alışveriş,

Alışveriş: Nisan 2017

07:30 Unknown 2 Comments



Bu ay inanılmaz gururla yazıyorum bu yazıyı! Oldukça minimal bir alışveriş yazısı olacak çünkü! Nisan ayının başında Ecoşla Bağdat Caddesinde buluşuncaminik bir Nyx çıkarması yapıp, acelem olduğundan fazla oyalanmadan aklımda olan, ihtiyaç duyduğum bir iki ürün alıp çıktım. Sonrasında da Blana ve Eceyle gittiğimiz Güzellik Fuarından aldığım bir oje hariç hiçbir kozmetik alışverişinde bulunmadım. Hatta hiçbir alışveriş yapmadım! Gelelim aldığım güzelliklere sonrasında da bu alışveriş detox'unun bendeki etkileri hakkında biraz konuşacağım. :)



NYX Color Correcting Liquid Primer - Blue: Bu mavi renkli baz birkaç aydır aklımdaydı, fakat sadece Bağdat Caddesindeki mağazasında bulunduğundan ve yapısı kremsi mi yoksa silikonsu mu bilmediğimden online olarak alamayınca da mağazasına gidip almam biraz vakit aldı. Kremsi yapıdaki bu bu bazı ben fondötenlerimin rengini açmak ve tonunu soğutmak için kullanıyorum. Çok da memnunum. Yakında bir inceleme yazısı geliyor. Bu serinin 4 farklı rengi daha var. 
Fiyatı 42 TL

NYX Proof It Waterproof Mascara Top Coat: Yeni yıl öncesinde Blanayla yaptığımız ufak Nyx çıkartmasında keşfettiğim, deneyince performasını çok beğendiğim bu Maskara sabitleyici denebilecek ürünü almam şart olmuştu. Klasik maskaraları suya dayanıklı hale getiren bu ürün, alerjiden, hava değişiminden sürekli gözleri yaşaran bendeniz için tam bir nimet oldu. Yazısı geldiğinden fazla spoiler vermek istemiyorum, fakat sizde de waterproof maskara bile akma dökülme yapıyorsa, gidin alın <3 Fiyatı 27 TL



NYX Duo Chromatic Illuminating Powder - Twilight Tint: Açıkça belli ki, bu bir ihtiyaç alımı olmadı fakat tüm seriyi toplamamam bile müthiş bir başarı örneğidir arkadaşlar. Bir süredir Mac'in duochrome aydınlatıcılarından ister ve fakat fiyatları içime oturduğundan elim de varmazken, Nyx bu serisiyle hızır gibi yetişti. Kabında dümdüz beyaz görünen bu aydınlatıcı, mavi, lila yansımalara sahip muazzam bir aydınlatıcı. Fotoğraflarda yakalaması zor da olsa o yansımalar insanı göz kırpan yıldızlara çeviriyor. İlk yazısı gelecek olan da bu güzellik. Fiyatı 37 TL 



Artistic Colour Revolution - Betrayal: Güzellik Fuarında gezerken bu ojeyi görünce kızlarla hepimizin gözleri parladı sanırım. Kendilerinin de destekleriyle alıverdim, ışıl ışıl parlıyor, içinde pembe ışıltılar ve metalik lila pullar olan bir oje, tam bir bebiş. Satış noktalarını bilmiyorum, fakat distribütörü @borianadoganova 'yı Instagramda bulabilirsiniz. Fiyatı Fuar'a özel 15 TL idi.




Bu ayı sessiz sakin ve gereksiz masraf yapmadığım için çok mutluyum. Hem Nisanda kişisel ajandamın bir kısmı garip yoğunluğu hem sınavlara çalışmaktan hem sosyal hem sanal hayattan uzaklaşmış olmamın bir katkısı var kesinlikle. Pek boş vaktim olmadığında, Instagram'da veya Blog okuma listesinde vakit geçirmeye fırsatım kalmadı. Hem de her dışarıda olduğumda kozmetik mağazalarına girmeyi es geçerek bu detox'u kolaylaştırdığımı düşünüyorum. 

Ki bu öyle zor bir şey de değil açıkçası. 2-3 seferden sonra daha da kolaylaşıyor. Açıkçası erkek arkadaşım bile biraz şaşkınlık yaşadı, kendisi mağazaya sokmaya çalıştı. Girdiğimde ise tek baktığım şey ped oldu, o da kalmamıştı. Mağazalar bünyemde heyecan yaratmadı. Belki de kafam çok dolu olduğundandır; bazen dikkat dağınıklığı hayırlı bir şey olabiliyor.

Yeni çıkan bir ürün, yeni bir ruj rengi, yeni bir maskara, popülerleşen bir kozmetiğin bendeki etkisi veya duruşu çok cezbedici gelse de; çok fazla ürüne olan merakımı bir noktada hafızada tutamamaya başladım. Bir ürünü merak edip mağazasına gidince bakmayı unutmak tek bir şeye işaret ediyor maymun iştah. En azından benim için. 

Şu anda almak istediğim, çoğu ülkemizde bulunmayan markalardan oluşan bir listem var, etkilerinden veya renklerinden oldukça heyecan duyduğum ürünler ve biliyorum ki bu ürünlere sahip olmak beni daha mutlu edecek. Bu ürünler high end olunca fiyatları da artıyor ve bir anda tek bir ürüne bu parayı vermek istemiyorum belki, fakat ufak tefek 5-10 parça alınca da benzer bir miktar harcıyor fakat asıl almak istediğim ürünü alacağım zamanki hazzı yaşamıyorum ve ürünleri bir köşede biriktirip sırasını beklemeye mahkum ediyorum.

Diğer yandan kozmetik üzerine bir blog sahibi olmanın alışveriş yapmaya olan etkisi de çok fazla; dolayısıyla bu diyeti yapmaya kalkışıp bir noktada tökezleyen blogger arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum. Blog yazdıkça ve okudukça kozmetik ürünleriyle daha fazla haşır neşir oluyoruz ve beyin bu konuda daha fazla mesai yaptığından bu konunun hayatımızda ilgi ve meşguliyet dilimi de büyüyor. Bunun yanında, "nicelik değil nitelik" mottosuyla hareket etsek bile bir noktada hepimiz güncel olmak istiyor dolaysıyla yeni çıkan ürünleri test etmek, yazmak, paylaşmak istiyoruz. 

Bundan dolayı önümüzdeki dönemlerde kendimi kısıtlamadan, o ay mevcut fırsatlara bakarak hangi alışverişimi yapacağım ve o ay dha yüksek bir limit harcamışsam sonraki 2 aylık dönemde kozmetik mağazalarına girmeyi es geçeceğim. 

Taksit yasağı, kur farkından ötürü oluşan zamlar sektörde sık sık indirim ve benzeri fırsatların daha sık olmasını sağladı ve her ne kadar en başta canımı sıksa da, bir noktada bana da yararı olacak. Zira Maybelline'den bir rujun ayda 2 kez indirime gireceğini biliyorum, L'oreal göz kalemini indirimli fiyata önümüzdeki ay da alabileceğimden eminim; ve bunları ertelemenin bana hiçbir kayıp yaşatmayacağından da adım gibi eminim. Kendimi yokluk psikolojisine sokmam için hiçbir sebep yok. 

Mac'den almayı planladığım bordo farın tıpkısının aynısı olabilecek renk, yanıp tutuştuğum ABH Modern Renessaince paletinde var, ve Avrupa'dan alırsam koca paleti 3-4 Mac far fiyatına alabiliyorum. Hesabı yapınca rengine bayıldığım Mac far o kadar da cazip gelmiyor. Önce en çok arzuladığım ürünleri aldıktan sonra da hala tatmin olmamışsam o farı bulup alabileceğimi biliyorum. 

Fakat hala karşı koyamadığım şey; Limited Edition ürünlerin bünyemde yarattığı telaş. Zaman zaman gereksiz telaş yaratsa da (mesela 5-6 ay için LE bir ürünün kalıcı seriye geçmesi gibi) zaman zaman da iyi ki almışım dediğim ürünlerin de sayısı çok yabana atılır gibi değil (taa Amerika'dan sipariş ettiğim Mac Next to Skin allık gibi, sahip olduğum en mükemmel kontür ürünü oldu ve üstüne çıkan veya eşit olan başka bir ürün de henüz bulamadım.) 

Kısacası bir nebze, göz görmeyince gönül katlanıyor, zaman zaman uzaklaşmakta fayda var.

Alışveriş listem sonrasını da okumuşsanız sizi tebrik ediyor ve kocaman öpüyorum,
Umarım bu yazı hoşunuza gitmiştir,
Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere,
Zeynuş







































































































































































































































































































You Might Also Like

2 yorum:

  1. Zeynepçim iç sesim olmuşsun :) Aldıklarını güle güle kullan canım çok güzeller ve sonrasına dair her kelimene katılıyorum. Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçecim çok teşekkür ederim, aynı zamanarda aynı şeyleri düşünüyormuşuz adeta. :) Bu kadar saymama hiç alışveriş yapmamam gerekirdi sanki ama yine de kendimi oldukça tutuyorum;gazamız mübarek olsun, zaferler nasip olsun =))
      Öpüyorum ben de kocaman!

      Sil