1 ürün 2 Yorum,

1 Ürün 2 Yorum: Maybelline Super Stay 14 Hr Lipstick - 260 Always Plum

07:04 Glam Sight 4 Comments



Herkese merhaba!
Morun en tatlı hallerinden birine sahip, ismine yaraşır derecede kalıcı ancak buna rağmen nemli fakat mat
bitişli bir rujdan bahsedeceğiz bugün size:

Maybelline Super Stay 14hr Ruj'un Always Plum rengi <3 (Bu arada bu ürünün bir de kırmızı bir rengi var ki resmen ateş gibi. En kısa zamanda onu da edinmeyi planlıyorum)

Öncelikle 14 saat kalıyor mu denemedim, bu noktada birebir vaatlerini gerçekleştiriyor mu söyleyemeyeceğim ama 6-7 saatlik net bir dilimden bahsedecek olursam, evet kalıyor :) Rengini 6 saat boyunca yiyip içme aktivitelerine rağmen koruyor, ancak tabii ki giderek matlaşıyor. Bir nevi lipstain olarak devam ediyor dudağınızda.

Su içmeyi hala alışkanlık edinememiş olduğum ve buna bağlı olarak dudak kurumaları yaşadığım bir dönemde, kalıcı ama mat olmayan ruj arayışımın bir ürünüdür kendisi. Ruj tazelemeyeceğim diye çöle dönmüş dudaklarım bana minnettar kalmış olabilir sonucunda, bilemeyeceğim.



Rengine gelirsek ben hafif gül kurusu, hafif leylak, hafif mor tonların karışımı olarak tarif edebilirim bu ruju. Tabii ki kendi ten rengimi baz alacak olursam. Zeynep'te ne renk durduğu ise benim için bile bir sır şu an, henüz fotoğrafları görmedim :) Ben de sizin gibi aşırı merak ediyorum.
Rujun formu sayesinde sürmek çok kolay. Dudağa oturuyor ve sizi türev/integral hesabı yapmaktan kurtarıyor. Eli alışkın kişiler ayna kullanmaya gerek duymayacaktır.

Ambalajı pek dikkat çekici değil aslında, yani mağazalarda gördüğünüzde "Aman tanrım, kesin almalıyım" şeklinde bir etki bırakmıyor ancak görünüşe aldanmayın derim.

Dudakta lipstain olarak devam ediyor demiştik. Dolayısıyla dudağınızdan ayrılışı dramatik bir şekilde gerçekleşmiyor, yavaş yavaş sakin sakin usulca terkediyor.

Bende duruşu aşağıdaki gibi oldu


Bu makyajda kullandığım ürünler: Maybelline Color Tattoo On and on Bronze, Bobbi Brown Camel Far. Fondoteni ise ne yazık ki hatırlamıyorum ancak başarılı olduğunu göz önünde bulundurursak muhtemelen Guerlain Meteorites Baby Glow sürmüşüm :) 

Şimdi sizi daha fazla bekletmeden sizi Zeynep ile başbaşa bırakıyorum. Sendeyiz Zeynep!



Merhaba Ece! Merhaba Okuyucular!
Konu belli olduğuna göre fazla uzatmadan söze giriyorum. Maybelline'in bu rujunu Ece'de görmesem mağaza raflarında hayatta fark etmeyeceğim bir rujdu benim için. Ecenin de belirttiği gibi ambalajı pek dikkat çekici değil,dolayısıyla gözünüze takılıp aklınıza yerleşmiyor, bunun dışında bu seriden bahseden pek kimseye rast gelmediğimi düşününce, bu seri hak ettiği değeri görememiş diyebileceğim bir seri.

Ambalajı sade ve gösterişsiz olsa da sağlam ve güzel, kapağı sağlam bir şekilde kapanıyor ve çantadayken açılma gibi bir sorun yaşatmıyor, veya yere düşünce kapağı fırladı, plastiği çatladı gibi sorunlarla karşılaşmadım. Gözüme takılmış olmasa da tasarımını güzel ve temiz buluyorum. Stick formdaki ruj bu tür ince uzun stickler gibi direkt yuvarlak değil, damla şeklinde sahip, bu özellikle üst dudak kavisinde ruju sürmeyi kolaylaştırıyor ve dudakları çerçevelemek için de daha elverişli, bu özelliğini çok seviyorum.

Ece rujun rengini oldukça güzel anlatmış, benim ruja ilk bakınca aklıma gelen, yazın mor eriklerin alacalı kısmının ortalarında yer alan hareli mor-gül kurusu renk olmuştu. Renk tanımlarımda mükemmel olduğumu biliyorum. :D
Bir çok ten ve alt tona yakışacak türde bir renk olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim.

Ruj mat bitişli olmasına rağmen ilk sürdüğünüzde bunu anlamanız imkansız diyebilirim. Zira ben ilk kez Ece'nin rujunu denemiş ve Ece'nin dudaklarında buzul, mat bitişli duran bu rujun o an dudağıma sürdüğüm, aşırı kremsi, yağ gibi kayan ve bu yapıdan ötürü de ıslak duran ruj olduğuna inanamadım. -Bendeki duruşunu bilmediğini söylemesine de teessüf ediyorum buradan kdflgdlg.-
Ece'nin rujları karıştırdığına inandım. :) Bu bahsettiğim yapı 1-2 dakika içinde değişip mat bir duruşa geçiyor; fakat, bu geçiş içerisinde ruj dudakları nemli hissettiren o yapısından bir şey kaybetmiyor. 

Kullandığım en başarılı mat yapıda stick rujlardan diyebilirim. Dudağımda kaldığı süre boyunca bir nebze bile dudaklarımı kurutmadı çünkü. Bunun yanında asla yapış yapış bir his de bırakmıyor, bazı likit mat rujların bu özelliğinden bıkanlar için güzel bir alternatif bu.
Yalnız benim dudaklarım Ece'ye kıyasla kuru olmadığından olsa gerek, Ece'de görüp hayran kaldığım, likit mat rujlara özgü buzlu-mat bitişi elde edemedim. Yine de tam olarak mat bitişli bir duruşu oldu.

Pigmentasyon olarak başarılı, üst üste uygularsanız rengin yoğunluğunu artırabilirsiniz ama ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum. Ben genelde iki kez geçip dudakta yerleşmesi için rahat bırakıyorum. Bu süre içerisinde dudaklarınızı birbirinize sürterseniz dudakta harelenme olabiliyor fakat onu düzeltmek için de gerekli zamanı size tanıyor. Benim tavsiyem dudağınıza uyguladıktan sonra birbirine sürtmemeniz ve ruj matlaştıktan sonra yapmak istediğiniz düzeltmeleri yapmanız veya ikinci katı geçmeniz.

Rujun kalıcılığı bende 5 saat kadar oldu, bu süreye yemek içmek de dahil; ki yağlı bir şeyler yememe rağmen tam bir şampiyon gibi davranıp dudaklarımı terk etmedi, parça parça silinmedi. Homojen bir biçimde her yerden eşit şekilde silinerek geride hoş bir duruş bıraktı, lipstain tarzında. (Ece'nin de belirttiği gibi.) Bunun yanı sıra alalı çok olmasına rağmen yeni fark ettiğim bir özelliği de, dudakta matlaştıktan sonra kissproof olması. Kimseyi öptüğünüzde ruj izi bırakmıyorsunuz, ki klasik stick rujlar için bu çok güzel bir özellik.

Kokusu mevcut, ve tam bir Yumiyum kokusu! Bu ruju ne zaman açsam canım şekerler, jelibonlar çekiyor; öyle iştah açan bir koku! Ruju sürdükten sonra ise koku burnuma gelmiyor. Koku hassasiyeti olanların almadan koklamasını tavsiye ederim. Bunu yanı sıra Maybelline rujların tek tip bir kokusu olmadığını ve aynı seride olsa da bazıları çok güzel kokarken bazılarının çok kimyasal ve rahatsız edici bir kokusu olduğunu okumuştum, bu bilgi de aklınızda kalsın, bu seride başka bir ruj çok daha başka kokabilir.

Ruju alalı 1 sene olduğu için fiyatı hakkında kesin bir şey söyleyemeyeceğim fakat, Cosmetica'da tam fiyatı 32 tl ve indirimle 16tl'ye satılıyor şu anda. İçerik bilgisine ulaşamadığımdan maalesef bu konuyla ilgili de bilgilendirme yapamıyorum, ama sizin bir bilginiz varsa lütfen yorumlara yazın.

Dudaklarının kuruluğundan şikayetçi, likit mat ruj kullanamayan fakat mat ruj kullanmak isteyen kişilere gönül rahatlığıyla öneriyorum. Serideki tüm renkler aynı formülasyonda mıdır tabii ki emin değilim fakat bir şansı hak ediyorlar. En azından Always Plum rengi hak ediyor.

Umarız bu incelememiz hoşunuza gitmiştir.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Zeynep&Ece a.k.a Zeycoshka ^_^

You Might Also Like

4 yorum:

  1. Siz yazmasaydınız, asla bu rujlara bakmak aklıma gelmezdi, itiraf ediyorum. Hatta raflarda hiç gözüme çarpmamış olduğu kesin... Dolayısıyla, bu bir amme hizmetidir bence😃 Teşekkür ediyorum kendi adıma😊
    Rujun yapısına bayıldım, kupkuru dudaklara özel formüle edilmiş bir mat ruj adeta! Ve hanginizde daha güzel duruyor çözemedim😍 Ece'deki o doğal ama belirgin görüntüyü çok sevdim, Zeynep'te ise sanki daha bir "hafif göz makyajı ruju" olmasını da... Bu renk bende de iyi durur sanki😍 Yaşasın diyorum ve ikinizi de kocaman öpüyorum❤❤

    YanıtlaSil
  2. ikinizde de çok güzel ama bambaşka durmuş ben bilmesem Zeynep'in dudağındaki bambaşka bir ruj diyebilirdim. maybelline'in bu serisi benim hiç dikkatimi ve ilgimi çekmedi ama bu güzel ve özel bir renk için bakabilirim.. sevgiler :-))

    YanıtlaSil
  3. Oyyy Zeynuş yaa... o makyajdaki ruj bu muydu? Gerçi heves edip alıp alakasız duracağını bildiğimden hiç bulaşmayacağım desem de, Ece'deki halini de aşırı beğendim! Bir de Ece'nin o Baby Glow pudrasını çok beğeniyorum ya resmen arzu nesnem ühühühüh...

    Ece yalnız, şu an sana sesleniyorum, Zeynuş'la ortak ruj yazısı hiçbirimiz yazmayalım ya, ayıp denen bişey var (Dudak şekli açısından).

    Bu rujları iki sene önce arkadaşım aldığında keşfetmiştim; hatta nude renklerine de gidip gelip baktım ama almaya elim gitmedi. Bu renge gidesi var, hadi hayırlısı!!!

    Öptüm ikinizi de, sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Ahahah zeycoshka <3
    Yalnız ben nasıl unuttum, doğru hatta Hane'de sürmüştün. Genç yaşta hafızamı nasıl kaybettim adlı kitabım tüm seçkin kitapçılarda!
    Sende bir de hafif kiremit durmuş, bayıldım. Seni de bayıltıp sadece bir günlüğüne dudaklarını çalmayı planlıyorum akfkskfk

    YanıtlaSil