h&m,

H&M Metallic Lip Colour - Roaring Twenties

02:41 Unknown 18 Comments


Merhaba!
Öncelikle çok kötü hastayken hazırladığım bu yazıda bir takım hatalar olursa özür diliyorum. Her zamanki özenimi gösterecek olsam da, işletim sistemimde hata olabilir :)
Şimdi gelelim bugünün güzelliğine; h&m'in bahar yaından beri makyaj dünyasını ele geçirmeye başlamış metalik rujlara tepkisiz kalmayarak sonbahar kış koleksiyonunda çıkarttığı metalik ruj koleksiyonunda Roaring Twenties.


Söylemem gerekiyor ki, bu sezon h&m çok başarılı bir makyaj koleksiyonuna imza atmış, serideki hemen hemen her şeyi almak istedim. Mesela Metalik Ruj serisinin hepsini toplamak istedim, çünkü hepsi çok özel ve güzel renklerdi; ama kendi kendime "Zeynuş, Project Pan" dedim. Keşke bu ay da bunu kendime hatırlatabilseydim. Diğer renklere direnebilsem de Roaring Twenties'e direnemedim. Rose Gold tonlara zaafı olan herkes bu renge direnemeyecektir.

Burada hemen bir renk tanımı ve netleştirme yapayım. Bu rujun rengi 'rose gold' değil, daha çok 'gold-platin rose'. Yani soğuk bir ton. Fakat ilginç özelliği ışığın rengine ve geliş açısına göre renginin oynaması. Ruju uygulamış olduğum fotoğraflarda bunu göreceksiniz. Direkt ışık ve soft ışık alan alanlarda renk birbirinden oldukça farklı. Bu yüzden kolda ve dudağımda swatchlaması oldukça zor oldu. Renk zor bir renk olduğundan herkese yakışacağını düşünmüyorum. Saç ve ten renginiz duruşunu oldukça etkileyeceğinden denemeden almamanızı tavsiye ederim.

Yapısı oldukça yumuşak, kolumda swatchladığımda rengini tek seferde vermese ve homojen durmasa da, dudakta rengini ilk katta homojen bir biçimde veriyor ve yoğunluğunu artırabiliyorsunuz, bununla beraber parlak ve metalik duruşu da artıyor. Metalik duruşunu destekleyen içindeki simler dudaklarınızı bir birine sürttüğünüzde hissedilen "kıtır kıtır" cinste olan simlerden değil, boyutları değişse de oldukça ince yapılı. Metalik duruşu bence metalik bitişli likit mat rujlar kadar yoğun değil fakat hala çok güzel.

Ruj dudakları kurutmuyor, ki bu özelliğine çok sevindim. Bu aralar burnum görevinden istifa ettiği için ağzımı yardıma atadım ve dolayısıyla dudaklarım daha kurumaya meyilli oldular. Dudaklarınız kuruysa ikinci güzel haber dudaklardaki kuruluklara toplanmaması, onları vurgulamaması. 
Kalıcılığını oldukça beğendim, bir şey yemeden 5 saat boyunca dudaklarımda kaldı. Bir şey içince silinip gitmiyor ama simler içtiğiniz bardak ya da kaba bulaşıyor tabii.
İçerik.
Sevmediğim iki özelliği oldu;  birincisi dudak içlerinde birikme yapmasa da dişlere bulaşması (ki dudak içlerinde biriken ruj ve glosslar dişe bulaşmaya daha meyillidir) fakat bu benim ağzımın burun görevini de üstlenmesinden olabilir, yine de, yaşadığım olumsuzluk buydu. İkincisi ise ruj silinirken içindeki simlerin dudak çevresine dağılması; ki içinde sim olan bir ürün kullanınca bunun olması kaçınılmazdır, 'no brainer (beyin bedava?)' bir gerçek. Hülasa gideceğiniz yere göre kullanıp kullanmama kararınız etkileyecektir.

Ruj'un miktarı 3.5 gram, kullanım süresi 18 ay (18 yıl atamadı) ve fiyatı 24.90 TL. Ben Taksim şubesinden aldım fakat tüm şubelerinde bulabilirsiniz sanırım.

Bu ruj bana göre tam bir keyif eğlence ruju. Ciddi bir ortama girerken (simler!) veya sevgilimle buluşurken sürmem ( adam pavyon müdavimi oldu demesinler sonra, aydınlatıcımdan yeterince nasipleniyor - yanak yanağa oturmayı seven yeşilçam bir ben kaldım herhalde- ) ama kesinlikle gündüz arkadaşlarımla buluşurken de, gece dışarı çıkarken de süreceğim bir ruj. 

Sanırım bir çok makyaj ürünü için de diyeceğim gibi bu ruj da olmazsa olmaz değil; fakat, artık her yerde bulabileceğimiz parlak, mat, saten bitişli rujlardan farklı bir şey denemek, bizleri ele geçirmiş olsa da piyasayı henüz ele geçirememiş Metalik Ruj trendini biraz tatmak istiyorsanız almalısınız derim. Bu renk olmasa da farklı tonlardaki diğer renklerine bir göz atın derim. Mesela bu ruj benim Milani Likit Metalik Rujlarından Chromatic Addict aşermemi bastırdı. (birkaç günlüğüne)
Ama ben yurtdışındayım/ yurtdışı alışverişlerim zahmetsiz diyorsanız, tabii ki Milani'nin likit mat metalik rujlarını alın o zaman. :) ← (Metin olmaya çalışan gülücük)

Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere,
Sevgiler!
Zeynuş


Roaring Twenties

You Might Also Like

18 yorum:

  1. Rengine bayıldım 😍 kesinlikle alacağım kuzum bunu teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden güle güle kullan diyeyim o zaman,
      Sevgiler! =)

      Sil
  2. Ay Zeynuuuş, bi git! Dudakta duruşunu görene kadar "he evet rose gold, hı-hı, hmm, simli mi o?.. hmm" diye okudum okudum... sonunda patladım! Oha diyorum! O kadar... ben öğlen Cepa'ya gidiym akıskıskıs...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaha Başak :D :D Bombayı sona sakladım, çünkü swatchlardan güzelliği anlaşılmıyordu. H&M yapmış arkadaş! Bugün gittin mi bilmiyorum ama bence renkleri bir kurcala! Merakla bekliyorum!
      Öperim <3

      Sil
  3. Zeynepcim geçmiş olsun bu arada hasta olmayan yok gibi .-(( ah ah ben de dudağındaki duruşunu görene kadar Başak gibi düşünüyordum ki metalik ruj pek de sevmem ama sende şahane durmuş canım öğlen olmasa da hafta sonu H&M'ye gidip deneyeceğim bunu :-)) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İremcim, havalar tam hasta eden havalar, hem soğuk hem pis :/ Sizler dikkatli olun.
      Bence de bir gidip incelemeye değer bir koleksiyon olmuş, b renk olmadı başka renk gönlünü çelebilir. Çok pratik değil ama sanırım biz makyaj bağımlıları buna bakmıyoruz pek :D
      Sevgiler!

      Sil
  4. Bayıldımmm güle güle kullan😊

    YanıtlaSil
  5. Zeynuşum çok geçmiş olsun, bir bitmedi bu hastalık ya😕😣😐 Ay beraber baktığımızda da ben bu renge vurulmuştum ve orada sen sürdüğünde cidden hatırladığım renk fotoğraftaki değil! Çok güzeldi ya, o günden beri de aklımda zaten ve sana çok çok yakışıyor😍😍 Sanırım ben de dayanamayıp alacağım😊 Güle güle kullan canım ve çabucak iyileş❤️❤️ Kocaman öpüyorum😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanam teşekkür ederim, yavaş yavaş iyileşiyorum inşallah! Evet biz beraberbaktığımızda da ilk dikkatini çen renk bu olmuştu senin de! Ama o gün orada sürdüğüm başka bir renkti, kahve bronz tonlarındaki Burnished Bronze rengini sürmüştüm. O da çok güzeldi ama yapı olarak Roaring Twenties'i daha çok beğendim. Etrafta metalik ruj pek yokken bence de alman caiz :) :)
      Ben de çok öptüm! <3 <3

      Sil
  6. ya inanılmaz yakıştırdım bu ruju size. saç ve ten rengi farkediyor kesinlikle bu metalik rujlarda. ben kendimde hoşlanmıyorum daha doğrusu yakıştırmıyorum ama belki doğru rengi bulamamışımdır. bayıldım gerçekten mükemmel bir renk!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrimcim çok teşekkür ederim, yakıştırmana çok sevindim! :) Bence sen de bu renge ve seriye bir bak, beğenebileceğin yakıştıracağın renkler olur belki de, olmazsa da umarım diğer markalarda çeşit artar da ihtimal yükselir :)
      Sevgiler!

      Sil
  7. Yaa Zeyneppp inanılmaz yakışmışşş (şaşkın emoji)!! Güle güle kullan. Kalıcılığının yüksek olması da harikaymış. Ben de bakayım ama senin kadar yakışmaz eminim. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehercim çok teşekkür ederim, tam şımarıklıktan aldığım bir ruj oldu ama alternatifi etrafımızda pek olmadığından iyi ki almışım dediklerimden oldu, az daha eğlence dolu hayatım oolsaydı bol bol kullanırdım. Bak mutlaka, bu serinin tüm renklerine bakmak insana neşe veriyor. Yakıştırmana çok sevindim, eminim sana da çok yakışır! ^_^
      Öperim!

      Sil
  8. dudakları dolgun gösteren bir hali de var bence çok yakışmış sanai bana nasıl olur bilemeyorum :D :D sanırım ben cesaret edemezdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yansımalı bir ruj olduğundan dudakları daha dolgun gösteriyor olabilir :) Makyajın bu kısmı artık daha iyi görünmekten çıkıp eğlenceye dönen tarafı, cesaret edince insan eğleniyor, bir bak derim yine de ^_^
      Öpüyorum!

      Sil
  9. hayırlı olsun. Ben alakasız bir şey söylemeye gelmiştim. (okuyucu utanıyor) Saçın gri mi?

    YanıtlaSil