lifestyle,

Mekan: Hümaliva Cadde Çikolata&Kahve

07:48 Ece Ruşen 4 Comments






Merhaba, 
Bugün yine bir mekan tavsiyesi ile karşınızdayız.
Üsküdar Çikolata&Kahve ile başlayan konsept, bir süredir sessiz sedasız devam etmekteydi ki bir türlü uygun zaman bırakıp gidemediğim konseptteki bu mekanlardan birinin hemen 2 alt sokağıma açılmış olduğunu gördüm Zomato'da. Hümaliva Çikolata&Kahve. 



İnstagram'da @humalivacadde mahlası ile tanınan bu güzel mekan aslında 2 ay önce açılmış. Yeni farketmem tamamen benim körlüğüm :)

Mekan Erenköy İlköğretim Okulu'nun tam karşısında, yeşilliklerin arasından karşılıyor sizi. Adım atar atmaz etki alanlarına giriyorsunuz. Ne demek istediğimi yazının sonunda anlayacaksınız. 




Mekan öncelikle hayvansever bir mekan, köpeklerinizle girebiliyorsunuz hatta su/mama kapları bile düşünülmüş. Menüsü çeşitli, fiyatları uygun, o kadar güzel tatlılar var ki seçmekte zorlanıyorsunuz. Benim gözüm dönmüştü ki garson "isterseniz önce ilk siparişlerinizi getireyim, hala devam etmek isterseniz onu da getiririm" diye uyardı :) Burdan da anlaşılacağı üzere "ben satayım da ne olursa olsun" kaygısında değiller. 


Mekanın favori tatlısı "ben saksı değilim" aşırı tatlı bir konsept ile geliyor. Fazlasıyla hafif, yerken sizi baymıyor böylece yediğinizden zevk alıyorsunuz. Kahveleri de oldukça güzel, ben sert kahve sevdiğim için Black Eye isimli, filtre kahve üzerine bir shot espresso ile hazırlanan kahvelerinden içtim. 


Bu tatlının ismini günaha davet koysalarmış da olurmuş




Bunun dışında zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız ve hiç kalkmak istemediğiniz bir aurası var mekanın. Mutlu ayrılıyorsunuz. Güzel müzik, güzel kahve, güzel tatlılar, güleryüzlü insanlar, bol yeşillik, zevkli dekorasyon, sizinle oturan hayvanlar. Mutlu olmanız için her şey mevcut yani :)





Mekanın instagram hesabını vermiştim, gitmek isteyenler için adres: 

Bilim Sk. No:14, Caddebostan Mahallesi, 34728 Kadıköy/İstanbul, Türkiye

Ha orası bana uzak, ben Avrupa çocuğuyum diyorsanız mekanın Nişantaşı civarlarında da bir şubesi varmış. Orayı da Zeynuş ile deneyeceğiz ^^

Görüşmek üzere, 

Ece



çikolatalar el yapımı, bir dahakine onları da deneyeceğim <3




You Might Also Like

4 yorum:

  1. Ece, hem anlatımına, hem de mekana bayıldım! Ayrıca ben saksı değilim tatlısını baya baya saksı ve çiçek sandım :)))))) Evci dostları düşünmüş olmaları, bağzı densiz pastane bozmaları gibi kapıda bırakmamaları da ayrı bir güzellik. İstanbul'da bizi götüreceğiniz mekanlara bir yenisi eklendi o zaman diyor, kocaman öpüyorum hehehe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kartlarını hazır tutun, sizi tatlıya boğacağım Başak'ım :)

      Sil
  2. Üsküdar'da olup ta Çikolat&Kahve'yi bilmemek diyorum kendime :) Şu ben saksı değilim kesinlikle denemem gereken bir tat :)
    Bu arada merhabaaaa...Sizi G+ ekledim.Sevgiler...
    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten garip bir şekilde Çengelköy'deydi o mekan da, şu an isimlerini değiştirip sadece çikolata kahve yapmışlar sanırım. Mutlaka denemelisiniz aşırı hafif <3

      Sil