göz kalemi,

L'oreal Infaillable 24H Waterproof Gel Crayon- 005 Super Cooper

07:07 Glam Sight 6 Comments

Merhaba!
Bugün aldığımdan beri çok severek kullandığım hatta, ilk indirimde yedeklediğim bir göz kaleminden bahsetmek istiyorum. L'oreal Infaillable Gel Crayon Waterproof serisinin 005 Super Cooper rengi. Infaillable Gel Crayon serisi geçtiğimiz ay dikkatimi çekti, çıkalı da çok uzunsüre olmadı diye tahmin ediyorum; zira hiç bahsini duymadım. Oysa ki o kadar güzel bir formülasyona sahip ki, bahsi de övgüyü de hak ediyor.
Gelelim benim seride görünce gözlerimi alamadığım Super Cooper rengine.


Super Cooper rengi, ismindeki minik oyundan da anlaşılacağı üzere bakır renkli bir kalem, bakırın öyle güzel bir tonu ki, hiç kahveliğe kaçmadan kızıla bakan bir bakır; yani benim en sevdiğim! İçerisinde sim, ışıltı yok fakat mat bitişli değil. Daha çok sedefli gibi, ışığı güzel yansıtan bir rengi var. Simli olmadığı için de göz pınarlarınıza rahatlıkla sürebiliyorsunuz. Bu kalem uzun zamandır almak için yanıp tutuştuğum fakat ne hikmetse ülkemizde satılmayan, kızıl yansımalı bir sıcak bir kahve olan Mac Costa Riche'ye olan sevdamı unutturan, aklımdan silen renge sahip bir kalem oldu.

Yapı olarak yumuşacık, kayan giden bir yapıda, göz kapağında da göz pınarlarında da rengini hemen veriyor, pigmentasyonu müthiş! Elime swatchladığım rengi göz kapağımda da göz kapaklarımda da göz pınarlarımda da görebiliyorum. Ayrıca belirtmeliyim ki, yapısı yumuşacık olsa da kalemi açarken veya uygularken hiç kırılma problemi ile karşılaşmadım, ki bu yuuşak yapılı kalemlerde görülebilen bir problem.

Gözlerinize sürdükten yaklaşık 1 dakika sonra sabitleniyor ve sonrasında da yerinden kıpırdamıyor. Bu yüzden kendisini far gibi kullanacağım zamanlarda öncesinde crease'e benzer bir renkte far sürüp kalemi gözüme uyguladıktan sonra fazla bekletmeden dağıtıyor, sonra diğer gözüme geçiyorum. Buna rağmen hata affettiğini eklemem lazım. Bir kısma düzgün sürememişsem veya istediğimden fazla dağıtmışsam ikinci katı uygulayıp tekrar dağıtabiliyorum; alttaki ilk katı yerinden kaldırmıyor, soymuyor. 

Düşük göz kapaklıysanız böyle göz makyajı fotoğrafı verince olmuyor işte.
Alt kirpik dibine odaklanalım.
Göz pınarlarında da sabitlenme hızı ve kalıcılığı beni kendisine hayran bıraktırdı. Alerjik bünyesiyle sürekli gözleri sulanan biri olarak göz pınarlarında kalem tutma şansı çok düşük biri olarak, bu kalemin gün sonuna kadar, rengi solma yapsa bile kaldığını söyleyebilirim; ki bu makyaj tarihimde bir ilk sanırım. Renginin belirginliğini yoğunlaştırmak istersem, burada da ikinci katı üçüncü katı geçebiliyorum; bazı kalem ve jel eyelinerlarda olan alt katmanı sürükleyip silme sorununu yaşatmıyor.
Bu denli kalıcı bir performans sergilemesine karşın temizlemesi de bir o kadar kolay. Temizleme yağıyla hemen çıktığı gibi, miselar temizleme sularıyla da aynı kolaylıkla çıkartabiliyorsunuz. Sadece suyla elimden ovaladığım zaman ise çıkmadı ama ısrarlı ovalamalarımda rengi soldu.

Burada üst göz kapaklarına odaklanabilirsiniz.

Ben bu kalemi far olarak, eyeliner olarak ve de neredeyse tüm makyajlarımda üst kirpik diplerimde tightline için ve göz pınarlarımda kullandım. Tüm kullanım alanlarında da gösterdiği performansı çok sevdim.

Sevmediğim bir yanı oldu mu diye düşününce; benim için sorun değil aksine motivasyon kaynağı olan bir yanı, çok hızlı bitmesi, yani bir gözüme far olarak sürmüşsem diğer gözüme geçmeden evvel tekrar açmam gerekiyor. Bunun sebebi çok yumuşak bir yapıda olması. Pratiklik açısından bir puan götürüyor, ama makyaj malzemesi bitiriyorum diye sevindiğimden kendi adıma bu konuda bir eksi puan vermiyorum. (bağzı kozmetik bağımlıları) 
Olumsuz bir yan daha bulmaya zorlarsam, kalemtraşla açılan değil de stick formada bir kalem olsaydı ürün israfımız olmazdı diyebilirim fakat jel yapıda stick kalemlerde kırılma potansiyeli daha yüksek oluyor diyerek kendimi rahatlatabilirim.
Evet blog yazılarım kendi kendime muhabbet tarzında ilerliyor, ama sizinle de muhabbet ediyorum aslında.

Bu kalemin yapısını da performansını da rengini de o kadar çok sevdim ki, serinin diğer renklerine bakıp almak için 2-3 rengini listeye yazdım; ki bunun içinde ten renkli olanı da var. Eğer o da Super Cooper kadar kalıcıysa favori ten rengi kalemim olacaktır!

L'oreal Infaillable Gel Crayon'u standart kalemtraşlar ile açabilirsiniz ve Gratis, Rossmann, Eve Shop ve büyük marketlerde %50 indirimde 12.90 TL gibi bir fiyata alabilirsiniz.
Sizin favori göz kalemleriniz nelerdir?

You Might Also Like

6 yorum:

  1. bayıldım rengine güle güle kullan .-)) zaten bekır ve rose gold isimli ne varsa topluyorum buna da bakayım acilen siyah eyeliner yerine renkli kalem tercih ediyorum ben en azından alt kirpik dibine kullanırım diyorum bunu.. bugün gratis'e bakacağım.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kalıcılığı ve renk tonuyla artı puan aldı benden de, çok güzelmiş aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Ay ten rengi olduğunu bilmiyordum, ona bakayım kesinlikle!!! Sayende aldığım bu kaleme ben de bayıldım Zeynuş'um! Turuncu-kızıl göz makyajlarıyla kombinasyonu müthiş. Henüz far olarak kullanmadım ama yarın onu da deneyeyim bakayım, sende duruşuna bayıldım zira! Bir not olarak, asansörlü olmaması daha iyi zira gerçekten tümasansörlü kalemler kırılıyor, hele ki bu kadar yumuşaksa. Güle güle kullanalım bebiş, öperim!

    YanıtlaSil
  4. göz farı gibi kullanmak ve bu rengi yakalamak çok hoş olmuş indirimde mutlaka alacağım not aldım şuraya :D

    YanıtlaSil
  5. Rengi çok güzelmiş. Güle güle kullan!! :)

    YanıtlaSil
  6. Zeynuşum bu kalemin rengi gerçekten efsane! Ben de baktım ve bayılmıştım ama o zaman indirimde değildi. Yedeklemekle çok iyi yapmışsın çünkü, çok yakışmış😍 Bu arada önden fotoğraf, makyajın bütünlüğü açısından harika olmuş ve alt kirpik diplerinde kalemin duruşu cidden olay! Bu kalem her türlü kullanılır zaten😍 Güle güle kullan, kocaman öpüyorum❤❤❤

    YanıtlaSil