cecile,

1 Ürün 3 Yorum: Cecile Long Kiss Nudes Likit Mat Ruj - 33 & 35

07:30 Unknown 12 Comments


Merhaba!
Bugün çok çılgın bir oluşuma imza atıp Başak ve Blana'yla Cecile Long Kisses Likit Mat Ruj Koleksiyonuna yeni eklenen Nudes serisini inceliyor olacağız. Yazının sonunda Başak ve Blana'nın yazılarına ait linkleri bulabilirsiniz.
Gelelim benim inceleyeceğim renklere. Öncesinde Cecile'in bu serisine ait 11 Numaralı rengi sevgili Başak'ın armağan etmesiyle denemiş ve oldukça beğenmiştim, yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Denediğim bu iki renk de beni oldukça memnun etti. İsterseniz sırasıyla İnceleyelim.

33-Brown Down

Cecile Likit Mat rujların ambalajı sade ve şık, boyut olarak ufak olduğu için de ufak çantalarda taşımak için de oldukça kullanışlı. Çantada taşırken Ambalajın üzerindeki yazılar silinmiyor, bu da benim için oldukça önemli bir ayrıntı. Kozmetik bağımlısı olunca bir çok ayrıntı önem arz ediyor sanırım. Ayrıca ambalaj ağız kısmında birikme yapmıyor, sızdırma da yapmıyor; daha önce de belirtmiştim, bazı markaların likit mat rujlarında böyle bir problemle karşılaşabiliyoruz.

İnceleyeceğim ilk renk serinin 33 numarası Brown Down. Sıcacık tonda bir terracotta-karamel diye tanımlayabilirim bu rengi. Benim çok sevdiğim grunge tınısını çok şık duran bir şekilde yakalamış. Yani bu rengi sürünce zamanda geriye dönüp Nirvana konserine gitmeniz gerekiyor gibi hissetmeyin. Daha ziyade sonbaharda ağaçlarla bezeli bir parkta yürümeyi hatırlatıyor bana. Askeri yeşiller, bejler ve lacivertlerle yapılan kıyafet kombinlerini çok güzel tamamlayacak bir ruj, özellikle bej-camel tonlarda trenchcoatlar ile çok şık bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Yapı ve formülasyon olarak favorim oldu diyebilirim bu renk. İnce yapılı ve buna rağmen çok pigmentli, tek katta opak duran, dalgalanma yapmayan bir renk. Aynı zamanda formülasyon ikinci katı uygulamanıza ve ilerleyen saatlerde tazeleme yapmanıza izin veriyor.
Dudağa uyguladıktan sonra hızlıca kuruyor ve dudağa kitleniyor, yapış yapış bir hissi yok, ama dudağı asla kurutup germiyor, ben dudağımda varlığını hissetmiyorum diyebilirim. Kuruduktan sonra transfer olmuyor. Ayrıca Cecile likit mat rujlar paraben içermiyor.



Bir şeyler içtiğinizde veya kuru yiyecekler yiyince silinmiyor, yemek yiyince ise içlerden silinme yapıyor. Bende yemek yemeden kalıcılığı 6 saat kadar oldu; bana göre çok güzel bir süre performansı var. Bu süre içerisinde kuruma pullanma çatlama ve dökülme gibi durumlarla karşılaşmadım.

Elimdeki Cecile likit mat rujların hepsinden memnun olsam da 33 numarayı daha bir seviyorum diyebilirim.

35-Chocolate Fondue

 Diğer rengimiz, ismiyle müstesna bir renk Chocolate Fondue. Çikolata fondüsüne batırılan frambuaz rengi adeta. İçinde hafif bir berry tonu içeren çikolata kahvesi. Gündüz de gece de kullanılabilecek bir tonda, eğer ki koyu renk rujları kullanmaktan çekinmiyorsanız. Son iki sezondur trend olan kahve tonlu rujların başarılı bir örneği. Çok şık ve bana güçlü kadınları hatırlatan bir renk oldu bu bu rujun rengi.

Yapı ve formülasyon olarak bu da 33 numara gibi ince yapılı ve pigmentli, tek katta opak duruyor ve dalgalanma olmuyor. Dudakta kuruduktan sonra isterseniz ikinci katı uygulayabilirsiniz ve yine bu renk de ilerleyen saatlerde tazeleme yapmanıza izin veriyor.
Dudağa uyguladıktan sonra 35 numara biraz daha yavaş kuruyor hafif yapışkan bir hissi var fakat ilerleyen dakikalarda bu his oldukça azalıyor. Daha yavaş kuruması dolayısıyla hafif transfer oluyor fakat dudakta ağırlık yapan bir his bırakmıyor. Dudakları kurutup germiyor.

35 numara da 33 numara gibi bir şeyler içince veya kuru yiyeceklerle silinmiyor fakat yemek yiyince silinme yapıyor. Yemek yemeden bendeki kalıcılığı 5 saat kadar oldu, kalıcılık performansı bu renkte de oldukça güzel. Bu süre içinde kuru pul pul görünüm veya çatlama olmuyor.



Kahve tonlu likit mat ruj arıyorsanız bu rengi denemenizi tavsiye ederim.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Cecile ilgili tek arzum büyük süpermarketler ve Gratis, Rossmann gibi kozmetik zincirlerinde de bulabilmek. Mesela bu seride bulunan 19 numaralı nude renk en merak ettiğim renklerden biri; bana nude duran pek fazla renk olmadığından bu renkten oldukça umutluyum fakat deneyemedim için alamıyorum. Bir bulsam sanırım yanında birkaç renkle beraber koleksiyonuma katacağım.

Cecile'e ürünlerini deneme fırsatı verdiği ve Nilgün'e bizi markayla buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.
Serinin diğer renklerinden olan çok güzel bir nude 31 Milky Skin ve şahane bir kahve olan (ve kesinlikle almayı planladığım) 36 Dark Brown'ı inceleyen Blana'nın yazısına ulaşmak için Buraya
Tüm Nude serisini inceleyen Başak'ın yazısı için Buraya tıklayabilir, incelediğim rujların farklı tenlerdeki duruş farkını inceleyebilirsiniz.

Hepinize mutlu baharlar diliyorum!
Bir sonraki renkli macerada görüşmek üzere!
Sevgiler,
Zeynep

You Might Also Like

12 yorum:

  1. Zeynepcim bende Cecile'in 3-4 likit ruju var ama bu seriyi de çok merak ediyordum özellikle 33 numarayı çok beğendim peşine düşebilirim onun :-)) çok güzel bir yazı olmuş iki ruj da sana çok yakışmış.. şimdi Blana ve Başak'ın yazılarına gidiyorum sevgiler canım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremcim yapıolarakçok güzeller kesinlikle! 33 benim de bebeğim oldu fakat bende duruşuna kanmamak lazım, hahaha. Keşke daha rahat ulaşabilsek, deneyerek alabilsek. Sevgiler!

      Sil
  2. Ya o 33 bende niye öyle durmuyor ya niye niye niye? Çok büyük haksızlık yani şu an çok sinirliyim :)))))) Zeynuş'um, şahane bir inceleme yazısı olmuş. Kendi yazdığım fazlasıyla boş geldi şu an :) Güle güle kullan ikisini de, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak dudaklarına lila farı baz olarak sürmeyi denedin mi kdfgjdlgjdlg
      Ben de sizin yazınızı okuyunca kendi yazım boş geldi, bence birbirimizi çok güzel tamamladık <3
      Sen de güle güle, mutlu günlerde kullan <3
      Öptüm çok!

      Sil
  3. Of o 35 ne muhteşem durmuş sende Zeynep'çim, güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gökçecim! Öperim çok <3

      Sil
  4. 33 numara sende şahane durmuş Zeynuşum ama bende kesin böyle görünmez. Benim aklımda 34 numara da var ama dediğin gibi keşke daha yaygın bir satış ağları olsaydı. Yazı harika olmuş, ellerine sağlık. Kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 34 benim de aklımda Blanam, alıp bölüşelim mi :D Buluşurken 33'ü getireyim, denersin, sende duruşunu da merak ediyorum ^_^ Keşke Blanam, mesela kiosk açsalar ne kadar güzel olur! Hepimizin ellerine sağlık, öpüyorum kocaman! <3 <3

      Sil
  5. Zeynuş renkler muhteşem durmuş sen de kuzum. Çok da yakışmış. Kesinlikle sinir oldum buna :)))
    Cecile likit mat rujlarda hepimizin favorisi oldu resmen.
    Çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah teşekkür ederim, yerim seni! Cecile çok güzel bir iş çıkartmış kesinlikle!
      Öptüm ben de seni çok çok!

      Sil
  6. merhaba, her yerde rujun içeriğini aradım resmen ve sadece siz yazmışsınız paraben yok diye :) şimdi daha rahat alışveriş yapabilirim, kendi adıma teşekkür ettim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiğime sevindim, güle güle kullanın şimdiden ^_^
      Bu yazıda linki geçen arkadaşlarım da paraben ve benzeri içerik bilgilerine değinirler, bu konuda hassassanız severek takip edeceksinizdir. :)
      Sevgiler!

      Sil