dantel,

Look Book #38: Modern Antoinette

04:19 Unknown 15 Comments

Courage! I have shown it for years; you think I shall lose it
 at the moment when my sufferings are to end?
                                                   -Marie Antoinette


Sanırım saçlarımı gri yaptığımdan beri en çok yaratmak istediğim görünüm Marie Antoinette'di. Marie'nin hiçbir zaman 'Pasta yesinler' dediğine inanmadım, bunu bir söyleyen varsa da o değildi. Her zaman soyluların çok yalnız ve mutsuz olduklarına inandım; Marie de onlardan biri. Kendimi garip bir biçimde bu tür Kraliyet ailesi mensuplarına yakın buluyorum; annem bana 3 yaşımdan I.Elizabeth deyip ruhumun bir Kraliçe'nin enkarnesi olduğunu iddia ediyor. Kraliçe olmakta gözüm yok ama açık konuşan en büyük hayallerimden biri Düşes olmak; benim hayallerim hep gariptir.


Eversince I dyed my hair gray I was keen on creating an Antoinette look. I never believed that she said 'Let them eat cake!", I'm sure someone said it, because we all know there were so many bitches on the court; however it wasn't Marie. I've always thought the royals were (well, 'are') quite lonely and unhappy, and Marie was only one of them. Strangely, I find the 'highborns' utterly close to me, since I was 3 my mom calls me 'Elizabeth I' and claims that I'm an incarnation of a Queen. To be honest I don't have desings on being a Queen, yet, being a Duchess is one of my biggest dreams and yes I have perfectly weird dreams.




Kendimi bir anda Marie'yi idamından hemen önce kaçırıp günümüzün kucağına bırakan zaman gezginleri olsaydı diye hayal ederken buldum. Marie ile beraber çocukları da kurtulmalı soruma cevap bulamadım henüz;, bir yandan  çocuğunu ölümden kurtarmak var, öbür yandan çocuğunu getirdiğin yerin tam bir araf olması var.  Bu tatsız soru kafamı kurcalarken diğer bir kısmı çalışmaya devam etti.  

Suddenyl I've found myself dreaming about Marie saved from the guillotine and brought right into today by time travellers. I couldn't find an answer to my question 'if Marie's children should survive,too?',yet. On one hand there is a chance to saving your kids, on the other hands bringing them to a place which I can call a duplicate of the Purgatory. While this question running in my head, some other parts of my huge huge brain kept working. 



'Peki Marie Antoinette ait olduğu dönem ve saray etiketleri 
arasında geçen hayatını bugünün yaşam biçimiyle nasıl harmanlardı?' diye düşündüm. Kesin olarak eminim olduğum nokta kendisinin 
bir garip ufak kutuyla bol bol portresini 'boyatacak' olması ve halk tarafından dikkat çekmemek için artık pek mücevher takmayacak olmasıydı.  
Ah, moda ve kozmetiğe de bayılacaktır tabii ki. 
Ama en güzeli kendini keşfedebilecek özgürlüğe sahip olacak olması. Bir insanın yaşayabileceği en güzel deneyim.
Evi olarak da Versailles'a gitmeye çalışması gibi bir durumun düşüncesi de oldukça eğlendirici geldi. 
Burada bayağı güzel senaryo yazdım, holivud bana ulaşın. 
Önümüzdeki günlerde yaptığım esinlenilmiş makyajı da paylaşacağım.



I asked to myself 
'How would Marie combine her life which was full of a very specific era filled with court and royal etiquettes to the today's lifestyle?'
The two things I'm definetely sure, first she will get many portraits by this little weird box. ( We call them selfie, Marie)
Second of all she won't wear much jewelry to go incognito.
Oh, she would love fashion and cosmetics, for sure.
But the best part is she can discover herself, recreate herself, and this is sir, is the best experience a person can live!
The thought of her going to Versailles as 'home' was quite humourous to me. I wrote a great scenerio here; hollywood, call me!

In the following days I will share my makeup which was again mused by Marie Antoinette.



Dress/Elbise: Zara  Lace Oxfords/Dantel Ayakkabı: H&M 
Denim Jacket/ Kot Ceket: Vintage  Shades/Güneş Gözlüğü: Koton  Bag/Çanta: Mango

You Might Also Like

15 yorum:

  1. Çok tatlısın Zeynuş ya, çok eğlendim yazıyı okurken :) Nasıl sıradan olunmaz yürüyen rehberisin resmen!

    Yalnız geçen yaz boyunca üstündeki gibi bir elbise aradım, Zara'ya da bakmışımdır kesin, nasıl bulamadığım apayrı bir konu. Bence Nilgün haklı, İstanbul'a gelen her şey Ankara'ya gelmiyor :/

    Süper kombin majesteleri, siz bu işi biliyorsunuz! Saygılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha teşekkür ederim Başakcım ^_^ Dr. Seuss ne demiş? 'Why blend in when you were born to stand out?' gerek highligherımızla gerek styling ile hepimiz sıradan olmamayı başarıyoruz bence :)
      Yalnız ben bu elbiseyi kış indiriminde bulup almıştım, kış indiriminde bir bak derim.Bu arada da benzerbir elbise görürsem hemen haber uçuruyorum. Ama dediğin gibi stoklar şehiriçi bölgesel olarak bile farklılık gösterirken şehirler arası kesinlikle fark var. :/ :/
      Beğenmene çok sevindim!
      Öperim kocaman!

      Sil
    2. şahanesin Zeynep'cim ..keşke aynı şehirde olsaydık, şahane uyarlamalar çıkardı eminim :) Başak'la konuşmuştuk, Ankara'yı daha ciddi ve gri düşünerek, kim giyecek bunları diyorlar bence..Neyse alışveriş bahanesiyle geliveririz fena mı :))

      Sil
    3. Bilmukabele Nilgüncüm ^_^ keşke olsaydık aynı şehirde, harika olurdu :) Ankara hakkında 80lerden glen bu kalıbı artık kırmaları gerek ama ya, artık memur şehri değil orası,lütfen gri Ankara'yı renklendirmek için biraz yardımcı olsunlar. Ama alışveriş bahanesi çok güzel bahane,bol bol bu türden bahanelerle gelin lütfen!
      Çok öperim!

      Sil
  2. Tam da hayallerle ilgili mimlenmişken bu yazı harika geldi. Süpersin Zeynep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Sehercim azcık ilham olmuştur umarım mim öncesi :9 Çook teşekkür ederim, öperim!

      Sil
  3. Yazı süper Zeynep'cim, hep böyle hayallerin olsun valla harikalar :)
    Elbise ve saçlar süper olmuş, makyajı da merak ettim.
    Öpücükler Luthien :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekçi hayaller beş para etmiyor Blanam, böyleleri daha güzel vallahi :)
      Makyajı önümüzdeki hafta yayınlarız sanırım, Cuma'ya pp var işalla! =))
      Çok teşekkür ederim ^_^
      Yakında çoklu kişilikbozukluğu yaşarım ben, bir Luthien Bir Antoinette bir elf bir unicorn bir denizkızı adjkfhskhf
      Kocamann öptümm canımcım!

      Sil
  4. Kuzuuu çok tatlı olmuşş saçlarına ayrı bayıldımmm 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübracımm çok teşekkürler, beğenmene çok sevindiim :)
      Sevgiler!
      Zeynep

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Gökçecim teveccühün, o senin harikalığın ^_^
      Çok teşekkür ederim,
      Öperim çok çok! :*

      Sil
  6. Yaa yerim seni Ause'cim! Kahvene eşlik edecek kadar güzel bir yazı olmasına çok sevindimm! Sıradan hayallerim yok hiç, deli damgası yemeyeceksem paylaşırım tabii eheh :)
    Öperim kocaman!

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir hayalmiş bu 😄 Gerçekten çok hoşuma gitti ben de bazen merak ederim bazı tarihi kişilikler günümüzde yaşasa ne olurdu diye 😊 Bu arada stil süper 👌🏻👌🏻

    YanıtlaSil
  8. Kızım da bir gri saç hastası. Senin tarza bayılır eminim. Düşeslik olayı güzelmiş. Reankarnasyon gerçek olsaydı, belki de sen bir düşestin:)

    YanıtlaSil