cilt,

Priorin Intense

15:29 Glam Sight 2 Comments


Merhaba!

Bugün biraz daha farklı bir konuyu ele alacağım; saç dökülmesi. Sanırım birçok kadının muzdarip olduğu bir konu bu. Saç dökülmesinin farklı farklı bir sürü sebebi var, hormonal sebeplerden tutun da vücuttaki değerlerin düşüklüğüne, veya stres ve depresyon kaynaklı olmasına kadar. 





Benim geçen seneden beri yaşadığım vücut değerlerimdeki düşüklük kendisini saç dökülmesiyle dışa vurdu. Üzücü ve endişe verici derecede olan saç dökülmesi karşısında biraz çaresiz hissettim. Çünkü değerlerimi düzenlemek için aldığım ilaçların (b12, b1 gibi vitaminlerin olduğu tabletler) değerlerimi yükseltmeye katkısı vardı fakat saç dökülmesi problemini hafifletmiyorlardı. 

Biotin içerikli ilaçlar alıp saçımı güçlendirmeye çalışırken tüm kıl köklerimi güçlendirmek de istemedim; kıl problemim olmadığı için başıma ekstra iş açmak pek de arzu ettiğim bir şey değildi. Ne yapsam diye düşünürken, tv reklamlarında Priorin Intense reklamlarını görüp biraz araştırmaya giriştim. Kullanıcıların memnuniyet yüzdesi ve içeriğinin az ve öz olması bir şans vermeme sebep oldu. 

Paket 120 adet kapsül içeriyor ve kullanıma göre 3 veya 4 aylık bir kullanım süresi var. Fiyatı ben aldığımda 120TL idi ve yanında şampuanı da hediyeydi. 

İlacın içeriği şu şekilde;


- Sarı Darı Ekstresi (140mg)
- Buğday Tohumu Yağı (271mg)
- Sistin (2mg)

- Kalsiyum Pantotenat (B5 vitamini 10mg)

Bu kadar az içeriğe sahip olup da bu kadar etkili bir ilaç olması ilaca olan hayranlığımı yaratan unsurlardan biri. Saç dökülmem öyle bir haldeydi ki; 10 bin çeşit maddeyi karıştırarak durdurulabilir gibi geliyordu bana. Oysa ki bu ilacı kullanmaya başlamamın ikinci haftasında saç dökülmem yarı yarıya azalmıştı. 

İkinci ayın ortalarında bu oran %70 civarına çıktı; artık saçımı taradığımda tarak ağzına kadar saçla dolmuyor, elimi saçıma attığımda abartısız  tek seferde10-15 tel parmaklarımda kalmıyordu. 



Ne Kadar Süre Kullandım? Ne Kadar Dozda Aldım?

Ben yoğun saç dökülmesi yaşayanlara tavsiye edildiği üzere Sabah 2 - Akşam 2 olmak üzere günde 4 kapsül aldım ve çikolata aromalı 120 kapsül 3 ay içerisinde bitti. Bu arada saç dökülmem de bitti.

1 hafta ara verip 2. Küre başladım, çünkü belli bir eksiklik içerisindeki vücudum tek kürle saç dökülmesi problemini atlatamayacaktı bariz şekilde. 2. kürde dozajı azaltıp günde 3 kapsül aldım ve 2. kür ile beraber cildimde ve tırnaklarımdaki olumlu değişimi de gözlemledim. Cildim daha az donuk, daha az kuruydu; tırnaklarımsa daha az kırılıyordu. 

İkinci kür sonunda ara verdim; hem kürler arası bir dinlenme süresi tanıyarak vücudu ilaca alıştırmak ve etkisini kaybetmesine sebep olmamak hem de saç dökülmemin seyrinde nasıl bir değişiklik olacak, ilacı bıraktıktan hemen sonra eskisi gibi dökülmeye devam edecek mi deneyimlemek istedim. 

3. Küre başlamadım. 2. Kürü bitireli ise yaklaşık 6 ay oldu, saç dökülmemde ise tekrar bir artış yaşamadım; normalde bir insanın dökeceği kadar saç döküyorum,  Bir sürü bebek saçım var dökülenler yerine geliyor, bu da beni mutlu ediyor ve sırf onlar rahat rahat uzasın diye saç boyatmaya bile korkuyorum. :)


Yan Etkiler? Olumsuz Yanları?

Hiçbir şey! Kesinlikle bir yan etki yaşamadım. Midesi oldukça hassas olan biri olarak bile mideme dokunmadı. Diğer kıl köklerimi güçlendirmedi, olmayan yerlerden kıl tüy çıkarmadı. İşi neyse onu yaptı; saçımı, tırnağımı, cildimi besledi.
Beni etkilemese bile belirtmem gereken tek husus kapsüllerin boyutları olabilir. Eğer hap yutmakta zorlanıyorsanız bu ilaçların boyutları korkutucu gelebilir. Kapsül olduğu için kırarak küçültemezsiniz de. Fakat yine kapsül olduğu için dil veya boğazda sürtünme olmuyor ve rahatça yutuluyor; amma ve lakin bunu hap içmekte sıkıntı yaşamayan bir insan olarak söylüyorum.




 


Saç dökülmesi ve dökülen saçı tekrar geri getirmek biraz zaman alan, sabır gerektiren bir eylem. Kesinlikle bir dermatolog ve dahiliye uzmanına danışıp gerekli tüm testleri yaptırın, mesela sorununuz sadece saç dökülmesi değil demir eksikliği, tiroit eksikliği gibi tedavi edilmesi gereken rahatsızlıklar olabilir.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi ve Priorin?

Erkekseniz ve saç dökülmesi yaşıyorsanız, bu saç dökülmesi erkek tipi saç dökülmesiyse bu ilaç ne kadar yardımcı olabilir emin değilim, yine gerekli testleri yaptırıp sorunun kaynağını öğrenin, yaşadığınız saç dökülmesi belki de testosteron yüksekliğinden değil b1-b12-b5 eksikliğindendir belki de? O zaman Priorin yardımcı olabilir sanırım. Bu konuda bir uzmanlığım yok tabii, sadece düşüncemi belirtiyorum.

Şu an elimde 60 kapsüllük bir paket var ve yakında 3. Kür'e başlamayı planlıyorum, saç dökülmesinden ötürü değil bu sefer tırnaklarımın oldukça güçsüzleşmesinden, sürekli kırılması ve katman katman soyulmasından ötürü. Cildime ve saçımı güçlendirecek olması da lüks olacak. 


Kısacası, Doktorunuza danışıp gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra takviye olarak kullanmak isterseniz benim kendi deneyimlerimle tavsiye edeceğim bir ilaç bu.  işinize yarar ve saç dökülme sıkıntınız sona erer.
Umarım bu yazımı yararlı ve aydınlatıcı bulmuşsunuzdur,

Sevgiler,
Zeynep

You Might Also Like

2 yorum:

  1. Ben birkac yil priorin kullandim ancak son bir yildir artik etki etmemeye baslamisti. Intense olaninda digerine ilave olarak bugday tohumu yagi varmis. Avusturya da göremedim internetten arastiracagim. Tesekkürler bilgi için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Avusturya'da da bulabilirsin Deryacım! Ben kesintisiz değil araya 1-2 ay koyarak kullandım 3 kür halinde, etkisini yitirmedi.Sürekli vücut sisteminde olunca vücut ayırt edemiyor ve ilaç etkisini yitiriyor herhalde. Intense'i bulursan bir de aralıklı kürler halinde denemeni tavsiye ederim, umarım işe yarar!
      Sevgiler :)

      Sil