alışveriş,

Alışveriş: Mart 2017

07:08 Unknown 6 Comments


Merhaba!
Ayın ortasına gelmiş olsak da ben rutinimi bozmadan geçtiğimiz ayın alışveriş hasılatını sizlerle paylaşayım dedim. Genel olarak düşününce Mart ayındaki indirim festivallerine rağmen güçlü kalmayı başarmışım diyebilirim. Nisan'ın ilk yarısında, hem de güzellik fuarını talan etmemize rağmen, daha da güçlüydüm,ki Blana ve Ece'yle birbirimize destek grubu olduk diyebilirim o fuarda. =) Darısı ikinci yarının başına diyorum.



Maybelline Master Strobing Liquid: Aslında bu ürün ilk çıktığında almayı düşünmüyordum; fakat şu sıra yine her zamanki gibi dahiyane fikirler ürettiğimden kendisine ihtiyacım oldu. Dahiyane planıma henüz kullanamasam da, gerçek amacı için kullandım. Yakında da bloga yazısı gelir. Bu ürün aynı hafta tüm kozmetik zincirlerinde %40 indirimli olarak satılmış olsa da, hepsinin fiyatı farklıydı; en uyguna Eve Shop'ta buldum. 22.50 tl gibi bir fiyattaydı sanırım.

Maybelline Brow Precise Fiber  Filler- Dark Blonde: Bu kaş maskarasını Gratisten kadınlar günü indiriminde aldım. Bulma ümidim yoktu ama şansım varmış. Renk olarak kaş rengimle örtüştü, küllü bir renk yapmayı başarmışlar. İlginç bir formül ve fırçası var. Şu an için memnunum, fakat ilerleyen zamanlarda performansı değişecek mi diye gözlemliyorum. Fikirlerim oturunca blogda bulacaksınız. İndirimli fiyatını ise hatırlayamıyorum.

L'oreal Infaillable Gel Crayon 24H Waterproof - 005 Super Cooper: Şubat ayında alıp bayıldığım kalemimi %50 indirimde yedekledim. Fiyatı 12.90TL idi indirimle yanlış hatırlamıyorsam. Favorim olan bu kalemle ilgili yazımı okumadıysanız; buraya tık tık

Essence Lip Liner- Satin Mauve: Yıllardır methini duyup raflarda görme şansına erişemediğim bu kalemi Eve Shop'ta görünce hemen alıverdim. Fiyatı 3.5TL civarıydı. Renk harika formulasyon da gayet güzel. Formül değiştikten sonraki şikayetlerin hiçbirini yaşamadım; yumuşacık pigmentli ve kolay sürümlü. Renk ve performansla ilgili ayrıntıları ayrı bir yazı olarak paylaşacağım.




Mac Pigment - Rose: Aralıkta gördüğümden beri almak için yanıp tutuşuyordum, sonra sample aldım ve bu arzum daha da büyüdü. Mac'in %40 indiriminde 45 tl gibi fiyata inince anında sepete attım! Kendisiyle çok mutluyuz. Ne zaman kullansam mutlaka soran oluyor, öyle güzel bir ürün yaratmış Mac. Bu ürünü hala bulabilirsiniz, güncel fiyatı sanırım 95 TL -_- Almak isteyen bir arkadaş bulup danaya girer gibi girerek almanız cüzdanınız için daha iyi olabilir. Zaten azıcık ürün yettiğinden torunlarınıza da kalacaktır.

Mac Lipstick - Really Me: Aldığımdan beri hunharca kullanıyorum bebişimi.
Ocak başından beri aklımda olan ruju çok affedersiniz saçma sapan insanlarda, yakışmayan dudaklarda görünce benim biraz gözüm döndü. Bir de Görkem Karman övgüsü etkisiyle hiçbir yerde bulamama riskim de artınca bende acil durum alarmları çalmaya başladı. Nitekim 4 tane Mac mağazası gezdikten sonra bulabildim. Üzgünüm ama şimdi azıcık narsistlik yapacağım; bu ruj en çok bana yakıştı be! Gri-leylak tonları içeren bu ruja aşıkım da aşıkım. Mağaza ışıklarında rengi tam anlamama rağmen, gün ışığında belli oldu ki bu ruj benim nude rujummuş. Arayıp bulamazken ummadığım anda karşıma çıktı. Neyse biriniz beni susturun.Bu rujun yazısını hazırlayayım da içimi dökeyim size. Kısacası Holy Grail.

Mac Cremeblend Blush - Brit Wit: Alın bir Holy Grail daha! Ben bu allığı yıllardır nasıl fark etmedim? Bilemiyorum Altan, bilemiyorum. İsminin güzelliği, renginin güzelliği... Mac'te arkadaşım için alışveriş yaparken, kendisini nude-leylak nude-leylak bana bakarken görünce bir an gözlerim kamaştı. Deneyince rengine de bayıldım. Yine şansıma Dene Bunu'nun %20 indirim kodu vardı 89tl'den 71'e düştü ve hemen 2. siparişimi de verdim. Bu allıkla ilgili de susamayacağım sanırım!
Şimdi bir tanecik bebişim Chanel Inspiration'a, az altta göreceğiniz almak için çıldırdığım ve bayıldığım Nyx Ombre Blush-Mauve Me'ye ve daha nicelerine ayıp olacak ama...
Elimde bir tek bu allık olsa başka bir allığa ihtiyaç duymayabilirim gerçekten! O kadar her türlü makyaja eşlik edebilen, nazik bir renk, en asil duyguların allığı. Yazısını uzun uzun yazdığımda da diyeceğim gibi; alın aldırın. 

Mac çift fazlı temizleyici ve temizleme yağı ise alıverişlerde gelen testerlardı. Henüz denemedim. Hep çıkacağımı sandığım yolculuklara saklıyorum sanırım.



H&M 3'lü Sünger: Mart ayında Instagram en çok karşıma çıkan bu süngerleri mağazada bulunca dayanamadım, özellikle yumuşak olduklarını görünce. H&M süngerleri güzel midir anlamak için onları mıncırın; sıktığınızda sertlerse performanslarının çok kötü, yumuşaklarsa harikadır büyük ihtimalle. Geçen yaz kullanıp çok beğendiğim ve hatta şurada bahsettiğim (tık tık) süngere benzetince hemen aldım. Fakat evde bir sünger popülasyonu olduğundan kullanmaya başlamadım. Biri bana Beauty Blender aldığımda durulacağımı söylemişti. Kendisini de feci halde yanıltmış oldum sanırım. 

H&M Face Set: Bu üçlü seti Audrey'in Şekerleri İrem Instagramda paylaşınca görmüş ve çok sevimli bulmuştum. Yine mağazada denk gelince fiyatının da uygunluğundan aldım. Lila renkli olanı aydınlatıcı niyetine kullanmak için sabırsızlanıyorum. Ever hala kullanmadım ama siz bu satırları okurken kullanmış olacağım. :) Fiyatı 15tl. Renkler şahane, umarım performans da güzeldir zira çantaya at çık boyda ve renklerde hepsi.

H&M 2'Lİ Mini Süngerler: İlk süngerler için söylediklerim bunlar için de geçerli. Yumuşaklıkları ve mini boyutları beni hemen cezbetti ellbette. Elimdeki mini sünger hala eskimedi zira pek sık kullanmıyorum ama yedeklerinin olması her zaman bir iç ferahlığı. Fiyatı 6.99TL



Collagen Ampoule Mask: Gratis kadınlar günü indiriminde kasada denk gelince atıverdim poşete fiyatı sanırım 3.5 tl gibi bir şeydi. Fakat ben yanlış anlamadıysam bunların kullanım tarihi geçmiş. Unutmazsam yarın Instagram stories'te paylaşacağım. En altta EXP 11/2016 yazıyor. EXP son kullanım manasına gelen expiration'ı temsil etmiyor mu? Sonrasında mağazada bu konuyu belirttim ama kabul etmediler.

Uriage Termal Su: Şubatta indirimle 20tl'ye bir Eczaneden aldığım bu termal sudan memnun kalınca ve Eczanede bu indirimi devam ederken görünce hemen yedekledim. Tekrar gittiğimde yine indirimdeyse yine yedeklerim. Karşılaştırabileceğim başka bir termal su kullanmadım fakat koca boyuna 20tl olması ve cildimi ferahlatıp rahatlatması gerginliğini almasını çok sevdim. 



Tarte Shape Tape Concealer - Fair: Wish List'imde olan bu kapatıcıyı Instagram'da @trendyonair Banu'dan aldım. Aslında Mart alışverişim değil ama Mart'ta elime geçti; yani aslında daha bile az alışveriş yaptım ben Martta. :D Elimdeki diğer kapatıcılarımı bitirme sözü vererek kendime aldığım bu ürünü meraktan deneme gafletine düştüm ve şu an elimin ona gitmemesi için savaş veriyorum adeta! Tarte gelse de tüm ürünlerini mıncıklayabilsek rahat rahat!

By Terry Rose de Rose- Amber Rose: @originalmacandmoreee hesabındaki açık artırmada kendimi almışken buldum desem? Tam kapanış anında Ece'yle çekiliş listesi hazırlıyorduk ve alarmım çaldı bu neydi ki derken sebebinin bu allık olduğunu anımsadım ve heyecanla 'Ece ne yapsam?' diye kendisine allığı göstermeye çalışırken bir anda teklif vermiş buldum ve kazandım. Çok mutlu ve şaşkınım. :D 
Gül kokusu çok baskın olan, likit bir allık,hatta benim ilk likit allığım olabilir. 
Şahane bir koyu rose gold rengi, içindeki ışıltılar ve renginin hakkını verecek bir çekim yapabilirsem mutlaka burada olacak.

Nyx Ombre Blush- Mauve Me: Temmuzdan beri yanıp tutuştuğum muhteşem tonlu allığım, sonunda aldım! Zaten kendi kendime neden bu kadar inat ettim bilmiyorum, beklememin bana tek getirisi cüzdanımdan daha çok para çıkartması oldu, yani bu hayatta beklemenin getirisi yok, git ve al. Hayat dersimizi çıkartalım.
Mac Brit Wit için Holy Grail dediğimi biliyorum, tek onunla yaparım dediğimi biliyorum; fakat, yine de bu benim bu güzelliğe olan hayranlık ve sevgimi azaltmadı. Rengine, ciltteki ışık kazandıran duruşuna, kolay uygulanmasına kocaman kalp benden.
Yazısı da gelecek tabii ki. Şu anda 38 tl gibi bir fiyatı olmalı. 

Mart ayının toplam hasılatı böyleydi. Önceki aylara göre daha üsturuplu alışveriş etmişim gibi geliyor bana. Çok muhabbetli uzun uzadıya yazdığımdan tersi bir intiba bırakmış olabilirim ama =) Aldıklarım arasından keşke almasaydım dediğim bir ürün yok (vakti geçmişse o kağıt maskeler hariç) ve sanırım günün sonunda önemli olan da bu, pişmanlık duymamak.
Sizin bu ay alışveriş hızınız ne alemde? Keşke almasaydım dediğiniz şeyler var mı? Ya da en güzeli, iyi ki almışım mutlaka bakmalısın dediğiniz şeyler var mı?

Umarım bu yazıyı keyifle okumuşsunuzdur.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Zeynuş

You Might Also Like

6 yorum:

  1. Zeynuş güle güle kullan canım :-)) o minik kalem aydınlatıcılar gerçekten çok şekerler benim favorim şampanya renkli olanı göz pınarlarında harika duruyor..tarte kapatıcı ise jeffree'de gördüğümden beri hayallerimi süslüyor bakalım almak kısmet olacak mı öpüyorum canım :-)

    YanıtlaSil
  2. Zeynuşum o maskelerin tarihi geçmiş, üzgünüm😕 Gratis çalışanı, Gratiste çalıştığının farkında değil genellikle; exp i kabul etmemesi normal😕
    Ay ben rose pigmenti denedim, çok güzelmiş o😍 Neyseki verdiğin miktarı ömrümün sonuna kadar kullanabilirim😂 Terry allığı da bugün deneyeyim bence😃
    Essence dudak kalemlerinin yapısı, biz söylendikten sonra tabiki tekrar değişti. Kalemi sevdiysen bulduğun yerde yedekle derim, çünkü muhtemel tekrar değişecektir, Essence'in hobisi de bu! Yapacak bir şey yok🙈😂 Ambalaj tasarımı da değişti zaten, Allah markaya başka dert vermesin diyorum; ürün tasarımcılarının sürekli depresyona giren bir kadın olduğunu düşünüyorum.
    Bir de o nyx allık❤️ben. Fakat ev allık dolu, kendimi mantıklı bir insan olduğuma sürekli ikna etmeye çalışıyorum😃
    Çok güzel şeyler almışsın Zeynuşum😍 Hepsini güle güle kullan, dibini gör😊 Sonra da, dibini gördüklerim konulu blog yazısı yaz😍
    Kocaman kocaman öperim❤️❤️

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan yeni cicileri. Bende mac rose pigmentten sample aldım. O nasıl birşeyyyyyy ... Sevgiler......

    YanıtlaSil
  4. Bence EXP son kullanma tarihini gösteriyor, Gratis'e D at derim... hoş, yanıt vermiyorlar ama :/
    Ya ben Brit Witt'i bir umut denedim ve tabii ki hiç yakışmadı. Renkli kozmetikte leylak renkleri gerçekten en çok ve sadece sana yakışıyor Zeynuş. Biz de sana özenp alıyor, hüsrana uğruyoruz. Sanırım bu kuralı tek Backtalk bozdu ama o da mauve değil zaten :)))

    Heepsini güle güle kullan, şu By Terry allığı aşırı merak ettim, bekliyorum! Öperim!

    YanıtlaSil
  5. hepsini güle güle kullan. Uriage termal su denemediklerimden ve aklımda olanlardan..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Mac rose rujun nasıl güzel bir rengi var <3 Gözlerimden kalp çıktı görünce :)) Mutlulukla kullan hepsini canımm benim <3

    YanıtlaSil