avon,

Avon Foot Works Rough Skin Remover

12:25 Unknown 15 Comments




Merhaba! 
Bugün uzun yıllardır severek kullandığım, arada başka ürünler denesem, zaman zaman unutsam da dönüp dolaşıp aldığım bir ürün konuğumuz.
Avon'un Foot Works serisinden Rough Skin Remover, bir ayak peelingi. İsmi uzun ve pek akılda kalıcı olmamasına rağmen tam olarak görevini anlattığından kullandığınızda aklınızdan silinmeyecek bir ürün. 

Kabında içeriğinde ceviz kabuğu ve ponza taşı olduğu vurgulanmış; gerçekten de, ponza taşı içeriğinin 3. sırasında yer alırken, ceviz kabuğu orta sıralarda yer almış.
Ürün sıkma tüpte geliyor, en sevdiğim türde yani; hem hijyenik, hem pratik. 
Foot Works Rough Skin Remover şimdiye kadar kullandığım ayak ürünleri ve peelingleri arasında şimdiye kadar kullandığım en farklısı. 
Yapısı oldukça tok ve yoğun kremsi, içerisinde ponza taşı ve toz ceviz kabuğunun irili ufaklı tanecikleri göze çarpıyor hemen. Kokusu ise mentollü, içersinde nane yağı mevcut, fakat rahatsız eden bir baskınlıkta değil; aksine oldukça ferahlatıcı, hem siz hem ayaklarınız için. Parfüm içerikte nane yağıyla beraber son sırada yer alıyor.

Gelelim kullanılışına; kullanım talimatında kremi sertleşmiş, kuru alanlara uygulamamızı, 1 dakika bekletmemizi ve ardından masaj yapmamızı ve ardından durulamamızı öneriyorlar.
Ben de hemen hemen buna benzer bir şekilde yapıyorum. Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, talimatlarda belirtilmemesine rağmen bu kremi temiz ve kuru ayaklarımıza uygulamamız gerekiyor. Eski ambalajlarında bu ayrıntıdan bahsediyorlardı. 

Ben, genelde banyo öncesi, temiz ve kuru ayaklarımın kurumuş sertleşmiş bölgelerine değil, tamamına uygulayıp, üzerini ince bir tabaka maske gibi kaplayıp 3-4 dakika kadar bekledikten sonra tüm ayağıma masaj yapmaya, ovmaya başlıyorum. 



İlginç olan, onu şahsına münhasır yapan kısmı burada başlıyor. Kremi ayağıma yedirdikçe adeta tanecikli bir kremmiş gibi ayağım kremi emiyor ve geriye tanecikler dışında bir şey kalmıyormuş gibi bir noktaya geliyorsunuz. Ben ilk kullandığımda adeta "WTF?" oldum, olay bu şaşkınlıkla rehavete kapılıp durmamakta, çünkü yaklaşık 1 dakika daha ovalamaya devam ettiğinizde ayağınızdaki krem aktive olup, başkalaşım geçirip kendini tekrar belli ediyor bu sefer ayağınızdaki ölü derilerle beraber elinize gelmeye başlıyor! Ayağınızdaki sorunlu kısımlarda bu ölü derili krem yoğunluğu daha fazlayken diğer kısımlarda çok daha hafif kalıyor. Bu şekilde yaklaşık 4-5 dakika masaj yaptıktan sonra ayağınızda daha fazla yüzeysel peeling'le soyulacak ölü deri kalmıyor ve krem kaygansılığını yitiriyor. Böylece bu maceranın sonuna geldiğinizi anlıyorsunuz. Masaj yapmadan evvel ayak masaj teknikleri araştırırsanız, çifte kazanç elde edebilirsiniz, naçizane bir önerim de bu olsun.

Daha ayakları durulamadan dahi en net görünen şey ayakların pamuk gibi görünmesi, çünkü masaj ve taneciklerle kan dolaşımı da stimüle olarak tenin rengi çok daha sağlıklı görünüyor. Ayaklarımda böyle bir görünüme dikkat edeceğimi düşünmezdim, ta ki iki ayağımdaki önceki sonraki farkını görene kadar! Sonrasında ayakları duruluyoruz, ben peeling dolayısıyla bir kuruluk, gerginlik yaşamadım. İçerisinde parafin olmasının da etkisi olabilir, yine de sonrasında mutlaka nemlendirici uyguluyorum.
Bu peeling eskiden 50ml'ken şu anda 75 ml'lik bir tüpte, ömrü açıldıktan sonra 1 yıl, tam fiyatını bilmemekle beraber indirimlerde yaklaşık 9.90TL gibi bir fiyata aldım diye hatırlıyorum. Avon ürünlerini Avon Satış Temsilcilerinden alabilirsiniz. Çevreniz Avon satan kimse yok, uzaydan gelmiş olmalısınız :) Şaka şaka, söyleyin biz buluruz. :)

Benim, içeriğine çok bayılmasam da, performansından da uzun vadeli etkisinden de memnun olduğum bir ürün; ama açıkçası cruelty free bir muadilini bulmayı yeğlerim.

Sizin sevdiğiniz etkili ayak peelingleri veya pratik ayak bakım önerileri var mı? Yorum olarak bırakırsanız çok da güzel, iyi olur! =)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Sevgiler!
Zeynep

You Might Also Like

15 yorum:

  1. Önümde Avon kataloğu açıkken bu yazıyı okumam tesadüf sayılamaz bence :)) Benimde dönüp dolaştığım ürünlerden biri yine Avon'dan. Yıllardır hayatımızın en ortasına oturduğu için Avon kıyaslayamıyorum diğerleriyle bile. :) Hemen sayfaları çevirip buluyorum bunu. Eline sağlık yavrum , öpüyorum kocaman :* <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla tesadüf değil, evren sana "Dene bunu Nisa" diyor adeta :)) Gratisler Watsonslar mantar gibi türememişken hayatımızda hep bir Avon ve Avon temsilcisi vardı, bunun için bir saygıyı hak ediyorlar bence :) :)
      Teşekkürler canımcım,
      Çok Öptüm!

      Sil
  2. Yalnız elinin üstündeki sonucu bile takdire şayan! Kullanmaya üşeneceğimden emin olmasam hemen sipariş vereceğim, o derece merak ettim! Güle güle kullan Zeynuş, yine de aklıma soktun, tebriks yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Başak ya ama çokzel ürün, aklına girmekte hakkı var! Şimdi şöyle ki; üşengeçlerin düşes'i olarak ben bu peelingi en üşengeç-dost'u peeling ilan ettim, çünkü banyoya girmeden evvel küvetin kenarında oturup ovup suyu aççmaya ya da klozeti kapatıp üstüne kurulduktan sonra ayaklarının altına bir adet leğen koyup peelingini yapıp hemen banyoya koşarak işi halledebiliyorum. Yoksa en nefret ettiğim şey salon tipi pedikürü evde yapmak. Adeta eziyet. Ya da sen de eğer pedikür yaptırıyorsan İrem gibi yanında götürüp orada yaptırabilirsin eheh.
      Herkesler kullansın pamuk ayaklı olup "Tişikkirlir Zeynuş" desin istiyorum <3
      Öpüyorum kocaman!

      Sil
  3. ben çok üşengecim hele ki ayak bakımım çok virane bir halde :D Başakcığımın da dediği gibi eğer üşengeçliğimi yenersem almak isterim :D 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kullanması diğer peelinglere göre çok daha pratik, su sabuna gerek olmadan banyonun hemen evvelinde yapıp kendini duşa atıyosun işlem tamam; tembellik konusunda her zaman istikrarlı biri olarak söylüyorum bunu =)

      Sil
  4. çok güzel anlatmışsın ve tam benim sevdiğim tarzda bir peeling bu.. ben yapmaya üşeniyorum genel olarak ama pediküre giderken yanıma alıp orada yaptırıyorum iyi oluyor buna bakacağım tabi ki avon temsilcisinden bol bir şey yok etrafımda :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim pediküre gittiğinde yaptırmak da çok iyi fikir, en azından uğraşmamış olur insan :) Nisa'ya da dedim, Gratis Watson's yokken avon temsilcileri vardı, saygı duyalım! =)
      Öpüyorum!

      Sil
  5. Zeynuş, tanıdığın Avon temsilcisi var mı? Benim yok da... :)) Tam benlik bişey miş bu ama çok merak ettim. Elindeki sonucu bile harika ve ben ayak bakımı yapmaya üşenmiyorum. O zaman yaşasın, hatta bugün ayak banyosu tuzu almış olabilirim :) Güle güle kullan, kocaman öpüyorum <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahha var Blanacım var, olmaz olur mu! İndirime girdiğinde sipariş ederiz, o arada da mümkün olursa ben sana bir kaba koyarım denemen için. Ayak bakımına üşenmiyorsan tadını en çok sen çıkartırsın bu peelingin bence; ben su aralar kendisini bacaklarıma da kullanmayı düşünüyorum batık vs gibi şeylerden de kurtarır diye düşündüm =)
      Sen de annemdensin o da çok seviyor ayak banyosunu bakımını =)
      Çok teşekkür ederim canımcım,
      Ben de Öptüm Kocamann!

      Sil
  6. Elindeki etkisi oldukça şahane. Ben de Yves Rocher peelingi kullanıyorum ve çok memnunum ama Avonu da bu yazından sonra alınacaklar listesine ekledim çünkü gramaj olarak bu daha uygun gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcüm benim de aklımda Yves Rocher vardı ama biraz evvel onun da Cruelty Free olmadığını öğrendim; çok üzüldüm.
      Avın kampanyalarla çok daha avantajlı fiyatlarda geliyor, mutlaka göz at, hatta yılbaşı katalogu çılgın indirimlerle gelir diye düşünüyorum :)
      Öpüyorum!

      Sil
  7. Daha önce dikkatimi çekmemiş olan bir ürüne dikkatimi çekmiş oldun Zeynep :) Teşekkür ederim, ayak bakımı konusu biraz sıkıcı olabiliyor. Bu ürün biraz daha eğlenceli ve kolay hale getirmiş gibi gözüküyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehercim, işine yarayacaksa ne mutlu bana :) Evet tam da dediğin gibi, daha pratik daha eğlenceli,zira ayaktaki ölü deriler birden ortaya çıkmaya başlayınca insan şaşırıyor, daha bir ovası geliyor :)
      Sevgiler!

      Sil
  8. Zeynepçim ben uzaylı arkadaşın :))) Peelinge bayıldım, anlatımına ayrıca bayıldım. Hemen araştırıp alacağım, teşekkür ederim canım. Kocaman öpücükler :)

    YanıtlaSil