armani,

Kozmetik Çantam: Tatil 2016

00:30 Unknown 20 Comments


Merhaba,
Bugün sizlerle tatile giderken yanıma almış olduğum makyaj, bakım ve güneş ürünlerini paylaşmak istedim. Geçen sene tatile çıkmadan evvel hazırlamış olduğum ihtiyaçlar listem bu sene bana oldukça yardımcı olmuştu. Belki size de almış olduğum ürünler az çok bir rehber olabilir diye umuyorum.
Bu sene her ne kadar yanıma fazla makyaj ürünü almış olmak istemesem de sonuna yine istediğimden fazla ürün almış oldum. Fakat bu kararımdan pişman değilim; zira yanıma aldığım her ürünü kullandım. Bu noktada yanıma aldığım kıyafetlerle ne tür bir makyaj yaparım diye önceden düşünmüş olmam çok yardımcı oldu ve tüm ürünleri kullanarak boşa hamallık etmemiş oldum. Gelelim yanıma almış olduğum ürünlere.





Yüz Grubu


H&M Mini Kabuki & Eklips Kabuki: H&M mini kabuki yanında pembe bir makyaj süngeriyle beraber satışta ve görünce tatlılıklarına dayanamadım; daha öncesinde aldığım şu süngerler(TIK TIK) çok güzel çıkınca şans vermek istedim. Fırça minicik, yer kaplamıyor ve allık uygulamadaki performansını çok beğendim. Tam çantaya atmalık bir ürün. 
Eklips fırça ise pudramı uygulamak için oldukça elverişli orta derecede tok yapılı ve yine yer kaplamayan bir fırça ikisini de severek kullanıyor ve öneriyorum.

Eklips Fan Fırça: Aydınlatıcı uygulamak için almış olduğum ama performansını çok da beğenmediğim bir fırça. İnce olması yer kaplamaması yanıma almama sebep oldu. Uygulama yaparken ürünü yüze yedirmek biraz zaman alıyor. Xp'nin fan fırçası çok daha iyi olacaktır; bulabilirsem tabii...

Gosh BB Cream: Az kapatıcılıkta koyu kremsi yapıda bir ürün. Gosh CC Cream kadar sevemesem de hafif makyajlar için yeterli performansta.

L'oreal Lumi Magique Baz: Yüz makyajı yapmak istemediğim ama cildim donuk gözükmesin istediğim zamanlarda kullandığım bir ürün. Yanıma da bu amaçla aldım ve işe yaradı.

Max Factor Creme Puff Allık- Nude Mauve (10) & Lovely Pink (05): Bence drugstore markalarda bulabileceğiniz en güzel allık serisi. Herkese ısrarla almasını öneriyorum. 
10 numara nude makyaj ve kırmızı rujlu, koyu rujlu makyajlar için harika bir renk. 
05 Numara ise aydınlatıcı kullanmaya ihtiyacınız olmadan cildi aydınlık ve güzel gösterecek bir pembe. Ufak paketlemeleri ve performansları yanıma başka bir allık almayı düşünmeme gerek bıraktırmadı. Yazıları gelsin en iyisi bu allıkların da.

Nyx Concealer& Corrector: Son zamanların vazgeçilmez ikilisi. Yüzümün sorunlu kısmına (yani merkez alan) ikisini de çizgiler halinde uygulayıp cilde yediriyorum ve performansından oldukça memnunum. İkisi de benim için yeterli örtücülükte. Ve açık renk ten ürünlerindeki kurutuculuk sorununu pek yaşamadım. Bittikçe alınacaklardan. Yazısı da geliyor.

MUFE Ultra HD Concealer: Nyx kapatıcılar yanımdayken yanıma bu ürünü neden aldım bilmiyorum. Piyasadaki ten rengime uyan tek ürün bu fakat yine içindeki yoğun beyazlıktan kurutucu bir etkisi var. Yazısını ayrıntılı olarak yazmayı planlıyorum. Tatilde 2 saniyede cildimi eşitlemek istediğimde kullandım 1 kez.

Biota Tinted Highlighter& Flormar Radiant Pink Highlighter: http://www.gokkusagininustunde.com/ 'un sahibesi sevgili Başakcığımın denemem için göndermiş olduğu iki aydınlatıcı; çünkü aydınlatıcı kalp ben ve o da bunu biliyor. 
Biota kapta oldukça koyu duruyordu ve cildimde sırıtır mı diye düşünmedim değil ama adının hakkını veriyor, tinted yapısıyla çok koyu bir rengi yok ve çok güzel doğal bir yansıma sağlıyor cilde. Fondöteninize bile katabilirsiniz. Daha sakin ve doğal bir makyajımda kullanıp çok sevdim. 
Flormar aydınlatıcı ise ilk bakışta gönlümü kazandı çünkü pembe aydınlatıcı çok seviyorum. Yapı olarak daha yoğun ama kesinlikle disko topuna döndürmüyor insanı. Renk olarak Benefit High Beam'e benzettim. Yan yana swatchlayacağım en kısa sürede. Buradan Başak'a bir kez daha kocaman teşekkür ederim!

Guerlain Meteorites Pudra: Holy Grail ürünlerimden! Uzun süre wishlist'imin en tepesinde yer almış, benim için arzu nesnesine dönüşmüş bir ürün. Bu ürüne aşık olmamın tek sebebi Ece'dir! Kendisiyle ilk buluştuğumuzda cildinin harika ve sağlıklı bir biçimde ışıldaması ışığı yansıtmasına ve blurry effect verilmiş gibi durmasına saatlerce aptal aptal baktım. En sonunda işin sırrını sorduğumda, 'Cildimde bir şey yok Guerlain Meteorites'tendir' dediği anda bu ürün ilk sıradan arzu nesnem oldu. Aldığım için çok mutluyum; her cilt tipine gözüm kapalı öneriyorum. Eceyle bu ürün için ortak bir yazımız geliyor zaten :)

Sleek Solstice Highlighter Palette: Holy Grail Highlighter! Bu ürünü Sleek Türkiye'ye gelmeden evvel aylarca istedim durdum; geldi, bulamadım, iş yılan hikayesne döndü derken sonunda geldi, sonunda benim oldu. Çok seviyorum; benim için mükemmel aydınlatıcı paleti. Sayesinde aydınlatıcı açlığım sakinleşti ve şu an beni baştan çıkartan başka bir aydınlatıcı ürün yok, bakın bu çok ilginç! Özellikle lila renkli aydınlatıcı benim için yapılmış, çünkü ayıptır söylemesi çok yakışıyor! Yapı, kalıcılık, ışıltı benim için kusursuz!






Dudak Grubu

Lola Bomb Strawberry Daiquiri Lip Balm:  Ben nereye o oraya ürünlerimden. Nemlendirmesi, kokusu, içeriği, ve likit mat rujların bile yapısını bozmadan nemlendirici bir baz olmasıyla benim vazgeçilmezim. SEVİYORUM! Merak ederseniz uzun güzellememi burada bulabilirsiniz.(TIK TIK)

Golden Rose Velvet Matte Ruj-02: Tatilde pamuk almak için girdiğim Gratis'te kasada görünce dayanamadım aldım! Tabii ki leylak, tabii ki güzel, tabii ki sevdim! Renk ve yapısını sevdim; kalıcılığı şahane değil ama yenilemesi dert değil. Tam boyunu alabileceğim bir ürün; ama böyle minnak olması benim gibi günde 5 ruj değiştirebilecek yapıda biri için çok daha güzel :)

Pastel Daylong Lipcolor Kissproof 09: Bunun yazısı hazırda bekliyor ve gelecek. Mükemmel kırmızı, yüksek kalıcılık. Elimdeki en güzel kırmızı ve ben çokça kırmızı ruj denemiş kullanmış biriyim diyeyim siz anlayın, detaylar yazısında.

Armani Lip Maestro -Blush (500): Ece'nin bana hediyesi olan bu ruj denediğim en başarılı formülasyona ait. Renginin bana yakışmayacağını düşünüyordum ççünküü bu tonları kendime pek yakıştıramıyorum. Fakat öyle güzel bir ton ki! Yakışmayacak kimseyi düşünemiyorum ve elim çok sık bu ruja gidiyor. Pastel bir mercan-somon olan bu rujj, likit ve kremsi mat bitişli dudağı asla kurutmayan bir ürün. Transfer-proof olmamasına rağmen kalıcılığı insanı şaşkın ediyor. Fiyatı insanın içine otursa da indirimlerde değerlendirilmesi gerekenlerden. (Temptalia bile her alanda tam puan vermiş diyeyim siz düşünün!)

Nyx Lip Lingerie- Embellishment: Makyaj çantamda farklı bir ton olması için seçtiğim çok joker bir ruj. Rengi hem koyu hem de hafif makyajlara eşlik edebiliyor. Eğer duruşunu rengini ve yorumlarımı merak ederseniz yazısı burada. (TIK TIK)

MUFE Aqua Lip 11C: Koyu bir kırmızı/bordo olan bu dudak kalemini geçen sene Mufe'un instagram'da paylaştığı bir fotoğrafı Ece gösterince salyalarımı akıtarak bakıp kendimi Mufe mağazasında bunu alırken buldum. Çünkü bu kalem kullanılmıştı. Güzel bir ürün fakat 55 tl'yi hak ettiği söylenemez. O fotoğraftaki görünümü yakalayamadım zaten.

Elizabeth Arden - Pink Vibration: Dünya'nın en çatlak pembelerinden. Anneannem Amerika seyahati dönüşü hediye etmişti.Tatil yeri bu ruju kullanabileceğim yegane yerlerden olduğundan yanıma almayı ihmal etmedim. Rujun yapısı güzel, kalıcılığı orta derecede, dudak kurutmuyor, saten bitişli. 







Göz Ürünleri

Essence Lash Mania Waterproof Maskara: Başakcığımın hediyesi bu maskara hızır gibi imdadıma yetişti. Denize bile gitsem maskarasız dışarı çıkamayan benim için denizde oldukça güzel bir performans gösterdi, akma dökülme yapmadı. Fakat gün sonunda duşta kirpiklerime tutunmakta zorlandı. Bunun sebebi gün sonu olmasıdır diye düşünüyorum, yoksa tuzlu suya dayanıp çeşme suyuna dayanamaması komik olur. Plastik fırçaya sahip, diken diken fırçası dikkatli olunmazsa göze batabilir dikkatli olmak gerek, hacim vermiyor fakat güzelce tek tek ayırıp uzatıyor ve kirpiklerin düşmesini engelliyor. Severek kullandığım bir maskara oldu, Essence bulsam tekrar alırım. Başak'a tekrar teşekkür ediyorum!

Estee Lauder Sumptous Maskara: Yine minnak boyutundan ötürü yanıma aldığım bir ürün oldu; performansı pek de göz doldurmuyor. Dolgunlaştırmıyor, çok uzatmıyor, kıvırma konusunda biraz daha iyi, dökülme yapmıyor. Fakat tam boyunu almam, Double Wear maskarasının performansı çok daha güzel.

Mac Paint Pot Painterly: Herkesin bildiği, göz kapaklarını nötrlemek ve far bazı olmak için uygun bir ürün. Rengi benim ten rengime hafifçe koyu kalıyor ama memnunum. Şu an merakımı cezbeden Maybelline'in dupe gösterilen ürünü var. Memnun olsam da artık çok da yeri doldurulamaz değil.

Maybelline Color Tattoo- On and On Bronze: Çok severek kullandığım, tek ürünle hem fresh, hem smokey, hem de geçişli bir göz makyajı yapmanızı sağlayan bir ürün. Kalıcılığı mükemmel, rengi çok hoş, denenmesi gereken bir renk ve seri.

Mac Soft Serve Shadow- So So Saucy: Yazısı hazırlanmış ürünlerden. Çok severek kullanıyorum; bu aralar aydınlık canlı ve doğal tonlarda gözler sevdiğimden karşı koyamadım, oldukça da memnunum. Kalıcılığı baz olması rengi yapısı çok hoşuma gidiyor. Bordo/mürdüm farlarla da kullanmayı çok sevdim.

The Balm - Mont Balm: Bu farı da bir aralar tırım tırım arıyor bulamıyordum; sevgilim benim için aramış bulmuş bundan ötürü değeri daha bir fazla. Çantada taşımak için çok güzel bir palet, pigmentasyon ve kalıcılık da güzel, her türlü makyaj türünü elde edebilirsiniz; bundan ötürü tabii ki hemen çantada yerini edindi.

L'oreal Superliner- Black Lacquer: Holy Grail eyeliner'ım! 3 yıldır başka bir eyeliner'ın yüzüne bile bakmadım, araştırmadım bile. Ülkemizde bu türü bulunmuyor neden bilemiyorum. Son tüpümü açtım. Şu anda stoklama planları peşindeyim. Fırsatınız olursa mutlaka edinin. Ufak bir bildirim; mat bitişli bir ürün değil.

Lancome Kohl Eyepencil: Yine ufak boyutundan ve elimdeki tek (!) siyah kalem olmasından ötürü yanıma aldığım bir ürün, smokey liner uygulaması için güzel bir ürün ama tam tekrar almam gibi geliyor. 

Pastel Matte - Nude: Yeni göz kalemi serisinden ten rengi göz kalemi. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, kalıcılığı yumuşaklığı ve açık bir nude tonu olmasını çok seviyorum. Oldukça da bereketli. Renginden ötürü dudak çevrenizi de düzeltmek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bittikçe alırım.

Nyx Micro Brow Pencil: Aldığımdan beri elimden düşmeyen bir ürün. Yazısını burada yazmıştım.(TIK TIK)

Mac Pro Longwear Brow Set- Emphatically Blonde: 2 Senedir kullandığım kaş maskarası, bu ikinci tüpüm, Kalıcılığı ve kaşları sabitlemesi güzel; sadece sabitlenince sırıtmasa da biraz daha küllü olmasını isterdim. Bittiğinde Nyx'inkini almayı düşünüyorum çünkü Nyx'in maskarası daha küllü ve biraz daha açık bir tondu, kaşlarımla güzel bütünleşti. Ama Nyx'i bulmasam (veya performansını beğenmezsem) tekrar tekrar alacağım bir ürün.
Burada Rimmel Brow This Way ile bir karşılaştırma yazısı mevcut. (TIK TIK)

TheBalm Give Crease a Chance: Severek kullandığım ikili fırça. İki taraflı olması daha da pratik ve kullanışlı kılıyor, pedal yapılı tarafı farı tampon hareketlerde göz kapağına uygulamak için mükemmel. Karıştırma kısmı da oldukça güzel ama benim gibi düşük göz kapaklılar için farı fazla dağıtıyor daha dikkatli olmak gerekiyor.

The Balm Crease, Love & Happiness: En sevdiğim fırçalarımdan. Karıştırma fırçası benim gibi düşük göz kapaklılar için biçilmiş kaftan, doğru alana güzel bir biçimde farı dağıtıyor. Ayrıca gözün dış v kısmına da farı güzelce bırakabiliyorsunuz. Round tapered şeklindeki diğer fırça kısmı ise farı gözün iç kısmına, alt kirpik çizgisine far uygulamak dağıtmak için, kalem dağıtmak için çok güzel. Fazla yer kaplamadan 1 taşla 2 kuş vurmak da seyahatler için ilk seçenek haline getiriyor bu ürünü. İndirimlerde almanızı tavsiye ederim. Özellikle elinizde fazla fırça yoksa.







Yüz Bakımı

Kağıt Maskeler: Dünya'nın en pratik bakım ürünlerinden. Yanımda şişe kavanoz taşıyacağıma bu tür ürünleri almayı tercih ediyorum; hem iş görüyor hem yer kaplamıyorlar. 

Beyond Himalaya Deep Moisture Cream: Yine Başakcımın armağanı bir ürün; kendisi tatile çıkacağımı bildiğinden bana tam tatildeki ihtiyaçlarıma yönelik ürünler göndermiş; makyaj çantamın bir kısmını o hazırladı desem yeridir! :) Bu nemlendiricinin yapısı ve nemlendirmesini beğendim, benim için sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde güzel bir nemlendirici olabilir fakat kışın kağıt gibi kuruduğumdan yetersiz kalacaktır.

Garnier Miselar Su: Yves Rocher'nin bu vitaminli yüz spreyi şişesinin içinde aslında klasik Garnier miselar suyu var. Hem spreyli olması hem boyutu sebebiyle şişeyi atmak yerine bu amaçla kullanmaya karar verim çok da sevdim. Ayrıca içinde önceden bulunan ürünün greyfurtlu kokması sebebiyle şimdi miselar suyum çok da güzel kokuyor :)

Sephora Waterproof Makyaj Temizleyicisi: Bu ürünün performansını beğeniyorum; sadece biraz yağlı yağlı bırakıyor ama sonradan yüz yıkadığımdan sıkıntı olmuyor. Sırf göz makyajı yapmışsam ve yüzümü yıkamayacaksam üstünden miselar suyla geçiyorum, sorun çözülüyor. Seyahat boy olması taşımak açısından avantajlı; bu yüzden bu tür çift fazlı ürünleri, mevcutsa hep ufak boy tercih ediyorum.







Vücut Bakımı


Beauty Formula Feminine Hygiene Wipes: Tatile çıkarken bu tür ürünleri mutlaka yanıma alıyorum. Sürekli olarak kullanılması vajen'ın florasını bozacağından doğru değil; fakat yabancı tuvaletler kullandığınızda yanınızda bulunması bir artı. Çantada taşımalık ufak boyutta olanları ve tek tek paketlenmiş olanları da mevcut. Beauty Formula'nın formülasyonundan memnunum herhangi bir hassasiyet veya irritasyona sebep olmadı.

Gilette Venus Snap: Normal boy Gilette Venus'ümü severek kullanıyorum fakat seyahatlarde taşıması ciddden sıkıntıydı. Bu seyahat dostu, hem ufak boyda hem de saklama kutusunda gelen halini çok çok sevdim. Kavraması ve tutması çok rahat, inanılmaz pratik bir ürün. Gilette başlıklarını da çok seviyorum gerçekten pürüzsüz bir bitiş sağlıyor. 

Fa Sport: Kokusunu çok sevdiğim bir deodorant. Oldukça ferah ve enerjik. Mini boy olması her yere taşımak için ideal. İçerik olarak temiz mi bilmiyorum açıkçası, ama terlemeyi engellemiyor ama ter kokusuyla iyi savaşıyor.Terlemeyi engelleyen ürünleri sevmiyorum; yapı olarak çok terlemediğimden veya terlemeyi kafaya takmadığımdan bu konuda da bir takıntı geliştirmedim. Terlemek iyi, normal; sorun kokmakta. :)

Rebul Şişesi: Bunun içiinde aslında aseton var. Elimde tüm minik kapları tutup içine farklı ürünler koymak gibi bir zevk geliştirdim sanırım. İçinde roon aseton var. Minnak boyu 1 haftalık tatilde yetti ve fazlasıyla arttı bile.

Rebul Yeşil Çaylı Duş Jeli: Kokusu çok çok güzel, tam yaz aylarına tatile uygun bir koku. Köpürmesi aşırı değil ama güzel, severek kullandım. Favorim ise Mandalinalı olan! Eskiden Watson's'larda buluyordum ama artık sadece kolonyalarını görebiliyorum. Denk gelirseniz denemenizi öneririm.

Seyahat Diş Fırçası: Bu yapıdaki kapaklı aç/kapa diş fırçalarını çok seviyorum, içine toz püsür giremediğinden daha temiz geliyor ve boyutu yine yanımızda taşımaya elverişli. Fırça yapısını da sevdim, dişleri zedelemiyor, diş etlerini acıtmıyor. Watson's'ta ikili olarak satılıyor.

Splat Love: Evdeyken bu diş macununu kullanamıyorum çünkü deli gibi hassasiyet yaptı; benim dişlerim aşırı hassas yapıda zaten. Tatile alayım dedim ama pişman oldum. Ağız bakım ürünlerine sevmediğim kozmetik ürünü muamelesi yapmamam gerektiğini fazla geç olsa da anladım. Bunu ya evdekilere paslarım ya da çöp olur. Fazla tatlı ve hassasiyet yaratıyor; bu çeşidini önermem. Diş beyazlatma iddialarında da haklı değil.








Güneş Ürünleri


La Roche Posay Anthelios Spf 50 Face Mist: Sanırım bu yaz bu ürünle bir yastığa baş koyduğumu bilmeyen kalmamıştır. Tatilde de tembelliğime derman oldu; özellikle denizden çıktığımda! Ayrıntılı yazısını merak ederseniz burada (TIK TIK)

Solante Tele Rubor Spf 50: Kendisiyle 2. yazımız, çok severek kullanıyorum. Elinizin ayarı varsa güzel bir makyaj bazı da oluyor. Ayrıca aşırı bereketli bitmedi, bitmiyor ve galiba bitmeyecek. O yüzden sadece yüz değil boyun dekolte ve omuzlarıma da kullanmaya başladım.


Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Spf 50: Bu ürünü de 2 yazdır kullanıyorum, 1 şişe bitti bu 2. şişe. Alalı 1 ay oldu fakat bu da bitmek üzere gibi geliyor bana. Bunun sebebi benim 1.82'lik bir cüsseye sahip olmam ve 1 aydır neredeyse her gün kullanmış olmam olabilir. Tatildeyken Watsons's karta %50 indirim olunca yedekledim; bu sefer çocuklar için olan 50spf'lisini aldım çünkü o formülasyon suya 40 dk dayanıklı. Yetişkinsem suda 1 saatten fazla kalıp oyun oynayamaz mıyım? Çocuklar için olan versiyonunu da sevdim, bundan sonra onu alırım herhalde.

Palmer's Cocoa Butter Formula Spf 15 Lip Balm: Sırf içinde spf 15 var diye aldığım bir ürün. Kokusu da güzel fakat tadı yok, yapısı biraz yağlı (allah allah, kakao yağlı formüle sahip olduğundan olmasın o Zeynep?) Tekrar almam zaten bittiği de yok, ülkede de yok. 
Gelecek yaz daha önceden severek kullandığım Clinique'in şu ürünü'nü alacağım ( kendisi harika bir koruyucu ve göz çevresi nemlendiricisidir.)




Saç Bakımı


Morfose Milk Therapy Saç Maskesi: Mİlk Shake ve Urban Care Shake n Repair serisi gibi milk shake kokusunda içinde süt proteini olan milk therapy serisinin saç maskesi. Maske olmak için yeterince tok yapılı değil fakat saç kremi olarak yeterli bir yapıda. Tatilde sürekli denize maruz kalan saçıma yetmedi ama normal vakitlerde gayet memnun kalacağım gibi geliyor. Milk Shake kokulu saç ürünlerimi çok seven (ve yemek isteyen) erkek arkadaşıma göre bu ürün diğerlerine göre biraz daha karamelimsi kokuyormuş, ikimiz de kokusunu çok sevdik.

Ogx Sea Mineral Moisture Şampuan:  3 aydır severek kullandığım şampuanım. Boyu küçük fakat bereketli. Saçım şampuanlanınca anında nemini yitirir duruladığım an bunu fark etmeye başlarım fakat bu şampuanda saçlarım nemini ve yumuşaklığını korudu. Daha da güzeli saç dipleri yağlı saç gövde ve uçları kuru biri olarak saçlarımın diplerinin yağlanmasını hızlandırmadı. Bitince Bonacure Moisture Kick denemeyi düşünüyorum ama kesinlikle saçıma iyi gelenler ve alınacaklar listemde üstte. Ayrıca maviş şişesini de çok çok seviyorum.

Urban Care Shake n Repair: Banyo sonrası saçımı nemlendirmesini ve kokusunu çok seviyorum. İndirimlerde alacağım ürünlerden.






Parfüm& Nemlendiriciler


Beyond Deep Moisture Body Emulsion: Çok hafif ve naif bir kokuya sahip ürünlerden. Minnak boyu yine seyahatte taşımaya elverişli. Tüm vücuduma kullanmaya kıyamadım, o yüzden neme daha çok ihtiyaç duyan diz, dirsek, omuz gibi bölgelerime sürdüm. Etkisini de çok sevdim. Yine Başakcığımın hediyesi. Söyledim bana seyahat çantası hazırlamış resmen diye! :)

Yves Rocher Monoi de Tahiti Dry Body Oil: Çok güzel kokan Monoi serisinin kuru yağı. Gerçekten hızlı emiliyor. Kuru yağ olayını benim aklım almadığından hiçbir yağ kuru muru gelmiyor ama işte geriye yağlı bir his kalmıyor emilince; ama elleri yıkamak şart. Spreyli ve kalın plastik şişesi yanımızda taşımayı kolaylaştırıyor. Yanındaki Saç ve vücut yağıyla arasında kalınca ikisini de almıştım fakat diyebilirim ki diğer ürün daha başarılı.

Yves Rocher Monoi de Tahiti Traditional Tiare Oil: Bu ürün hem saç hem vücutta kullanılabiliyor, güneş yağı olarak da kullanılabiliyormuş ama deli olmadığımdan bu konudaki başarısını bilemiyorum. Sahilde eniz sonrası saçlarıma, akşamda  banyo sonrası bu ürünü ve kuru yağı dönüşümlü kullanıp eklem bölgelerine Beyond nemlendiriciyi uyguladım. Ürünün yazısı geldiğinden burada da bir posta anlatmak istemiyorum. Ama kokusu ve performansını çok sevdim!

Yves Rocher Monoi Eau des Vahines: Ece sayesinde haberim oldu ve baştan çıkarıldım; tam bir tatil kokusu ve aldığıma çok memnunum. Ece'nin ve benim gözümden 2 yorumla yazılmış yazısı ve dupe olduğu parfümü bu yazıda bulabilirsiniz. (TIK TIK)







Tırnak Ürünleri


Pastel Nude- Kind: En sevdiğim Nude ojelerden ve bence Pastel'in Nude serisinin en güzeli. Bu, tatilde yanıma alacağım tek oje olması için yeterliydi, çünkü her şeye her kıyafete her makyaja uyacak bir ton. Bu 2. şişem ve bittikçe alınasılardan. Adını duruşundan almış, çünkü duruşunu görünce akla ilk gelen kelime; Kibar! Üzerine matlaştırıcı bir top coat geçince de çok güzel oluyor. Bu aralar bu ojeyi bu şekilde kullanmaya taktım kafayı. Size de öneririm! 

Flormar Mattifying Top Coat: Elimde hiç oje matlaştırıcı yokken karşıma ilk bu çıkınca aldım. Fakat performansını pek beğenmedim benim sevdiğim kadar matlaştırmıyor ojeleri biraz satensi bir bitişi var, ben daha buzlu görünüm seviyorum. Matlaştırıcı önerilerine açığım anlayacağınız!

İşte benim tatil ürünlerim bu şekildeydi. Kimisi için fazla kimisi için yetersiz gelebilir; benim gözüme fazla ve gereksiz gelmiş olsa da tüm ürünleri kullandığımdan pek mızmızlanamadım. Ece'nin de yardımıyla aradan birkaç ürünü elemiştim zaten :) (tişikkirlir Ece!) Yine de önümüzdeki tatilde yanıma daha az ürün alma hayallerini 
şimdiden kurmaya başladım. :)

Sizin tatile çıkarken alacağınız olmazsa olmaz ürünleriniz hangisi? 
Yorum olarak bırakırsanız sevinirim, böylece yeni ürünleri keşfetmiş olurum :) (Çünkü sonraki tatile daha az ürün almak isteyen ben değildim -.-)

Hepinizi çok öpüyorum!
Sevgiler.
Zeynep

You Might Also Like

20 yorum:

  1. Milk Terapy serisinin kousuna hastayım. Önerdiğin fırçalara da mutlaka bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet koku kesinlikle harika, serisnin diğer ürünlerini de deneyeceğim ileriki zamanlarda. Bayram indirimi de yaklaşmışken güzel bir alım olur kesinlikle fırçalar!
      Sevgiler. :)

      Sil
  2. Şimdi yazının başına döne döne yorum yazacağım; ama, öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim. Maskaradan ve diğer minnoşlardan memnun kalmana da çok çok sevindim! Himalaya serisinin Oil-in-Serum diye bir ürünü var ve bu deep moisture nemlendiricinin altına kullandığımda cildimin bebeksiliğine inanamamıştım. Testerını bulursam mağazaya uğradığımda senin için alacağım. Hatta kış için kendime serum düşünüyordum; şu an onu da bulmuş olabilirim :))
    H&M Kabuki fırça makyaj çantamdan çıkmıyor. Bronzer'ı hem kontürümsü hem de bronzer olarak en pratik şekilde bu minnakla uyguluyorum. Sünger blenderı pek benlik değilmiş ama baby kabukisi harika! Eklips fan fırça da çok pigmentli aydınlatıcıları (Mary Lou ya da ABH gibi) hafif uygulamak için uygun ama başka aydınlatıcı ile anlaşması zor. MUFE Ultra HD concealerı çok hevesle alıp 2 kullanımdan sonra sattım çünkü göz altlarımın kuruluğu ile hiç anlaşamadı. NYX'in HD corrector ve concealerları ise bana göre de harika. Yellow olanı bitirdim, elimde 2 yarım 1 tane de hiç açılmamış concealer olmasa İstanbul'dan sipariş vericem ama duruyorum :)) Bu arada, şu Guerlain Meteorites pudrayı aşırının aşırısı merak ettim ama okumamış gibi yapmak istiyorum!

    Lola Bomb lip balma ise başta haksızlık etmişim! Ben de çok severek kullanıyorum. Gerçekten mat rujların altına on numara oluyor. Şu Gilette Venus Snap aklımda olsun, çok tatlı bir şeymiş! Diğer jiletleri taşımak cidden dert. Bunu takip edeyim ben! OGX'in Sea Mineral Moisture iampuanı benim en sevdiğim şampuanlardan. Saçlarımın aşırı kuruduğu bir dönemde hızır gibi yetişmişti.

    Yves Rocher Monoi yağın acaba kuru versiyonunu mu alsam bu sefer diye düşünürken yazın hızır gibi yetişti. Normalini alayım bari :D Ha bir de, Pastel Kind benim de eeeennn sevdiğim nude ojelerden fakat matlaştırıcı ile denememiştim. Deneyeceğim! Ben Farmasi'nin matlaştırıcısını kullanıyorum, epey memnunum.

    Seyahat çantası önerisi olarak ben çocukla seyahat ettiğim ve detaylı makyaj yapmaya bu nedenle pek fırsat bulamadığım için hep kalem formda ürünler taşımayı tercih ediyorum. NYX Wonder Stick aydınlatıcı&bronzer, Gosh, The Balm, Kiko kalem farlar çok işime yaramıştı mesela.

    Öptüm çoook!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtiraf edeyim 'yazının başına döne döne yorum yazacağım' kısmını 'yaz'ın başına' diye okudum, sanırım eylül ayının gelmesi bende mini bir travma yarattı :D

      Ben Beyond markasını hiç duymamıştım bile, İstanbul'D nerede satılıyor hiç fikrim yok mutlaka araştıracağım; ay serumunun tester'ını denemek çok iyi olabilir çünkü aslında benim de aklımda serum almak vardı daha derin nüfuz etmesi için ürünlerin. Gerçekten kullanışlı olabilir, elimdeki tüm nemlendiricileri değerlendirebilirim böylece. Bu aralar cildimin derdini daha iyi anladığım daha doğrusu tanımlamaya başladığım için cilt ürünü ararken neye bakmam gerek daha doğru karar verebilirim sanırım ama yanımda veya karşımda gerçekten bir bilir kişi olması ve ürünlerin testerlarını denemem şart; yoksa cildim çok sinirlenebiliyor :/ :/

      Mufe kapatıcı göz altı için uygun bir ürün değil kesinlikle ya kurutuyor ya oradan oraya sürükleniyor. 1 damla cilt yağı iler birlikte cilde yedirildiğinde sonuç çok daha güzel fakat 75 tl verdiğim ürünün nazlanmasını çekmek istemiyorum açıkçası. Yine de Mufe ülkemizden gidiyor diye hafif panik yapmadım değil; cildimde harika durmasa da Ultra Hd 'nin en açık tonlarının gerçekten açık olması ve ten rengime uyum sağlaması nadir hatta eşsiz bir olay. UHD fondöteni alsam mı diye arka planda bir düşünce dönüyor bu aralar ama aklımda Missha 13 ve yapısını çok sevdiğim Burberry fondötenin 202 numarası var (201 no.lu testerını deneyip koyu gelince üzülmüştüm, internette 202'nin çok daha açık olduğunu görünce bir umut yeşerdi içimde.)

      Ama elimde nyx varken, özellikle de lila renkli olanı, dönüp de çok pahalı ürünlere bakmam sanırım, gözaltımda çok sıkıntı yok zaten, genelde derdim kızarıklıkları saklamak ve lila renkli kapatıcı tenimle örtüştüğünden yeşil olanların garip yapılarıyla cebelleşmeme ihtiyaç kalmadı.
      Guerlain Meteorites fiyatıyla kanayan bir yara! Buraya geldiğin vakit yanımda getiririm, rahat rahat kurcalar, uygularsın. Belki hoşuna gitmez, belki gitmedi gibi yapar kendini ikna edersin ihihhi

      Lola Bomb benim canım ya, ilk aldığımda placebo etkisi mi acaba dedim ama yerini dolduracak başka ürün yok benim için, hem verdiği nem hem rujların yapısına saygı duymasıyla, kalp kalp kalp. Senin de sevmene çok sevindim; önerdiğim ürünlerden memnun kalınınca çok mutlu oluyorum.
      Venus Snap kesinlikle akıllı alışveriş niteliğinde bir ürün, özellikle kenarları jelli jilet başlığından da alındı mı seyahat çantasında büyük bir yer açıyor.
      Ogx'i senin tavsiyenle almıştım, çok da memnun kaldım. Bonacure kick moisture uzun zamandır aklımda olan bir ürün, fırsatta yakalayınca değerlendirmek istedim ama beğenmezsem direkt ogx'e dönüş yaparım.

      Monoi'nin kuru yağ versiyonunun en büyük avantajı fısfıslı şişede olması ama ben normalini daha çok sevdim etki olarak, o yüzden bence de doğru bir karar vermişsin :)

      Kind tam bir başarı olmuş ton olarak, matlaştırıcı uygulayınca da çok cool duruyor. Bugün Gratis'ten WetnWil'ın matlaştırıcısını aldım birkaç kişinin övdüğünü görünce. Farmasi ürünlerini hiç denedim, çevremde satan da yok ama özellikle senin severek kullandığın mineralli su aklımda!

      Kalem farlar çok akıllıcaymış, benim hiç aklıma gelmedi, oysa elimde Gosh'ın kalem farları var çok severek kullandığım, bir de avon supershock kalemlerinin renklileri ki onlar da oldukça başarılı ürünlerdi. Kiko'nun bir kalem farı aklımda ama ne zaman gitsem bulamadım. Oysa çekilişe de koymak istediğim bir üründü. Ama bundan sonra seyahat ederken kalem far almak aklımda, fikir için teşekkürler! :)

      Kocaman öperim!

      Sil
    2. Yalnız, yorum adı altında birbirimize mektup yazıyoruz resmen Zeynep :)

      Ya Beyond Marmara Forum'da mı vardı, sanki öyle bir yerde duydum ama... muhtemelen Google'layınca çıkacaktır. Sen bulamazsan, dediğim gibi, ben serumunu getireceğim sana :)

      MUFE Ultra HD fondöten çok güzel, ama kuru ya da çok kuru cilt fondöteni değil bilgisini de vermek isterim naçizane...

      Öptüm çok!

      Sil
    3. Ben yakında akrostiş falan yapmaya başlıycam ççünkü bu uzun mektuplaşmamıza daha da renk katmak güzel olur :D :D

      Beyond googlelayınca manasız sonuçlar verdi, arama stilimi değiştiricem, olmadı Marmara Forumda da bakınırım gittiğimde, bi şekilde bulucam! :)
      MUFE UHD almama tek sebep rengi ama dediğin gibi yapısı kuru ciltler için zor, stick olanının yapısını beğenmiştm ama onun da açık tonu yok likitindeki gibi.. story of my life. :(

      Sil
    4. Hahahaha, akrostişi isim-soyisim şeklinde istiyorum ama :D
      Derin araştırmalarım sonucu İstanbul Forum AVM'de olduğunu öğrendim Zeynep :) Ayrıca, www.trueecobeyond.com.tr diye site de yapmaya başlamışlar ama daha tam çalışmıyor :)
      Ya böyle senin gibi şeffaf tenlilere blog yazmaya başladıktan sonra çok üzülmeye başladım Zeynep ya. Yani Türk pazarına giren markaların ortalama ten rengine hitap etmesi anlaşılabilir bir şey ama, bari azar azar da olsa uç renklerde de stok getirseler şahane olacak. Ultra HD Stick benim de çok aklımda ama elimdeki fondötenler bitmeden (ki o nasıl olacak hiç bilmiyorum) çok niyetliyim yeni fondü almamaya... du bakalım...

      Sil
    5. Beybisi,
      Aşkolsun yeter ki iste,
      Şevkle yazarım
      Akrostiş de olur,selanik örgüsü de
      Kalplerimi Beyond'un sitesini bulmana gönderdim bir de.

      Çok fondöten sahibi olmak dert, bilirim.
      En kötüsü hiç birinin tenine uymamasıdır derim.
      Lakin beterin de beteri var;
      İlla almak için olmayan renkler seçmek nedir?
      Kuruysak beyazsak biz de allahın bir kulu değil miyiz?

      Akrostişimle cevabımı verdim Başakcım, öperim. :D

      Sil
    6. Hahahahahaha ay haykırdım gülmekten, allahtan mesai bitti de ofis rahatsız olmadı :)))))))

      Çok delisin Zeynep, seviyom seni!

      Sil
    7. Bir zamanlar sağlam şiirler yazardım; akrostiş yazacak kırıntılar bulmama sevindim. Beğenmene aytı sevindim; gülmüş olmandan beğendiğin sonucunu çıkardım da :D Duygularımız karşılıklı <3

      Sil
    8. Belli belli şiir geçmişin olduğu zaten :) Evet, beğendim; beğenmesem görmezden gelebilirdim zira :D :D :D Öptüm pek çok!

      Sil
  3. Çok keyifle okudum bu yazıyı Zeynepcim :) Balm fırçaları ben de severek kullanıyorum, çok pratikler :) Organix şampuanı ben de sevdim, başka çeşitlerini de deneyeceğim. Bu arada ne çok ortak ürünümüz varmış :) Guerlain benim de arzu nesnelerimden itiraf ediyorum :D Öpüldün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim Blanacığım! Ben de bu tür yazıları çok severek okuyorum; ama itiraf edeyim yanıma o kadar çok şey almışım ki yazarken beynim bulandı! :):)
      Balm fırçaları bayram indiriminde yedeklemeyi planlıyorum, aldığımdan beri 1 kıl dahi dökmedi;ama yüz fırçalarından çok da memnun değilim :) Ogx gerçekten başarılı bir ürün çıkartmış; bazı serileri çok beğenilmiyor, başka ürün denemek istesem de iyi midir kötü müdür diye kafam karışıyor ondan elmi bir başka serisine süremedim henüz :)
      Böyle bol ortak ürün varken seninle de 1 ürün 2 Yorum hazırlayalım, ne kadar güzel olur ^_^
      Guerlain üzücü fiyatlarına rağmen kült ürünler üretiyor, bu da onlardan biri; bence bir yılbaşı ya da doğum günü hediyesi olabilir nitelikte! ;)
      Çok Öptüm!

      Sil
    2. Balm'ın yüz fırçalarından ben de memnun değilim Zeynepcim. Hele elimde bir yüz fırçası var, ne işe yaradığından emin değilim :)
      Ogx'in coconut, argan ve o2 serileri fena aklımda... Fakat dün akşam İpek sabunlarım gelince, paket içindeki doğal şampuan o kadar hoşuma gitti ki, sanırım bitene kadar gözüm başka bir şey görmeyecek :)
      1 ürün 2 yorum çok iyi fikir bence, konuşalım bunu :)
      Ben de öpüyorum :)

      Sil
    3. Bende ThBalm'ın tüm fırçaları var ve hangisinden bahsettiğini çok iyi anladım hahahha :) ben de kendisiyle arada bakışıp hayatının anlamını sorguluyorum. Belki krem kontür ürünleri uygulanabilir; emin değilim :)) İlginç olanı sitesnide 5 üstünden 5 puan almış, insanlar hayaımın fırçası falan diyor; şaşkınlıklar içerisindeyim!
      Ya evet dün gördüm paylaşımını; sonrasında gelecek yazını merakla bekliyorum. İpek sabunları ben de çok merak ediyorum, şampuan olanına şu anda cesaretim yok ama özellikle kese olanlar alınacaklar listemde! Güle güle kullan :)
      1 Ürün 2 yorum için sana mesaj atacağım =)
      Sevgiler!

      Sil
    4. Araya gircem, çünkü geveze olmak bunu gerektirir :)
      İpek Sabun'un şampuanını kullanmak için 2-3 ay boyunca hiç sürtmeyeceğim bir zamanı kolluyorum, zira seyahat ederken no-poo'nun saçlarımda yarattığı görünümle ve sirkeyle vs baş etmeye mecalim yok :) Fakat, bir dönem denemiş ve sabrettiğimde saçlarımda çok tatlı bir iyileşme görmüştüm. Umarım denediğinizde siz de memnun kalırsınız! Öperim!

      Sil
    5. Ya ben tamamen bir nopoo yapamayacağım kesin, çünkü benim saçlar sülfatsız şampuanlara 2 aydır direniyor, sülfat da saç derimi yara yapıyor. Dün önce katı şampuanla yıkadım, maskemi yaptım ardından. Yoksa saçlarım benimle yollarını ayırabilir diye korkuyorum :D Sabun şampuan çok zor arındı, o dikkatimi çekti, ben çok mu kullandım acaba Başak'cım? Fakat saçlarım yumuşacık oldu, hiç olmadığı kadar ve inanılmaz kolay taradım. Tabi kullandıkça ne olur bilemiyorum. :) Sirkeye pek dokunmayı düşünmüyorum şimdilik, ama çok çok az deneyebilirim de...
      Hakikaten Balm'ın o fırçasıyla ne yapıyorlar acaba? Biri bir tutorial falan çekse, valla sevaba girer :) Cidden ne için üretilmiş, tasarlayan o sırada ne düşünüyormuş, çok merak ediyorum.
      Zeynep'cim o zaman bekliyorum mesajını :)
      Öpüldünüz.

      Sil
    6. Benim saç derimle ilgili çook derin bir geçmişim var, yazılmayacak denli derin yani! Seboreik Dermatit'e bir meyil var gibi diyebilirim. Neye tepki vereceği belli olmuyor, nopoo yapsam tam tersi bir sonuç alabilirim diye korkuyorum. Mesela ogx'e ilk başladığımda da kulak kısmına yakın alanlar yara oldu saç derimde, daha sonradan geçti. Kafamda bi şeyler oluyor ben anlamsızca seyrediyorum. Mesela dün saçıma Dax Super gro sürdüm dipten uca, hala kafamda deme doysun diyip tuttum, sonuç ne olacak aşırı merak ediyorum.
      Tek bildiğim kafam yara olduğunda, kabuklandığında, kepeklendiğinde Ketoral şampuan iyi geliyor. 2 yıkamada kendine getiriyor saç derimi. Ay hatta ben bahsedeyim blogda bundan da. Lowpoo'yu merak ediyorum, biraz daha uygulaması kolay olur gibi geliyor. Gerçi kafama açıcı sürüp sürüp nopoo lowpoo dememde inanılmaz bir mantık hatası içeriyor ya neyse...

      Balm'ın o fırçası fondöten ve kapatıcı içinmiş, bir de contour areas demişler tanımda. Yumuşacık diyen olmuş yorumlarda ama kazık gibi fırça yahu. Bize fason mal mı satmışlar ben anlamadım. Bir gün yüz makyajımı bu fırçayla yapacağım, ben mi kullanmayı bilemedim acep?
      Öperim ikinizi de.

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş:) ben de tatile seyahate yanımda epey bir ürünle gidiyorum ama bu sefer makyaj ürünü taşımadan da olurmuş hiç makyaj yapmadım çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İremcim! Tatillerin hoş olmayan yanı bazen makyaj malzemelerini boşa taşıtması olabiliyor! Geçen sene Bozcaada'daydım ve getirdiğim birçok ürünü kullanmadım, ama bu sene oldukça verimli bir biçimde değerlendirdim yanımda taşıdıklarımı. Seneye ne olacağı meçhul, zaten bizde bu kozmetik sevdası varken, götürmem deyip yine mutlaka bir çok şey alırız yanımıza!
      Sevgiler :)

      Sil