1 ürün 3 yorum,

1 Ürün 3 Yorum - W7 Dusk Till Dawn Palet ( vs. Huda Beauty Desert Dusk)

08:00 Glam Sight 2 Comments


Merhaba!
Bugün canlarım L'arcencielblog ve Kırmızı Rujlu Blog ile yaz aylarında çıkmış, ülkemize ise geçen ay gelmiş, merakla beklenen W7 Dusk Till Dawn far paletini 1 Ürün 3 Yorum serimiz altında merceğe alacağız. Böylece, şahsi yorumlarımızın yanı sıra, bu paletin, farklı göz rengi ve şeklinde, farklı cilt yapısı ve tonlarında duruşlarını da görebilirsiniz.

W7 Dusk Till Dawn ilk çıktığında herkes büyük bir heyecana kapılmıştı, çünkü bu paletin yine yeni çıkmış olan Anastasia Beverly Hills Norvina palete muadil olacağına inanmıştı. Oysa Dusk Till Dawn, Norvina'dan önce satışa sunulmuş ve Norvina daha pastel lilalar içerirken, Dusk Till Dawn daha canlı ve sıcak morlar içeriyordu. Tabii bu aslında W7'ın yine bir yüksek fiyatlı palet muadili üretmediği anlamına gelmiyordu, zira Dusk Till Dawn paletteki bir çok rengi Huda Beauty Desert Dusk paletten 'esin'lenmişti; hatta palet ismi de biraz ilham almış diyebiliriz. Desert Dusk ile karşılaştırmasını yazının ilerleyen kısımlarında bulacaksınız.


Dusk Till Dawn kartondan ambalaja sahip, paletin içerdiği renklere ve ismine uyumlu, şafak sökerken gökte oluşan pembe, mor ışıklara ve bulutlara benzeyen renklerde, dağ ve gökyüzü illüstrasyonlu bir ambalaja sahip. Paletin ismi yansımalı altın tonlarında yazılmış. Palet manyetik kapağa sahip, sağlam açılıp kapanıyor, kullanışlı genişlikte bir aynaya, ve iki uçlu bir fırçaya sahip.

Yedi mat, yedi ışıltılı olmak üzere toplam 14 far içeren paletin üst sırasını mat farlar, alt sırasını ise ışıltılı farlar oluşturuyor. Palet toplamda 9.6 gr ürün ihtiva ediyor; böldüğümüzde her bir far yaklaşık olarak 0.7gr'a denk geliyor. Paletin kullanım ömrü ise 18 ay olarak belirtilmiş.
Farların hepsini kısaca tek tek inceleyecek olursak;

Üst sırada yer alan mat farların ilki, Wanderer açık krem tonlu, orta-hafif pigmentli,pek kapatıcı olmayan fakat far bazını sabitlemek, göz kapağını fara hazırlamak için uygun bir astar rengi. Llama, sütlü, soğuk bir taupe, ortaya yaklaşan pigmente sahip, far bazı ile güzel bir performans sergileyen, geçiş rengi olarak kullanılacak bir far. Bearded Dragon, orta-hafif pigmentli, fotoğrafta göründüğünden biraz daha koyu ve sıcak bir pastel yavruağzı, özellikle palette yer alan turuncu, kırmızı tonlardaki farları kullanırken çok iyi eşlik edecek bir geçiş rengi olarak kullanılabilir. Oasis, panında bana koyu ve nötr'e yakın bir kahve rengi gibi gözükmüş olsa da, rengini vermekte zorlandığım, orta tonlu sıcağa kayan bir kahve. Ayahuasca, orta pigmentli, fakat göze dağıtıldığında silinen, sıcak tonlu bir mor. Wild, orta pigmentli, turuncuya bakan kızıl tonda, çok güzel renge sahip bir far. Gobi ise, düşük pigmentli, sıcak bir turuncu.

Tüm mat farlar için rahatlıkla diyebilirim ki,orta pigmente sahip olsalar da, karışmaya başlayınca hepsi tek renge dönüşen, göze boyut katamayan farlar.6 renk far kullanarak, 1-2 renk farla makyaj yapmışım gibi durmak gibi bir başarıları var. Dolayısıyla renkleri fazla dağıtmadan tamponlayarak uygulamak ya da dağıttıktan sonra, vurguyu ve renklerin belli olması gereken yerlere tamponlayarak tekrar uygulamak gerekiyor. Bir de mat ve gölge yapmak için yeterli koyulukta bir far içermemesi bu paletin eksik yanı.  Hepsi fırçaya alırken tozutuyor, farların tozutması beni rahatsız eden bir durum değil, fakat siz sevmiyorsanız bunu göz önünde bulundurmanın faydası var.


Alt sıradaki ışıltılı farların ilki, Golden Sands orta-iyi pigmentli, ışıltılı bir altın rengi, içerisinde ufak simler de var. Grey Fox, düşük pigmentli, ahududu-çikolata tonlu, ışıltılı fakat simli olmayan bir renk. Wilderness, düşük pigmentli, ismine zıt olarak çok munis, altın ışıltılı ama simsiz bir bebek pembesi. Mirage, düşük-orta pigmentli, ışıltılı sıcak taupe. Mojave, sıcak alt tonlu ışıltılı bir mor. Daybreak, düşük pigmentli, ışıltılı erik rengi. Dune Moon, orta düşük pigmentli, ışıltılı, simli, bakır-kızıl kahve.

Tüm ışıltılı farlar için ise rahatlıkla diyebilirim ki, bazsız, kuru kolumda, swatchlarken gösterdikleri performansı takdir etmiş ve beklentimi yükseltmişken, baz kullandığım göz kapağımda renklerini, pigmentlerini ve ışıltılarını gösterememiş olmalarına oldukça şaşırdım.Hem fırçayla, hem parmakla hem de her iki yöntemi de ayrıca ıslatarak denediysem de çok tatmin edici bir sonuca ulaşamadım. Panlarında ve swatchlardaki ışıltılı duruşları göz kapaklarımda gözükmedi; ışıltılı farlardan ziyade saten farlara benzeyen bir bitiş gibiydiler. Saten bitişli farlar günlük hayatta kullanmak için daha pratik ve siz de böyle bir palet arıyorsanız, kullanırken memnun kalma olasılığınız çok daha yüksek.


Far paletinden çıkan çift taraflı fırça ise, bence oldukça güzel, iyi performans sergileyen, kullanışlı bir ikili. Bir tarafı pedal şeklinde, yassı bir fırça ve ışıltılı farları uygulamak için güzel bir seçenek. Diğer ucundaki karıştırma fırçası ise, farı güzel alan ve güzel uygulayıp dağıtan bir fırça, hatta mat farları alırken en az tozutmayı yaratan fırça kendi fırçasıydı. Yüksek fiyatlı bir çok far paletinde düzgün bir fırça bulmak hatta bazen fırça bulmak bile zorken, W7 bu fırçalarıyla benim takdirimi kazanıyor kesinlikle.


Soldaki makyajda: Halo bir göz makyajı yapmak istedim fakat paletin en koyu mat rengi oasis yeterince koyu olmadığından daha çok ters halo oldu, öyle bir şey varsa. yoksa da artık var.
Geçiş-köprü rengi: Llama | Dış-iç köşe ve köprü rengi: Oasis | Merkez: Gray Fox & Mirage

Sağdaki Makyajda: Gündüz için uygun sade bir makyaj yapmak istedim. Göz pınarıma sürdüğüm far simli çıkınca amacından saptı biraz tabii. :)
Tüm göz kapağı: Wanderer | Geçiş Rengi: Bearded Dragon | Katlanma Bölgesi: Llama | Göz Pınarı: Golden Sands

Paylaştığım tüm makyajlarda göz bazı kullandım, tüm far paletlerimde yaptığım gibi. Far bazıyla gün boyunca çizgilenme, katlanma sorunlarını yaşamadım, sadece renklerde biraz solma oldu. Far bazı kullanmadan yaptığım makyajda ise farlar karıştırmaya başladığım anda renklerini yitirdi ve göz makyajım 2 saat sonra silindi.


Gelelim bu paletin Huda Beauty Desert Dusk ile karşılaştırmasına. W7 oldukça büyük bir benzerlik yakalamayı başarmış, zira palette bulunan 14 fardan 12'si Desert Dusk palette bulunan renklerle ya aynı renk ya da çok yakın tonlarda. Desert Dusk paletin mat ve ışıltılı farlarını kopyalamış fakat sıkıştırılmış sim olanları kopyalamamışlar. Huda paletleri farklılaştıran bu yapıdaki farlar olsa da, W7'ın risk almaması bence daha yerinde olmuş.

İki paleti bazsız, kuru kolumda swatchlayarak karşılaştırdığımda oldukça şaşırmıştım, zira renkler gerçekten çok yakındı, mat farlarda ise pigmentasyon arasındaki fark oldukça açıktı. Tam tersi şekilde, ışıltılı farlar yine renk olarak ya bire bir aynı ya da çok yakındı, fakat koldaki swatchları Desert Dusk'tan daha bile iyi ve yoğundu! Bu karşılaştırma sonunda performansı konusunda umudum yükselmişti,çünkü Desert Dusk benim en sevdiğim, en beğendiğim ve performansından memnun olduğum favori iki paletimden biri. Blog için, ortak renklerle iki gözüme iki paleti ayrı ayrı kullanarak bir makyaj yapmak istedim, işte burada swatchlarda anlaşılamayan fark ortaya çıktı. Dolayısıyla, söylemek isterim ki, parmakla elimize kolumuza yaptığımız swatchlara fazla inanmamamız lazım.

Makyajı yaparken, Mac Soft Ochre Paint Pot'u baz olarak kullandım. Oldukça fazla renk ve aynı model iki ayrı fırçayı kullanıp optimum bir karşılaştırma yapmak istedim ve ortak renklerin gün doğumundaki renk cümbüşünden ilham alarak yaptım.


Sol Gözde: Huda Beauty Desert Dusk | Desert Sand - Musk- Eden - Blazing - Saffron - Amethyst - Nefertiti- Angelic
Sağ Gözde: W7 Dusk Till Dawn | Wanderer - Llama - Bearded Dragon - Gobi - Wild - Ayahusca - Golden Sands - Wilderness

İki paletteki muadil renkleri karşılaştıracak olursam; mat renklerde rengini vermesi için Desert
Dusk'taki renkleri tek sefer uygulamam yeterli gelirken, aynı renkleri W7'da 4 kez farı fırçaya almam gerekti. Toplamda 6 mat ve 2 ışıltılı farı her iki gözüme de aynı teknikle uyguladım, fakat makyajın sonunda bir gözüm daha boyutlu ve daha çok rengin birbirine geçişinden oluşurken, diğer gözüm daha düz, 6 farklı far renginin kullanıldığının belli olmadığı bir makyaj oldu. W7 palet ile yaptığım göz makyajımda crease'e uyguladığım mor mat far dağıtmamdan 10-15 dakika sonra kızıl ve turuncu farların içinde yitip gitti, ışıltılı farlar ise daha çok saten gibi durduğundan ışığı fazla yansıtmadı, fotoğraflarda da bu farkları elimden geldiğince yansıtmaya çalıştım.

Solda: Huda Beauty Desert Dusk | Sağda: W7 Dusk Till Dawn
Dolayısıyla rahatlıkla diyebilirim ki, Dusk till Dawn renk olarak Desert Dusk'taki bir çok renge muadil olsa da, farların yapısı, bitişi ve performansı olarak muadili değil. Aslen anavatanında indirimsiz 5£ (35tl)'a satılan bir paletten de böyle bir performans beklemek de abest olacaktır. Fakat, ülkemizde indirimsiz 93.5tl, indirimli ortalama 50tl olan bir paletten de daha iyi bir performans beklememiz de gayet doğal.

Dusk till Dawn tek başına incelediğimizde, göz makyajında daha acemi olan, yüksek pigmentli farlardan çekinen, mor, kızıl, pembe farlarla oynamak isteyip piyasada daha uygun fiyata bu tonları içeren başka palet bulamayan, ışıltlı far yerine saten bitişli farları günlük hayatta tercih eden kişiler için uygun bir palet.


Desert Dusk ile karşılaştırmalı olarak baktığımda ise, indirimsiz fiyatını göz önüne alarak, paranızı biriktirip Desert Dusk'a yatırmanızı öneririm. 4 katı para verseniz de, 4 kat daha uzun süre gidecek, çok daha pigmentli bir palet almış olursunuz. Bunların hepsi şahsi tercihler...

W7, İngiliz menşeili, üretimi Çin'de yapılan bir marka. Ayrıca en güzel özelliklerinden biri Cruelty Free olması, hatta Vegan seriye bile sahip olmasıyla takdire şayan. Markayı ülkemizde Eve Shop mağazalarında ve online sitesinde bulabilirsiniz.

Kardeşim, annem, babaannem yaşında, makyajdan, teknikten, içerikten bir haber insanların üçkağıt ve dalavere ile zavallı hayatlarında bir şey yaptıklarını zannetmek için çevirdikleri mide bulandırıcı ve acınası saçmalıklardan ötürü blog yazmaktan uzaklaştığım, soğuduğum bu günlerde, sevgili Başak ve Blana ile bu ortak yazıyı yazmak çok keyifli ve güzel oldu. Bu güzel ortaklıklar benim için her zaman motivasyon kaynağı oluyor. İkisine de buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Umarım Muadil karşılaştırmalı, 1 Ürün 3 Yorum yazım hoşunuza gitmiş, size faydalı olmuştur. Yazı ortaklarım
Blana'nın bu palet ile ilgili görüşleri ve yaptığı makyajlar için BURAYA
Başak'ın bu palet ile ilgili görüşleri ve yaptığı makyajlar için BURAYA


Sevgiler!
Zeynuş


You Might Also Like

2 yorum:

  1. Zeynuş'um, harika bir yazı olmuş. Hatta ben renkleri bu kadar detaylı da anlatmadım; o nedenle utandım da biraz :) Huda karşılaştırması da çok yerinde olmuş. Farların Güzin Ablası olarak, hala tercih edilebilir gibi diye düşünüyorum zira göz kapağındaki karşılaştırmalı performansında paletteki kontrast farkı belli olsa da, 500 TL vs indirimde 50 TL yine mantıklı gibi. Ama kendi yazımda da belirttiğim gibi, 50 TL bile eder mi, tam bilemiyorum. Ellerine sağlık Zeynuş'um, çok öperim!!!

    YanıtlaSil
  2. 3 sevdiğim bloggerdan böyle güzel seriler gelince seviniyorum, üçünüzün yazısını da ayrı keyifle okudum ♥ Paletin tonları pek benlik olmasa da high end bir markaya muadil gösterilen, renk olarak neredeyse birebir aynı bu paleti indirimde o fiyata görsem yine de almak isterdim sanırım :) Ama yorumlarınıza göre sabahın köründe makyaj yapan beni çok uğraştıracak, en sonunda kenara atılacak bir palet gibi gözüküyor :/ Yine de makyajları çok beğendim, her birinizin ellerine sağlık! Çok sevgiler ♥♥

    YanıtlaSil