bronzer,

Mac Fruity Juicy- Studio Sculpt Defining Bronzing Powder - Delicates

07:30 Unknown 10 Comments


Selam!
Bugün Mayıs sonu gibi çıkan ve beni cazibesiyle büyüleyen Mac Fruity Juicy Koleksiyonunun yeni nesil Bronzerlarından olan Studio Sculpt Defining Bronzing Powder serisinin açık rengi Delicates rengini inceleyeceğiz. 

Bronzerlarla aram ezelden beri mesafelidir; renk skalası çoğunlukla hem çok sıcak hem de çok koyu olduğundan cildimde doğal ve inandırıcı bir bronzluk sağlayan ürün bulmam da imkansız oluyordu. Makus talihim geçen yaz Guerlain Joli Teint Bronzer (tık tık) ile değişmişti. O günden beridir bronzer konusunda biraz cesaret kazandım. 

Mac Studio Sculpt Defining Bronzing Powder Delicates ise bu cesaret kazanmam sonrasında sonrasında bakmama en çok değen bronzerlardan biri oldu. 

İlk kez Başak'ın buradaki yazısında gördüğüm (tık tık) bu Bronzer'ın renginin açık olması ve biraz daha soğuk bir tona bakıyor olması hemen denememe ve sonucuna bayılarak almama etken oldu.

Koleksiyonun Ambalajları hem çok eğlenceli hem de çok neşeli ve buna rağmen ağırlığından, forsundan da bir şey kaybetmiyor; bu iki ucun birleşimini her zaman çok seven biri olarak bu ambalajları da çok sevdim. Ambalajı ağır ve sağlam, kapağında kendinizi rahatça görebileceğiniz ve ürünü uygulayabileceğiniz bir aynası mevcut her zamanki gibi. Aynasız ürünler beni hep üzüyor çünkü ben yanında ayna taşımayı asla alışkanlık haline getirememiş biriyim.


Pan'daki rengini en doğru yansıtan fotoğraf. / Colour true to the pan.

Bronzer panda çok daha soğuk dursa da tende nötr'e bakan, baskın bir turunculuk ya da kızıllık barındırmayan bronz bir renge sahip. Panında baktığınızda mat görünürken cilde uyguladığınızda sadece ışığı yansıtacak boyutta, altın renkte mikro ışıltılar barındırıyor, fakat yüzünüzde sim varmış ışıltı varmış gibi durmuyor, sağlıklı bir yansıma katıyor. Güneşe çıkabilen bir vampir olsam ve bronzlaşabilsem herhalde bu tonlarda bu sağlıklı görüntüde bir bronzluğa sahip olurdum diye düşünüyorum. Bu özelliğine bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. 

Yüzümün yanı sıra göz makyajımda katlanma ve geçiş bölgesinde, alt kirpik dibinde kullanmayı da çok sevdim. Pratik makyaj yapmam gereken günlerde tercih edilecek ürünlerden.

Ürünün formülasyonu full pigmentli değil, yapı olarak yarı saydam diyebileceğim bir yapıya sahip. Bu iki özellik bir araya gelince akıllara kalitesizliği  çağrıştıracak gibi olsa da, asla düşük kaliteye sahip değil. Aksine şahsına münhasır bu formülle hem oranlı ve homojen uygulamaya hem de tende inandırıcı durmasına olanak sağlıyor.

Renk ve formül beyaz tenliler için biçilmiş kaftan, bunun yanı sıra açık buğday tenliler de üst üste veya daha tok yapılı bir fırçayla uygulayarak ciltlerinde istedikleri belirginliğe ulaşabilirler.



Bu bronzer'a dokununca yapısındaki farkı rahatça hissedebiliyorsunuz, toz toz değil de toz-jel arası diyebileceğim hafif kaygan, saten yapıya sahip. Bu doku tende yoğun uygulamada bile ciltle bütünleşen, un gibi durmayan bir bitişe olanak sağlıyor ve fırçayla alırken hiç tozutmuyor. Bu farklı yapısının kuru ciltlerde de yağlı ciltlerde de performans ve kalıcılık açısından fark yaratmayacağını düşünüyorum. 

Kalıcılık açısından başarılı buldum, benim cildimde bir mesai saatini dolduracak süre boyunca canlılığını kaybetmeden durdu, hafiflerken homojen yapısından bir şey kaybetmedi. -Ki benim yanak bölgemde glikolik asit kullanmadan önünü alamadığım pullanma problemim var ve bu hem ürünleri homojen dağıtmada hem de ürünün homojen silinmesinde sorun yaratan bir faktör.-

Hem renk hem yapı olarak çok beğendiğim bu ürün şu anda Fruity Juicy Koleksiyonuyla satışta, kalıcı koleksiyona geçer mi geçmez mi bilmiyorum; keşke geçse. Siz de güzel ve kullanıcı dostu bir bronzer arıyorsanız; bu ürüne mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederim. Esmerlere çok yakışacağını düşündüğüm, Delphic adında, nefis görünen koyu bir tonu da mevcut. Mac online ve Mac Mağazalarında bulabileceğiniz bu Bronzer'ın fiyatı 97 TL. Bu tuzlu fiyatına rağmen, fiyatını hak ettiğine inanıyorum; özellikle hem bronzer konusunda açığınız varsa hem de açık teninize uygun tonda bronzer bulmakta güçlük çekiyorsanız.

Rengarenk Haftasonları!
Sevgiler,
Zeynuş

You Might Also Like

10 yorum:

  1. Teninde Harika durmuş Zeynep'cim güle güle kullan 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İremcim, ben de duruşunu formülünü çok sevdim 💖
      Öpüyorum!

      Sil
  2. Başka bir markanın bronz pudrası elimde mevcut ama tonu çok uymadı ten rengimle.Seçim yaparken tonu iyi seçmeli bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bronzer zor bir makyaj malzemesi, denemeden almamak en iyisi. Özellikle yüksek fiyatlı ürünlerde; yoksa insanın içine oturuyor.

      Sil
  3. Zeynuş inanılmaz yakışmış bu bronzer sana. Mac adeta senin tenine göre yapmış. Serinin tüm bronzerları keşke kalıcı olsalar ne güzel olurdu.
    Güle güle kullan canımcım, çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülcüm, bronzer bulmak çölde su bulmak gibi benim için adeta! Keşke kalıcı olsalar dediğin gibi, ama ben öyle bir hamle yapacaklarını düşünüyo7umuyorum. Olsa çok iyi olur <3
      Ben de öpüyorum çook!

      Sil
  4. Zeynuş'um bu bronzerda benim de çok aklım kalmıştı biliyorsun fakat bende asla sendeki harika görüntüyü vermeyecektir. Mac bu bronzerları bence kalıcı koleksiyona alacak çünkü, farklı koleksiyonlarla bu ara sürekli satışa çıkarıyor. Yarı transparan olması da doğal ve inandırıcı görünüm açısından bence muhteşem!
    Güle güle kullan, çok öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanam bence de bu bronzerların daha fazla rengi çıkacaktır, bunlara özel kalıcı bir seri çıkması gerek kesinlikle! Her renkte tene uyacak onlarla bir seri çıkartsalar en çok tercih edilen bronzer ürün olacaklarına inanıyorum.
      Öpüyorum kocaman! <3

      Sil