alışveriş,

Alışveriş- Ocak 2017

11:28 Unknown 12 Comments


Merhaba!
Kutlu doğum ayımın fiziksel yansıması olan Ocak Alışverişi yazısına hoş geldiniz. Bu yazıda nasıl şuursuzlaşılır sorusuna güzel örnekler bulacağınıza eminim, tabii yanı sıra çeşitli kozmetikler de bulabileceksiniz. Ama sanırım en çok oje bulacaksınız. Aklımın dibini iyice sıyırıp 25 tane oje almışım. Sevgili Başak'ın da duyduğunda belirttiği gibi hepsini sürmeye kalksam tek tek 5 tanesi açıkta kalıyor... Ama şimdi bu ojelerin 8'i ufak, yani, "oje var ojecik var" diyerek kendimi savunmak isterim. Bu çılgınlığımda en çok katkısı olan Sephora ve Makyaj Saatine de teşekkürü bir borç bilirim. Haydi gelin nasıl delirmişim, inceleyelim;


Sephora Colorful Shadow&Liner -34 Pretty Little Thing: Renginin sadeliğini çok beğenince sepete atmaktan geri kalamadım, güzel bir baz da olacaktır diye düşünüyorum. Fiyatı 10 TL idi.

Opi Color Connection & Alice in Wonderland Set: Sephora'nnın indiriminin ikinci günü gidip en çok bolluğu ojede görünce 'meh' demiştim, ama bir sürü oje almaktan da geri kalmadım, bu iki set arasında seçim yapmaya çalıştım ama o kalabalıkta her rengin swatchlarına bakmayı başarmama rağmen hepsini beğendim diye ikisini de aldım. Color Connection'daki renkler; Samoan Sands, Suzi Shops & Island Hops, The Thrill of Brazil, Lincoln Park After Dark. Alice in Wonderland'deki renkler; The I's Have It, Oh My Majesty!, I'm Gown For Anything!, Having A Big Head Day.  Fiyatları 20 TL idi.

Sephora 2 in 1 Kabuki Flex: Bu tam ortadan açılıp kapanabilen ve hem allık, bronzer hem de pudra için kullanılabilen fırçada uzun zamandır gözüm vardı, makyaj çantasına, seyahat çantasına atmak için hem boytu hem kabı hem de pratikliğiyle ideal diye düşünüyorum. Seyahat için ideal diyerek daha kaç fırça alacağımı da merak ediyorum. Duyan da gezgin sanacak... Ama bu aşırı minnoş ve pembiş şeyi aldığıma memnunum. İndirimde 20 TL idi.

Sephora Glitter Guard Eyeshadow Primer 24 HR: Sim ve simli farlar için tutucu özellikte bu far bazını aslında neden aldım diye düşünmüyor değilim, zira elimdeki sim sayısı 0 (sıfır), fakat bence çok yararlı olacaktır. Kullanımı kolay olursa normal farlara, pigmentlere de kullanabilirim. Fiyatı 15 TL idi.

Sephora It's Gift Time: Bu seneki doğum günü hediyesi teması, bu paketin içinde bulunan kağıt maskelerdi. Biri dudak diğeri göz içindi galiba, Sephora tarafından o kadar önem verilmeden seçilmiş bir hediye ki; ben de aklımda tutma zahmetinde bulunmadım sanırım. Maskeleri çok sevsem de doğum günü hediyesi daha sürprizli bir şeyler beklemekten kendimi alıkoyamıyorum, özellikle Amerika Sephora'nın verdiği doğum günü hediyelerini görünce...
Nails Inc Gel Effect Ojeler: Hem şişe tasarımı hem renklerin güzelliği kibarlığı beni baştan çıkarttı. Yukarıdan aşağıya; Mayfair Lane, Regents Place, Porchester Square. Londra'ya sıla hasreti çekerken nasıl almamdı? Adeti 20 TL idi. Baktıkça bile mutlu oluyorum.
Sephora Super Regenerating Oil-Serum: Aralık alışverişimde de almıştım, indirim döneminde 98TL'den 30TL'ye düşünce gözüm döndü, 2 adet daha aldım, hatta ısrarla denemelerini istediğim Blana ve Başak'a da aldım. Piyasada olan hepsini ben almaya kalkmamış olmam bile büyük başarı. Birini anneme verebilirim. :)
Yves Rocher Beaute Des Mains Peelingli El Bakım YağıYves Rocher'de Doğum günü hediyesi ve kampanyası olunca boş geçemedim. Aklımda sevgili Blana'nın şurada bahsettiği bu ürün vardı. İlk izlenimler olumlu, zaten Blana ile cilt tiplerimiz çok benzediğinden önerilerinden hep memnun kalıyorum. Yazısını okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Şu an indirimde 17.90, bana 2 al 1 öde ile bedava geldi.

Yves Rocher Clementine & Epices Mum: Yılbaşı koleksiyonuna özel çıkan bu mum Mandalina ve Baharat kokusuyla tam olarak noel kokuyor diyebilirim. Sıcacık bir kokuya sahip, insanı ışıkları kapatıp mumları yakıp bir kadeh şarap içme arzusuna sürüklüyor. Aklımda bir de armut ve kakao'lu olanı vardı ama kalmamıştı. Görürseniz mutlaka koklayın! Fiyatı 29.90TL

Yves Rocher Detangling 3 in 1 Şampuan: Yves Rocher'nin doğum günü hediyesiydi. Geçen sene de bu şampuanı verdiler ve ben saç diplerimde kullanmayı çok sevdim. Karışıklığı önlemedeki maharetini bilmiyorum fakat saç diplerini arındırmada, geç yağlandırmada ve hacim vermede oldukça etkili.
Makyaj Saati Ocak'ta 2 kez çılgınca indirim yapınca 2'sine de kayıtsız kalamadım. Hçbir indirimine kayıtsız kalabileceğimi sanmıyorum, zira Color Club ojelerle aşk yaşıyorum!

Color Club Halo Ojeler: Soldaki Crystal Baller mavi ağırlıklı pembe gri yansımalar yapıyor,ellerime bakmaktan kendimi alamadım. Sağdaki Date With Destiny, Gümüş bazlı, lila pembe yansımaları olan bir oje. İndirimde kardeşleri de yanlarına katılacak diyebilirim. Tırnaklarım kırılmayı bırakınca tüm ojelerin yazısı gelecek.

Liquid Palisade: Oje sürmeden evvel temiz tırnak çevrenize sürerek ojeyi sürdükten sonra bir cımbız vs. yardımıyla kolayca temizledikten sonra o ojeyi taşırmış olsanız dahi sorunsuz temiz bir tırnak çevresine sahip olmanıza yardımcı oluyor. 1 kez denedim, biraz pratik istiyor ama 1-2 denemeden sonra rahatlıkla kullanabilirim gibi. Artık koyu ojeler düşünsün! 
Biri alışverişte hediyeydi diğeri de indirimde 9.90 tl gibi bir fiyata inmişti. İkincisini Ece'ye aldım ^_^

Color Club Ojeler: Bu ojeler halo bitişli değil, bazısı klasik bazısı simli, bazısı metalik. En tepeden başlayıp isimlerini yazacağım, internette merak ettiğinizin swatch'ına bakabilirsiniz. Triple Lutz (aslında bu ikincisi, ilkini anneannem çok beğenince ona verdim ^_^)  Platinum Record, Take the Stage, Antiquated, Silver Lake, Killer Curves, sonuncusunun ismini blmiyorum, altından etiketi düşmüş fakat sipariş ettiğim ürün değil. Ben gözlerimden kalpler fışkırtan With Love'ı almıştım. Makyaj Saati'nin doğru olanı yollamasını bekliyorum bu günlerde.
Models Own Face Base-Sallowness: makyajsaati.com indiriminde alma fırsatı bulduğum bir üründü. Uzun süredir fondötenin içine katarakton ve alt tonu tenime uyduracak lila veya mavi makyaj bazı arıyordum ama o baz bu baz değil. Bu ürün silikon bazlı, yapı olarak Benefit Porefessinal'a benziyor. Sıka tip tarzı bir tüpte olup ağzının pompalı olmasını çok sevdim. Lila rengiyle solgunluğu gidermeyi vaat ediyor. Henüz 1 kez kullandım, fikrim oturduğunda yazısı burada olacak.

Maybelline Color Tattoo Creme de Nude & Vintage Plum: Creme de Nude rengini Project Pan sonrası almaya söz vermiştim, zira  Painterly'den biraz bıktım. Gratis'te indirim varken aldım, yanına da Vintage Plum'ı almışım. Alışım diyorum çünkü aslında Creamy Beige zannettim kendisini. Kozmetik görünce beynime kan gitmiyorsa... Neyse bu renk de çok güzel, geri kalanlarını da sonra alırım. Bu arada serinin Creme de Rose rengi burada satılıyor mu, bilen var mı?

Flormar Dudak Kalemi -231: Biraz sonra okuyacağınız Misty Rosy ile çok uyumlu olduğunu söyleyen Flormar çalışanının sözünü dinleyip aldım, bir insanın asla çok fazla dudak kalemi olamaz gibi geliyor bana. Benim de gerçekten pek dudak kalemim yok.

Blur Effect BB Cream-01: Kendisi hakkında epey övgü duyup, renginin de oldukça açık olması ve indirimde de bulunması üzerine bir de benim günlük kullanacak bir ten ürünüm kalmayınca direnmeye hacet yok dedim ve aldım. Gerçekten de çok beğendim, içinde spf 30 olması ise büyük avantaj. En güzel sonucu ellerimle tampon hareketler yaparak yedirince aldım. İndirimli 9,90TL.

Silk Matte Liquid Lipstick- 02 Fall Rose: Blana'nın önerisiyle keşfettiğim fakat deneme şansım olmadığından alamadığım bu ruj bir gece yarısı aklıma düştü (size olmuyor mu)  sanırım ertesi günü gidip aldım. Leylak kahve pembe ve beji harika bir biçimde harmanlayıp bu rengi ortaya çıkartmışlar. Her gün kullanılacak türde bir renk. Yapısı ise övüldüğü kadar var, denediğim en başarılı likit mat ruj formüllerinden.

New Age Matte Liquid Lipstick 01 Nasty Coral & 03 Misty Rosy: Future Historical serisinde çıkan likit mat ruj serisinden ilk önce 03 Misty Rosy'e göz koydum. Baskın leylak-erik rengine bayılıp indirimde zor da olsa kalan son 1 adeti almayı başardım, çok da iyi, güzel oldu.
Fakat asıl sürprizi yapan 01 Nasty Coral oldu, renginin güzelliği yapısının ve kalıcılığının Misty Rosy'den çok daha başarılı olması, hatta Silk Matte serisine benzemesi beni çok şaşırttı. Rengi ise bana yakışan ender mercan tonlarından. Bu ruju Ece'ye aldım, Ece de 1 Ürün 2 Yorum için denememi rica etmişti. İyi ki etmiş, şimdi gidip kendime de alacağım, çünkü bayıldım! Size de bakmanızı öneririm!

Color Strech Eyeshadow- Early Bronze: Future Historical koleksiyonunda yer alan farlarınen popüler rengi Early Bronze. Çok güzel bir açık bronze-şeftali şampanya rengine sahip. Daha deneme şansım olmadı, çünkü ben kozmetikleri alıp izlemeyi seviyorum.

Perfect Matte Oje 002 Amber & 005 Elegance: Yine Future Historical serisinde yer alan bu oje serisi öyle popüler oldu ki, her yerde yok satıyor özellikle Brownie rengi. Ben de şansıma yine harika tonlar olan Amber ve Elegance renklerini aldım. Amber rengini zencefil kabuğu rengine, Elegance'ı ise Böğürtlen lekesi rengine benzettim. -Mesleki deformasyon.-

Up to 7 Days Top Coat: 2'li Up to 7 Days paketi ile tanıştığım ve performansına bayıldığım bu top coat'u yedeklemek istedim. Ojenin kalıcılığını arttırmakta da parlaklığını korumakta da çok iyi bir iş çıkartıyor. Top coat arıyorsanız aklınızda olsun. Sally Hansen Insta-dri'dan kat kat başarılı oldu benim için.


Herkesi peşinden sürükleyen, yılbaşında sessiz sedasız gelmiş fakat fırtına gibi esmiş, Rossmann'da satılan Rival de Loop markasının The Golden 20's koleksiyonuna. Görebileceğiniz gibi neredeyse tüm koleksiyonu topladım, çok da iyi yaptım. Fakat kendisini bulana kadar o kadar bekledik ki ümidi kesmiştim. Hatta paleti bulabileceğimden yana ümidim yoktu. Bu yüzden kendisine çükübik palet diyoruz. Yine de her nasılsa, doğum günümden 1 gün evvel olması sebebiyle doğum günüm hatrına olduğuna inandığımız bir şekilde bu ürünler stoğa girdi, bundan Blana sayesinde haberim oldu ve hızla stokta olan mağazasına gittim. Stanttaki 3 paleti  kendime, Başak'a ve Blana'ya kaptım, yanı sıra bordo oje ve simli yandaşı ile allık aydınlatıcı, bronzer aydınlatıcı ikililerini de kaptım. 
Leylak oje, güüş simli ojeleri ve Vintage Rose adındaki leylak rujunu da Başak benim için kaptı kendisine çok teşekkür ediyorum tekrar!

Doğumgünümde gelen güzel kozmetik hediyelerine de yer vermek istedim, hepsi için buradan da teşekkür etmek istiyorum. <3

The Body Shop Çilekli Seri: Ben bu paketi açmaya kıyamadım hala mutlu mutlu izliyorum. İçinde bir sürü şey var ama açmadığımdan ne var hepsini sayamıyorum, çok sevdiğim çilekli body butter, body polish ve body mist var onlardan eminim :) İçinde geldiği ahşap tepsiye de bayıldım kesinlikle.😍😍 Duyguşumu buradan öperim!
Başak ve Blana'mın güzel hediyelerinin kozmetik ayağında kesinlikle mutluluktan çıldırdım. Bir kere o tatlış minnoş pembik makyajçantası yeter! Blana'mın hediyesi Maybelline Fit Me'yi görünce azcık kendimden geçtim, tüpün üzerinde öpücüğümden kalan ruj izini görebilirsiniz. Moshos Amber&Rose Clay Mask çok merak ettiğim bir üründü bana koca kavanozla gelmiş! Yanında da blog'unda bahsettiği (tık tık) ve çok merak ettiğim Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme maskeden de eklemiş. O kadar güzel kokuyordu ki, masadaki herkes yemek istedi! Meet Matte Hughes Hughes- Honest rengi ise tam bahara yakışacak bir ton oldu <3 Sevgili Başak ise çok merak ettiğim Medik8-Hydr8 B5 Nem Serumu göndererek beni çok ince noktadan yakaladı beni!(Serumlarla kafayı bozdum da) Kendisi bu ürünü ve diğer Medik8 ürünlerini burada incelemişti, okumanızı tavsiye ederim. 
Ben de yazısında önerdiği gibi kullanmak için termal su almayı bekliyorum, sonrasında hemen kullanmaya başlayacağım. Benefit They're Real maskara ise annemi çok sevindirdi, çünkü 1 gün evvelinde çok sevdiği They're Real'ın bittiğini ve yenisini almak istediğini söylüyordu, kalbi temizmiş, maskara onun oldu. ^_^ Sephora çift fazlı göz ve dudak makyajı temizleyici ise çok severek kullandığım bir üründü, şişesini çok çok sevdim. Bittiğinde saklayıp seyahat anlarında imdadıma yetişmesi için çıkaracağım. Ben ve seyahate uygun boy ürün tutkum <3


Son ürün ise Doğumgünü Wishlist'imde yer alan Charlotte Tilbury Revolution Lipstick serisinden Birkin Brown var. Doğumgünü Wishlist'imi arsızca yayınladıktan sonra Eda kendisinde olan ve kullanmadığı Birkin Brown'u hediye etmek istediğini söyleyince, biraz utansam da kendisinin ikna edici tatlı ısrarıyla benim oldu. Uzun uzun bakıştıktan sonra ilk kez geçen gün kullandım ve rengine bayıldım. Tabii ki blog'da yerini alacak. :)

Tutku ve günah dolu bir ay olan Ocak hasılatım böyleydi. Senenin geri kalanında kendime akıl fikir diliyorum. Sizler neler aldınız, aranızda doğumgünü kutlu doğum ayı diye benim gibi çıldıranlarınız var mı? Sizce çok mu çıldırmışım, yoksa "aman canım bunlar bir şey değil" mi diyorsunuz? "Zeynep ya Wish List'indekilerin tümünü alsaydın, asıl çıldırmak o olurdu" der misiniz?
30 oldum, bana iyi davranın.

Lay lay lom bana göre kozmetikler.
Zeynuş

p.s : Yazarken yoruldum.




You Might Also Like

12 yorum:

  1. Hahahaha evet ojelerin 5 tanesi açıkta kalıyor Zeynuş, küçük olunca tırnağın yarısına sürüyorsan onu bilme tabii :)))
    OPI Samoan Sands mükemmel bir nude, Amerika'da Seda ile tırıs tırıs araştırıp bulmuştuk... en sevdiklerimdendir.
    Sephora Glitter Guard'ı sadece sim için düşünme, sedefli farların sedefini de accayip çıkarıyor ortaya! Fakat kalıcılığı yok, o yüzden ben normal far bazı üstüne, sedefli far süreceğim yere minnacık uygulayıp farı pıt pıt dokunduruyorum. İyi oluyor öyle.
    Color Tattoo Creme de Rose burada yok canım, Maybelline satış politikası kalp ben!
    Allahım o Birkin Brown... bakmıyorum bakmıyorum....

    Kuzum, ayrıca iyi ki doğdun! Tüüüüm hediyelerini güle güle, güzel günlerde kullan! Annenin They're Real işine de pek sevindim, eheheh, güle güle kullansın! Kutlu doğum ayında şuurnu yitirenlerden biri de benim, hayırlara vesile olsun!

    Seni çoook seviyorum Zeynuş'um, kocaman öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini bir anda süreceksem nail art ile hile yaparım artık,mnarey çalan kılıfını hazırlarmış kdfgdgj :D Tırnaklarım yine kafayı yedi, ama sebebini çözdüm 1 aydır hç su içmiyordum neredeyse ve vücudum bozuldu resmen! Birztoparlanınca şımarıkça her gün birini sürerim =)))
      Ben de söylediğin gibi kullanmayı düşündüm, sederli simli farları uygulayacağım yerlere pıt pıt yapıveririm diye =) iyi ki almışım o zaman, şimdi gözüm mac baz'da eheh.
      Maybelline ile neyin kafasını yaşadıklarına dair bir röportajyapak istiyorum, fitme kapatıcı gelmez, color tattoo'nun tüm renkleri gelmez... ne manağğ?!
      Birkin Brown çok güzelmiş ama Bond Girl de öyleymiş, ne güzel yoldan çıkartıyoruz birbirimizi ^_^
      Sen de iyi ki doğdun Başak'ım! Annem adına da teşekkür ederi tekrardan, kutlu doğum ay'ı günahsızdır, adeta Las Vegas'tırve orada olan orada kalır dkfgkjdfhg Ay sonu yazını sabırsızlıkla bekliyorum!
      Ben de seni çooookk seviyorum,
      Öperim çok çokk!

      Sil
  2. hahahah ay Zeynuş öldüm okurken gülmekten sefan olsun tatlım kutlu doğum aylarımızı şenlikler eşliğinde kutlamışız ne var yani Alla Alla :-)) hepsi de harika canım özellikle color inc ojeler hakkında yorumlarını bekliyorm ben daha hiç şans veremedim kendilerine .. güle güle kullan canım öpüyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah teşekkür ederim İremcim,seninalışveriş yazını okumak da bana bu yazıyı yazmak için güç verdi, senede 1 kez kutlu doğum ayımız oluyor, alışveriş festival düzenlemeyelim mi şimdi!:D
      Tırnaklarım toparanınca ilknails inc.'leri kullanacağım ve hemen yazacağım o zaman!
      Çok teşekkür ederim,
      Çok öpüyorum!

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Hahahahah vallahi cüzdanım da öyle dedi :D

      Sil
  4. Silk Matte likit ruja bayıldım :) not aldım. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene derim, harika rujlar <3
      Sevgiler!

      Sil
  5. Zeynuşum okurken çok güldüm😂😂 O ojeler konusunda ciddi başarı diliyorum, her gün birini sürsen ayda bir rotasyona anca girerler😃 Ama hepsi de çok güzel😊😊
    Sephora bazı merak ettim bak, bende yılbaşı makyajı yapacağım diye aldığım ama her yılbaşı 40 derece ateşlenme başarısı gösterdiğim için süremediğim wetnwild simli farlar var😍 İlk buluşmamızda getiriyorum😬 Simli farın da oldu, mazeretsiz değilsin, arkadaş olmak bunu gerektirir😂😂😂
    Creme de Rose burada yok Zeynuşum, neden bu color tattooların güzel renkleri yok, bilmiyoruz. Maybelline'in ürün tedarikçisi zevksiz de olabilir😬 Kardeşimden isteyelim, nisanda gelecek😊
    El peelingini beğenmene pek sevindim😍 Benimki bitti, yenileyeceğim😊 Far paletini de ne aradık ama😂😂 Cidden deliyiz😂😂
    Hepsini güle güle kullan canımcım, ruj izini de sevsinler😍😍
    Doğum günün tekrar kutlu olsun Zeynuşum, iyi ki doğdun ve seninle yollarım iyi ki kesişti❤❤ Seni gerçekten çok çok seviyorum😍 İyi ki varsın😘😘 Kocaman öpüyorum❤❤

    YanıtlaSil
  6. Zeynepcim tekrar doğumgünün kutlu olsun. Alışveriş yazılarını zaten seviyorum, bu nasıl güzel olmuş. Hepsinde gözüm kaldı :) Güle güle kullan. Özellikle Liquid Palisade'i ve Sephora'nın serumunu acayip istiyorum sayende. Alınacaklar listesine ekliyorum. Çok çook öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. İlk olarak doğum gününüz kutlu olsun, sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu nice seneler :) Alışverişte harika ürünler almışsınız :) Ojelerin renklerine bayıldım ben aslına nail art çalışması yapmayı düşünürseniz hepsini değerlendirebilirsiniz :)) Kocaman öpücükler <3 :)

    YanıtlaSil
  8. :))) Zeynep'çimm güle güle kullan canım. En güzelini yapmışsın, biz kendimizi şımartmayı bilmezsek kim şımartacak :))) O Color Club'lara bakıp duruyorum sürekli en sonunda ben de bi çılgınlık yapacağım.

    YanıtlaSil