dupe,

DUPE ALERT!: Loreal X Isabel Marant- La Seine Shadow vs. Nars Dolce Vita

07:00 Unknown 2 Comments



Merhaba!
Bugün çok sevdiğim fakat her zaman yazma şansımın olmadığı muadil yazısıyla geldim. Hem de kozmetik dünyasının en kült rujlarından Nars Dolce Vita kalem ruja!

L'oreal'in moda tasarımcısı Isabel Marant iş birliği ile çıkmış olan, 7 ruj, 1 dudak ve yanak gloss'u, 1 kaş maskarası, 1 cilt primer'ı ve 1 far paletinden oluşan yeni makyaj koleksiyonu, ülkemizde sadece Rossmann'larda satışa çıktı.

Isabel Marant, çok amaçlı temel güzellik malzemeleri yarattığı bu koleksiyonla, Parizyen şıklığını, her yerde, her zaman elde etmeyi vadediyor. Gündüzden geceye, doğaldan yoğun makyaja...

Koleksiyon farklı bir ambalajlamayla geliyor, rujun ambalajı şekil itibariyle klasik L'oreal ambalajına sahip olsa da, bu sefer simsiyah renkte, sadece çevirmeli yeri altın renkli kaplamaya sahip. Siyah ambalajın üzerinde SMILE ve Isabel Marant'ın ismi yazıyor, bir diğer yüzünde ise çok güzel bir motto yer alıyor.

La Seine Shadow da bu sınırlı koleksiyondaki rujlardan biri. Rujun rengini çilek kızılı bir nude olarak tanımlayabilirim. Rengin yoğunluğunu üst üste uygulayarak artırmanız mümkün; ve bu güzel ton size günün her saatinde, her ortamda eşlik edebilecek sofistike bir renk. Ayrıca tüm ten renklerine de yakışacak ender tonlardan.

İçerisindeki saf pigmentler ve kamelya yağı ile en yoğun renkleri sağlarken dudaklarda nemlendirici bir mat bitiş sağlamayı vadediyor. Yapı olarak oldukça silikonlu, içeriğin ilk sırasında dimethicone iki sıra sonrasında trimethicone yer alıyor, sonrasında ise Jojoba yağı yer alırken, bahsi geçen Kamelya yağı içeriğin son sıralarında.

La Seine Shadow dudakta yağ gibi kayıyor, kurulukları vurgulamıyor; buna rağmen taşırma ya da kontrol zorluğu yaşatmıyor. Dudaklarda saten mat arası doğal bir bitişi var, ışık yansıtan ıslak bir görünüm veya kadifemsi bir görünüme sahip matlıkta dudaklar istiyorsanız bu rujda aradığınızı bulamazsınız.

Bu yumuşak yapısına kıyasla kalıcılığı da başarılı ve silinirken homojen silinip geride güzel bir ton bırakıyor. Bir şeyler yiyip içtiğinizde kalıcılığı 4-5 saat kadar, dudağa yapışmayan yapıda bir ruj için başarılı. Gün içerisinde veya sonunda dudaklarımı kurutmuyor veya olduğundan daha kuru hissettirmiyor ama ekstra nem de vermiyor. Isabel Marant koleksiyondaki bu rujları aynı zamanda allık olarak da kullanılabilir olacak şekilde seçmiş, bu şekilde denediğimde de yanaklarımdaki  gülkurusu, doğal renkten ve kuru yapıdaki cildimle kalıcılığından memnun kaldım.



Tüm bu özellikleriyle Nars Dolce Vita Velvet Lip Pencil ile büyük benzerlikler gösteriyor. Yapı, duruş, kalıcılık, kurutuculuk/nem verme seviyeleri tamamen aynı; ton olarak ise Dolce Vita yarım ton kadar daha çilek pembesi duruyor bu çilek kızılı ruja göre; fakat bu fark, dudakta uygulanmış hallerinde göze çarpan önemli bir fark olarak yansımıyor.

Üst Dudak/Top Lip: La Seine Shadow
Alt Dudak/Bottom Lip : Dolce Vita

La Sienne Shadow toplamda 4 gr ağırlığa sahip ve indirimsiz fiyatı 49.95tl, Nars Dolce Vita kalem ruj ise 2.4 gram ürün içermekte ve güncel fiyatı 182tl. La Seine Shadow neredeyse çeyrek fiyata ve 1.5 kat daha fazla ürün içermesiyle, yıllardır benzeri bulunamayan bu Dolce Vita ruja ton olarak çok yakın ve fiyat ürün ağırlığı olarak yarışı önde göğüsleyen bir muadil oldu. La Seine Shadow alarak her açıdan karda ve tatmin olabilirsiniz. Burada önemli iki husus var, biri bu rujun sınırlı üretim olması, elinizi çabuk tutmakta fayda var.
Ruj&Allık/ Blush&Lipstick: La Seine Shadow

Diğer önemli husus, her iki marka da hayvanlar üzerinde test yapıyor olmaları, benim aslen alışverişlerim için tercih edemeyeceğim markalar.Siz de Cruelty Free tüketiciyseniz maalesef iki ruju da almanız mümkün değil. La Seine Shadow'u annemin alması sayesinde keşfedip, rengi görünce hemen dupe algoritmamın çalışmasıyla Dolce Vita ile eşleştirdim. Yani kendisine bir teşekkür gerekli, bilmeden kozmetik dünyasına büyük bir hizmet verdi! Kendi adıma, özellikle fotoğraf çekene kadar kullanmayıp beklediği ve kullanmama izin verdiği için teşekkürler! :)

Umarım bu muadil yazısı hoşunuza gitmiştir,
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
Zeynuş






You Might Also Like

2 yorum:

  1. Muadil yazısı çok hoşuma gitmekle birlikte "eee alamıycam ama şimdi" diyerekten beni derin üzüntülere de gark etti Zeynuş! Sana da acayip yakışmış yalnız, annenden çal çal kullan :))))) Öperim!!!!

    YanıtlaSil
  2. Dolce Vita muhteşem bir kalem ruj ve bitecek diye ödüm kopuyor😱 Bende Loreal’in bir türlü adını hatırlamadığım (exotic miydi, onun gb bişey) bir ruju Dolce Vita ile neredeyse aynı duruyor. Isabel Marant koleksiyonuna ise cf durumu yüzünden aklım kalmasın diye hiç bakmadım ama ruj sende şahane durmuş Zeynuş ve dolce vita ile renk olarak gerçekten çok az fark var😍
    Güle güle kullan, kocaman öperim❤️❤️

    YanıtlaSil