3. nesil kahve,

Mekan: Hane Cadde

00:37 Ece Ruşen 4 Comments




Merhaba,
Bugünkü paylaşımım kozmetik ya da bakım ürününden ziyade, bir mekan hakkında olacak : Hane


Öncelikle tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki bu bir reklam değildir, cidden benim için özel bir mekandır zira 27 yıldır koşturduğum sokaklarda ilk defa gitmeyi özlediğim ve bir kafeden beklentilerimi her anlamda karşılayan mekandır(kafelerden beklentisi olan bir manyağım evet). Hayır nasıl bir enerji barındırıyorsa köpeğim bile önünden geçerken içeri girmek istiyor. Garip.





Her neyse,

Açıldığı zamandan bu yana duruşlarını, müşterilerine olan ilgilerini ve yaklaşımlarını, kibarlıklarını, saygılarını hiçbir zaman eksik etmeyen bir ekipten oluşuyor Hane. Sizi gördüklerinde hal hatır sormaları, anneme olan saygıları, köpeğimin havlamasına tepki göstermiyor olmaları(ki ben diğer müşterilerden tepki çekmesinler diye havlamaya başladığı anda kalkıyorum), uzaktan sizi gözlemleyip yemeği/tatlıyı beğenip beğenmediğinizi anlayıp değiştirmeyi teklif etmeleri, her zaman hijyenik ve derli toplu olan, bir kadının her türlü bakım ihtiyacını ayna önünde barındıran tuvaletleri, lezzetli ve ayarında yapılmış kahveleri, tamamen hafif ve sağlıklı içeriklerden oluşan ve her gün yenilenen tatlılarla dolu tatlı dolapları, en az onlar kadar lezzetli tuzluları, koca bir masayı kaplayan kahvaltıları...
Ve buna rağmen fiyatları cadde ortalamasında. Açıldığı günden beri değişmedi, değişmişse de farkedeceğim bir değişiklik olmamıştır. Tüm cüzdanı masaya bırakıp kalkmıyorsunuz yani günün sonunda.

Mekan ara sokakta olmasına rağmen her daim kalabalık. Bakın bu çok önemli. Bağdat Caddesi'nin üst sokaklarında keşfedilmek kolay değildir. Çoğu mekan "Caddeye yakın nasıl olsa tutar burası." düşünceleriyle açılıp bir süre sonra kapandı. Ancak Hane'nin kaderi bundan farklı olacaktır eminim. Umarım duruşlarını bozmazlar demiyorum zira bozmayacaklarından da eminim.
Chemex (Çekirdek: Kenya)

Mekanda benim favori tatlım kesinlikle Balkabaklı Magnolia. Onlar da ezberlemiş olacak ki tatlı dolabına her gittiğimde aynısını söylüyorlar :) Normalde o kadar büyük bir tatlıyı bitirebilecek kadar tatlı canavarı değilim. Nerde tatlı sipariş etsem bir süre sonra bayar ve bitiremem. Ancak burdaki tatlılar, doğal içerikli oldukları için baymıyorlar aşırı hafifler.

Ben okulum gereği uzakta bulunduğumdan ancak eve döndüğümde uğrayabiliyorum zaman buldukça. Bu yüzden sosyal paylaşım sitelerindeki acımasız paylaşımlarına çoğu zaman iç geçirerek bakıyorum. Linklere baktığınız zaman anlayacaksınız, anında ışınlanıp hepsini yemek istiyorsunuz.

Nasıl bir yermiş, neler yaparlarmış bir göz atmak isterseniz buyrun internet adresleri :

https://www.instagram.com/hanecadde/

https://www.facebook.com/hanecadde/?ref=br_rs

Zomato.com 'da kim ne demiş, beğenmişler mi, bir de ordaki fotoğraflara bakayım diyorsanız zomato adresleri: 

https://www.zomato.com/tr/hanecadde/info

Mekanın Adresi:

Kazım Özalp Sokak Bağdat Residence No:6/1 Şaşkınbakkal
Cadde tarafından geliyorsanız Şaşkınbakkal ışıklardan, Marks&Spencer'ın sokağından girin ve dümdüz yürüyün sola bakarak. Hemen orda :)


Sevgiler,
Ece


You Might Also Like

4 yorum:

  1. Ay Ece, keşke İstanbul'a gelmeden okusaymışım paylaşımını! Tam da o civarlardaydık. Tüh! Bir dahaki sefere kesinlikle uğrayacağım bir yer. Afiyet olsun sana da, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun Başak hem beraber gitmiş oluruz bir dahaki sefere :)
      Teşekkür ederim, sevgiler :*

      Sil
    2. Bak bu daha güzel fikirmiş :) Sevgiler :)

      Sil
  2. Bir mekan hayvanseverse benim için her zaman öndedir, ilk tercihim olur nokta. Cadde bana çok çok ters kalıyor Ece, ama yolum o tarafa düşerse aklımda olsun :)

    YanıtlaSil