1 ürün 2 Yorum,

1 Ürün 2 Yorum: Yves Rocher Monoi de Tahiti Saç ve Vücut Yağı

03:54 Ece Ruşen 12 Comments






Aslında bu ürünü plajda kullanmayacaktım. Bronzlaşmayı pek sevmiyor, kendime yakıştıramıyorum ortaya çıkan rengi. Zaten kolay kolay da bronzlaşamıyorum, benimki daha çok kızarmak. Bir keresinde kafayı takmış, bronzlaşmak için çaba sarfetmiş, sonra 1 hafta boyunca acımı kremlerle dindirmeye çalışmış, buna rağmen ortalama bir insanın 2 gün güneşlenip elde ettiği rengi çok uzun vadede elde ettiğim gibi kısa sürede de kaybetmiştim.

O zamandan beri öyle bronzlaşacağıma hiç bronzlaşmam dedim ve mümkün olduğunca yüksek faktörlü ürünler kullanıp şemsiye altından çıkmamaya başladım. Ancak haftasonu gittiğim 3 günlük tatilde, kuzenimin "fosforlu gibi parlıyorsun :)" demesiyle birazcık renk değiştirsem kimseye zararı olmaz dedim ve bunu sürüp kendimi güneşe teslim ettim.

Bronzlaştırma etkisinden bahsedeyim öncelikle. 


Biliyorum ilk güneşlenmenin kimseye faydası olmuyor, arkasından en az 1-2 gün daha güneşlenmeniz gerekiyor ki renk değiştirebilin. Ama yine de omuz ve kollarım, normale göre daha az kızarıp daha fazla renk değiştirdi. Bunu onların zaten halihazırda şehirdeki koşuşturma esnasında güneşe alışkın olmalarına bağlıyorum. Her duştan sonra bu ürünü sürdüğüm için bu yaz o bölgelerim hiç kızarmadı.

Ancak bacaklarım konusunda aynı şeyi söyleyemem. Ciddi anlamda bu sene ilk defa güneş gördükleri için(Bağcılar'da şort giymeyi denemeyi geçtim aklımdan bile geçirmem :) ) kızardılar. Renk değişimi de taş çatlasın bir ton olmuştur. Bu yüzden eğer "bir yağ alayım ilk uzanışımda beni koyulaştırsın" diyorsanız bu ürün o ürün değil.







Ama ne yapıyor? Güneşin teninizi kurutmasını engelliyor. Güneşlendikten sonra nemlendirici sürmemenizi sağlıyor çünkü çok iyi nemlendiriyor(en azından benim cildimi). Mis gibi kokuyor zaten, ondan bahsetmeye bile gerek yok. Ben parfümden önce baz olarak sürüyorum mesela. Kalıcılığını arttırıyor :)


Saçlarım aşırı işlem gördüğünden uçları kuru, nemsiz, hatta ölü. Bu nedenle bunu banyo sonrası bakım yağı olarak kullanmak demek yağlı saçlarla gezmek demek benim için. Ememiyorlar. Ben yine de bir iki damlayı avuçlarımın içine dağıtıp, saçlarımın ucuna dokundurup öyle kurutuyorum. Ertesi gün bile kokusunu alabiliyorum böylece.
Aynı zamanda saç bakım yağı olarak kullanıldığı için ensemdeki saç diplerime sürüp, silajı arttırıyorum aynı zamanda. Özellikle rüzgarın estiği bazı şanslı günler bu koku ara ara burnuma geldi.

Ürün hakkında şikayetçi olabileceğim tek şey kapağı. Kapağını açtığınız anda geniş ağızlı bir şişe. Bazen elinize fazla miktarda ürün gelebiliyor bu yüzden. Damlalıklı kapak yapsalarmış da saça kullanmak istediğimizde o kapakla kullanıp, vücuda kullanmak istediğmizde o kapağı çıkartıp geniş ağızını kullanabilseymişiz keşke. Bunun dışında şişe tasarımı zaten tam yaz ruhu taşıyor.


Ben kendisini çok sevdim. Kalıcı olmasını isterdim ki umarım olur. Güzel kokusu, etkileri, içeriği ile fiyatından kat kat fazla bir performans sunuyor size.

-Ece







Ece o kadar güzel anlatmış ki, açıkçası üstüne ekleyecek çok da orijinal bir şey yok elimde. :)
Bu ürün de diğer Monoi ürünlerim gibi Ece'nin baştan çıkarması sonucu aldığım bir yağ.

Kokusu gerçekten mükemmel, egzotik sıcak bir yaz'ı çağrıştırıyor. 
Ürün cam şişede, beni biraz korkuttu fakat başına bir kaza gelmedi seyahat ettiği süre içerisinde; ki buna her gün plaja taşınması da dahil. Cam kalın ve sağlam görünüyor zaten, ama yer çekimine direncini test etmedim. 

Cam ambalajlı ürünleri sağlıklı buluyorum,bu açıdan güzel ama Ece gibi benim de şikayetçi olduğum nokta ambalajın ağzı. Ağzında bir stopper vs. gibi bir mekanima olmadığından lökür lökür dökülme riski oldukça fazla, hatta ben bunu şimdiye kadar nasıl başarmadım sorusu benim için tam bir muamma.

Ben bu ürünü deniz kenarında tenim için değil saçım için kullandım, denizden çıkınca saçımı arındırıp bu yağı boy ve uçlarına yedirdım ki kurumuş saçlarım daha da kurumasın. Açıkçası deniz tuzu yemiş saçlardaki kokusu bir başka güzel oldu. Bu yağı koklamak için en güzel ortam tam da deniz kenarıydı benim için.

Bu ürünle beraber bir de serinin kuru yağını aldım; alırken bana kuru yağın daha güzel nemlendireceğini, diğerinin bronzlaştırıcı yağ olduğunu söylemişlerdi; fakat orada bile test edince oldukça bariz bir biçimde bu ürünün kuru yağa göre çok daha nemlendirici, teni yumuşatıcı bir etkisi vardı. -Neden buna rağmen gidip kuru yağı da aldım hala bilmiyorum.- Kuru yağ ile ciltte emilim süresi aynı, oldukça hızlı bir biçimde yağlı hissettirmeden cildinizde emiliyor. Cildimde bıraktığı o yumuşacık pürüzsüz nemli ve nemden ışıldayan etkiyi çok çok sevdim. 




En sevdiğim diğer özelliği ise şu oldu, ben nemli saçlarımı topladıktan sonra üstlerden kenarlardan çıkan bebek saçları ve kısa telleri elime aldığım çok ufak miktardaki yağı avuçlarıma yedirip saçlarımın üstünden geçince saçlarımı yapıştırıp uçuş uçuş durmasının önüne geçiyor ve bu etki ilerleyen saatlerle beraber de kaybolmuyor! Azıcık almayı başarırsanız saçlarınız yağlanmıyor, yağlanmış gibi görünmüyor da; bu noktada en garanti yöntemim, avucuma döktüğüm yağı tüm kol omuz göğüs kısmına iyice yedirdikten sonra elimde kalan eser miktardaki kalıntıyı saçlarıma sürüyorum. 

Aynı zamanda saçlarınızın boyları ve/veya uçları elektriklenip uçuş uçuş oluyorsa yine bu ürünü aynı şekilde saçın bu bölgelerine de kullanabilirsiniz.

Kokusunun vücudumda kalıcılığı benim hormonal dalgalanmalarıma göre değişiyor. Ama şu zamana kadar kokusu mide bulandırmadı, baskın çıkmadı ve hemencecik de uçup gitmedi. Ayrıca serinin parfümünün kalıcılığını artırmak için güzel bir baz oldu Ece'nin önerisiyle denediğimde.

Bu ürünü tekrar alır mıyım? Evet,  çünkü çok güzel bir performansı var, çok hoş bir kokusu var; tek arzum 2. kez alacağımda şişenin ağız, kapak dizaynının değişmesi olur.
-Zeynep 

Umarız 1 Ürün 2 Yorum incelememizi beğenmişsinizdir! Sizler de severek kullandığınız vücut yağlarını paylaşırsanız seviniriz.

Bir sonraki macerada görüşmek üzere,
Ece&Zeynep

You Might Also Like

12 yorum:

  1. bu yağ tamamen korumasız ve bence kesinlikle sürüp kendini güneşe atmalık değil. bunun 2 mi 4 mü ne GKF içeren bir versiyonu daha var biraz güneşe alıştıktan sonra o kullanılabilir ben öyle yaptım ama akşam saat 4 den sonra falan sürdüm onu bunu da cildim nemlensin parlasın saçım güzel koksun falan diye kullanıyorum .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim sana katılıyorum, güneşte sürmek riskli ve fakat mağazalardaki danışmanlar ürünü güneş yağı olarak tanıtıyorlar, biraz tehlikeli. Ben de nemlendirmesinden çok memnunum. Parfüm altına kullanınca daha da güzel oluyor :)

      Sil
  2. Ben sadece parfümüyle yetindim ama serinin kalanında da aklım kalmadı değil. :) Ben asla güneşlenmediğim için, Zeynep gibi daha çok saçlarımda kullanırım sanırım. Umarım kalıcı bir seridir ve hep alırız. :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanacım ben sana getireyim hem bunu hem kuru yağını, bir dene bakalım nemlendirmesinden memnun kalacak mısın, hangisini daha çok beğeneceksin; ona göre alırsın .) Umarım kalıcıdır!
      Öperim! :* :*

      Sil
  3. Şekerler, eğer yanlızca yağ sürüp güneşe çıkacaksanız, saf susam yağı gibi bir şey denemenizi öneririm (zira içinde doğal olarak GKF 30 olduğunu yazmıştı sevgili Ida Kew bana ^_^). Hatta onların bronzlaştırıcı yağı ciddi ciddi başarılı. Bu yağı da 4 sene önce alıp kullanıp sevmiştim. Seneye yine alabilirim, özellikle de parfümüne baz olsun diye kullanabilirim :) Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy her gün yeni bir bilgi adeta! Yağ sürüp güneşe çıkmak adeta bir hayal ama elimde güneş koruyucu olmaması gibi ekstrem bir durumda nemlendiricime biraz susam yağı katıp sürerim br koruyucu olsun diye. Ida kew ürünlerini çok merak ediyorum ya ismi bile cezbdiyor nedense :))
      Doğumgünü indiriminde alırsın belki,PP de bitmiş olacak :) (biliyorsun asla ama asla alışveriş yapmıyoruz PP diye gjdjdjldsk )

      Sil
    2. Hahaha, evet DIY Sunscreen olur böylece!

      Aaa, kattiyyen alışveriş yapmadık, yapmayız Zeynep! Doğumgünümde alırım artık napalım hehehe :) Bu arada blogun mailine bakar mısınız acabası?

      Sil
  4. Ausecim fotoğraflarının kalitesine bayıldığım birinden fotoğraflara övgü gelmesi beni çok mutlu etti ^_^ Aynı şekilde ben de güneşe çıkamıyorum, en son akşam 7 gibi güneşiyle yanınca iyice korktum, artık şemsiye şapka ve havlu altında duruyorum plajda :D Ece bu sene bir çılgınlık yapmış resmen :) Çok sevdim bu ürünü gerçekten al beni diyor ve aldığına pişman etmiyor!
    Çok teşekkür ederiz,
    Öperim!

    YanıtlaSil
  5. Guzel bir urunmuss denemek gerekk gorsellere bayildim ellerinize saglik😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir göz at derim Kübracım, bence beğenirsin =) Çok teşekkürler,
      Sevgiler!

      Sil
  6. Parfümü için uğramıştım yoktu ellerinde, vücut spreyinden kokusunu anlayamadım. Çok merak ediyorum yaa :) Kuru yağa göre daha başarılıysa alırım o zaman listeye, teşekkürler kızlaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümle beraber harika bir ikili oluyorlar, umarım bulursun kısa zamanda! Rice ederiz ^_^
      Sevgiler!

      Sil