avon,

Makyaj: Biba Fever - Halloween

04:14 Unknown 8 Comments



Merhaba! Yeni yüzümüzle ilk yazımıza hoşgeldiniz!
Bugün aslında daha evvelden yaptığımız ama unutulmuş bir serimize tekrardan dönüşümüzün yazısı olacak; makyaj serisi. Genelde çok "mainstream" diyeceğimiz makyajlar değil de, biraz daha ilham geldiğinde yaptığımız makyajları paylaşmak niyetindeyiz. Gerçi bu işler hiç belli olmaz. Yine de niyetimize çok uygun bir makyajla açıyoruz seriyi. 31 Ekim Cadılar Bayramı!

Meksikalıların Dia de Muertos'u Paganların Samhain'i Amerikalıların Halloween'i aralarında farklar olsa da aslında hepsi bir köke ve bir inanışa bağlanıyor. Bu özel günde bu dünya ile diğer alem(ler)in arasındaki perde o kadar incelir ki, o  perdeden uzanıp birbirimize dokunabiliriz.:) Halloween'de kötü ruhları kovmak için ışık yakılır - ki bu genelde oyulmuş balkabağıdır-  onlardan saklanmak için ise maskelerin ve kostümlerin arkasına gizlenilir.

Ben Cadılar Bayram'ında pek "korkutucu" bir tipleme seçmeye meyilli değilim açıkçası. Sevdiğim karakterler veya fantastik varlıkları tercih ederim. Korkutucu bir şey olacaksam oldukça yalın gitmeyi tercih ederim; zira bu dünyadaki en dehşet verici şey insan.

Bu makyaj'da ilham kaynağım çok sevdiğim Lisa Eldridge'in 1930'lardan kalma antika makyaj malzemeleriyle o dönemin makyajını kendi yaratıcılığıyla birleştirerek icra ettiği Biba Fever makyaj serisinden biri. Alta video'yu ekleyeceğim. Lisa Eldridge dururken benim anlatmam adeta yakışık almaz. Ben sadece hangi ürünleri nerede kullandığımı anlatacağım.


Göz Makyajımda bayılarak aldığım ve ilk kez kullandığım ve çok da güzel bir amaçla kullandığım Sleek Sunset var.

Mac Painterly ile bir baz hazırladıktan sonra,Sleek Sunset Palet'inden Afterglow rengini katlanma bölgesine kadar tüm göz kapağıma yaydım, daha sonrasında bir karıştırma fırçasına yine Afterglow ve Dawn rengini aldım ve katlanma bölgesinde dağıttım.Göz kapaklarının mobil (hareketli?) olan kısmına  Solstice'i tampon hareketlerle yassı bir fırçayla uyguladım. Katlanma bölgesinde geçiş rengi olarak Sunrise rengini, göz pınarlarına Skyline ve Sunrise rengini karıştıp turkuaz tonlarında bir renk elde ederek parmaklarımla yedirdim. Alt kirpik dibine de Afterglow'u genişçe uygulayıp Golden Hour ile geçişini hafiflettim. Sunrise ve Golden Hour'u videoda görebileceğiniz gibi şakaklaradan elmacık kemiklerine yayacak bir biçimde uyguladım.


Kirpiklerde doğal olması için öncelikle Benefit They're Real Tinted Primer sürdükten sonra Ardell Invisibands Sweeties Takma Kirpiklerini yapıştırdım. Fakat bu kirpikler istediğimden daha doğal durduğundan üzerine Estee Lauder Sumptous Extreme Maskara uygulayarak kirpik görünümünü yoğunlaştırdım. Videodan farklı olarak makyajı biraz daha patlatmak için alt kirpiklere Andrea 301 numaralı yarım kirpikleri ekledim.
Kaşlarda ise Avon'un adını bilmediğim koyu bir dore renkte kalemi ve kızıl saçlara uygun bir kaş maskarası olan ve artık ülkemizde satılmayan Mac Brow Set- Girl Boy Maskara var.

Ciltte Fondöten olarak gerçek hayatta rezalet olup bu kadar iyi fotoğraf vererek beni şoklara sürükleyen Revlon Color Stay 110 + Vichy Idealia Light + L'oreal Lumi Magique Baz var. Göz altı ve yanaklarındaki kırmızılıkları kapatmak için MUFE Ultra HD Concealer- Y21 rengini kullandım.
Lisa Eldridge'ın krem allık/ruj olarak kullandığı ürün yerine h&m'in sıcak bir Şampanya rengi olan Champagne Gold adlı aydınlatıcısını tüm elmacık kemiklerime uyguladım. Yine Lisa Eldridge'in yanaklarında allık/bronzer gibi uyguladığı pudra'ya alternatif olarak da Guerlain Joli Teint Terracotta 00 rengini kullandım. Bu ürünü kullanırken pembe kısmına dokunmasan sadece bronzerı uygulayıp en son hafifçe pembe kısmıyla karıştırarak yanaklarımın elmalarına dokundurdum.
Dudaklarımda Nars Sheer Lipstick - Autumn Leaves ve iç kısımlarda Chanel Rouge Coco - Bel Respiro'yu sürüp bir peçete ile fazlalığını aldım.

Bu balkabağı turuncusu makyajıma uygun olması için eski saç rengimdeyken kullandığım ve hala boyatmadığım postişlerimi kullandım.Postişi normalde taktığımız yönün aksine doğru takınca daha inandırıcı bir sonuç elde ettim. -Amaç kameralara poz vermekti, kamera arkasını karıştırmayalım. :)- Saçların tepesine de minnak bir şapka toka ekleyerek işi biraz daha kostümleşsin istedim.

Amacım bir Cadılar Bayramı fenomeni olmaya çalışmak değil de, uzun zamandır denemek istediğim bir makyajı denemekti. Özel bir makyaj yapmak da istiyordum fakat bunu düşünecek ve yapacak zamanım, keyfim dahi olamadı maalesef. Yine de bence son anda bu tür bir partiye katılacaklar için iyi bir tercih olabilir, dönem makyajı olarak.  Videoyu izlemenizi öneriyorum, hatta bu seriyi izleyin ve Lisa Eldridge'e bir kez daha hayran kalın!


Bu da bayramın ruhuna uygun korkunçlu pozum olsun!
Bir sonraki renki macerada görüşmek dileğiyle!
Trick or Treat!

You Might Also Like

8 yorum:

  1. Ay Zeynuş Lisa Eldrigde'e değil de sana bayılsak???? Ne güzel makyaj olmuş o ya, yapıp dolaşırım ki ben bununla :))) O Ardell kirpikleri harcamasaydın yalnız keşke, malum bulunmuyor :/
    Postişleri de acayip başarılı takmışsın! Hatta dedim ki "oha ne zaman kızıla boyattı saçlarını, bana da söylemedi :D"
    Makyaj şahane olmuş, yazıyı da çok mutlu mutlu okudum! Komple ellerine sağlık, çok öptüm!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay gerçek hayatta biraz fazla pumpkin olmuştum, ama bu tonlar gerçekten tam bu mevsimde kullanılacak tema renk! Bunun normal bir halini de deniycem paletle makyaj yaparken :) Kirpikler sağlam duruyor şimdilik, elimdeki en assolist olmayan kirpik oydu :D
      Postişler ufak bir deneme yanılma ile gerçekçi durmayı başardı, amacım da buydu eheh Okuyucularımızı şaşırtmak görevimiz :D
      Beğenmene çook sevindim, senin de gözlerine sağlık!
      Öpüyorum çokk!

      Sil
  2. Bayıldımm, harika görünüyorsun Zeynep. Ben de yazının sonuna kadar saçlarını boyadın zannederek okudum. Çok yakışıyormuş kızıl sana. Şimdi videoyu izlemeye gidiyorum, kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gökçecim, ben de çok eğlenerek yaptım makyajı ve saçı :) Arada tembelliğim işe yarıyor, boyatmaya üşendiğimpostişler makyajın güzel bir tamamlayıcısı oldu! Keyifli seyirler, umarım eğlenirsin!
      Öptüm çok!

      Sil
  3. bence çok tatlı olmuş renkleri çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim İremcim! Renkler tam mevsim renkleri!
      Öpüyorum :*

      Sil
  4. Makyajı çok beğendim,ondan ziyade saçlarla uyumu da bir harika olmuş :) Günün anlam ve önemine çok uygun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederin, beğenmene sevindim ^_^
      Sevgiler!

      Sil