle güle kullan canım sevgiler :-)

    YanıtlaSil
  2. kuzu başka yerde daha güzeli vardır ordan yeme ben kızgınım onlara :) normalde piyasa fiyatı 50ml için 300tl, belki mallofcosmetics bir daha getirirse ordan daha uyguna bulursun. benimki piyango gibi oldu biraz :)

    çok teşekkür ederim <3 öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir parfüm incelemesi :)Tatlı anlatımlarına dayanamıyorum zira şu sıralar :D Ambalajı da oldukça farklıymış parfümün, mutlu günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  4. yıllar önce angel kullandığımda da aynı hissiyatı yaşamıştım. bazen sıktığıma pişman olur bazen de vampir misali kendi boynumu koklamaya çalışırdım :D ama artık daha hafif, çiçeksi ya da fresh kokulardan hoşlandığımdan kullanmıyorum.. çok güzel anlatmışsın ama eline sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. angel <3 benim ruhikizim bülent ersoy olduğundan nerede ağır parfüm orada ben :)

      teşekkür ederim <3

      Sil
  5. çok teşekkürler <3 hala kızgınım adamlara :D

    YanıtlaSil